Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γερμανία και Ρωσία απαγορεύουν τις εξαγωγές προστατευτικού ιατρικού εξοπλισμού


Το Βερολίνο απαγόρευσε τις εξαγωγές προστατευτικού ιατρικού εξοπλισμού (μάσκες, γάντια, στολές), ενώ και η Ρωσία ανέστειλε την εξαγωγή παρόμοιου εξοπλισμού, περιλαμβανομένων των προστατευτικών στολών, λόγο ανησυχιών για την εξάπλωση του κορονοϊού, όπως μετέδωσε το Reuters.

Αναλυτικότερα, στη Γερμανία τα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών ανακοίνωσαν ότι δημοσιεύτηκε σήμερα διάταγμα με το οποίο απαγορεύεται η «εξαγωγή προστατευτικού ιατρικού εξοπλισμού (μάσκες, γάντια, στολές κλπ)», ενώ ο επικεφαλής της Επιτροπής Υγείας της χώρας διευκρίνισε ότι «υπάρχει η δυνατότητα για εξαιρέσεις υπό ορισμένες συνθήκες, κυρίως για λόγους ανθρωπιστικής βοήθειας», επισημαίνοντας ότι «ο εφοδιασμός προστατευτικού ιατρικού εξοπλισμού συνιστά ιδιαίτερη ανάγκη».

Υπενθυμίζεται ότι στα 15 από τα 16 κρατίδια της Γερμανίας έχουν επιβεβαιωθεί 240 κρούσματα του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με το Robert Koch Institut, την ομοσπονδιακή αρχή ελέγχου των ασθενειών. Περισσότερα από τα μισά βρίσκονται στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, όπου το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα την αγορά ενός εκατομμυρίου προστατευτικών μασκών για το ιατρικό προσωπικό, σημειώνει το πρακτορείο.


Ρωσία: Καμία εξαγωγή προστατευτικών μασκών

Η Ρωσία ανέστειλε την εξαγωγή προστατευτικών μασκών και ιατρικού εξοπλισμού, περιλαμβανομένων των προστατευτικών στολών, σύμφωνα με διάταγμα το οποίο δημοσιεύθηκε σήμερα στον ιστότοπο της κυβέρνησης. Βάσει του διατάγματος δεν επηρεάζονται οι εξαγωγές που γίνονται για ανθρωπιστικούς λόγους αλλά ούτε και τη μεταφορά αυτών των ειδών από ταξιδιώτες που μεταβαίνουν στο εξωτερικό.

Η απαγόρευση στις εξαγωγές, που ισχύει ως την 1η Ιουνίου, έχει στόχο «να διασφαλίσει την προστασία της ανθρώπινης ζωής και υγείας» και αφορά, εκτός από τις μάσκες, τα προστατευτικά γυαλιά, τις ιατρικές μπλούζες και στολές, τις γάζες, τα γάντια, τα αντισηπτικά και τα ποδονάρια μιας χρήση και να αποφευχθεί μια τεχνική έλλειψη», ανέφερε ο υπουργός Βιομηχανίας Ντένις Μαντούροφ, σύμφωνα με το πρακτορείο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]