Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κι εμείς πρέπει να το πιστέψουμε πως δεν πρόσβαλε την Ελληνική Σημαία

«Δεν ήθελα να προκαλέσω»
λέει ο δημιουργός της αφίσας


«Οι άνθρωποι που εικονίζονται είναι η οικογένειά μου. Ήταν Έλληνες. Το σύμβολο δεν είναι η ναζιστική σβάστικα, πρόκειται για λανθασμένη ερμηνεία. Είναι ένα αρχαίο ινδικό σύμβολο για την αιώνια ζωή, την ευτυχία και την αγάπη. Αφορά την ιστορία της οικογένειάς μου, που έχει ελληνική καταγωγή. Είναι μία αφιέρωση σε αυτούς. Δεν είναι προπαγάνδα».
Τα παραπάνω δήλωσε στο ραδιόφωνο του Alpha 989 ο Ατανάς Μπότεφ, δημιουργός της προκλητικής αφίσας που προκάλεσε το έντονο διάβημα του υπουργείου Εξωτερικών.
«Έγινε θέμα για λόγους διαφημιστικούς, όχι για εθνικούς. Αυτό είναι όλο. Δεν είχα ουδεμία πρόθεση να προκαλέσω τη χώρα σας», πρόσθεσε αλλά βέβαια το ποιος πείθεται από αυτές του τις εξηγήσεις, είναι ένα άλλο θέμα...
Για το θέμα η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι «οι σημερινές και χθεσινές προκλήσεις δεν βοηθούν τη χώρα που θέλει να γίνει σύμμαχος» ενώ την ερχόμενη Πέμπτη τα Σκόπια θα επισκεφθεί ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια της επίμαχης Έκθεσης Φωτογραφίας, η οποία διαφημίζεται στην προκλητική αφίσα.
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό - Ενημερωτικό Κέντρο των Σκοπίων.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης προχωρά σ’ αυτή τη συμβολική κίνηση, ανταποκρινόμενος στη Σκοπιανή πρόσκληση, προκειμένου να περάσει μήνυμα καλής γειτονίας έναντι του λαού των Σκοπίων.
Κι εμείς οι αχρείοι που σκεφτήκαμε άλλα πράγματα!!! Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ...!!! Καλά, απορώ πως το σκεφτήκαμε ότι πρόσβαλε εμάς η Ελληνική σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό!!!
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]