Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η παγκόσμια απειλή και η εθνική συσπείρωση!


Οι εχθροί του κράτους το εκλιπαρούν

Ώρα οι φίλοι του να περάσουν στην αντεπίθεση


Ο αχαλίνωτος καπιταλισμός ιδιωτικοποιεί τα κέρδη και κρατικοποιεί της ζημίες. Η χρηματιστηριακή οικονομία που επεβλήθη αυτά τα χρόνια είναι εικονική οικονομία. Δεν έχει σχέση με την πραγματική, όπως άλλωστε εικονικός κατήντησε και ο δημόσιος βίος των κρατών. Υπάρχει ό,τι βγαίνει στο γυαλί των ηλεκτρονικών ΜΜΕ. Κάθε τι άλλο είναι μη υπαρκτό.

Η Γουόλ Στρίτ είναι η καρδιά του χρηματιστηριακού συστήματος του κόσμου. Αυτή επέβαλε τους κανόνες της "οικονομίας – φούσκας". Και στην ακατάσχετη λαιμαργία του μεγάλου και εύκολου κέρδους αφού κατεσπάραξαν τον αγλέουρα κατέφυγαν τώρα ικέτες στο κατασυκοφαντούμενο απ΄ αυτούς κράτος για να τους σώσει. Εφτακόσια δισ. δολ. – η πρώτη πάντως δόση - απ' τον κρατικό κορβανά, δηλαδή το πορτοφόλι του Αμερικανού φορολογούμενου στους καταρρέοντες, υποτίθεται κολοσσούς, τύπου Lehman Brothers, για να καλύψουν τα δικά τους ελλείμματα. Δηλαδή την παταγώδη χρεωκοπία τους . Όλα αυτά είναι λεφτά από τα οποία οι φορολογούμενοι δεν πρόκειται να ωφεληθούν σε τίποτε. Αλλά εδώ ανακύπτει μείζον θέμα: Πρόκειται για χρεωκοπία. Δηλαδή για απάτη, πελώρια απάτη. Και αντί οι δράστες να οδηγηθούν στη φυλακή, διότι έφεραν και την αμερικανική και την παγκόσμια οικονομία στη μεγαλύτερη από το 1929 κρίση τους, επιβραβεύονται. Και χρυσώνονται από πάνω. Τα δικά τους δικά τους και τα δικά μας δικά τους! Όλα δικά τους!
Υπάρχει ένα φαινόμενο που το λένε «φαινόμενο της τζαζ». Είναι η διάχυση της κρίσης από τη Γουόλ Στριτ σε ολόκληρο τον κόσμο. Από τότε που γίναμε ένα «παγκόσμιο χωριό» τίποτε δεν μπορεί να εγκλωβιστεί στα σύνορα ενός κράτους. Οι κερδοσκόποι απειλούν τους όπου γης φτωχούς και εξοντώνουν κυριολεκτικά τους φτωχότερους από αυτούς.
Η συνέχεια εδώ
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]