Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χάρτης: Τα σημεία που επιλέγουν οι μετανάστες για να περάσουν στον Έβρο


Κατά μήκος των συνόρων Ελλάδας – Τουρκίας στον Έβρο έχουν αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες ομάδες μεταναστών σε μια προσπάθεια να περάσουν στο ελληνικό έδαφος.

Μπορεί ο φράχτης που έχει στηθεί να αποτρέπει την είσοδο και να κρατά σφραγισμένα τα σύνορά μας, ωστόσο υπάρχουν εκατοντάδες δύσβατα και στενά περάσματα σε όλο το μήκος της συνοριακής γραμμής. Οι δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού που έχουν αναπτυχθεί, αποκρούουν τις απόπειρες εισόδου, σε μια εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια να ελεγχθούν όλα τα σημεία.


Χάρτης: Τα περάσματα του Έβρου κατά μήκος των συνόρων

Μετά το "σφράγισμα" των συνόρων στις Καστανιές, μεγάλος όγκος μεταναστών και προσφύγων κινείται τις τελευταίες ώρες στα νοτιότερα σημεία των συνόρων του Έβρου, στην περιοχή του Δέλτα, στις Φέρες και το Τυχερό.

Εκατοντάδες μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή Doyran απέναντι από την Ορεστιάδα. Οι πρόσφυγες προχωρούν στην περιοχή Αμόριο και Τυχερό όπου το πλάτος του ποταμού δεν ξεπερνά τα 100 μέτρα και η πρόσβαση δείχνει να είναι ευκολότερη. Στα σημεία αυτά οι ελληνικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες αποτροπές εισόδου στη χώρα.

Η ισχυρή παρουσία στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων σε καίριες θέσεις, μέσα στη Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως του Έβρου στις Φέρες, έχει αποτρέψει ακόμη περισσότερες απόπειρες παράνομης εισόδου στην περιοχή.Χιλιάδες απόπειρες εισόδου τα τελευταία 24ωρα

Χίλιοι και πλέον μετανάστες και πρόσφυγες, σχηματίζοντας ομάδες 150 – 200 ατόμων, προσπάθησαν το τελευταίο 24ωρο να σπάσουν τον ελληνικό κλοιό, ευτυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

Τα δίκτυα των διακινητών είναι καλά οργανωμένα. Όπως έχει γίνει γνωστό, εκτός από μεταφορικά μέσα προς τα σύνορα, παρέχουν στους μετανάστες ακόμη και χάρτες για να διευκολύνουν την είσοδό τους στην Ελλάδα από τα περάσματα του Έβρου.

Στρατός και αστυνομία με λέμβους περιπολούν στο ποτάμι προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν ίχνη προσφύγων και μεταναστών, ενώ σημαντική είναι και η συμβολή των ντόπιων που γνωρίζουν πολύ καλά όλα τα περάσματα του Έβρου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]