Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Να μην ξεχνούν οι Έλληνες - Μια ημέρα ίσως αναζητήσουν συμπόνοια


Το Μεταναστευτικό με την κρίση στη Συρία συνέδεσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μια ημέρα μετά την επίσκεψη της ευρωπαϊκής ηγεσίας στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, καλώντας τους Ευρωπαίους να στηρίξουν τις πολιτικές της Τουρκίας στη Συρία αν επιθυμούν λύση.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε βουλευτές του ΑΚP, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την ΕΕ και την Ελλάδα για έλλειψη σεβασμού απέναντι στους πρόσφυγες και παραβίαση της Παγκόσμιας Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

«Το κλείσιμο συνόρων της Ευρώπης απέναντι στους πρόσφυγες και η βύθιση λέμβων από τους γείτονές μας παραβιάζει την Παγκόσμια Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», είπε, σημειώνοντας ότι η απόφασή του να ανοίξει τα σύνορα είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο.

«Τα βήματα του φασισμού ακούγονται όλο και πιο δυνατά κάθε ημέρα που περνάει», πρόσθεσε, λέγοντας ότι «μία κατάσταση σαν κι αυτή (με περαιτέρω ενίσχυση των μεταναστευτικών ροών) θα είναι πραγματική καταστροφή», προειδοποιώντας την Ευρώπη να στηρίξει την Άγκυρα, καθώς περαιτέρω ροές θα είναι πραγματική καταστροφή για αυτή.


«Αν οι ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να λύσουν το πρόβλημα, τότε θα πρέπει να στηρίξουν τις πολιτικές και ανθρωπιστικές λύσεις της Τουρκίας στη Συρία», τόνισε ο Τ. Ερντογάν.

Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία υποστήριξε την Ελλάδα στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής στέλνοντας πλοία με τρόφιμα κι ότι εκείνη την περίοδο «πολλοί Έλληνες ήλθαν στη χώρα μας κι έζησαν ειρηνικά και με ασφάλεια μέχρι τη λήξη του πολέμου». Μάλιστα, έδειξε φωτογραφία στην οποία κατά τον ίδιο απεικονίζεται η βοήθεια προς τους Έλληνες που επέζησαν από τις ναζιστικές επιθέσεις και βρήκαν καταφύγιο στη Συρία στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Ένα από αυτά τα αγοράκια ή κοριτσάκια από την Ελλάδα σε αυτή τη φωτογραφία ενδέχεται να είναι ο παππούς ή η γιαγιά του Κυριάκου Μητσοτάκη», είπε, σύμφωνα με το Anadolu, και συνέχισε: «Ο Έλληνας, που προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να μην δεχτεί πρόσφυγες στη χώρα να μην ξεχνά ότι κάποια μέρα μπορεί να βρεθεί (σ.σ. σε μία κατάσταση στην οποία) θα αναζητεί συμπόνια».

«Οι Έλληνες, που χρησιμοποίησαν κάθε μέσο προκειμένου να εμποδίσουν τους μετανάστες να εισέλθουν στο έδαφός τους, φτάνοντας μέχρι το σημείο να τους πνίγουν ή να τους σκοτώνουν με πραγματικές σφαίρες, δεν θα πρέπει να ξεχνούν ότι και οι ίδιοι μια ημέρα ίσως να έχουν ανάγκη συμπόνια», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Πιο ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ πεθαινεις,σουλτανισκε!!!

    Τον Οκτώβριο του 1940 η Ελλάδα υπέστη επίθεση από την Ιταλία .
    Η Τουρκία παρά τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα λόγω Συνθηκών και παρά τις πιέσεις της Αγγλίας όχι μόνο δεν κινείται ,αλλά προβάλλει αξιώσεις διεκδικώντας τα Δωδεκάννησα,το Βόρειο Ιράκ,,την ΝΑ. Βουλγαρία και ζητά τον στρατιωτικό έλεγχο της Θεσσαλονίκης,ενόσω ο ελληνικός στρατός πολεμούσε στην Β.Ήπειρο.
    Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Α.Ήντεν έκρινε παράλογες τις τουρκικές αξιώσεις και θεώρησε απαράδεκτη την αξίωση για την Θεσσαλονίκη.
    Στις 23/11/1940 έγινε συνάντηση του Γερμανού πρεσβευτή φον Πάπεν με τον Τούρκο πρόεδρο Ινονού.Ο τελευταίος ζήτησε την σύναψη Συμφώνου μη επιθέσεως Γερμανίας-Τουρκίας και συγκατάθεση της Γερμανίας για αναδιάταξη της Βαλκανικής σε περίπτωση νίκης της Γερμανίας.
    Τον Ιανουάριο του 1941 η Τουρκία υφίσταται πιέσεις από την Αγγλία για να μπει στον πόλεμο κατά της Γερμανίας.Η Τουρκία ζητάει ανταλλάγματα την Συρία, Κύπρο και τα Δωδεκάννησα.Η Αγγλία συμφωνεί για την Συρία μόνο,αλλά το αντάλλαγμα κρίνεται πολύ μικρό από την Τουρκία.
    Στις 17/2/1941 υπογράφεται το βουλγαροτουρκικό Σύμφωνο μη επιθέσεως που άφησε ελευθερία κινήσεων στην Βουλγαρία ,η οποία με εξασφαλισμένα νώτα την 1/3/1941 προσχωρεί στο Τριμερές Σύμφωνο και δέχεται γερμανικά στρατεύματα τα οποία θα επιτεθούν μέσω Βουλγαρίας στην Ελλάδα.
    Στις 17/5/1941 η Γερμανία ζητάει να επιτρέψει η Τουρκία να σταλεί μέσω αυτής γερμανική στρατιωτική βοήθεια στον επαναστάτη του Ιράκ Ρασίντ Αλή Γκαϊλανί.Η Τουρκία ζητάει σαν αντάλλαγμα να σταλεί τουρκική φρουρά στα νησιά Μυτιλήνη,Χίο,Σάμο διευκολύνοντας και το Γ’Ράιχ που δεν θα ήταν εκεί υποχρεωμένο να διαθέσει εκεί στρατιωτικές δυνάμεις.Ευτυχώς η αποτυχία της επαναστάσεως απέτρεψε την πραγματοποίηση των τουρκικών σχεδίων.
    Στις 18/6/1941 υπεγράφη η Γερμανοτουρκική Συνθήκη μη επιθέσεως, η οποία εξασφαλίζει τα νώτα των Γερμανών,οι οποίοι με εξασφαλισμένα νώτα μετά από 4 ημέρες εισβάλλουν στην ΕΣΣΔ.Μετά τις γερμανικές στρατιωτικές επιτυχίες,τον Αύγουστο του 1941,ο Τούρκος πρέσβης στο Βερολίνο Χ.Γκερεντέ ζήτησε από τον Γερμανό υφυπουργό Εξωτερικών Βαϊσζάικερ να εξαγγελθεί η ίδρυση Τουρανικού κράτους υπό τουρκική αιγίδα μεταξύ Μαύρης Θάλασσας και Κασπίας.Ο Βαϊσζάικερ συμφωνεί καταρχήν.
    Τον Σεπέμβριο του 1941 αποστέλλεται στο Βερολίνο ο Νουρρή Πασάς,αδελφός του Εμβέρ,σαν επίσημος απεσταλμένος να συμφωνήσει με τους Γερμανούς να τεθούν υπό τουρκική δικαιοδοσία τα τουρανικά εδάφη της Κριμαίας ,της Υπερκαυκασίας,του Αζερμπαϊτζάν και η Ταταρική Δημοκρατία.Ο αρμόδιος Γερμανός υφυπουργός Βέρμαν συμφωνεί στην σκύλευση των σοβιετικών αυτών εδαφών από την Τουρκία.
    Στις 13/8/1941,ο Βρετανός πρόξενος στην Δαμασκό ανέφερε στο υπουργείο Εξωτερικών(Foreign Office) ότι ο Τούρκος Πρόξενος Ουμάρ που μόλις γύρισε από την Άγκυρα βολιδοσκόπησε την Βρετανία θέλοντας να μάθει εάν η Αγγλία σε περίπτωση συμμαχικής νίκης ήταν διατεθειμένη να εγκρίνει και να εγγυηθεί την παραχώρηση σοβιετικων εδαφών στην Τουρκία με το αιτιολογικό ότι η Τουρκία θα προτιμούσε να επεκταθεί προς τις αραβικές περιοχές προς νότο,αλλά επειδή εκεί έχει συναντήσει εμπόδια και ταπεινώσεις προτιμά να στραφεί αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. (συνεχεια)

    Και τελος:

    Κατά την διάρκεια του Β’Παγκοσμίου Πολέμου
    -Τον Μάϊο του 1942 η Τουρκία επιστράτευσε 20 κλάσεις μή μουσουλμάνων με σκοπό την εξόντωση τους με την μέθοδο των ταγμάτων εργασίας.Η πτώση του Στάλινγκραντ και η γερμανική υποχώρηση τους έσωσε γιατί η Τουρκία αντελήφθη ότι άλλαξε η φορά του πολέμου και τους απέλυσε
    (Παράβαση άρθρου 39 Συνθήκης της Λωζάννης)
    -Επιβλήθηκε ειδική εξοντωτική φορολογία (Varlik Vergesi) με τον νόμο 11/11/1942 στους μή μουσουλμάνους,χωρίς να υπάρχει δικαίωμα εφέσεως (Παράβαση άρθρου 39 Συνθήκης της Λωζάννης)

    Περίοδος 1949-1963
    -Με τον νόμο 5404/1949 η διαχείριση των μειονοτικών ιδρυμάτων υπάγεται στην Γενική Διεύθυνση Βακουφίων και έτσι έχασαν την αυτοτέλειά τους. (Παράβαση άρθρου 40 Συνθήκης της Λωζάννης)
    -Ομάδα Τούρκων χωρίς αφορμή στις 28/8/1955 κατέστρεψε τους Ναούς Παναγίας Νεοχωρίου και Ταξιαρχών Στενής,μπροστά στα μάτια της Αστυνομίας που αδρανούσε (Παράβαση άρθρου 38 Συνθήκης της Λωζάννης)
    -Την νύκτα 6ης προς 7ης Σεπτεμβρίου 1955, ο τουρκικός όχλος με την ανοχή και καθοδήγηση των Αρχών προέβη σε πρωτοφανείς ωμότητες και εγκληματικές πράξεις κατά της ελληνικής μειονότητας με συνέπεια την δολοφονία 15 Ελλήνων,τον βασανισμό αλλων εκατοντάδων ,την πυρπόληση 29 εκκλησιών και την λεηλασία άλλων 46,την λεηλασία 3.000 ελληνικών οικιών και 4.368 καταστημάτων,την βεβήλωση νεκροταφείων και οστεοφυλακίων,την καταστροφή τάφων πατριαρχών
    (Παραβίαση στοιχειώδους ανθρωπισμού και παράβαση άρθρων 38 και 42 Συνθήκης της Λωζάννης)
    -Την διάλυση τον Απρίλιο του 1958 της Ελληνικής Ένωσεως,κατάσχεση των περουσιακών της στοιχείων και κατάληψη της έδρας της (Παράβαση άρθρων 38 και 40 Συνθήκης της Λωζάννης)
    -Την αναίτια απέλαση 67 προκρίτων της ελληνικής μειονότητας απο το 1957 μέχρι το 1959
    (Παράβαση άρθρου 38 Συνθήκης της Λωζάννης)

    Πηγή: «Θράκη-Η Έπαλξη του Ελληνικού Βορρά » Συγγραφέας: Γ.Μαγκριώτης
    Πηγή: «Η Θράκη και η δύναμις του εν αυτή ελληνικού στοιχείου» Συγγραφέας: Στ.Ψάλτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]