Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Αλέξης απέφυγε την παγίδα, η χώρα όμως όχι…


Ραγδαίες οι εξελίξεις στην πολιτική σκηνή της χώρας και όλοι μιλάνε πίσω από κλειστές πόρτες προφασιζόμενοι την διάσωση της χώρας και του λαού. Μάλιστα, μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα ο Βαγγέλης Βενιζέλος, δεν δίστασε να αναφερθεί σε απόπειρες αποφυγής της έσχατης εξαθλίωσης του λαού (ποιος οδήγησε σε αυτήν, φυσικά δεν είπε, αφού θα έπρεπε να ομολογήσει έγκλημα κατά της χώρας, στο οποίο συνήργησε και ο ίδιος).

Κι ενώ η χώρα παραμένει ακυβέρνητη, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται (και φαίνεται) ως ο κύριος υπεύθυνος (ή εξιλαστήριο θύμα;) για όλα όσα μέλλει να συμβούν (όλοι οι αρχηγοί αναφέρονται σε αυτά, αλλά κανείς δεν τα κατονομάζει…!). Τι συνέβη και φτάσαμε στο σημείο αυτό; Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει να μην κυβερνήσει (μην ξεχνάμε πως του έχουν προσφέρει φαρδιά – πλατιά την συναίνεσή τους σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ…!) και να εφαρμόσει τα όσα προεκλογικά υπόσχονταν πως θα εφαρμόσει; Είναι ηλίθιος ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα έχουν μέχρι στιγμής γίνει, ο Τσίπρας δεν θέλει να κυβερνήσει, επειδή δεν πρέπει κι επειδή δεν μπορεί!!! Μάλιστα, η δήλωσή του πως «ψάχνουν να βρούνε έναν αριστερό Καρατζαφέρη», είναι ενδεικτική για τις προθέσεις του νεαρού προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί όμως δεν πρέπει να κυβερνήσει ο Τσίπρας; Η απάντηση βρίσκεται στα όσα έχουν υπογράψει και δεσμευτεί να εφαρμόσουν οι συγκυβερνώντες Σαμαράς και Βενιζέλος. Τα επερχόμενα πάρα πολύ σκληρά έως απάνθρωπα μέτρα, αποτελούν κομβικό σημείο για την πολιτική (κοινωνική και οικονομική) του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αρνούμενος την συγκυβέρνηση με Βενιζέλο και Σαμαρά ουσιαστικά αρνήθηκε να «καπελωθεί» με μία σειρά μέτρων με τα οποία διαφωνεί οριζοντίως και καθέτως. Αν και στη συνέχεια στρογγύλεψε τις θέσεις του μιλώντας για επαναδιαπραγμάτευση και όχι για ακύρωση του μνημονίου, ο Αλέξης Τσίπρας κατανόησε το μεγάλο παιχνίδι που παίχθηκε από τα κόμματα της εξουσίας εις βάρος της ευρύτερης αριστεράς, στην οποία θέλησαν πολύ πρόθυμα να μεταβιβάσουν τις προσωπικές (και εγκληματικές για την χώρα) τους ευθύνες. Η άρνηση αυτή, όμως, έφερε την κλιμάκωση στις πιέσεις, εμφανίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα κενό πολιτικής και ουσιαστικού περιεχομένου, ανίκανου να συμβάλει στο γενικότερο «καλό».

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει να καταγγείλει μονομερώς το μνημόνιο αλλά σκοπεύει στο να συστήσει επιτροπή εξέτασης του χρέους. Ποιό είναι και πως δημιουργήθηκε με ταυτόχρονη παύση των πληρωμών. Διαδικασία απολύτως νόμιμη και προβλεπόμενη από τον ΟΗΕ. Αν αποκαλυφθεί ότι μέρος του χρέους έγινε με μίζες, εκβιασμούς για αγορά οπλικών συστημάτων κλπ, αυτό θεωρείται επαχθές και διαγράφεται νόμιμα. Δεν θεωρείται άρνηση πληρωμών. Και φυσικά, Σαμαράς και Βενιζέλος ούτε να ακούσουν για αυτό δεν θέλουν. Γιατί μέσα από την συγκεκριμένη διαδικασία θα βγουν τα ονόματα για το ποιοί επαιρναν τις μίζες και βέβαια θα πρέπει και να τιμωρηθούν.
Και, φυσικά, δεν είναι δυνατόν να συγκυβερνήσουν οι κομπιναδόροι με τα θύματα για δήθεν ειδικό σκοπό. Άρα η πρόταση για συγκυβέρνηση ήταν απλώς η πρώτη γεύση για το «κύριο πιάτο» (που έρχεται κατά παραγγελία), δηλαδή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ…

Όμως, ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε και γνωρίζει πως οι πιέσεις αυτές οδηγούν σε «ακυβερνησία» (η οποία και θα του χρεωθεί) έναντι πολύ σημαντικής περιόδου για την χώρα. Γνωρίζει, επίσης, πως θα υπάρξει δεύτερος γύρος εκλογών, στον οποίο (εκτός απροόπτου) θα βρεθεί με πολύ υψηλά ποσοστά και με την ευθύνη να εφαρμόσει αυτά ακριβώς που υποσχέθηκε. Εάν τα εφαρμόσει, θα καταρρεύσει σαν κυβέρνηση μέσα σε 2 μήνες (και μαζί του θα καταρρεύσει γενικά η αριστερά), ενώ εάν αποφασίσει να αμφισβητήσει το μνημόνιο, θα ξεκινήσει ένας κύκλος τεράστιων πιέσεων (οικονομικού και όχι μόνο) περιεχομένου από το εξωτερικό. Αυτό θα καταστήσει σχεδόν αδύνατη οποιαδήποτε εισαγωγή προϊόντων στην χώρα, γεγονός που θα εκτινάξει στα ύψη τις τιμές των αγαθών (και με σχεδόν μηδενική δυνατότητα αντικατάστασής τους) στα ράφια των σούπερ μάρκετς.
Σε αυτό ακριβώς το σημείο (ως στόχο που προσπάθησε να αποφύγει το ΠΑΣΟΚ για να σώσει την χώρα!!!) αναφέρθηκε και ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Αυτή ακριβώς η εξέλιξη, θα σημάνει επίσης την κατάρρευση, για πολλές δεκαετίες, τόσο του ίδιου του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της ευρύτερης αριστεράς (ο στόχος του συστήματος είναι η αριστερά, αφού με αυτήν (και όχι μόνο) μπορεί να τα "βρει" καλύτερα ο Πούτιν και η ανερχόμενη Ρωσία, η οποία θέλει να διαδραματίσει κάποιον ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο).
Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει πως δεν πρέπει να κυβερνήσει, αφού παίζει με «σημαδεμένη τράπουλα σε στημένο τραπέζι», απέναντι σε αδίστακτους και απολύτως ένοχους πολιτικούς, οι οποίοι με τις υπογραφές τους έφεραν την χώρα στο απόλυτο (φαινομενικά) αδιέξοδο. Γνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ πως είτε συγκυβερνήσει, είτε κυβερνήσει, θα χρεωθεί όλα εκείνα που οι προηγούμενοι πολιτικοί και πολιτικές «εξασφάλισαν» δια υπογραφών εις βάρος της Ελλάδας. Ίσως, μάλιστα, οι δηλώσεις Στρατούλη να ήταν σκόπιμες, προκειμένου να υπάρξει κάποιο «ξεφούσκωμα», αφού η εφαρμογή της πολιτικής φάνηκε πως είναι πολύ δυσκολότερη από την θεωρητική προσέγγιση της κατάστασης της χώρας (το «στρογγύλεμα» των απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ, περί «επαναδιαπραγμάτευσης», αποδεικνύει πως τελικά, αποφασίστηκε μία μικρή υποχώρηση, προκειμένου να αποφευχθεί η πλήρης έκθεση σε κινδύνους πολύ δύσκολα διαχειρίσιμους, λόγω των διεθνών πιέσεων).

Γιατί δεν μπορεί να κυβερνήσει ο Αλέξης Τσίπρας; Η απάντηση βρίσκεται στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ πέραν της οικονομίας, και πέραν της αποφυγής οποιασδήποτε συνενοχής στο έγκλημα, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να κυβερνήσουν, λόγω της μεγάλης τους απόστασης (ηθικής, θεσμικής και προγραμματικής) από θεσμικούς φορείς όπως είναι η Αστυνομία και ο Στρατός. Βέβαια, και το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι άμεσης εφαρμογής και δεν μπορεί να στηρίξει επί της ουσίας την αμυντική και εξωτερική πολιτική, με δεδομένες τις πιέσεις (πέρα από το οικονομικό, κυρίως στο εθνικό επίπεδο) που πρόκειται να ασκηθούν σε μία κυβέρνηση Τσίπρα.
Πώς μπορεί να καθοδηγήσει σε ένα θερμό επεισόδιο τον Ελληνικό Στρατό ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν δεν πιστεύει στις θέσεις του και στους λόγους ύπαρξής του;
Πώς μπορεί όμως να ασκήσει εθνική εξωτερική πολιτική, όταν είναι υπέρ του ονόματος «Μακεδονία» για τα Σκόπια;
Πώς μπορεί να αμυνθεί των Ελληνικών δικαιωμάτων ο Αλέξης Τσίπρας, όταν έχει συνεργασθεί εκλογικά (εκλέγοντας ως βουλευτή στην Ξάνθη έναν τουρκόφρονα προωθούμενο από την Άγκυρα) με το τουρκικό προξενείο και τους Γρίζους Λύκους της Θράκης και είναι υπέρ των δικαιωμάτων των «τούρκων» της Ελλάδας;
Βέβαια, είναι και το θέμα της λαθρομετανάστευσης, στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει σαφή θέση και ούτε λίγο ούτε πολύ είναι υπέρ της έλευσης στην Ελλάδα του κάθε ανά τον πλανήτη κατατρεγμένου, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τους πολίτες της χώρας, οι οποίοι μειώνουν τις οικονομικές τους απολαβές και λόγω αρνητικού ανταγωνισμού των λαθρομεταναστών, αλλά ταυτόχρονα μειώνουν το βιοτικό τους επίπεδο και λόγω της αύξησης της εγκληματικότητας, της οποίας γίνονται αναπόφευκτα θύματα.

Είναι απολύτως σαφές πως η άσκηση κυβερνητικών καθηκόντων από τον ΣΥΡΙΖΑ μάλλον θα δημιουργήσει πολλά περισσότερα προβλήματα από εκείνα που ίσως μπορέσει να αντιμετωπίσει. Η Ελλάδα δεν μπορεί να βρεθεί με απώλεια εθνικού εδάφους, επειδή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν αντιμέτωπα με πολιτικές που μέχρι και σήμερα υποστηρίζουν και οι οποίες θέλουν να «μοιράζουν» την Ελληνική γη και όχι να την υπερασπίζονται με κάθε τρόπο και κάθε μέσο. Βλέπετε, άλλο για τον ΣΥΡΙΖΑ ο ακτιβισμός, οι πορείες και οι διαμαρτυρίες και άλλο η άσκηση διακυβέρνησης, η οποία οδηγεί το κόμμα (ίσως και την χώρα) με απόλυτη βεβαιότητα στο κενό.

Σε αυτό το αδιέξοδο βρέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στους πρώην συγκυβερνώντες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι γνώριζαν πολύ καλά πως με τις πιέσεις τους για κυβέρνηση Τσίπρα οδηγούν σε ακυβερνησία και σε εκλογές, αλλά στην πραγματικότητα κερδίζουν χρόνο άσκησης πίεσης και "με τον Τσίπρα στο τιμόνι" δεν θα κατηγορηθούν πως εφάρμοσαν με δική τους ευθύνη (ή συνευθύνη) οποιοδήποτε εγκληματικό (και ήδη προαποφασισθέν και προ-υπογεγραμμένο) μέτρο κατά των Ελλήνων πολιτών. Ίσως, μάλιστα, επιδιώκουν και την ψήφιση του Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργού, ευχόμενοι έτσι, μέσω της ψήφου του Ελληνικού λαού, να «ξεκαθαρίσουν» οριστικά με την ευρύτερη Αριστερά στην Ελλάδα, για τις επόμενες δεκαετίες.

Αυτοί ήταν και οι λόγοι για τους οποίους είχαμε γράψει πως «το πείραμα Τσίπρα ήδη απέτυχε». Από τη στιγμή που μπήκε σε διαδικασία συζητήσεων, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ήδη εκτεθεί και μάλλον ανεπανόρθωτα. Επιπλέον, έδινε πολύτιμο χρόνο να οργανωθούν οι συνένοχοι συγκυβερνώντες και άθελά του εξέθετε την σαφή εντολή των πολιτών και την μετέτρεπε σε προϊόν πολιτικής συνδιαλλαγής.
Το «πείραμα» έγινε από τον Ελληνικό λαό και δυστυχώς –σύμφωνα με τις εξελίξεις- απέτυχε (θα μπορούσε σήμερα να δεχθεί να κυβερνήσει, θέτοντας ως όρο την άμεση προφυλάκιση και δήμευση περιουσιών όλων των εμπλεκομένων της εισόδου του ΔΝΤ στην Ελλάδα και μετέπειτα αποφάσεων και υπογραφών που οδήγησαν στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας της χώρας). Ίσως, στο επόμενο ραντεβού με την κάλπη, οι Έλληνες θα πρέπει να φανούν εξυπνότεροι, προσανατολιζόμενοι σε ένα περισσότερο ολοκληρωμένο «πολιτικό πακέτο», το οποίο θα δύναται να αντιμετωπίσει ορθολογικά και αποφασιστικά πέρα από τα οικονομικά δεδομένα και τα εθνικά προβλήματα – κινδύνους. Ο κλαυσίγελος των παρελθουσών πολιτικών σχημάτων – κομμάτων (και νυν αποκομμάτων) δεν πρέπει να επαναληφθεί. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στόχος των «φίλων», «εταίρων» και «συμμάχων», είναι ο προσφάτως αναγνωρισθείς ως υπαρκτός πλούτος της Ελλάδας, τον οποίο θέλουν και να αποκτήσουν με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο… και αν χρειαστεί και με την «αιμορραγία» της χώρας από κάποιο «γειτονικό μαντρόσκυλο» ή με την μορφή κάποιας «Ελληνικής Άνοιξης» από κάποιο πρόθυμο νεοεισαχθέν εσωτερικό ετοιμοπόλεμο μέτωπο…


ΥΓ: Το δυστύχημα για τον Αλέξη Τσίπρα είναι πως το «σύστημα» θα τον σπρώξει για να κυβερνήσει. Και θα το κάνει, για να τον καταστρέψει… H προτασσόμενη "αδιαλλαξία" είναι το πρώτο "βήμα"...
Καλό θα είναι να θυμόμαστε πως το σύστημα γνωρίζει πολύ καλά πως όσο θα καθυβρίζει τον Τσίπρα, τόσο θα τον ενισχύει στην κάλπη. Εκτός και αν όλοι εμείς, αποφασίσουμε να ξαφνιάσουμε το "σύστημα" με μία άλλη επιλογή... αν και θα προσπαθήσουν να "κάψουν" (με την βοήθεια των παπαγάλων και άλλων πτηνών) οποιαδήποτε -προς όφελος των πολιτών- επιλογή υπάρχει ή θα τολμήσει να υπάρξει... Δεν πρόκειται να αφήσουν τίποτε στην τύχη, αφού παίζουν τα κεφάλια τους και το γνωρίζουν πολύ καλά...
Τέλος, να σημειώσουμε πως οι "υπηρεσιακές κυβερνήσεις" (που μόνο στην υπηρεσία του Συντάγματος δεν είναι) κάνουν καλά τη δουλειά τ0υς και ξεπουλάνε μαρίνες, λιμάνια, εταιρείες ύδρευσης, αλλά και μοιράζουν λεφτά στις τράπεζες...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

25 σχόλια :

  1. Αγαπητέ Κωνσταντίνε,
    Πολύ κατατοπιστικό το άρθρο.
    Θα σε παρακαλούσα να αφαιρέσεις από την αρχική σελίδα μία προκλητική φωτογραφία - με γυναίκες προκλητικά ντυμένες - δεν ταιριάζει και με το υλικό της ιστοσελίδας που περιέχει σημαντικότατα άρθρα όχι μόνο πολιτικού αλλά και θρησκευτικού και κοινωνικού περιεχομένου.
    Σε ευχαριστούμε για την συνεχή ενημέρωση για τα τεκταινόμενα.
    Αναγνώστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aυτό που συμβαίνει και με φοβερή ακρίβεια περιγράφεις, Κωνσταντίνε, είναι ότι μας έχουν κάνει κεφαλοκλείδωμα. Πώς θα ξεμπερδευτούμε τώρα είναι το θέμα. Μας έχουν δώσει δύο επιλογές. Ή να πάμε με τον Τσίπρα, που θέλει να βγούμε από το ευρώ (αλλά να παραμείνουμε στην θαλπωρή της "ευρωπαϊκής οικογένειας" των νεοταξιτών του Δ' Ράιχ, κι άς χάσουμε την Μακεδονία, την Θράκη και το Αιγαίο) ή να πάμε με τους μνημονιακούς. Και ο Έλληνας που δεν θέλει τα μνημόνια, έτρεξε ξωπίσω από τον Τσίπρα, χωρίς να δει τι άλλο κρύβει το πακέτο του.

    Για να ξεμπερδευτούμε από το κεφαλοκλείδωμα, πρέπει πρώτα να δούμε καθαρά μπροστά μας όσο ταχύτερα γίνεται, πρώτον, τι μας συμφέρει στα εθνικά θέματα. Ένα εθνικό θέμα είναι και η οικονομία και τα μνημόνια της προδοσίας, αλλά δεν είναι το μόνο. Αφού ξεκαθαρίσουμε τι μας συμφέρει και τι θέλουμε, να γίνει ένα μέτωπο που να μας εκφράζει σε όλα αυτά. Δεν υπάρχει άλλος καιρός για χάσιμο. Αρκετά έχουμε χαζέψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπερα κωνσταντινε αν παρουμε ως δεδομενο οτι οι συγκυβερνωντες ειναι προδοτες και εχουν μονο στο νου τους την εξαθλιωσητου ελληνικου λαου παει ειμαστε χαμενο,δεν μπορω να δεχτω οτι συμβαινει αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πέραν του ότι φάσκεται και αντιφάσκεται διότι όπως λέτε στο «Ο Αλέξης απέφυγε την παγίδα, η χώρα όμως όχι…»
    ‘Η «στροφή» του Αλέξη βρίσκεται στο
    Β. στην μικρή έστω πιθανότητα να συνεργαστεί με εκείνους που φέρουν την κύρια ευθύνη της εισόδου των μνημονίων στην Ελλάδα’
    ενώ στο σημερινό άρθρο :’ Γνωρίζει, επίσης, πως θα υπάρξει δεύτερος γύρος εκλογών, στον οποίο (εκτός απροόπτου) θα βρεθεί με πολύ υψηλά ποσοστά και με την ευθύνη να εφαρμόσει αυτά ακριβώς που υποσχέθηκε.’ και γενικά μέχρι στιγμής τουλάχιστον έχει αποδείξει ότι δεν υπάρχει καμια πιθανότητα όχι μόνο να συγκυβερνήσει αλλά ούτε καν την ψήφο ανοχής τους δεν χρειάζεται γιατί στις επόμενες εκλογες θα βγει πρώτος,(εκτός και αν του στήσουν καμία παγίδα τύπου «Στρος Καν»), μπορώ να αποφανθώ ότι είστε αριστερός διότι προτείνεται ’οι Έλληνες θα πρέπει να φανούν εξυπνότεροι, προσανατολιζόμενοι σε ένα περισσότερο ολοκληρωμένο «πολιτικό πακέτο»’ χωρίς όμως την προτεινόμενη λύση. Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να ψηφίζουμε σκεπτόμενοι συνωμοσίες και με την αντίστροφη λογική δλδ θα ψηφίσω τον τάδε για να μην βγει ο τάδε και να ψηφίζουμε αυτό πραγματικά που χρειάζεται αυτήν την στιγμή η χώρα. Η χώρα λοιπόν αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται μνημονιακούς ηγέτες ούτε καν μνημονιακούς βουλευτές, οι λόγοι είναι προφανείς πιστεύω. Χρειάζεται ελπίδα. Και η ελπίδα έχει το όνομα του Αλέξη Τσίπρα διότι είναι ο μόνος που μίλησε για απλά και προφανή πράγματα που όπως τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, καταγγελία του Δουβλίνου ΙΙ κλπ. Σε δύσκολους καιρούς απαιτούνται δύσκολα μέτρα. Ήδη έχει αρχίσει να γίνεται η στροφή. Απόδειξη των ρεαλιστικών πραγμάτων που θέλει να κάνει ο Συριζα είναι τα παρακάτω http://www.inews.gr/184/i-roumania-anatrepei-to-diko-tis-mnimonio-kai-apokathista-tous-misthous.htm

    http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5034:tousen-xreos-2011-10-09&catid=55:an-oikonomia&Itemid=283

    : http://www.bankingnews.gr/bank-insider/item/45176-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%AE-%CE%AD%CE%BE%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B8%CE%B1-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE-%CF%80%CF%89%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B7%CF%83%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CF%8E%CF%82-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AF%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%BA%CE%AD%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CF%81%CF%8C%CE%B9%CE%BA%CE%B1

    http://papaleonidasdimitris.wordpress.com/2011/07/02/%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%B1%CE%B4%CF%8C%CF%81-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%88%CE%B5%CF%8D%CE%B4%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B1%E2%80%A6-%CF%80/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Βέβαια, είναι και το θέμα της λαθρομετανάστευσης, στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει σαφή θέση και ούτε λίγο ούτε πολύ είναι υπέρ της έλευσης στην Ελλάδα του κάθε ανά τον πλανήτη κατατρεγμένου, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τους πολίτες της χώρας, οι οποίοι μειώνουν τις οικονομικές τους απολαβές και λόγω αρνητικού ανταγωνισμού των λαθρομεταναστών, αλλά ταυτόχρονα μειώνουν το βιοτικό τους επίπεδο και λόγω της αύξησης της εγκληματικότητας, της οποίας γίνονται αναπόφευκτα θύματα."

    Μα ναι, σαφέστατη θέση! Όσο περισσότερο συνεχίζετε τέτοιου είδους λασπολογίες, άλλο τόσο αυξάνετε τα ποσοστά του Τσίπρα. Χειρότεροι και από το Mega είστε μερικοί. Δείτε και την σαφέστατη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό:

    http://www.youtube.com/watch?v=YR2ha-TGKu4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Διηνεκη, κι εγώ λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ή να αποδεχτώ έστω πως έχουν κάνει όλα αυτά τα λάθη επειδή είναι ανίκανοι. Είναι πολλά, πάρα πολλά τα λάθη, για να είναι συμπτώσεις. Το μόνο που τους μένει (για να επιζήσουν) είναι να συνεχίσουν αυτά που ξεκίνησαν. Και δεν ξεκίνησαν τίποτε προς όφελος αυτού του λαού. Ούτε ένα μέτρο, ούτε μία απόφαση, δεν πήραν για τον λαό, για την δημοκρατία ή για να προστατεύσουν το Σύνταγμα και το πολίτευμα. Όλα όσα έκαναν καταπάτησαν το Σύνταγμα, αλλοίωσαν ή κατήργησαν στην πράξη το πολίτευμα, εξέθεσαν την χώρα σε πλείστους όσους κινδύνους, ενώ θυσίασαν -κυριολεκτικά- τους Έλληνες για να ικανοποιήσουν τους οικονομικούς τρομοκράτες (και πιθανότατα προσωπικούς εκβιαστές τους). Λυπάμαι πάρα πολύ, αλλά την Χρυσή Αυγή την γέννησαν οι πολιτικές τους. Λυπάμαι πάρα πολύ, αλλά οι νεκροί του μνημονίου αν και δεν μνημονεύονται, υπάρχουν για να μας θυμίζουν τι είδους "ταγούς" διαθέτουμε. Λυπάμαι πάρα πολύ, αλλά όταν φτάνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να εμφανίζει ανυπόγραφα χαρτιά ως πειστήρια, αρνούμενος να τα δώσει στη δημοσιότητα, τότε, όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, δεν έχουμε καν πολίτευμα, αλλά ένα μάτσο άχρηστους, επικίνδυνους απατεωνίσκους που κατόρθωσαν να βρεθούν την ίδια χρονική στιγμή σε θέσεις κλειδιά (άλλη σύμπτωση κι αυτή) για να παραδώσουν τα κλειδιά της χώρας... (να μην θυμηθώ και την τελετή ανάληψης καθηκόντων του Παπούλια, με τις περιβόητες δηλώσεις της εξαφανισμένης, για σμίκρυνση της Ελλάδας για το καλό της Ευρώπης)... Πραγματικά, λυπάμαι, που όλοι εμείς που λεγόμαστε Έλληνες, έχουμε αφήσει ένα τσούρμο να λυμαίνεται την πατρίδα μας. Και είμαι πεπεισμένος πως ένα πραγματικό πόθεν έσχες θα λύσει πολλές απορίες και θα δώσει μεγάλες απαντήσεις σε χρόνια ερωτήματα. Τέλος, λυπάμαι πολύ, επειδή νομίζω πως στους Έλληνες δεν αξίζουν τέτοια λαμόγια να τους κυβερνούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε ανώνυμε 13 Μαΐου 2012 9:24 μ.μ., πες μας τι πίνεις και δεν μας δίνεις. Επειδή δεν έχω καμία όρεξη να κατεβάζω λινκ, θα σου πω ένα μόνο "ΥΠΑΤΙΑ". Σου θυμίζει κάτι; Άσε μας ρε μεγάλε, όπου λαθρομετανάστης και ο ΣΥΡΙΖΑ παρατρεχάμενος. Μέχρι φωτοτυπίες με τηλέφωνα δικηγόρων (που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ) τους έχεις μοιράσει. Άσε μας τώρα, που θα μας βγάλεις τον ΣΥΡΙΖΑ και διώκτη των λαθρομεταναστών... Ψάξε αλλού να πείσεις. Να σου προτείνω μάλιστα το ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, που βγήκε πρώτο σε ψήφους το ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όπως και ο προηγούμενος, θα αποφύγω να κάνω c/p kάποια (Πόσα άραγε υπάρχουν;) links για να πείσω. Λίγη αναζήτηση στον γκούγκλι μπορεί να δώσει τις απαντήσεις. Σου λέει τίποτε το "κόμμα DEB (γκρίζοι λύκοι) στη Θράκη και ΣΥΡΙΖΑ"; Μήπως σου λέει τίποτε το ΣΥΡΙΖΑ και "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"; Δεν συνεχίζω. Πρέπει να ασχολούμαστε με σοβαρά και όχι με προπαγανδιστικές αηδίες που προσπαθούν να πείσουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πατριωτικό κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμε 9:10 μ.μ., διάβαζε και κανένα υστερόγραφο, ίσως διαπιστώσεις πως όσα λες απλά δεν υπάρχουν. Παρατάτε μας μωρέ που έρχεστε με τις κομματικές σημειώσεις για να μας πείτε τι; για να μας πείσετε για τί; εδώ σας γράφει ο άνθρωπος συγκεκριμένα πράγματα και αρχίζετε να παίζετε με τις λέξεις; Είστε σοβαροί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εδώ γράφτηκαν μεγάλες αλήθειες και κάποιοι άρχισαν να σκούζουν! Δηλαδή επαληθεύουν τις αλήθειες. Και, παιδιά, κόψτε τα λινκς ή Κωνσταντίνε, κόψτα εσύ, αφού το γράφεις κιόλας. Αλλά είναι και το θέμα μην σε πούνε φασίστα επειδή θα εφαρμόσεις αυτό για το οποίο τους προειδοποίησες, κι ενώ το ήξεραν το παραβίασαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά, οι συριζαιοι δεν μπορούν να καταλάβουν πως το άρθρο είχε υπερασπιστικη γραμμή για τον Τσίπρα; ο άνθρωπος έσωσε το κόμμα του, αυτό αποφάσισε. την πατρίδα θα την σώσει στην... επόμενη ζωή του, τώρα δεν προλαβαίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η συνεργασία υπό αυτές τις συνθήκες και υπ΄ αυτούς τους όρους δεν θα ήταν συνεργασία αλλά προδοσία εκ μέρους της πλευράς του Σύριζα.

    Δεν είναι δυνατόν να ζητάμε και να αποδίδουμε ευθύνες σε ανθρώπους που δεν συμμετείχαν καθόλου στην διαμόρφωση αυτού του σάπιου πολιτικού σκηνικού που έχει διαμορφωθεί.

    Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε μας απειλούν συνέχεια οι εγχώριοι και ξένοι πρωτεργάτες και συν δημιουργοί αυτής της κατάστασης.

    Αν θέλουν κυβέρνηση σόνι και καλά μπορούν να την κάνουν και δεν τους εμποδίζει κανείς, όμως ο πραγματικός τους σκοπός είναι να σύρουν τον Σύριζα σε μία τέτοια κυβέρνηση και την κατάλληλη στιγμή να τραβήξουν το χαλί μέσα από τα πόδια του.

    Επί δύο χρόνια λεηλάτησαν την αξιοπρέπειά μας, τα χρήματά μας, κάθε έννοια λογικής και κοινωνικής δικαιοσύνης, αλήθεια πολύ γρήγορα ξεχάσαμε τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που με το δυναμικό τους παρόν στις πλατείες στην εργασία στα blogs συνέβαλαν καθοριστικά στη διαμόρφωση του σημερινού εκλογικού αποτελέσματος και στην διαμόρφωση ενός νέου πολιτικού σκηνικού.


    Ως απλός Έλληνας πολίτης έχω υποστεί όπως και πολλά άλλα εκατομμύρια τα δύο τελευταία χρόνια μεγάλες ταπεινώσεις σε όλα τα επίπεδα της ζωής μου, ας το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν και ας καταλάβουμε ότι ο αγώνας αυτός θα πρέπει να συνεχιστεί μέχρι τελικής νίκης.

    Δεν ξέρω αν ο ΤΣΙΠΡΑΣ τελικά θα μας λυτρώσει από το μαρτύριο που ζούμε, όμως είναι ο πλέον συνεπέστερος όλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είμαι ο ανώνυμος 9:10. Συγνώμη για τα λινκς, δεν είχα προσέξει τον περιορισμό αν και θεωρώ πως θα ήταν κουραστικό για τον αναγνώστη να κάνω copy-paste το κείμενο στο οποίο αναφέρομαι και να αναφέρω την πηγή. Θα συμφωνήσω με τον ανώνυμο 9:57. Αν τελικά και ο Σύριζα αποδειχθεί ασυνεπής πιστεύω πως οι Έλληνες θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους με άλλο τρόπο όπως κάνουν πάντα. Οι εκλογές ήταν το τελευταίο χαρτί των Ελλήνων και όχι των πολιτικών. Απλά αυτό δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμη κάποιοι. Το 1941 οι κατοχικές εφημερίδες εξυμνούσαν αυτούς που θέλαν να συμμαχήσουμε και τρομοκρατούσαν τον κόσμο με την πείνα. Η ιστορία θα δείξει τελικά αλλά στην ιστορία ξέρετε μιλάει ο λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όταν ένα κόμμα από 5% ανέρχεται στο 17% και αύριο ποιός ξέρει που... προέχει οι μηχανισμοί του (εάν όντως είναι δημοκρατικοι και "ακαπέλωτοι") να ενσωματωθούν στους αριθμούς και όχι να τους ενσωματώσουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτείται να κάνει ανοικτό συνέδριο λαικής βάσης και να επανατοποθετηθή στα εθνικά θέματα και αυτά της παιδείας, με τρόπο τέτοιο που να εκφράζει ΓΝΗΣΙΑ τους ψηφοφόρους του και όχι να τους ρυμουλκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτοι οι λιγοι (ευτυχως) που πιστευουν (;) οτι υπαρχει ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΘΗΚΑΝ ΑΠΟ (ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ) ΤΟ "74 , δεν ειναι προδοτες και ορκισμενοι εχθροι του Γενους , ΟΣΟΝΟΥΠΩ θα καταλαβουν .
    Θα καταλαβουν ΠΟΛΛΑ .
    Ενα απο τα πολλα που δεν ξερουν ειναι οτι σκαβουν τον ταφο τους και των παιδιων τους ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ .Αλλα απο το πολυ τυφλωμα και ασχετοσυνη , ανοιξαν ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΦΟ και θα ταφουν , γειτονιες , χωρια και πολεις .
    ΤΟ ΚΡΙΜΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ , ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ . ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ .

    ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΤΑΝ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ .
    Οι εκλογες ΔΕΝ διωχνουν κατακτητες .

    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ , ΣΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ , ΣΕ ΟΛΑ !
    ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ . ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΣΟΥΜΕ , ΦΥΛΑΚΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ .

    Και φυσικα κυβερνουσε ΚΑΙ ο Τσιπρας με την συμμορια του . Πως νομιζουν μερικοι , καταφεραν οι αλλοι να φερουν και να κρατησουν τους λαθρεποικους ;
    Πως θα καταφερναν να διαλυσουν την οικονομια , χωρις την βοηθεια των κομμουνιστων ;
    Ειναι φανερο οτι ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ .ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ ΑΚΟΜΗ ! ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ . ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙΕΙ ΚΑΡΒΟΥΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Tο αν πετυχε η οχι ο Τσιπρας και το <> αφηστε να το διαπιστωσει ο λαος αφου καταφερει να κυβερνησει ο Τσιπρας και μην σπευδεται σαν μεντιουμ και χαρτορηχτρες της γειτονιας να προεξοφληται οτι θα αποτυχει κατι που ουτε καν αρχισε.Δεν διαβασα αντιστοιχες προβλεψεις και με τον αντιστοιχο ζηλο οταν οι πατριωτες της δεξιας με τον Καραμανλη και αμεσως μετα οι εθνοσωτηρες του πασοκ με τον πατριωτη τον Γιωργακη ανελαβαν την εξουσια με τα γνωστα σε ολους μας αποτελεσματα.Το κατα ποσο πατριωτικη εινα η αρισρερα και αν ειναι σε θεση να υπερασπιστει την Πατριδα και το Εθνος το εχει αποδειξει με το αιμα της και την αντισταση της εναντια στους κατακτητες και τους Τσολακογλου και δεν χρειαζεται τις εξωθεν μαρτυριες κανενος.Οσον αφορα την θεση του προς την αστυνομια ο Συριζα θελει μια αστυνομια που να προφυλασει και να προστατευει τον πολιτη και οχι τα ξενα συμφεροντα και καθεστωτα και δεν θα κυνηγα και θα χτυπα γεροντες που κρατουν την Ελληνικη σημαια.Ναι με αυτην την αστυνομια εχουμε πραγματικο προβλημα εκτος και αν αυτη ειναι η αστυνομια που θελεται εσεις.Τους λαθρομεταναστες δεν τους εφερε ο Συριζα αλλα οι εθνοπροδοτες της δεξιας και του πασοκ για να ωφελησουν τους μεγαλοεργολαβους και βιομηχανους που τους στηριζαν αδια;φορωντας για τον λαο και την χωρα και υποστιριζει οτι το προβλημα πρεπει να λυθει ευρωπαικα ουτε μαχαιρωνοντας τους ουτε κλεινοντας τριαντα σε στρατοπεδο τη στιγμη που ερχονται εκατονταδες καθε μερα.Οταν καποιοι οπλαρχηγοι το 1821 αποφασισαν να παρουν τα οπλα και να πολεμησουν για την ελευθερια του Εθνους καποιοι καλοθελητες τους ελεγαν οτι αυτο ειναι ανεφηκτο χωρις την βοηθεια των ξενων δυναμεων οτι δεν εχουν ελπιδα οτι θα χασουν και αυτα που εχουν οτι οι τουρκοι θα σφαξουν τα γυναικοπεδα και πολλα αλλα.Ομως ο Ελληνας εχει στο dna του να καταφερνει το ανεφηκτο.Τωρα ειναι η σειρα μας να κανουμε την δικη μας ειρηνικη επανασταση με τον τροπο μας απεναντι στην υποδουλωση μας.Αφηστε να το κρινει η ιστορια και μην σπευδεται βασιλικοτεροι του βασιλεως να το κρινεται εσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι αρλούμπες είναι αυτές;
    Γράφει "ο κωνσταντίνος" προς το τέλος: (θα μπορούσε σήμερα να δεχθεί να κυβερνήσει, θέτοντας ως όρο την άμεση προφυλάκιση και δήμευση περιουσιών όλων των εμπλεκομένων της εισόδου του ΔΝΤ στην Ελλάδα και μετέπειτα αποφάσεων και υπογραφών που οδήγησαν στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας της χώρας).!!!
    Θα στηρίξει δλδ ο Βενιζέλος την Κυβέρνηση που θα τον χώσει μέσα! Μάλιστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητέ κύριε Μπόμπο, γιατί χάνεις το ζητούμενο της παραγράφου και πας στο "αυτονόητο" για τον Βενιζέλο; Μα, φυσικά δεν θέλουν να μπούνε στην φυλακή οι υπεύθυνοι. Μα, φυσικά δεν πρόκειται να συνεργαστούν προκειμένου να επέλθει κάθαρση. Μα, φυσικά, ψάχνουν συνενόχους για τα εγκλήματα που έκαναν εις βάρος της χώρας.Δεν ψάχνουν για κυβέρνηση (αυτή μπορούν να την έχουν με τον Κουβέλη). Ψάχνουν για συνεταίρους στην συγκάλυψη των ιδίων και στην συνέχιση και εφαρμογή των υπογραφών τους. Όπως και να έχει, επειδή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι άτυπα κατηγορούμενοι για ειδεχθή εγκλήματα κατά της χώρας και του λαού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η λεξη πατριδα για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαινει τιποτα [για μικρους και μεγαλους, παλαιους αλλα οχι και νεους ψηφοφορους].Με ευκολια θα δινανε τη Θρακη και τη Μυτιληνη προκειμενου να επελθει αποκατασταση.Δυστυχως αυτη ειναι η ιδεολογια τους και μαλιστα οι οπαδοι τους επιχειρηματολογουν υπερ αυτης.Οσο πιο γρηγορα καταλαβουν οι Ελληνες, μπορει να γλυτωσουμε απο πειραματα και επωδυνες καταστασεις.Καλο ειναι να ενημερωνεται ο κοσμος και να μη ψηφιζει δοκιμαστικα γιατι καμμια φορα αυτο που ευχεσαι, οπως λενε ,μπορει και να γινει....Εκει που εχουν φτασει τα πραγματα χρειαζονται κυβερνησεις με πειρα και διαπραγματευτικες ικανοτητες και οχι παιδαρελια.Τετοιους πρεπει να διαλεξει ο λαος, απο καθε κομμα, κι οχι αυτα που λεει ο Βενιζελος για τριανταρηδες, γιατι σημερα οι 30ρηδες δεν ειναι οπως παλια, ειναι ακομα δεμενοι στα φουστανια της μανας τους και οχι μονο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η Ελλαδα χρειαζεται ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗ τουτη την ωρα , και εσεις οι αμοιροι ,προσπαθητε να αναλυσετε με , γιατι , πως , ποτε , αν , θα ,οταν κτλ , ο καθε αθεος και ανθελληνας , ο καθε προσκυνημενος , ο καθε ανωμαλος , αεργος και αμορφωτος , θα σωση την χωρα !
    Και ξεχασατε οτι ΑΥΤΟΙ μας καταστρεψαν , ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ .
    Δεν βλεπετε τι γινεται;
    Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ , ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΑ , ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ Χ.Α .
    Ουτε αυτος ομως δεν μπορει να σωση το Εθνος . Αλλα το ΑΓΑΠΑΕΙ . Και ομως ολοι σας δεν το βλεπετε !
    Ειστε κατα την γνωμη μου κατω απο την επιδραση της προπαγαντας και δεν ΜΠΟΡΕΙΤΕ να δειτε τα αυτονοητα . Αλλα ξερετε να αναλυεται τις κλανιες του συστηματος .
    Ο ομοιος τω ομοιω και η κοπρια στα λαχανα , ελεγε η Σοφη Γιαγια μου .

    ΚΑΝΤΕ ΠΙΣΩ , ΚΑΝΤΕ ΠΙΣΩ , ΠΛΑΝΗΘΗΚΑΜΕ ΟΛΟΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ελεοσ ο τσιπρασ θα καταστρεψει την ελλαδα! και οχι ο αρχικολοτουμπασ σαμαρασ που θα φερει πισω και τον αλλο κολοτουμπα καρατζαφυρερ και την κορη του δρακουλα ντορα αυτοι μαζι με τον συμφοιτιτη γαπ κατεστρεψαν την ελλαδα και να θελε ο ερμοσ τσιπρασ να καταστρεψει την ελλαδα δεν αφησαν τιποτα για καταστροφη οι συμφοιτητεσ!!!!!! ελεοσ ο τσιπρασ ειναι παρα πολυ καλοσ μπροστατουσ! οσο για τουσ λαθρομεταναστεσ ο σαμαρασ ανοιξε τα συνορα τη δεκαετια του 90 και σημιτησ υπεγραψε στην εοκ για επαναπροωθησει μεταναστων και γιναμε απωθηκη μεταναστων στην ευρωπη! αυτοι τουσ μαζεψαν και τα εθνικα θεματα οταν ηταν η ντορα υπουργοσ εξωτερικων ηρθαν στο φωσ εγγραφα που ειχε συμφωνιση να δωσει τα παντα οπωσ ο πατερασ τησ και το αιγεο με την συνοδο τησ λισσαβωνασ το πασοκ το εδωσε! τη αλλο παραπανω να κανει οτσιπρασ που ειναι ο μοναδικοσ καλοσ πατριωτησ που απεμεινε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η ευκαιρία του Τσίπρα
    και ...η μπλόφα των 4 δις ευρώ.

    Το πόκερ της κυβέρνησης.

    Δωσίλογοι και Τρόικα
    προσπαθούν να παγιδεύσουν τον Τσίπρα και το
    ΣΥΡΙΖΑ.

    Προσπαθούν να "ακυρώσουν" την εντολή του ελληνικού λαού.

    ----------------------------
    fnous- ΕΑΜ Β' - Το πόκερ της κυβέρνησης.

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fDPtaraRnAc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. …….. …. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι πόκερ με κλειστά "χαρτιά" προσπαθούν οι ξένοι και ντόπιοι τοκογλύφοι, σε συνεργασία με τους δωσίλογους του δικομματισμού, να παρασύρουν τον Τσίπρα ...

    Ένα παιχνίδι, στο οποίο συμμετέχει και ο ΣΕΒ δια του προέδρου του.


    Με το σκεπτικό ότι δήθεν επιθυμούν να τερματίσουν την ακυβερνησία και να δώσουν κυβέρνηση στον τόπο, θα προσπαθήσουν να τον "παρασύρουν" σε τραγικά λάθη ...
    Σε λάθη, όμως, που, εκτός όλων των άλλων, θα έχουν και "διδακτικό" για τον λαό περιεχόμενο ...

    Σε λάθη, τα οποία θα "αποδείξουν" στον λαό πως δεν πρέπει να κυνηγάει τους "ανεμόμυλους" των αντιμνημονιακών δυνάμεων ...που θα του "αποδεικνύουν" πως δεν μπορεί να ελπίζει σε σωτήρια "λύση", την οποία δεν εγκρίνουν οι ίδιοι.

    Αυτός είναι ο στόχος τους. Θέλουν να χτυπήσουν το ΣΥΡΙΖΑ, για να "πληγώσουν" τον λαό.
    Θέλουν να εκμεταλλευτούν τις κυβερνητικές αδυναμίες του ΣΥΡΙΖΑ, για να κάνουν ζημιά στον λαό.

    Στόχος είναι να του "αποδείξουν" ότι το παιχνίδι θα παιχθεί όπως τους βολεύει αυτούς και όχι όπως θέλει ο ίδιος.
    Να του "αποδείξουν" ότι σε αυτό το παιχνίδι η "δημοκρατία" είναι απλά μια υπερεκτιμημένη έννοια ...

    Ένα λαϊκό παιχνίδι, που, πέρα από τις "εντυπώσεις" και λίγο "όπιο", δεν προσφέρει τίποτε άλλο στον λαό.
    ---------------------------
    fnous- ΕΑΜ Β' - Το πόκερ της κυβέρνησης.

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fDPtaraRnAc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. …. Τώρα, που οι δωσίλογοι της λίστας Siemens έπαψαν να κυβερνάνε τη χώρα, έχει μία μοναδική ευκαιρία. Τώρα, που οι συνδαιτυμόνες της Μέρκελ στη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ μπήκαν στις "τρύπες" τους, είναι η ευκαιρία του ελληνικού λαού.
    Πρέπει ν' ανοίξουν όλοι οι "φάκελοι", που καταδικάζουν την "ηθική" των ανήθικων ...
    Να ανοίξει ο φάκελος των Ολυμπιακών Αγώνων ...
    Να ανοίξει ο φάκελος της SIEMENS ...
    Να ανοίξει ο φάκελος των Ναυπηγείων ...
    Να ανοίξει ο φάκελος των Υποβρυχίων ...
    Να ανοίξει ο φάκελος του ΟΣΕ ...
    Να ανοίξει ο φάκελος των Leopard ...
    Να ανοίξει ο φάκελος του ΟΤΕ ...Να ανοίξει ο φάκελος του αεροδρομίου Αθηνών ...Να ανοίξει ο φάκελος των εθνικών οδών.

    ------------------------------
    fnous- ΕΑΜ Β' - Το πόκερ της κυβέρνησης.

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fDPtaraRnAc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΌΤΗΤΑ Η ΈΚΘΕΣΗ BLACKROCK.
    Όντως το rock είναι black!
    Το τούμπανο και το κρυφό καμάρι.
    Δεν το δίνουν! Ταχα τι δουλια έχουν οι πολίτες να ξέρουν τέτοια πράματα;
    Μας λένε [πίστευε και μη έρευνα].

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]