Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Ανατολίτικο παζάρι" Ερντογάν σε ΕΕ


Στηρίξτε με στο συριακό αν θέλετε λύση στο προσφυγικό

Ευθέως συνέδεσε τη στήριξη της Ευρώπης στις τουρκικές επιχειρήσεις στη Συρία με το μεταναστευτικό - προσφυγικό ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στους βουλευτές του ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), του οποίου ηγείται.

Δεν απέφυγε μάλιστα, για ακόμη μία φορά, να κατηγορήσει την Ελλάδα ότι "πνίγει και πυροβολεί" μετανάστες, στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών.

Ο αρχηγός του τουρκικού κράτους ανέφερε συγκεκριμένα: "Δεν πρόκειται να αφήσω την Τουρκία στο έλεος τρομοκρατικών οργανώσεων, του συριακού καθεστώτος και των υποστηρικτών του. Δεν πρόκειται να εγκαταλείψω τους καταπιεζόμενους Σύρους".

Ισχυρίστηκε δε ότι η απόφαση να επιτραπεί στους πρόσφυγες να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη μετά την πολύνεκρη για τον τουρκικό στρατό επίθεση στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ στις 27 Φεβρουαρίου "είναι απόλυτα συμβατή με το διεθνές δίκαιο".

Ο Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε επίσης την Ευρώπη ότι "κλείνει σύνορα και βυθίζει βάρκες με πρόσφυγες", σημειώνοντας ότι οι ενέργειες αυτές παραβιάζουν την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Οι Έλληνες γείτονές μας, που προσπαθούν με όλα τα μέσα να εμποδίσουν τους μετανάστες, είτε πνίγοντάς τους στη θάλασσα είτε ακόμη και σκοτώνοντάς τους με πυρά, δεν θα έπρεπε να ξεχνούν ότι κάποτε μπορεί και εκείνοι να χρειαστούν΄κάποιον να τους δείξει έλεος", είπε ακόμη.

O επικεφαλής του τουρκικού κράτους έδειξε μάλιστα φωτογραφία Ελλήνων που είχαν εγκαταλείψει τη χώρα την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και είχαν βρει καταφύγιο στο έδαφος της τότε αποικιακής Συρίας.

"Κάποιο από αυτά τα παιδιά, αγόρια ή κορίτσια, θα μπορούσε να είναι ο παππούς ή η γιαγιά του Έλληνα πρωθυπουργού Μητσοτάκη", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει υπάρξει καμία καταγγελία για απόπειρα βύθισης βάρκας ή λέμβου που μεταφέρει μετανάστες ή πρόσφυγες από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά, ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου Bloomberg, μεγάλο μέρος των μεταναστών που έχει συγκεντρωθεί στα σύνορα Τουρκίας - Ελλάδας στον Έβρο είναι πολίτες Αφγανιστάν, Ιράν και Πακιστάν και όχι Σύροι πρόσφυγες. Η ελληνική κυβέρνηση, διά μέσου του εκπροσώπου της Στέλιου Πέτσα έχει κάνει λόγο, όσον αφορά και τα περί τραυματιών από ελληνικά πυρά στον Έβρο, για "τουρκικά fake news" και "προπαγάνδα".

"Οι ροές των προσφύγων δεν πρόκειται να σταματήσουν μέχρι να διεξαχθούν ελεύθερες εκλογές και να ψηφιστεί ένα νέο σύνταγμα στη Συρία", είπε ακόμη ο πρόεδρος της Τουρκίας, καλώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση "να στηρίξει τη λύση που προτείνει η Τουρκία για το συριακό".

Ο Τούρκος πρόεδρος κατέληξε λέγοντας ότι αναμένει σύντομα την επίτευξη εκεχειρίας στο Ιντλίμπ, μετά και τη συνάντηση που θα έχει αύριο Πέμπτη με τον ομόλογό του της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, ενώ πρόσθεσε ότι έχει ενημερώσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τις ανάγκες της Τουρκίας σε πυρομαχικά. Οι ΗΠΑ έχουν εκφραστεί θετικά στο να παράσχουν τέτοιου τύπου στρατιωτική βοήθεια στην Άγκυρα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]