Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε κλειστό κέντρο της Βόρειας Ελλάδας για απελάσεις – εξπρές


Όλοι όσοι μπήκαν παράνομα στη χώρα τις τελευταίες ημέρες

Σε κλειστό κέντρο στη Βόρειο Ελλάδα, το οποίο αναμένεται άμεσα να λειτουργήσει, πρόκειται να κρατηθούν όσοι εισήλθαν στην Ελλάδα παράνομα τις τελευταίες ημέρες, είτε από τα θαλάσσια είτε από τα χερσαία σύνορα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής» στο υπό δημιουργία κλειστό κέντρο οι μετανάστες αυτοί θα επαναπροωθούνται -χωρίς να καταγράφονται- στη χώρα προέλευσης ή καταγωγής τους και χωρίς να έχουν δικαίωμα υποβολής αιτήματος ασύλου.

Χθες εκδόθηκε σε ΦΕΚ η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία αναστέλλεται για ένα μήνα η υποβολή αιτήσεων χορήγησης ασύλου.


Με τις κινήσεις αυτές, σχολιάζει το δημοσίευμα, η κυβέρνηση αποσκοπεί αφενός να να καταδείξει την αποφασιστικότητά της ως προς την αντιμετώπιση των νέων δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί στην ελληνοτουρκική μεθόριο και από την άλλη να εκτονώσει την ένταση στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπου το Λιμενικό ακολουθεί τακτική επιθετικής επιτήρησης τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Σημειώνεται ότι από το Σάββατο έως και χθες το απόγευμα της Τρίτης έχει συνολικά αποτραπεί η είσοδος σε περισσότερα από 26.000 άτομα -για την ακρίβεια σε 26.532- ενώ έχουν συλληφθεί 218 άτομα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]