Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Βόλια, μπαρούτι θέλω. Να!!!..»: Μάρτιος, 2020


Μέσα στο πανδαιμόνιο των παλινωδιών των τελευταίων μηνών για το μεταναστευτικό και το γερό τράνταγμα της κυβέρνησης μετά την εξέγερση των κατοίκων της Λέσβου (οι οποίοι πέτυχαν να ''παγώσουν'' την επίταξη των οικοπέδων τους για νέες δομές λαθρομεταναστών), πέρασε στα ψιλά των Μέσων Επικοινωνίας ( και μάλιστα των ''μικρομεσαίων'', γιατί τα... ''μεγάλα'' το έθαψαν) μια απρόσμενη είδηση-μαρτυρία ενός στρατευμένου, εν είδει παράπονου:

- Να κάνω μια έκκληση στους επιχειρηματίες, ΔΕΝ μας λείπει φαγητό, μας ΛΕΙΠΕΙ εξοπλισμός (κράνη, εξαρτήσεις, ατομική θωράκιση, αδιάβροχα, άρβυλα) και οπλισμός (θερμικές κάμερες, ελαφρά όπλα, επικοινωνίες, drones). Βοηθήστε τις ΕΔ σε αυτό το πεδίο. Διαδώστε το αν μπορείτε''...

Σιωπή φορτωμένη ερωτηματικά... Υπό φυσιολογικές συνθήκες που μηδενίζουν την πιθανότητα συνεξάρτησης της Πρώτης με την ''Τέταρτη'' εξουσία, αυτό θα ηχούσε σαν εκκωφαντική καμπάνα σε βάρος του καθ' ύλην υπεύθυνου της Άμυνας και θα τάραζε τον πρωθυπουργό, που θα του ζητούσε εξηγήσεις.

Αλλά, φευ!.., κάτι τέτοιο θα ήταν ευνόητο σε διαυγέστερες συνθήκες δημοσιογραφικής κάλυψης της επικαιρότητας και σε διαυγέστερες συνθήκες δημοκρατίας, όπου ο κομματισμός δε θα κάλυπτε την είδηση και δε θα νοούνταν διαπλοκή των Μέσων με την εκάστοτε εκτελεστική εξουσία...

Από την άλλη, για να πούμε τη μαύρη αλήθεια, θα χαλούσε το κλίμα ανάτασης που πάει να δημιουργηθεί απ' την απρόσμενη, θετική και πολλά υποσχόμενη πράξη αντίστασης της κυβέρνησης στην λαθρομεταναστευτική εισβολή στα νησιά και τον Έβρο, όπου καραδοκούν να περάσουν τα σύνορα 10.000 περίπου (Αφγανοί, Ιρανοί και Πακιστανοί στην πλειοψηφία τους) ''πρόσφυγες και μετανάστες'', σύμφωνα με το ''Bloomberg''.

Σημειωτέον ότι μέσα σ' αυτούς συνελήφθη εσχάτως κοντά στο ποτάμι, που αποτελεί τη συνοριογραμμή μας με την Τουρκία στη Θράκη, ένας άνδρας με διακριτικά του τουρκικού στρατού. Το γεγονός αυτό και μόνο αποτελεί τρανή απόδειξη πως έχουμε στρατιωτική εισβολή σε ελληνικό έδαφος.

Και, επιπλέον, επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ''η τουρκική Στρατοχωροφυλακή διακινεί τους παράνομους μετανάστες στα σύνορα για να βρουν «κρυφά» περάσματα ή για να ανοίξουν τον δρόμο και να περάσουν την ελληνοτουρκική μεθόριο''...


Ας επανέλθουμε όμως στο θέμα της έκκλησης του νεαρού στρατιώτη, που αποκαλύπτει την εξοπλιστική ένδεια των ΕΔ της χώρας μας σε μεγάλο βαθμό, όπως είχα παρουσιάσει τεκμηριωμένα στο άρθρο μου ''Σσσσ!.. Τα περί του «αξιόμαχου», σηκώνουν πολλή συζήτηση, μεταξύ μας...'', 25/2/'20.

Έλεγα λοιπόν ότι το πιο πιθανόν είναι ο φίλα προσκείμενος στην κυβέρνηση Τύπος να ''έθαψε'' την είδηση της έκκλησης για εξοπλισμό του νεαρού στρατιώτη για λόγους ιδεολογικής συμπαράστασης προς την κυβέρνηση.

Την κυβέρνηση που αναγκάστηκε να κάνει όπισθεν ολοταχώς μετά τις σφοδρές αντιδράσεις των νησιωτών στη Λέσβο και τις εικόνες ντροπής απ' την αλόγιστη μανία των ΜΑΤ, που τραυμάτισαν την εικόνα της.

Την κυβέρνηση που δείχνει να ανακάμπτει στο μεταναστευτικό εγκαταλείποντας προς ώρας την πολιτική των επιτάξεων ακινήτων και εκτάσεων (απαράδεκτη εν καιρώ ειρήνης) και των ανοικτών συνόρων (του ΣΥΡΙΖΑ) εις το διηνεκές, με πράξεις κατευνασμού και αποφασιστικότητας για τη διασφάλιση του απαραβίαστου τωνσυνόρων.

Την κυβέρνηση που προκάλεσε με την αλλαγή στάσης της ένα κύμα αφύπνισης του εθνικού φιλότιμου. Αφύπνισης η οποία εκδηλώνεται τελευταία με προσφορές σε τρόφιμα και νερά προς τα στελέχη των ΕΔ που φυλάνε Θερμοπύλες στον Έβρο.

Με αφορμή αυτήν ακριβώς την αφύπνιση των Ελλήνων πολιτών (ενδεικτική της ανόδου του ηθικού τους) υπέρ των στρατιωτών μας στα ελληνοτουρκικά σύνορα, έγραψε ο νεαρός στρατιώτης στο διαδίκτυο τον πόνο του για ανάγκη των Ένοπλων Δυνάμεων της χώρας από εξαρτήσεις και οπλισμό κι όχι απ' τα τρόφιμα και νερά με τα οποία τους προμηθεύουν.

Μια είδηση-βόμβα, που πετάχτηκε σαν ''ασήμαντη, προφανώς ενοχλητική, ενώ θα έπρεπε να χτυπήσει καμπάνες... Όμως το ΧΡΕΟΣ του Τύπου ΔΕΝ είναι να ιεραρχεί τις ειδήσεις και να τις ''θάβει'' ή να τις ''αναδεικνύει'' ανάλογα με τις κομματικές επιδιώξεις του.

ΧΡΕΟΣ του Τύπου ΔΕΝ είναι να συμπαρίσταται ή όχι στην εκάστοτε κυβέρνηση ανάλογα με τα πολιτικά του συμφέροντα, αλλά ανάλογα με τα συμφέροντα της πατρίδας, η οποία αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή μια ασύμμετρη απειλή, τον υβριδικό πόλεμο της Τουρκίας σε βάρος μας.

Τα συμφέροντα της πατρίδας μας απαιτούν, ως εκ τούτου, την ύψιστη εγρήγορση των υπευθύνων της κυβέρνησης όχι μόνο ως προς το θέμα της κάλυψης των μηχανοκίνητων εξοπλιστικών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά κι ως προς την κάλυψη των ''χαμηλής πτήσης'' αναγκών του προσωπικού τους.

Η απόφαση της 12ης Φεβρουαρίου για πρόσληψη 2000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) στις ΕΔ, απ' τους οποίους οι 1.200 προγραμματίστηκαν για τις ανάγκες του Στρατού Ξηράς, οι 400 για το Πολεμικό Ναυτικό και οι άλλοι 400 για την Πολεμική Αεροπορία, είναι ασφαλώς θετική, όπως και η αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 που αποφασίστηκε από το ΚΥΣΕΑ, η υποστήριξη των ΜΙRAGE και η αγορά ελικοπτέρων ΜΗ-60 και φρεγατών για το Ναυτικό μας.

Όμως η κάλυψη της μαύρης τρύπας στα μηχανοκίνητα εξοπλιστικά μας δεν αρκεί, γιατί υπάρχουν εξίσου μεγάλες ανάγκες σε είδη εξάρτησης και οπλισμού ''χαμηλής πτήσης'', η ανανέωση των οποίων - αν και αναγκαία, ειδικά στις συνθήκες που αντιμετωπίζουμε - κωλυσιεργεί αναίτια εκθέτοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Η δικαιολογία είναι γνωστή. Ότι δηλαδή αυτή η κωλυσιεργία οφείλεται στην οικονομική συγκυρία και τη συνακόλουθη μικρή αύξηση του προϋπολογισμού για τα Εξοπλιστικά (κατά 0,5% για 5 χρόνια // 12,5% απ' τις αμυντικές μας δαπάνες γι' αυτά ή, άλλως, το 2,24% του ΑΕΠ μας), τη στιγμή που η Τουρκία προσφέρει το εντυπωσιακό 38,6% των αμυντικών δαπανών της σε αγορά εξοπλισμού.

Κι ότι αυτό οδηγεί αναγκαστικά τους ιθύνοντες του ΥΠΕΘΑ στο να προκρίνουν ως πρώτη ανάγκη την αγορά των μηχανοκίνητων απ' τα ''χαμηλής πτήσης'' εξοπλιστικά. Ωστόσο αυτό δεν μας πείθει, γιατί - αργά ή γρήγορα - θα αποβεί σε βάρος των επιτακτικών καθημερινών αναγκών μας, αν είναι να στέλνουμε για φύλαξη των συνόρων ''ξυπόλητους στ' αγκάθια'' στρατιώτες...

Και ''ξυπόλητοι στ' αγκάθια'' είναι οι φρουροί των συνόρων μας (Στρατός και Σώματα Ασφαλείας) τόσο στον Έβρο, όσο και στο Ανατολικό Αιγαίο, όταν δε διαθέτουν τον ειδικό εξοπλισμό τον οποίο χρειάζονται για την προάσπιση της πατρίδας στις κρίσιμες για την ακεραιότητά της στιγμές.

Όταν δεν έχουν ειδικές στολές για το ψύχος, αλεξίσφαιρα γιλέκα και αντιασφυξιογόνες μάσκες για την αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών, που διαδηλώνουν στην αντίπερα όχθη του Έβρου πετώντας τους (πολυβομβιδοβόλα) καπνογόνα και δακρυγόνα, από εκείνα με τα οποία τους εφοδιάζει καθημερινά η τουρκική Στρατοχωροφυλακή.

Αυτά είναι για το στρατευμένο ''Έλληνόπουλο'' του 2020 - που ''ζωντανεύει συμβολικά το άλλο το ηρωικό της καταστροφής της Χίου απ' τους Τούρκους (30/3/1822) - τα ''βόλια'' και το ''μπαρούτι'', που ζητά απ' τους Έλληνες επιχειρηματίες να συνεισφέρουν αντί για τρόφιμα και νερό, απ' τα οποία είναι υπερκαλυμμένοι οι συνοριοφύλακες του Έβρου.

Σε απάντηση της έκκλησής του αυτής (που λίγο απέχει, συμβολικά, από εκείνην του μικρού ήρωα του Βίκτορα Ουγκώ που με το ''Βόλια, μπαρούτι θέλω. Να!!!..'' ζητούσε να θυσιαστεί για την πατρίδα), οφείλουν οι επιχειρηματίες να κινητοποιηθούν πάραυτα και, ως νέοι ''ευεργέτες του Έθνους'', να συνδράμουν στις ανάγκες της Άμυνάς μας, η οποία δοκιμάζεται κυριολεκτικά απ' την επιθετική πολιτική της Τουρκίας.

Της Τουρκίας που θέλει να δημιουργήσει ζωτικό πρόβλημα στην Ελλάδα διαμορφώνοντας συνθήκες ασφυξίας στους τοπικούς πληθυσμούς των συνόρων της με τη διοχέτευση χιλιάδων λαθρομεταναστών, τους οποίους προωθεί παράνομα και δόλια ως κοινός διακινητής και επιβουλέας ταυτόχρονα των κυριαρχικών της δικαιωμάτων...

Κρινιώ Καλογερίδου (Βούλα Ηλιάδου, συγγραφέας)
AntiNews




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]