Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπορίσοφ: Ο Ερντογάν δεσμεύτηκε να μη στείλει πρόσφυγες στη Βουλγαρία


Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σοβαρή μεταναστευτική πίεση στα βουλγαρικά σύνορα

Έτοιμη να στείλει στα Βουλγαροτουρκικά σύνορα 400 στρατιώτες μέσα σε λίγες ώρες και άλλους 1.000 μέσα στο πρώτο δωδεκάωρο είναι η βουλγαρική κυβέρνηση σε περίπτωση που δεχτεί μεταναστευτική πίεση.

«Από τα προηγούμενα χρόνια μπορεί να φανεί ότι ο στρατός έκανε πολύ καλά τη δουλειά του. Αν συμβεί κάτι σαν αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, η εμπλοκή του στρατού είναι αναπόφευκτη. Είμαστε έτοιμοι να στείλουμε 400 άτομα μέσα σε λίγες ώρες και άλλους 1000 μέσα στις επόμενες μέρες. Εμείς, ως κυβέρνηση, έχουμε ένα σαφές όραμα ότι δεν πρέπει να επιτρέπουμε παράνομους μετανάστες στη χώρα» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ.


Στο μεταξύ μετά από χθεσινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν, ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ δήλωσε, την Τετάρτη, ότι η Τουρκία έχει δεσμευτεί να μην ασκηθεί μεταναστευτική πίεση προς τη Βουλγαρία. Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας συνεχίζει, σήμερα, συνομιλίες και συναντήσεις σχετικά με την κατάσταση στην περιοχή. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σοβαρή μεταναστευτική πίεση στα βουλγαρικά σύνορα ανέφερε η συνοριακή αστυνομία στη Βουλγαρική Ραδιοφωνία. Υπάρχουν μεμονωμένες απόπειρες μικρών ομάδων να διασχίσουν τα σύνορά της Βουλγαρία με την Τουρκία οι οποίες όμως εμποδίζονται από τις δυνάμεις της χωροφυλακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ατμόσφαιρα στα θαλάσσια σύνορά στη Μαύρη Θάλασσα είναι επίσης ήρεμη.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]