Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σερβία: Λαμβάνονται μέτρα για την αντιμετώπιση μεταναστευτικών ροών


Η Σερβία θα συμπεριφερθεί με γνώμονα την ασφάλεια του κράτους και των πολιτών στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού/προσφυγικού ζητήματος, επισήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σχολιάζοντας σε συνέντευξη Τύπου τα γεγονότα στα ελληνοτουρκικά σύνορα. «Εάν υπάρξει ανάγκη προστασίας και υπεράσπισης των συνόρων μας, θα ενεργήσουμε αποτελεσματικά. Αυτή τη φορά δεν θα περιμένουμε απαντήσεις από την ΕΕ, αλλά θα συμπεριφερθούμε απόλυτα και αποκλειστικά με βάση την ασφάλεια και την προστασία μας», επισήμανε ο Βούτσιτς.

Ο πρόεδρος της Σερβίας ανέφερε ότι «από τότε που η Τουρκία άνοιξε τα σύνορα και άφησε τους μετανάστες να περάσουν στην ΕΕ, οι σερβικές δυνάμεις ασφαλείας λαμβάνουν μέτρα, συλλέγουν πληροφορίες και θα συμπεριφερθούν ανάλογα με την κατάσταση». Ο Αλεξάνταρ Βούτσις επανέλαβε αυτό που είχε πει και προ ολίγων ημερών, πως δεν θα επιτρέψει να γίνει η Σερβία χώρος συγκέντρωσης μεταναστών.


«Αν κάποιος πιστεύει ότι η Σερβία θα πρέπει να γίνει πάρκινγκ για τους μετανάστες, θα του δείξουμε πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Με σαφή, αποφασιστικό και αναμφισβήτητο τρόπο τα όργανα του κράτους δεν θα επιτρέψουν την είσοδο στο έδαφος της Σερβίας σε εκείνους τους ανθρώπους που πιστεύουμε ότι θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας», διεμήνυσε ο Βούτσιτς. Ο πρόεδρος της Σερβίας, στην συνέντευξη Τύπου, εκτίμησε ότι «από την Τουρκία ωθούνται προς τα ελληνικά σύνορα 130.000 μετανάστες» και ανέφερε ότι η Σερβία θα παρακολουθεί τις αντιδράσεις από την ΕΕ, αλλά θα πράξει ό,τι νομίζει πως πρέπει να κάνει για να υπερασπιστεί την ασφάλεια της επικράτειάς της.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]