Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο εσωτερικός εχθρός


Οι άνθρωποι που για χάρη του κετελαπόνγκο τους βάζουν σε κίνδυνο όχι μόνο τη δική τους υγεία αλλά και των υπολοίπων
Ο κορωνοϊός και η αντικοινωνική συμπεριφορά κάποιων συμπολιτών μας που σήκωσαν το μπαϊράκι της καρναβαλικής αντίστασης

Είμαι βέβαιος πως κάποιοι από εσάς (κυρίως όσοι δεν διαβάζετε τακτικά το «και μπράβο τους») διαβάζοντας τον σημερινό τίτλο θα σκεφτήκατε τους συμπολίτες εκείνους που ζητούν να γίνουν τα σύνορα πόρτα σαλούν της Άγριας της Δύσης και παράλληλα βοηθούν με κάθε τρόπο τη διάδοση της εθνικιστικής ερντογανικής προπαγάνδας.

Μπούρδες.

Οι συμπολίτες αυτοί είναι τόσο απομονωμένοι και τόσο αστείοι που, αν εξαιρέσουμε τη λογική, δεν μπορούν να γίνουν εχθρός κανενός. Στην πραγματικότητα πρόκειται για συμπολίτες εξαιρετικά χρήσιμους καθώς καταφέρνουν, ακόμα και σ’ αυτές τις στιγμές που τα πράγματα μόνο ευχάριστα δεν είναι, να μας κάνουν να γελάμε και να λειτουργούν ως το πιο αποτελεσματικό comic relief στο τραγικό διασυνοριακό θρίλερ που οι περισσότεροι είμαστε αρκετά τυχεροί ώστε να το παρακολουθούμε από τους υπολογιστές ή τα κινητά μας.

Αντιθέτως με τους πραναφερθέντες, οι συμπολίτες που συγκροτούν τον εσωτερικό εχθρό όχι μόνο δεν είναι καθόλου αστείοι, αλλά είναι και απολύτως επικίνδυνοι. Γιατί η αντικοινωνική τους συμπεριφορά και ο βλακώδης σταρχιδισμός τους απειλούν ευθέως όλους τους υπόλοιπους που έχουμε την ατυχία να ζούμε μαζί τους.


Τώρα έχετε αρχίσει να καταλαβαίνετε σωστά: ο εσωτερικός εχθρός για τον οποίο γράφω είναι οι συμπολίτες οι οποίοι απρόθυμοι (και πιθανόν ανήμποροι) να στερηθούν για λίγο την ιδιότητα του μασκαρά ή του καρναβαλιστή έγραψαν στις σερπατίνες και τα κονφετί τους την απόφαση/προτροπή να ματαιωθούν οι καρναβαλικές παρελάσεις εξ αιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού. Είναι οι άνθρωποι που για χάρη του κετελαπόνγκο τους βάζουν σε κίνδυνο όχι μόνο τη δική τους υγεία (η οποία, δυστυχώς, μας αφορά για λόγους που θα καταλάβετε) αλλά και των υπολοίπων που μοιράζονται μαζί τους το ίδιο σύστημα υγείας.

Μέχρι τώρα οι περισσότεροι, επειδή έχουμε νοιαστεί να καταλάβουμε, έχουμε καταλάβει ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα με αυτόν τον κορωνοϊό: κολλάει τόσο εύκολα που αν δεν είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί και ο καθένας κάνει του χαζού του του κεφαλιού, οι άνθρωποι που θα αρρωστήσουν ταυτόχρονα θα είναι πάρα πάρα πάρα πολλοί. Από αυτούς, ένα μικρό ποσοστό θα χρειαστεί νοσηλεία, αλλά ένα μικρό ποσοστό ενός πολύ μεγάλου αριθμού είναι πολλοί άνθρωποι. Ακόμα και ένας ανόητος μπορεί να καταλάβει πως αυτό σημαίνει πως όχι μόνο αρκετοί από τους ανθρώπους που θα νοσήσουν από τον συγκεκριμένο ιό δεν θα μπορούν να έχουν την περίθαλψη που πρέπει, αλλά και πως πολλοί άλλοι άνθρωποι που θα χρειαστούν νοσηλεία για άλλους, άσχετους, λόγους, μπορεί να στερηθούν την απαραίτητη για τη ζωή τους νοσηλεία ακριβώς επειδή θα υπάρχει συμφόρηση στις δομές υγείας.

Γι’ αυτόν τον πολύ απλό λόγο η αναπόφευκτη διάδοση του ιού πρέπει να γίνει όσο πιο αργά είναι δυνατό. Πρέπει να καθυστερήσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Και για να καθυστερήσει όσο το δυνατόν περισσότερο πρέπει να περιοριστούν όλες εκείνες οι εκδηλώσεις που συγκεντρώνουν στο ίδιο σημείο πολύ κόσμο. Και σίγουρα πρέπει να ματαιωθούν οι περισσότερες από τις εκδηλώσεις εκείνες που συγκεντρώνουν πολύ κόσμο από διαφορετικές πόλεις ή χώρες, δηλαδή εκδηλώσεις στις οποίες οι άνθρωποι όχι απλώς θα κινδυνεύουν περισσότερο να κολλήσουν αλλά που αφού κολλήσουν θα μεταφέρουν τον ιό και στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Γι’ αυτό ματαιώθηκαν τα καρναβάλια, γι’ αυτό ματαιώθηκε το συνέδριο των Δελφών, γι’ αυτό ματαιώθηκε και η food expo και γι’ αυτό θα ματαιωθούν ακόμα πολλές πολλές εκδηλώσεις. Γιατί πρέπει να καθυστερήσει όσο το δυνατόν περισσότερο η εξάπλωση του ιού. Γιατί πιο επικίνδυνη από τον ίδιο τον ιό είναι η πιθανή αδυναμία του υγειονομικού συστήματος να εξυπηρετήσει τους ασθενείς αν η εξάπλωση αφεθεί στην τύχη και την ταχύτητά της.

Για όλα αυτά, οι συμπολίτες σταρχιδιστές που ανέμελοι σήκωσαν το μπαϊράκι της καρναβαλικής αντίστασης, αδιαφόρησαν πλήρως. Είτε επειδή δεν έχουν την πνευματική ικανότητα να τα καταλάβουν, είτε επειδή είναι ψυχολογικά ανεπαρκείς να νοιαστούν για τον κίνδυνο ο οποίος αναγκάζει κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να ματαιώσουν εκδηλώσεις πολύ πιο σημαντικές και ιστορικές από αυτούς τους φτωχούς συγγενείς των καρναβαλιών του Ρίο και της Βενετίας (που παρεμπιπτόντως ματαιώθηκε).

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που, εξ αιτίας των ίδιων ανεπαρκειών, οδηγούν μεθυσμένοι ή σαν οι δρόμοι να είναι πίστες αγώνων, δεν εμβολιάζονται και ίσως να μην εμβολιάζουν και τα παιδιά τους, αρνούνται να σταματήσουν να βρωμίζουν τους κλειστούς δημόσιους χώρους με τα ντουμάνια τους και γενικά επιδίδονται σε εγκληματικά αντικοινωνικές συμπεριφορές κάθε φορά που τους δίνεται η ευκαιρία.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι η απειλή για τη ζωή και την υγεία μας που κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας και από την οποία πρέπει να απαλλαγούμε. Είναι αυτοί στους οποίους κάποια στιγμή θα πρέπει να βάλουμε ένα φρένο γιατί αλλιώς θα πέσουν με φόρα πάνω μας και θα μας διαλύσουν. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ο εσωτερικός εχθρός που πρέπει να αντιμετωπίσουμε προκειμένου να προστατεύσουμε τις ζωές μας. Και μπράβο μας.

Μάνος Βουλαρίνος
AthensVoice



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]