Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Nταϊλίκια της Άγκυρας για το αέριο της Κύπρου

Γράφει ο Μανώλης Κωστίδης

Η Άγκυρα φαίνεται πως αρχίζει τις προσπάθειες για να εμποδίσει τις έρευνες φυσικού αερίου στην περιοχή της Κύπρου. Η Τουρκία αγνοώντας τα νόμιμα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, λειτουργεί με «νταϊλίκια» για να εμποδίσει με κάθε τρόπο τις έρευνες.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Akşam που έχει τίτλο « μην έρθετε στο αέριο της Κύπρου» υπάρχουν πληροφορίες πως «η Τουρκία έστειλε προειδοποίηση στην Κίνα, την Γαλλία και την Ρωσία που συμμετέχουν στο διαγωνισμό των ερευνών πετρελαίου στην Κύπρο, και ζήτησε να αποσύρουν τις προτάσεις τους.

Σε αντίθετη περίπτωση η Άγκυρα έχει στείλει το εξής μήνυμα στις χώρες αυτές: “προσοχή θα χαλάσουν οι σχέσεις μας».

Το δημοσίευμα αναφέρει πως στόχος της Κύπρου είναι να ξεκινήσουν νέες έρευνες κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής προεδρίας της Κύπρου. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα η Άγκυρα έστειλε προειδοποίηση σε 15 χώρες που σχεδιάζουν να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς.

Η βασική προειδοποίηση πάντως αφορά τη Ρωσική Novatek, την Γαλλική Total και την ιταλική ΕΝΙ .

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]