Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το κακόγουστο επικοινωνιακό θέατρο που έπαιξε ο Τσίπρας στην Κωνσταντινούπολη, δεν έχει προηγούμενο


Τον είδαμε να παρακολουθεί μέχρι και τη Θεία Λειτουργία στη Χάλκη στέκοντας δίπλα στον θρόνο του Οικουμενικού Πατριάρχη!

Κι όλα αυτά τα έκανε ένας δεδηλωμένος άθεος ο οποίος δεν δίνει ποτέ θρησκευτικό όρκο, δεν έχει βαπτίσει τα παιδιά του, και λίγο πριν γίνει πρωθυπουργός δεν δεχόταν ούτε να μπει σε ξωκκλήσι για να ανάψει ένα κερί δηλώνοντας ευθαρσώς ότι δεν είναι θρησκευόμενος όπως συμβαίνει με σχεδόν όλους τους αριστερούς.

Απορώ τι άλλο θα δούμε από τον αθεόφοβο πολιτικό αρχιαπατεώνα που από τις 10 κουβέντες που λέει οι 11 είναι ψέματα.

Ενόσω βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη ο Τσίπρας ανέφερε υποκριτικά με ανάρτησή του στο twitter: «Ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση κατά την επίσκεψη στην Αγία Σοφία, μνημείο του βυζαντινού πολιτισμού, της ορθοδοξίας και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Εδώ αισθάνεται κανείς το βάρος της ιστορίας».

Αναρωτιέται κανείς, γιατί τότε επί τέσσερα χρόνια που είναι πρωθυπουργός δεν πάτησε ποτέ το πόδι του στη Βεργίνα ή στην Πέλλα για να δει τη δόξα της αρχαίας Μακεδονίας και να αισθανθεί και εκεί το βάρος της Ιστορίας;

Γιατί σταμάτησε κάθε ανασκαφική δραστηριότητα στην Αμφίπολη και άφησε τον τύμβο Καστά θλιβερά εγκαταλελειμμένο και χωρίς πρόσβαση για τους επισκέπτες; Αφού δηλώνει ότι νιώθει συγκινημένος από το βάρος της Ιστορίας, τότε γιατί αντί να υπερασπιστεί τη Μακεδονία επέμεινε πεισματικά να παραδώσει τα κληρονομικά δικαιώματά της στους Σκοπιανούς παραχαράκτες της Ιστορίας;

Και γιατί όταν διαμαρτυρόταν σύσσωμος ο ελληνικός λαός για αυτή την ανιστόρητη στάση του, ο ίδιος χλεύαζε και λοιδορούσε τους εκατοντάδες χιλιάδες συμμετέχοντες στα συλλαλητήρια αποκαλώντας τους «φασίστες» και «ακροδεξιούς»; Ποιον κοροϊδεύει ο Τσίπρας παριστάνοντας τώρα τον ευσεβή προσκυνητή της Αγίας Σοφίας; Όσοι πηγαίνουν να επισκεφθούν την Αγία Σοφία δεν είναι «εθνίκια» όπως λέει ο σύμβουλός του, ο Καρανίκας;


Μου έκανε επίσης εντύπωση ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι αντιμετώπισαν με διάθεση χιούμορ την εμφάνιση μιας γάτας μπροστά στον Τσίπρα και τους άλλους επισήμους ενώ στέκονταν καταμεσής στον ναό της Αγίας Σοφίας.

Όχι μόνο δεν έδειξε κανείς να ενοχλείται από το θέαμα, αλλά αντιθέτως ο φακός έπιασε τον Τσίπρα και τους Τούρκους να χαμογελάνε και να αστειεύονται.

Οι Τούρκοι επιτρέπουν σε γάτες να κυκλοφορούν μέσα στον ιερό χώρο της Αγίας Σοφίας προφανώς για να δείξουν την περιφρόνησή τους προς την Ορθοδοξία και τον ελληνισμό.

Κι εγώ όταν είχα επισκεφθεί την Αγία Σοφία πριν μερικά χρόνια είδα γάτες να κυκλοφορούν ελεύθερα μέσα στον ναό προς μεγάλη έκπληξη και αγανάκτηση των επισκεπτών, καθώς και περιστέρια να έχουν κάνει φωλιές ψηλά στους εσωτερικούς κίονες και στη βάση του τρούλου.

Φανταστείτε να υπήρχε στην Ελλάδα ένα τζαμί ιστορικής αξίας για τους Τούρκους, τι θα γινόταν αν αφήναμε να κυκλοφορούν μέσα γάτες την ώρα που θα πήγαιναν μουσουλμάνοι τουρίστες να το επισκεφθούν - μέχρι που θα μας απειλούσε με casus belli η Τουρκία αν δεν σεβόμασταν το μνημείο.

Και ο δικός μας ολίγιστος και αμόρφωτος πρωθυπουργός απλώς χαζογελούσε με την προσβολή ενός από τους πλέον εμβληματικούς προσκυνηματικούς τόπους του ελληνισμού. Κατάντια...

ΥΓ. Αφού πήγε στην Άγκυρα για επίσημη επίσκεψη ο Τσίπρας, το πρωτόκολλο επέβαλε να καταθέσει και στεφάνι στο μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ, του σφαγέα του μικρασιατικού ελληνισμού - όπως αντίστοιχα και ο Ερντογάν κατέθεσε στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη όταν ήρθε στην Αθήνα. Γιατί άραγε δεν μας έδειξαν αυτή τη σκηνή απείρου κάλλους τα ελληνικά κανάλια αλλά την προσπέρασαν στα μουλωχτά;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]