Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρέπει να πούμε νωρίς την αλήθεια στους Έλληνες


Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης

Άριστα έπραξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος διέκοψε τον Ντόναλντ Τραμπ μέσα στον Λευκό Οίκο για να αναπτύξει δημοσίως την ελληνική θέση σχετικά με το «ανυπόστατο» μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης.

Δεν είμαι σίγουρος, όμως, ότι η διατύπωσή του ήταν η σωστή. Η χρήση του ρήματος «αδημονούμε», προκειμένου να αιτηθεί τη στήριξη των ΗΠΑ για την ακύρωσή του, και η σιωπή του προέδρου στο άκουσμα της αδημονίας του έδωσαν την ευκαιρία στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης να ισχυριστούν -όχι αδίκως- ότι ο Τραμπ σφράγισε – δικαίωσε τη θέση της Άγκυρας στο ανώτατο δυνατό επίπεδο.

Στην πραγματικότητα, ο απρόβλεπτος πλανητάρχης ακολούθησε πιστά ό,τι του είχαν υποδείξει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ο Πομπέο. Του σήκωσε τόσο ψηλά τον πήχη ο πρωθυπουργός μας, αιτούμενος στήριξη σε live μετάδοση, ώστε υποχρεώθηκε διά της σιωπής να αποκαλύψει την αμερικανική θέση. Θέση που διατύπωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και εξειδίκευσε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε «προκλητική», αλλά όχι «παράνομη», «άκυρη», «ανυπόστατη» (όπως λέμε εμείς) τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, ενώ ο Τζέφρι Πάιατ δήλωσε την επομένη ακριβώς ότι, κατά τη νομική υπηρεσία του υπουργείου του, «υφαλοκρηπίδα έχουν μόνο τα κατοικημένα νησιά του Αιγαίου, όχι τα ακατοίκητα». Τι να πει περισσότερο ο Τραμπ;

Στην ουσία, οι ΗΠΑ έχουν στρώσει το χαλί στον Ερντογάν και του υποδεικνύουν με τον τρόπο τους πού να στείλει το ερευνητικό για «γεωτρήσεις»: Σε ακατοίκητες νησίδες και νήσους οι οποίες δεν περιλαμβάνονται ονομαστικώς στη Συνθήκη της Λωζάννης, αλλά περιλαμβάνονται ονομαστικώς -με τουρκικό όνομα, δυστυχώς- στη συμφωνία με τη Λιβύη.


Σε νήσους και νησίδες που ευρίσκονται πέριξ του Καστελορίζου και μεταξύ Κω και Νισύρου. Το μέγα κόλπο -η «τέλεια κέντα» με χαρτοπαικτικούς όρους- είναι ότι επιχειρούν (εκτιμώ) να αναθεωρήσουν – ερμηνεύσουν τη «Λωζάννη» μέσω του μνημονίου με τη Λιβύη! Διά του ΟΗΕ, όργανο του οποίου είναι και το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Και, όταν έρθει η στιγμή -που δεν αργεί-, θα μας κατηγορήσουν και από πάνω ότι… παραβιάζουμε το Διεθνές Δίκαιο και θα απαιτήσουν είτε την παραπομπή θεμάτων εδαφικής μας ακεραιότητας και εθνικής μας κυριαρχίας στη Χάγη (που είναι το δικαστήριο του ΟΗΕ) είτε την απόσπασή τους διά της ισχύος.

Πρέπει να πούμε νωρίς την αλήθεια στους Έλληνες: Το μέλλον που μας σχεδιάζουν κινείται μεταξύ εθνικού εξευτελισμού και εθνικής τραγωδίας. Και, αν υπάρχουν κάποιοι που νομίζουν ότι μας καλύπτει η επιφύλαξη που κατέθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον ΟΗΕ το 2015 για την εξαίρεση των θεμάτων άμυνας και κυριαρχίας από τη δικαιοδοσία του δικαστηρίου, τους προτρέπω να το ξεχάσουν. Και εγώ το ίδιο νόμιζα. Μόνο που η επιφύλαξη Βενιζέλου δεν είναι καθολική – έχει ορθάνοιχτα παράθυρα. Ορίζει ό,τι ισχύει για θέματα άμυνας και κυριαρχίας, εκτός κι αν τα δύο μέρη αποφασίσουν να τα εντάξουν σε συνυποσχετικό!

Δυστυχώς, οι εξελίξεις που έρχονται -εκτός κι αν μας σώσει ένας παγκόσμιος πόλεμος- θα θίξουν τον σκληρό πυρήνα της εθνικής μας κυριαρχίας και θα απειλήσουν την εδαφική μας ακεραιότητα. Όπως λέει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε συνομιλητές του, «αυτή θα είναι η πλέον δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα μετά το 1974». Μια σχετικά ασφαλής προβολή των εξελίξεων στην περιοχή μας είναι η εξής – αναλαμβάνω το ρίσκο να τη διατυπώσω:

• Πρωτοκολλείται στον ΟΗΕ αυτό που εμείς ονομάζουμε «μνημόνιο» και αυτό που οι Τούρκοι αποκαλούν «διεθνή συμφωνία» με τη Λιβύη.

• Ο Ερντογάν αποστέλλει ερευνητικό, ίσως και μέσα στον μήνα, σε ακατοίκητο νησί του Αιγαίου, το οποίο περιλαμβάνεται στη συμφωνία και, κατά τους Αμερικανούς, δεν διαθέτει υφαλοκρηπίδα. Νησί που δεν ονοματίζεται στη Συνθήκη της Λωζάννης.

• Εμείς είτε παρακολουθούμε απαθώς, εξευτελιζόμενοι βεβαίως, την προσβολή του σκληρού πυρήνα της εθνικής μας κυριαρχίας και ζητάμε διάλογο «για την επίλυση συνοριακών διαφορών και συναφών θεμάτων», είτε αντιδρούμε και χτυπάμε.

• Εξαιρώντας από την ανάλυσή μου το δεύτερο σενάριο, στέκομαι στο πρώτο. Στον διάλογο. Εκεί, είτε καθόμαστε χωρίς ενδιάμεσους και συζητάμε απευθείας με τους Τούρκους όλα τα θέματα που βάζουν στο τραπέζι (γκρίζες ζώνες, αποστρατιωτικοποίηση νήσων Αιγαίου, Θράκη) είτε ζητάμε παραπομπή στη Χάγη του ΟΗΕ (το πιθανότερο). Με τη διαφορά ότι η Χάγη δεν είναι δωρεάν. Μόνο το τυρί για το δόλωμα στη φάκα είναι δωρεάν σε αυτή τη ζωή.

Για να πάμε στη Χάγη, οι Τούρκοι θα απαιτήσουν να άρουμε την επιφύλαξή μας από τη δικαιοδοσία του διεθνούς δικαστηρίου και να εντάξουμε στο συνυποσχετικό τις γκρίζες ζώνες και τον αφοπλισμό των Δωδεκανήσων. Με συνέπεια πέντε δικαστές να κρίνουν την εδαφική ακεραιότητα μιας χώρας, ανοίγοντας τεράστια «Κερκόπορτα». Όπως έδειξε ο «Αττίλας 2» στην Κύπρο, οι Τούρκοι δεν σταματούν στο «1» αν βρουν πρόσφορο έδαφος.

Περιγράφω, βεβαίως, το καλύτερο σενάριο. Διότι υπάρχει και το σενάριο -βασικό κατά πολλούς- ότι οι Τούρκοι θα μας προκαλέσουν για να μας οδηγήσουν σε θερμό επεισόδιο με διακύβευμα κατάληψη εθνικού εδάφους και όχι απλώς γκριζάρισμα, όπως έγινε στα Ίμια.

Δεν γράφω σήμερα, αγαπητοί αναγνώστες, για να προκαλέσω πανικό, φόβο, ναυτία. Γράφω για να ενημερώσω πού βρισκόμαστε. Οφείλουμε να ξέρουμε πού βρισκόμαστε. Ο Μητσοτάκης δεν φταίει. Ούτε για το γεγονός ότι καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει χάρτη με τα σύνορα και τις συντεταγμένες μας στον ΟΗΕ την τελευταία δεκαετία, κάτι που οφείλεται -το ξέρω καλά- σε νουθεσίες των ΗΠΑ. Ούτε βεβαίως φταίει που οι Τούρκοι, με τις ΗΠΑ να τους έχουν ανάγκη στο Ιράν, με τη Ρωσία μαζί τους και με την Ευρώπη εξουδετερωμένη, έχουν μπει στον πειρασμό ότι «τώρα είναι η ώρα», όπως το 1974.

Ο Μητσοτάκης δεν φταίει, αλλά ο κλήρος τού έλαχε να διαχειριστεί μία από τις δυσκολότερες εθνικές κρίσεις από τη Μεταπολίτευση. Κατά τούτο, πρέπει, χωρίς κραυγές, να προετοιμάσει τον λαό για να μην κάθεται πάνω σε ένα ροζ συννεφάκι και να μην υποστεί βίαιο υπαρξιακό σοκ κάποιο πρωί.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, βεβαίως, ετοιμάζεται. Το γεγονός ότι αναζήτησε στα αρχεία του υπουργείου Εξωτερικών το τηλεγράφημα που έστειλαν ομογενείς από το Τάρπον Σπρινκς στον Βενιζέλο, το 1923, προκειμένου να του ευχηθούν καλή δύναμη στις διαπραγματεύσεις για τη Συνθήκη της Λωζάννης, δείχνει πώς αντιλαμβάνεται το διακύβευμα και ετοιμάζεται.

Αναζητά και αυτός ευχές για δύναμη. Το γεγονός ότι δέχεται διαπραγματεύσεις -αρκεί να μην είναι, κατά δήλωσή του, «εκβιαζόμενος»- επίσης δείχνει ότι ετοιμάζεται. Πρέπει να ετοιμαζόμαστε όλοι. Και να θυμόμαστε πώς διαπραγματεύτηκε στη Λωζάννη απέναντι στη Δύση ο εκπρόσωπος της ηττημένης Ελλάδας, ο λέων Βενιζέλος: Ως νικητής.

NewsBrake


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

13 σχόλια :

  1. Κύριε ΚΟΤΤΑΚΗ, αν βέβαια η Ελλάδα έχει σε υπεύθυνα πόστα ανθρώπους σαν εσένα που σκέπτονται και γράφουν ως εξής: "...για να μας οδηγήσουν σε θερμό επεισόδιο με διακύβευμα κατάληψη εθνικού εδάφους και όχι απλώς γκριζάρισμα, όπως έγινε στα Ίμια."

    Αντί για ανθρώπους/ΕΛΛΗΝΕΣ που σκέφτονται και εξωτερικεύονται ως εξής: "Φίλε Ερντογάν, μη νομίζεις ότι θα "καθαρίσεις" με την Ελλάδα δημιουργώντας ένα θερμό επεισόδιο. Θα πάμε σε ολοκληρωτικό πόλεμο και αν τον χάσεις, "ΧΑΘΗΚΕΣ". Και πολεμώντας με ΕΛΛΗΝΕΣ θα τον χάσεις, όση υπεροπλία και αν διαθέτεις”. Αυτός είναι ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΟΣ λόγος και λόγος εμψύχωσης των Ελλήνων και λόγος που οδηγεί σε περήφανη νίκη, όπως πάντα, όταν οι Έλληνες αποφασίζουν να ζήσουν ή να πεθάνουν ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ και με ακέραιη την ΠΑΤΡΙΔΑ τους.

    Έτσι απαντούσαν πάντα οι ΕΛΛΗΝΕΣ. Κι αν δεν μπορεί να απαντήσει ως ΕΛΛΗΝ ο κ. ΜΗΤΣΟΤΆΚΗΣ, θα συσπειρώσει όλον τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ εναντίον του. Ούτε μια μέρα μετά από "συμβιβασμό" με την Τουρκία, δε θα μπορέσει να σταθεί στην καρέκλα του, όσα μασάζ και αν προηγηθούν προς τους ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ Έλληνες.
    Αλλά στο θέμα έχουν λόγο και οι Ε.Δ. της Ελλάδος, από τον τελευταίο ΦΑΝΤΑΡΟ ως τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.


    Κατάλαβες κ. ΚΟΤΤΑΚΗ; Και άφησε στην άκρη τα περί ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, δηλαδή τη φρούδα ελπίδα ότι η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει οτιδήποτε σε μια διαπραγμάτευση, αν έχει τις ικανότητες. Στην παρούσα συγκυρία, το απολύτως βέβαιο είναι ότι θα χάσει. Το γνωρίζεις και το αποσιωπάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αποτρεπτικοί λόγοι κανέναν δεν απέτρεψαν μέχρι σήμερα. Από τέτοιους έχουμε χορτάσει. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι αποτρεπτικές ΠΡΑΞΕΙΣ! Και τέτοιες δεν βλέπουμε.

      Διαγραφή
    2. Επιδιωκουν "συνεκμεταλλευση" μεσω ΟΗΕ.

      Για να εχουν το "επιχειρημα" :

      κοιταξτε, δεν αποφασισαμε εμεις την "συνεκμεταλλευση" αλλα ο ΟΗΕ....μεσω του Διεθνους

      Δικαιου!!

      Ουτε γατα ουτε ζημια....για τους ξεφτυλισμενους πολιτικαντηδες και δημοσιογραφισκους.

      ΥΓ : Ολως περιεργως η λεξη "συνεκμεταλλευση" ειναι τελειως αγνωστη για Λιβυους,Αιγυπτιους

      και Ισραηλινους!!

      Διαγραφή
    3. όλες οι προδοσίες θα γίνουν έτσι όπως το λες αγαπητέ ΓΜ, (μπορεί και αλλιώς), αν τις αποδεχτούμε,όπως όλες τις προηγούμενες. Μην γράφεις λοιπόν για "τετελεσμένα". Συμβάλλεις στην πραγματοποίησή τους, παρ'όλο που η πρόθεσή σου είναι εντελώς η αντίθετη!

      Διαγραφή
  2. Κύριε ΚΟΤΤΑΚΗ, όπως χθες άσκησα κριτική, και ίσως υπερβολικά αυστηρή, σε μια πρόταση του άρθρου σας “ Πρέπει να πούμε νωρίς την Αλήθεια στους Έλληνες”, έτσι σήμερα σας συγχαίρω και για τη συνέντευξη σας με τον κ. Σαχίνη στον 9. 84 fm, αλλά και για την πολύ επιτυχημένη πρώτη σελίδα της “Εστίας” σήμερα. Εύγε που τη συγκεκριμένη πρόταση του πρωθυπουργού, πολύ θετική από κάθε άποψη, την προβάλατε ιδιαίτερα στην “Εστία”. Το άξιζε, ακόμα κι αν ειπώθηκε αυθόρμητα, για να ξεφύγει ο πρωθυπουργός από το δύσκολο ερώτημα που του έθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

    Ναι, “δε θα χάσουμε”. Δεν πρέπει να χάσουμε! Και ναι, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ! Αρκεί να μην παραδώσουμε αμαχητί ή “ημιμαχητί!” τα δίκια της Ελλάδος στους Τούρκους, από φόβο μπρος στη βέβαιη έναντι ημών υπεροπλία τους. Θα αναπληρώσουμε την έλλειψη με ψυχή και καρδιά, μυαλό και θάρρος.
    Εύχομαι να συνεχίσετε τον αγώνα σας για τη σωστή ενημέρωση, θα έλεγα για το "ξύπνημα από λήθαργο” του ελληνικού λαού. Χρειάζονται βέβαια και συγκεκριμένες ενέργειες εκ μέρους της κυβέρνησης, ωθήστε και προς αυτήν την κατεύθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως ειπωθηκε παραπανω απο τον Μιχαηλ,ολοι κρινονται απο τις ΠΡΑΞΕΙΣ τους!

      Διοτι στην ΠΡΑΞΗ, ο Κουλης αυτοδιαψευστηκε και στο Σκοπιανο και στο λαθρομεταναστευτικο.

      Οποτε, ας ειναι καποιοι επιφυλακτικοι.

      Διαγραφή
    2. Φυσικά και δεν κρίνω την απάντηση επί " "ουσιαστικής" βάσεως. Έστω όμως και ως "αττάκα υπεκφυγής" είναι πολύ θετική και ακόμα θετικότερο το να διαδοθεί στον ελληνικό λαό! Σκεφθείτε να είχε πει ο Μητσοτάκης στον Τράμπ: "Αν χάσουμε, θα χρειαστούμε τη μεσολάβησή σας". Τι μήνυμα θα ήταν αυτό στην ψυχή των Ελλήνων; !!

      Διαγραφή
    3. Αξιότιμοι Κύριε Κοττάκη και συνέλληνες σχολιαστές, επιτρέψτε μου μία ερώτηση διότι δεν γνωρίζω ακριβώς: ποιός μας διαβεβαιώνει 100% με αποδείξεις για όλα τα λεχθέντα αλλά και αυτήν την φράση μεταξύ Κούλη & Τράμπ;;; Διατηρώ την υποψία από φήμες μέσα από την ΝΔ ότι είναι ένα κατασκευασμένο πυροτέχνημα της Ντόρας που αποδέχθηκε ο Κούλης να δημοσιευθεί έτσι, για εσωτερική κατανάλωση και φρούδες ελπίδες στους ιθαγενείς,

      α. επειδή η χώρα είναι σαν καζάνι που βράζει λόγω καλοδεχούμενων και από την νυν κυβέρνηση λαθροεποίκων, ώστε να μεταφερθούν οι εντυπώσεις όσο γίνεται στην μάζα από το ένα ζήτημα στο άλλο,

      β. επειδή η πραγματική πρόθεση Ντόρας & Κούλη είναι παράδοση άνευ όρων σε μοίρασμα του Αιγαίου και συνεκμετάλλευση φυσικών πόρων με την Τουρκία, αλλά στην πλέμπα - λαό λένε άλλα για να μας αποπροσανατολίσουν.

      Επίσης τίθεται και το ερώτημα, εάν όντως ο Κούλης είπε κάτι τέτοιο στον Τράμπ, εάν έχει συναίσθηση των λόγων του, εφ' όσον έχουμε ήδη διαλυμένες ένοπλες δυνάμεις που οι ΗΠΑ το γνωρίζουν πολύ καλά, οπότε εάν ειπώθηκε κάτι τέτοιο, υποθέτω ότι ο Τράμπ θα γέλασε με την φράση του Κούλη εκλαμβάνοντάς την ως αστείο...

      Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας αποδυναμώθηκαν σκόπιμα σταδιακά και μελετημένα την τελευταία δεκαετία και πλέον είναι ορντινάτσες των λαθροσκουπιδιών που κατακλύζουν την προδομένη Ελλάδα μας με εντολή της κυβέρνησης.

      Είθε Ο Μεγαλοδύναμος να μας προστατέψει από ενδεχόμενη σύγκρουση με την Τουρκία διότι θα βαδίσουμε...ξυπόλητοι στα αγκάθια...

      Διαγραφή
  3. Οί αγαπητοί συνομιλητές. Τά ανέλυσαν διεξόδικα : Θεμιστοκλής,Φιλόπατρης,ΓΜ. Από πλευράς μου θά ήθελα νά αναλύσω κάποιες παραμέτρους πού αθέλητα διέφυγαν : Ή κατηφόρα μας σάν χώρα. Μέ τούς υπαλληλίσκους τών ξένων πού μάς κυβερνούν δέν πρόκειται νά σταματήσει. Δέν είναι αυτή ή αποστολή τους. Ή ΧΏΡΑ υφισταται μουσουλμανικο εποικισμο . Καί αυτοί ούτε σκέψη γιά τό βασικό μέτρο προστασίας τής : ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΥΝΟΡΩΝ. Γιατί αυτές τίς εντολές έχουν από τά αφεντικά τους[Σόρος ,Ρότσιλδ]. Αντίθετα από μουσουλμάνους εποίκους πρέπει νά γεμίσει καί τό τελευταίο ορεινό χωριό. Άν καταγέστε από κάποιο ορεινό χωριό καί διαθέτε πατρικό , βεβαίως καί είναι σέ κίνδυνο! Διότι θά πρέπει νά εγκατασταθούν οικογένειες "προσφύγων" . Νά τούς δοθούν "κίνητρα" γιά γεωργοκτηνοτροφική απασχόλησή! Τήν στιγμή πού κάνουν ότι μπορούν γιά νά ξεριζώσουν καί τούς τελευταίους Έλληνες αγρότες,κτηνοτρόφους. Καί μήν τό σκέφτεστε επιπόλαια: Ά τό δικό μου μέσα στά βουνά ποιός νά πάει εκεί; ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ. Από κατακτητική επεκτατική μανία τών μουσουλμάνων εποίκων. Νά ευχόμαστε τά γεγονότα συντομώτατα νά έρθουν έτσι πού νά φύγουν τό γρηγορότερο.Γιατί διαφορετικά θά γίνει αυτό πού προανήγγειλε, ό νεοταξίτης μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως: Θά δώσουμε νύφες στούς "μετανάστες" καί θά πάρουμε γαμπρούς από αυτούς. Βέβαια ή απελευθέρωση μας μήν φανταστείτε ότι θά γίνει εύκολα. Καθόλου μάλιστα! Θά κλάψουμε προσωρινά κάποια νησιά ίσως. Αλλά καί θά δούμε έκτακτα ειδικά δικαστήρια στήν πολή τής Παλλάδος Αθηνάς, μέ καταγορούμενους ηγετίσκους επ' εσχάτη προδοσία. Καί θά ξαναδούμε εικόνες 23 Ιουλίου 1974: Πατριώτες πολιτικούς νά ορκίζονται ενώπιον Τετράστερου στρατηγού, Ή Αρχιεπισκόπου , είς έκ τών δύο ασκούντων λόγω έκτακτου εθνικής ανάγκης.Καθήκοντα προέδρου Δημοκρατίας. Ό κύκλος τής προδοσίας τής "μεταπολίτευσης" κλείνει όπως άρχισε: Επώδυνα,αλλά καί μέ δάκρυα οργής καί έκρηξης. Καί φυσικά πολιτικά τζάκια, φαμίλιες ,σαλόνια εξαφανίζονται. Ιδιαίτερα δέ όσοι δέν σταθούν στό ύψος τών περιστάσεων,σβήνουν τά όνειρα τους γιά συνέχεια τής πολιτικής φαμίλιας τους δυναστεία "σβήνουν " έως εβδόμης γενεάς . Καί ό νοών νοείτω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Θεμιστοκλής και ο Πάνος είναι το μεγάλο συν στον ήδη πολύ ενδιαφέροντα σχολιασμό. Προσυπογράφω κάθε λέξη που γράφουν. Ιδιαίτερα το σχόλιο του Πάνου είναι τόσο δυνατό, όσο και οι καταστάσεις που ζούμε!

      Διαγραφή
    2. "Οταν θα ερθουν τα βρωμικα εθνη μη φοβηθειτε, οταν θα φυγουν αναμεριστε......" Αγιος Κοσμας ο Αιτωλος

      Διαγραφή
  4. Αγαπητέ Φιλόπατρις: Ευχαριστώ γιά τά καλά σου λόγια. Όμως αυτά πού γράφω, είναι σπαράγματα, τής αγωνίας μου,γιά τό αύριο τού τόπου μας καί τής ζωής μας τελικά. Ποιός είμαι; Ό Πάνος τής διπλανής πόρτας. Ο συμπολίτης σου. Πού μέσα από τίς "κεραίες" τής καρδιάς καί τού νού . Προσπαθώ νά αφυπνίσω,ακόμη κοιμώμενους συνέλληνες. Αυτό τό μοναδικό μου κέρδος. Καί ευτυχώς πού υπάρχει τό φιλόξενο "ας μιλήσουμε επιτέλους". Νά ευχαριστήσουμε αγαπητό Κωσταντίνο. Πού μάς ανέχεται. Ας περιφρουρήσουμε αυτή τήν γωνιά πατριωτικής έκφρασης,αφύπνισης ,αγώνα τελικά. Πώς ; Μά μέ τόν ποιοτικό προβληματισμό,τεράστια προσφορά... Πολλές φορές στρογγυλοποιώντας τήν οργή μας. Γιατί οί "προοδευτικοί" " δικαιωματιστές" καιροφυλακτούν στή γωνία. Γιά φίμωση κάθε πατριωτικής φωνής. Καί κλείνοντας επαναλαμβάνω καί πάλι ευτυχώς πού υπάρχει καί αυτό τό ιστολόγιο. Παράγει πατριωτική σκέψη,αφυπνίζει. Ποιός τό κάνει αυτό : ΌΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΡΑΦΟΝΤΕΣ! ΟΊ ΚΆΡΠΟΙ ΤΟΥ ΣΠΟΡΟΥ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΩΝ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kάθε μέρα πού περνά νοιώθω μιά πικρή δικαιώση τών φόβων μου. Δέστε εhttps://www.triklopodia.gr/%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%bf-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%b4%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%80%ce%b1%ce%b8%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%cf%81%cf%80%ce%b1%ce%be%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%bc/ . Καί άν δέν ανοίγει στό ιστολόγιο τρικλοποδια μιά αποκάλυψη: ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΑΙΩΝΕΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ! Έχει ακουστεί λίγο παλαιότερα ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΕΛΑΙΏΝΕς ΘΑ ΠΕΡΆΣΟΥΝ ΣΤΆ ΧΈΡΙΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΏΝ! ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ Ως ΤΟ 2024! ΚΑΊ ΣΈ ΚΆΘΕ ΠΕΡΙΟΧΉ ΈΝΑ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΗΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]