Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία γεμίζει τα σύνορα με τζιχαντιστές που τους βαφτίζει «πρόσφυγες»


Άλλαξε άμεσα το «μείγμα» των ροών που προσπαθούν να εισέλθουν στην Ελλάδα και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Αδριανούπολη, και ειδικά τον άτυπο καταυλισμό που έχει στηθεί στην περιοχή Παζάρ Κουλέ στην τουρκική πλευρά των συνόρων, μόλις 500 μέτρα από τις Καστανιές Έβρου.

Επιχειρεί να φέρει Τουρκμένους από την Ιντλίμπ οι οποίοι φυσικά έχουν συριακή υπηκοότητα και συνεπώς μπορούν να βαφτιστούν «πρόσφυγες» παρά το γεγονός ότι έχουν τουρκική εθνική συνείδηση και στην πλειοψηφία τους είναι τζιχαντιστές.

Από καμία άλλη ζώνη της Συρίας δεν έρχονται «πρόσφυγες» επειδή δεν υπάρχουν άλλες εμπόλεμες ζώνες, ενώ στην Ιντλίμπ κυριαρχεί το τουρκικό στοιχείο.

Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για ποιοτική αναβάθμιση των τουρκικών σχεδιασμών.

Τις έξι προηγούμενες ημέρες όσοι αποζητούσαν να περάσουν «στην Ευρώπη» ήταν στη μεγάλη πλειονότητά τους Αφγανοί, Σομαλοί ή Ιρακινοί. Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες στην Αδριανούπολη ο αριθμός των Σύρων και μάλιστα όπως λένε από την επαρχία Ιντλίμπ, έχει αυξηθεί κατά πολύ.


Κατά τα φαινόμενα, οι τουρκικές αρχές, που είχαν λάβει γνώση των αναφορών των ελληνικών ΜΜΕ για ελάχιστους Σύρους την ώρα που η Άγκυρα επικαλείται ανθρωπιστική καταστροφή στην Ιντλίμπ λόγω των συγκρούσεων, έσπευσαν να τους μεταφέρουν στον Έβρο από τους καταυλισμούς στα τουρκοσυριακά σύνορα.

Την ίδια ώρα από την τουρκική πλευρά ακούγονται συνθήματα από μεγάφωνα με τα οποία οι Τούρκοι προτρέπουν τους παράνομους μετανάστες να σκληρύνουν την στάση τους και να επιτεθούν προς τα ελληνικά σύνορα.

Οι παράνομοι μετανάστες κατάφεραν να ανοίξουν περίπου στις έξι τρύπες στον φράχτη και προσπάθησαν να εισέλθουν στα ελληνικά εδάφη. Έγιναν ωστόσο αμέσως αντιληπτοί από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και του στρατού και ακολούθησε ανταλλαγή χημικών. Οι μετανάστες οπισθοχώρησαν μόλις έφτασαν στο σημείο τα οχήματα VPL.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]