Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

12 Δεκεμβρίου η τελευταία ημέρα άρνησης δωρητού οργάνων

Προσοχή! Είναι απολύτως έγκυρο και διασταυρωμένο! Φροντίστε να το κάνετε για σας και για τα παιδιά σας (αν είναι ανήλικα - αν όχι, να το κάνουν μόνα τους)! 

Η Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου είναι η τελευταία ημέρα της προθεσμίας για όσους ΔΕΝ επιθυμούν να γίνουν δωρητές οργάνων, ώστε να το δηλώσουν! 

Σε περίπτωση που ΔΕΝ το δηλώσουμε, θα είμαστε (θέλουμε-δεν θέλουμε) εν δυνάμει δωρητές σε περίπτωση -χτύπα ξύλο- πλήρους ή εγκεφαλικού έστω θανάτου μας! 

Κάντε λοιπόν αμέσως τη δήλωση, έστω και ως απλή πράξη αντίδρασης στο φασιστοκράτος που θέλει να μας παίρνει τα όργανα, χωρίς καν να μας ρωτάει! 

Πιο συγκεκριμένα:

Γράφετε τα στοιχεία σας σε μια υπεύθυνη δήλωση και προσθέτετε τα εξής:
δηλώνω πως σε καμία περίπτωση δεν επιθυμώ να ληφθούν τα όργανά μου προς μεταμόσχευση κατόπιν ενδεχόμενου "εγκεφαλικού θανάτου" μου, καθότι δεν αποδέχομαι την κατάσταση που ονομάζεται "εγκεφαλικός θάνατος" ως πραγματικό θάνατο. Ως εκ τούτου, αρνούμαι εξίσου να λάβω όργανα από "εγκεφαλικά νεκρό" δότη.
Το υπογράφετε, το επικυρώνετε στο πλησιέστερο ΚΕΠ και το στέλνετε εδώ:
ΠΡΟΣ: Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων
Τμήμα Προώθησης Δωρεάς Ιστών & Οργάνων
Αν. Τσόχα 5, 11521 Αθήνα
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ!
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

22 σχόλια :

  1. Οι δηλωμένοι και οι εικαζόμενοι

    Η Δήλωση Αρνητή Δωρεάς είναι απάτη κι αυτό διότι:

    Οι μεταμοσχεύσεις άρχισαν περί τα τέλη του 1980 και μέχρι σήμερα, το σύνολο των δηλωμένων δωρητών είναι ζήτημα αν φτάνει τις 100.000. Τα υπόλοιπα 9.900 εκατομμύρια παρέμεναν αδήλωτα και εικαζόμενα ότι καταφάσκουν στις μεταμοσχεύσεις.

    Τώρα ζητούν από τους εικαζόμενους να δηλώσουν ότι δεν θέλουν να εικάζονται δωρητές. Πόσοι λέτε να δηλώσουν; Να υποθέσουμε, και είναι βάσιμη η υπόθεση, το ίδιο με αυτό των δηλωμένων;

    Και τότε τι γίνεται, θα με ρωτήσετε. Ο κ. Λοβέρδος, απαντώ, ήξερε τι έκανε. Οι διάδοχοί του θα βάλουν τους στατιστικολόγους με τα γνωστά γκάλοπ και θα μας πουν : "Ιδού, μόνο ένα ασήμαντο ποσοστό δήλωσε την άρνηση στην εικαζομένη"!

    Το ασήμαντο ποσοστό των δηλωμένων ποτέ δεν μας το είπαν, ποτέ δεν το μάθαμε. Τώρα όμως θα μάθουμε πόσο λίγοι είναι αυτοί που δεν θέλουν να εικάζονται δωρητές, για να πουλήσουν το κοπάδι οι εκδοροσφαγείς. Θέλουν να μας σώσουν με το τομάρι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κωνσταντίνε, επικοινώνησα μόλις με τον ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ, τηλέφωνο 213-2027021 και μου διέψευσαν κατηγορηματικά πως ισχύει η παραπάνω καταληκτική ημερομηνία. Τους ζήτησα να υπάρξει επίσημη διάψευση και ενημέρωση του κοινού και μου είπαν πως πρόκειται αυτό να γίνει σήμερα ή αύριο γιατί έπεσε στην αντίληψή τους η παραπληροφόρηση. Τους ζήτησα επίσης να ενημερώσουν για τον ακριβή τρόπο που μπορεί όποιος θέλει να προβεί σε άρνηση μετατροπής του σε δότη, καθότι και στα ΚΕΠ, δεν ξέρουν τίποτε για την διαδικασία.
    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΜΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν απαντώ για λογαριασμό του Κωνσταντίνου.

      Το βέβαιον είναι ότι, είτε με την υπεύθυνη αρνητική δήλωση παγίδευσης, είτε με καταφατική, ή ακόμη και χωρίς τίποτα, δεν τους βγαίνουν τα πράγματα. Να επιβάλουν δια νόμου τις μεταμοσχεύσεις δεν μπορούν. Ο κόσμος έχει αρχίσει να ξυπνά, πορότι ουδέποτε δίδεται βήμα σε όσους ασκούν κριτική σ΄ αυτό το έγκλημα καθοσιώσεως. Κυριολεκτικά έγκλημα καθοσιώσεως, αφού βρίσκει συμπαραστάτη μεγαλόσχημους κληρικούς με θεολογικά ντοκτορά και παραδιατριβές σε διαστημικά κέντρα.

      Διαγραφή
  3. Από πού προκύπτει (...)η 12η Δεκεμβρίου 2012;;;;; Ο νέος νόμος 3984/2011 (Α150) περί μεταμοσχεύσεων, ορίζει την έναρξη ισχύος της «εικαζόμενης» συναίνεσης» από 01/07/2013. Μέχρι τότε ισχύει το καθεστώς της «κάρτας δωρητή οργάνων», όπου ...δότης μετά θάνατον μπορεί να γίνει μόνο όποιος είναι κάτοχος της σχετικής κάρτας, ή εφόσον συναινέσουν στη δωρεά των οργάνων του οι συγγενείς του.
    Στο άρθρο 9 παρ. 2 του ν. 3984/11 προβλέπεται η έκδοση ειδικής Υπουργικής Απόφασης για τον τρόπο συλλογής των αρνητικών δηλώσεων." (...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου διαφεύγει μάλλον ότι στην τελευταία απογραφή υπογράψαμε ως δωρητές οργάνων και δεν υπήρχε επιλογή άρνησης, αλλά προφορική αναφορά ότι μπορούμε να αρνηθούμε απευθυνόμενοι στον αρμόδιο φορέα. Η επικοινωνία, τότε, με τον φορέα είχε την απάντηση: επειδή δεν είναι δυνατό να δεχτούμε αιτήσεις άρνησης τώρα, για λόγους υπολειτουργίας, θα μπορείτε μέχρι τέλος του 2012 να μας στείλετε γραπτώς την άρνηση συμμετοχής σας. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, διέρρευσε πως το τέλος 2012 έγινε 12 Δεκεμβρίου του 2012. Αυτά που αναφέρεις ίσχυαν πριν την απογραφή

      Διαγραφή
    2. Είναι δυνατόν να υπάρχει καταληκτική ημερομηνία, εφόσον κάποιοι απογραφέντες ενηλικιώνονται μήνες ή και χρόνια αργότερα; Δηλαδή όσοι δεν έχουν ενηλικιωθεί μέχρι 12/12/12, δεν έχουν δικαίωμα άρνησης; Δε είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

      Διαγραφή
    3. Δε είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

      ΚΧ
      Γιατί; Μήπως είναι σοβαρό το ζήτημα του κλινικού - εγκεφαλικού, ή δεν ξέρω τι νέα ονομασία θα δώσουν - θανάτου; Σοβαρό το έκαναν κάποιοι σοβαροφανείς επιστήμονες, με ντοκτορά, παραδιατριβές κλπ., όπως γράψαμε.
      Δεν τόλμησαν να έλθουν ποτέ σε απευθείας διάλογο. Η σιωνιστική δημοκρατία το απαγορεύει.

      Διαγραφή
    4. ΤΙ ΠΑΛΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ? ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

      Διαγραφή
    5. Και ποιος σου είπε ότι δεν είναι ο σιωνισμός κυρίαρχος σήμερα; Όποιος δεν συμμαχεί μαζί του

      (παρένθεση, συμμαχία μαζί του είναι να βρίσκεσαι με το μέρος της νεοταξικής παγκοσμιοποίησης, μεταξύ άλλων : πράσινη ανάπτυξη, πράσινα λιβάδια, όλα πράσινα - και οι παπάδες πρασίνισαν - ανεξαρτήτως φυλής ή χρώματος)

      τίθεται στο περιθώριο, ή καλύτερα, στη δημοκρατία του ιντερνέτ.

      Τι λες, σοβαρευτήκαμε ή όχι;

      Διαγραφή
  4. ΛΕΥΤΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ .
    Ολα τα αλλα ειναι ΜΠΟΥΡΔΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνω με το κ Κυπριανο.
    Παιδια βασει ποιου νόμου θεωρειται καταληκτικη ημερομηνια η 12η Δεκεμβρίου;
    Και με ποιο δικαίωμα θα αρνηθουν μια υπευθυνη δηλωση ας πουμε μετα την καταληκτικη ημερομηνια....
    Βασει του νομου των υπευθυνων δηλωσεων αυτες θεωρουνται νόμιμα δημόσια έγγραφα και γι αυτο η ψευδής δήλωση επισείει την ποινη φυλακισης....
    Δεν αναφερεται πουθενα οποιοσδήποτε χρονικος περιορισμός για την δηλωση.

    Καλο ειναι να μην πανικοβάλουμε τον κοσμο.

    Παντως γενικά συμφωνω ότι ο εγκεφαλικά ή κλινικα νεκρός ..... δεν ειναι νεκρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. προς τον συντάκτη του άρθρου

    τι θα τα κάνεις ρε τα όργανα αφου θα έχεις πεθάνει; αν εσυ ποτέ χρειαστείς μεταμόσχευση και δεν βρισκεις όργανα και ψοφολογάς στην αιμοκάθαρση;;; απο την στιγμή που θα ειμαστε ολοι δωρητές οργανων δεν θα υπάρχει κίνδυνος κανενας γιατι θα ειμαστε εκατομμύρια και δεν υπάρχει περιπτωση να γινει καποια πουστιά, μιλάμε για εκατομυρια μοσχεύματα ρεεεεεεεεεεε, εύχομαι να μην χρειαστείς ποτέ μεταμόσχευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε,
      τό σχόλιο σου, δείχνει νά ἔχεις άντιμετωπίει ἐσύ ἤ κάποιος οἰκεῖος σου ἀνάγκη ἐξευρεσης μοσχεύματος. Ἄν ἰσχύει κάτι τέτοιο, ἔχεις τήν συμπάθεια μου, καί ὁμολογῶ, πώς δέν βρέθηκα σέ τέτοια ἀνάγκη. Πλήν ὅμως, τό κρίσιμο σημεῖο τοῦ σχολίου σου, εἶναι πώς νομίζεις ὅτι τά ὄργανα λαμβάνονται ἀφοῦ κάποιος πεθάνει. Ἡ πραγματικότητα εἶναι πώς ἀπό νεκρούς δέν παίρνονται ὄργανα. Παίρνονται μόνο ἀπό ζωντανούς, ἔστω καί σέ προθανάτιο στάδιο. Γι΄ αὐτό ἐφευρέθηκε ὁ ὅρος "ἐγκεφαλικά νεκρός".
      Τήν καλημέρα μου.

      Διαγραφή
    2. μακαρι τα οργανα να εμεναν ελλαδα αλλα δυστηχος πανε παντου , το εμποριο δεν εχει συνορα
      ασε που οταν γενιετε ενα παιδη στελνει δειγμα dna η κληνηκη σε καποιο υδρημα στας ηπα το γιατη φανατστητετο και σκευτηται και τα παιδια που εξαφανηζονται
      με συνχορατε για την ανορθογραφεια μου

      Διαγραφή
  7. Παραπληροφορείτε και πανικοβάλετε τον κόσμο άδικα. Δεν υπάρχει καταληκτική ημ/νία υποβολής δήλωσης εξαίρεσης και καλό θα ήταν στο άρθρο ψηλά να το αναφέρετε.
    Επίσης να δικαιολογήσετε αυτό: "Είναι απολύτως έγκυρο και διασταυρωμένο!"
    Ποια είναι η πληροφορία σας, που το κάνει έγκυρο και διασταυρωμένο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο νέος νόμος 3984/2011 (Α150) περί μεταμοσχεύσεων, ορίζει την έναρξη ισχύος της «εικαζόμενης» συναίνεσης» από 01/07/2013. Μέχρι τότε ισχύει το καθεστώς της «κάρτας δωρητή οργάνων». Άρα δεν καταλαβαίνουμε την δημοσίευσή ως τελευταίας ημέρας άρνησης δωρητού οργάνων την 12/12/12...και μάλιστα ο συντάκτης λέει πως είναι και διασταυρωμένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λοιπόν, επειδή η παραπληροφόρηση είναι μία λέξη που άρχισε να χρησιμοποιείται πάρα πολύ συχνά, και αποκλειστικά από ανώνυμους που περιτριγυρίζουν στο διαδίκτυο. Θα κάνω μία υπόθεση και θα πω ότι όντως υπάρχει περίπτωση να είναι παραπληροφόρηση. Σας ικανοποιεί; Υπάρχει κάποιο αρνητικό αποτέλεσμα; Κάποιο δυσάρεστο τετελεσμένο; Όχι, ευτυχώς όχι. Τώρα να κάνω μία αντίστροφη υπόθεση και να πω ότι εσείς ως ανώνυμοι τρέχετε να διαψεύσετε ανωνύμως κάτι για το οποίο είτε δεν έχετε ιδέα, είτε έτσι έχετε ακούσει, είτε επειδή είστε βαλτοί. Αν όμως δεν πρόκειται για παραπληροφόρηση και δημιουργείτε με την παρέμβασή σας (επικαλούμενοι νόμο ο οποίος έχασε την ισχύ του άμα της απογραφής και των όσων σχετικών αυτή συμπερελάμβανε και τα υπογράψαμε ως αποδεκτά) σύγχυση για να μην υπάρξουν ακυρώσεις των υποψήφιων "δωρητών", και δημιουργηθεί μία γραφειοκρατική κατάσταση που πολύ δύσκολα θα μπορεί να αναιρεθεί (π.χ. με πληθώρα εγγράφων που κοστίζουν χρόνο και χρήμα για να εκδοθούν), τότε πως ως ανύνυμοι θα δεχτείτε και τα επίχειρα της ανώνυμης παρέμβασής σας που θα μπορεί να καταστρέψει ζωές. Επειδή μάλλον δεν γνωρίζετε τις αξίες των ανθρωπίνων οργάνων κι επειδή δεν μπορείτε να κατανοήσετε πόσοι θα μπορούν να πωληθούν λόγω του μεγάλου δέλεαρ που θα προβληθεί σε γιατρούς που θα πληρώνονται σαν ωριαίες καθαρίστριες ή και από ειδικές εταιρείες (ναι, ναι, στο εξωτερικό ήδη υπάρχουν, ακόμη και για εκμετάλλευση οστών νεκρών) οι οποίες θα παρακάμπτουν με μεγάλη ευκολία την ανθρώπινη ζωή για να εισπράξουν σημαντικά ποσά, μπορείτε να μου αφήνετε τα πραγματικά σας ονοματάκια όταν σχολιάζετε, για να ξέρει και ο κόσμος σε ποιόν θα απευθύνει τις αγωγές του για παραπλάνηση που οδήγησε σε απώλεια ανθρώπινων ζωών; Είτε σας αρέσει είτε όχι, η Ελλάδα μεταβάλλεται σε ένα σύγχρονο Νταχάου, όπου η ανθρώπινη αξιοπρέπεια θεωρείται πολυτέλεια και η ανθρώπινη ζωή έχει μηδαμινή έως μηδενική αξία για όσους μπορούν να αποκτήσουν όφέλη από την απώλειά της. Σε αυτό το καθεστώς καλούμαστε να ζήσουμε, σε αυτό το καθεστώς καλούμαστε να αντισταθούμε και να αντιδράσουμε έγκαιρα πριν γίνουμε κανονικά πειραματόζωα ή δεξαμενές παραγωγής πλούτου ακόμη και με τον θάνατό μας. Αφήστε, λοιπόν, τα κανονικά σας πλήρη στοιχεία και μετά παρεμβαίνετε, αφού η παρέμβασή σας είναι δυνατόν να συντελέσει στην υλοποίηση μίας φρίκης που ήδη έχουν βιώσει άλλες περιοχές και κράτη του πλανήτη των οποίων οι κάτοικοι είχαν την ατυχία να θεωρηθούν ως εμπόρευμα προς... αξιοποίηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σχετικά με πρόσφατες αναρτήσεις στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τις οποίες φέρεται ως «καταληκτική ημερομηνία υποβολής έγγραφής δήλωσης άρνησης δωρεάς οργάνων μετά θάνατον η 12η Δεκεμβρίου 2012», ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
    Η δήλωση άρνησης δωρεάς οργάνων μετά θάνατον, δεν έχει συγκεκριμένη προθεσμία υποβολής, ούτε λήγει μετά το πέρας της 1ης Ιουνίου 2013, οπότε και θα αρχίσει ισχύς άρθρου 9, του νόμου 3984 (ΦΕΚ 150/27-6-2011) περί ‘Εικαζόμενης Συναίνεσης’.
    Είναι αυτονόητο ότι, οποιαδήποτε στιγμή κάποιος πολίτης το επιθυμεί, ακόμα και μετά τον Ιούνιο του 2013, θα μπορεί να δηλώνει την άρνησή του στην μετά θάνατον δωρεά οργάνων.

    Διευκρινίζεται επίσης, ότι σύμφωνα με το άρθρο 9 του ν. 3984/2011, όπως τροποποιήθηκε με το ν. 4075/ΦΕΚ 89/11.4.2012, τροποποιήθηκε ως εξής «Η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο, θανόν πρόσωπο πραγματοποιείται εφόσον, όσο ζούσε, δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του σύμφωνα με την παράγραφο 3. και κατόπιν συναίνεσης της οικογένειάς του».

    Μάλιστα, με την ισχύ της Εικαζόμενης Συναίνεσης, διασφαλίζεται, μέσω της δυνατότητας «αρνητικής δήλωσης», η άρνηση του πολίτη να γίνει δότης οργάνων γεγονός, που με την ισχύουσα νομοθεσία της δηλούμενης συναίνεσης (κάρτα δωρητή), δεν διασφαλιζόταν, καθώς η δωρεά οργάνων του εκλιπόντος, επαφιόταν στην απόφαση της οικογένειας.
    Παρόλα αυτά, ουδέποτε στην Ελλάδα και σε όλες τις χώρες που πραγματοποιούνται μεταμοσχεύσεις κάτω από ισχυρά νομικά πλαίσια και ανεξαρτήτως νομοθετημένου τρόπου συναίνεσης, δεν έχουν ληφθεί μοσχεύματα από αποβιώσαντα δότη, χωρίς τη συναίνεση της οικογένειάς του.
    Ο ΕΟΜ εκφράζει τη λύπη του που στο γενικότερο πλαίσιο «εκφοβισμού» του κοινού χρησιμοποιείται και ως μέσο και ο θεσμός της Δωρεάς Οργάνων, ενός θεσμού που έχει ως βάση και απαραίτητη προϋπόθεση την κοινωνική συναίνεση.
    Η Δωρεά Οργάνων μετά το τέλος της ζωής αποτελεί την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς και αλτρουισμού, με μοναδικό κίνητρο την ανιδιοτέλεια, τον ανθρωπισμό και την αγάπη για τον πάσχοντα συνάνθρωπο.
    ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ
    Ο Ε.Ο.Μ. συγκεντρώνει τις δηλώσεις των πολιτών που εκφράζουν την άρνησή τους με τη διαδικασία του άρθρου 9 παρ. 3, που προβλέπει έγγραφη δήλωση της άρνησης.
    Η «αρνητική δήλωση» η οποία μπορεί να έχει τη μορφή Υπεύθυνης Δήλωσης ή της απλής δήλωσης που θα βεβαιώνεται το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή, αποστέλλεται στον Ε.Ο.Μ. ταχυδρομικά ή με φαξ, πρωτοκολλείται και να καταχωρείται σε σχετικό αρχείο.
    Επισημαίνουμε ότι στη δήλωση θα πρέπει να αναφέρεται ρητά η άρνηση (π.χ. «σε περίπτωση θανάτου δεν επιθυμώ να ληφθούν τα όργανά μου προς μεταμόσχευση») ενώ θα πρέπει να αναγράφονται τα εξής προσωπικά στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, αρ. δελτίου ταυτότητας / διαβατηρίου, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση κατοικίας με Τ.Κ. και τηλέφωνο επικοινωνίας. Τα ανήλικα τέκνα συμπεριλαμβάνονται στην υπεύθυνη δήλωση του ενός γονέα, με τα ονόματά τους και την ημερομηνία γέννησής τους.
    Οι δηλώσεις θα πρέπει να αποστέλλονται :
    Εθνικός Οργανισμός
    Μεταμοσχεύσεων
    Τμήμα Προώθησης Δωρεάς
    Ιστών & Οργάνων
    Αν. Τσόχα 5, 11521 Αθήνα
    Φαξ : 210 7255066
    Μετά την έναρξη ισχύος του σχετικού άρθρου (1/6/2013), θα αρχίσουν να αποστέλλονται ταχυδρομικώς οι σχετικές βεβαιώσεις σε όποιον έχει εγγραφεί στο αρχείο Αρνήσεων.

    πηγή
    http://www.eom.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=291%3A%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%BF%CE%BC-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CE%B5-blogs-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%AC%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82&Itemid=144&lang=el#.UMcY__Q6HKo.facebook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ίσως, βοηθούν και αυτά :
    http://kyprianoscy.blogspot.gr/2012/12/blog-post_12.html

    Δημοσιεύθηκαν αποσπασματικά σε άλλη, εδώ, συναφή θεματολογία και ευχαριστώ τον Διαχειριστή για τη φιλοξενία των σχολίων που κατέθεσα.

    κχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με τον κ. Χριστοδουλιδη ειχα την ευκαιρια να ανταλαξω σκεψεις, στο ιστολογιο του, επι του ιδιου θεματος, δλδ περι "εικαζομενου εγκεφαλικου θανατου".
    Θελω να επισημανω καποια ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΗ παραμετρο, που δεν συζητιεται (και ειναι και η απαντηση σε αυτες της ανωνυμες κουφ@λες που τις κατατασσω πνευματικα στους "μανιωδης μετα-μοσχους"!!), ως εξης :
    Υποθεσεις :
    1) Ενα νεφρο σημερα, κοστιζει ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ (30.000 Ε).
    2) Δεν προβλεπεται οικονομικη αποζημειωση του "εικαζομενου δοτη" ή της οικογενειας του.
    3) Φαινεται λογικο οτι, (μιλωντας ΜΟΝΟΝ για νεφρα)με βασει το θεωρητικο σκεπτικο του Νομου, θα συρρευσουν προς "αποθηκευση" πολλες χιλιαδες νεφρα Ελληνων "εικαζομενων δοτων".
    Ερωτηματα :
    1) Ποιος μου εγγυαται οτι τα νεφρα αυτα ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ (ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΕΝΕΚΕΝ) ;;
    2) Ποιος ειναι ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ που θα δεχεται να παραδιδει νεφρα με ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΞΑΚΡΙΒΩΜΕΝΗ την διαδικασια μεταμοσχευσης σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ (βεβαιως) ΛΗΠΤΗ;
    κοινως...
    3) ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΘΥΣΑΥΡΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΝΕΦΡΟ ΜΟΥ ;;

    για να προλαβω τους λαυρους "μανιωδεις μετα-μοσχους", θα προσθεσω :
    1) Πειτε ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ -ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΝ- που να χαιρει ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ -ξαναλεω.. "ΚΑΙ"- ΑΝΑΝΤΙΡΗΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ.
    2) Και ΑΝ ο ΕΟΜ σημερα (σε χειμερια ναρκη) ειναι ΕΝΤΙΜΟΣ και ΔΙΑΦΑΝΗΣ, ειμαι ΣΙΓΟΥΡΟΤΑΤΟΣ οτι μετα την μελλοντικη του "αφυπνιση" (1-7-2013) θα συνεχισει να ειναι ή δεν θα υπαρξει μια "ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ" του παραπανω νομου που θα ανοιγει ΔΙΑΑΑΠΛΑΤΑΑΑΑ την πορτα στα μοσχο-λαμογια !!

    Εχετε ξανακουσει την λεξη "τροπολογια";;
    Ηδη ο παραπανω Νομος χρειαστηκε να τροποποιηθει.. προ εναρξης ισχυος !! ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ ΜΕΤΑ, που θα υπαρχει "μπικικινι", "ψιλο", "λουφες"...!!

    ΟΧΙ ΡΕ ΚΟΥΦ@ΛΕΣ...!!
    Αν θελω να δωσω το νεφρο μου θα το αποφασισω την τελευταια στιγμη ΔΩΡΕΑΝ σε συγκεκριμενο ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ !!
    Δεν θελω εσας ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΣΠΛΑΧΝΩΝ ΜΟΥ !!
    ΓΥΠΟ-ΚΟΡΑΚΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εντολες μισανθρωπων εκτελουν οι κατοχικοι κοινοβουλευτικοι εφιαλτες .
    Οσοι τους πιστευουν και τους εμπιστευονται , θα σφαγιασθουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]