Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλλαγή του "Πολιτικού κλίματος"


Πρόσφατα, ερευνητές από την Μεγάλη Βρετανία, δημοσίευσαν σε έγκυρο επιστημονικό περιοδικό μια πολύ ενδιαφέρουσα επιστημονική μελέτη.

Η μελέτη αφορούσε το κατά πόσο μπορεί να αλλάξει το κλίμα της Γης , όχι μόνο με τις οικονομικές δραστηριότητές των κρατών που αφορούν την ρύπανση της ατμόσφαιρας, αλλά και από τις γενοκτονίες… Ειδικότερα, μελέτησαν τις επιπτώσεις στο κλίμα του πλανήτη από τον ισπανικό αποικισμό της Αμερικής τον 15ο αιώνα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, στο τέλος του 15ου αιώνα ζούσαν στην Αμερική περισσότεροι από 60 εκατομμύρια ιθαγενείς, που αντιπροσώπευαν περίπου το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού της εποχής εκείνης. Ενώ τον 16ο αιώνα , μετά την εξόντωση περίπου 56 εκατομμυρίων ανθρώπων , είχαν απομείνει μόνο 5 περίπου εκατομμύρια!...

Αυτό είχε ως συνέπεια να εγκαταλειφθούν τεράστιες γεωργικές ή χέρσες εκτάσεις και να μετατραπούν σε δασικές, συνολικής έκτασης 560 εκατομμυρίων στρεμμάτων. Οι εκτάσεις αυτές ήταν σχεδόν όσο η μισή σημερινή Γαλλία.!

Τα απέραντα δάση που δημιουργήθηκαν, δέσμευσαν μεγάλες ποσότητες ατμοσφαιρικού διοξειδίου του άνθρακα.

Η αφαίρεση αυτού του διοξειδίου από την ατμόσφαιρα είχε οδηγήσει σε ένα φαινόμενο αντίστροφο από το “φαινόμενο του θερμοκηπίου” που μας προβληματίζει στην εποχή μας, και είχε σαν τελικό αποτέλεσμα, την μείωση της θερμοκρασίας στην επιφάνεια της Γης κατά περίπου 0,15 βαθμούς Κελσίου.


Σύμφωνα με τους ερευνητές, η νέα μελέτη ενισχύει την πεποίθηση των επιστημόνων, ότι και άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες εκτός από την ρύπανση της βιομηχανίας, επηρέαζαν το κλίμα του πλανήτη.

… Αλλά “γενοκτονίες” έχουν παρατηρηθεί και στην πολιτική. Δηλαδή μια προσπάθεια από μεγάλα κόμματα εξουσίας, να εξαφανίσουν διασπώντας ή απορροφώντας, τα μικρότερα κόμματα…

Το φαινόμενο αυτό, έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις στην χώρα μας σήμερα.

Η παρούσα κυβέρνηση , φαίνεται αποφασισμένη και προσπαθεί με κάθε τρόπο να διαλύσει όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Να διαλύσει ιδιαίτερα τα μικρότερα, που είναι και τα πιο ευάλωτα, με σκοπό την ενίσχυση της πόλωσης και της προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ να ηγηθεί μιας ευρείας κεντροαριστεράς παράταξης. Ενός “προοδευτικού πόλου” όπως θέλουν να αυτοαποκαλούνται . Και στην προσπάθειά της αυτή, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί μέσα πρωτόγνωρα για την πολιτική ζωή της χώρας μας σε δημοκρατικές περιόδους διακυβέρνησης.

Η προσπάθεια της κυβερνώσας αριστεράς να διαλύσει τα μικρότερα κόμματα, εκδηλώθηκε με τον πλέον κυνικό τρόπο, με την ευκαιρία της ψήφισης της συνθήκης των Πρεσπών.

Μιας συνθήκης που υποθηκεύει τα δίκαια του Ελληνισμού για τις επόμενες γενεές και που προσβάλλει βάναυσα το πατριωτικό αίσθημα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, και ιδιαίτερα των Μακεδόνων…

Στην εναγώνια προσπάθεια να εξασφαλισθεί μια οριακή πλειοψηφία για την ψήφιση της συνθήκης στο Ελληνικό κοινοβούλιο, με διάφορα απροκάλυπτα ανταλλάγματα, διασπάσθηκαν οι ΑΝ.ΕΛ., το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων. Και τα πολιτικά αυτά κόμματα αυτά του δημοκρατικού τόξου, οδηγήθηκαν στα όρια της κοινοβουλευτικής ύπαρξης , για να βρεθούν τα 151 “ναι” για την ψήφιση της πρότασης δυσπιστίας εναντίον μια κυβέρνησης μειοψηφίας… Και μετά την κοινοβουλευτική “επιβίωση” της, η κυβέρνηση συνέχισε απτόητη και αδίστακτη την προσπάθεια αποδόμησης των μικρών κομμάτων, για να συγκεντρωθούν τελικά οι πολυσυλλεκτικοί 153 ψήφοι για την ψήφιση της συνθήκης των Πρεσπών…

Αλλά όπως άλλαξε το κλίμα του πλανήτη μας μετά την γενοκτονία των Ινδιάνων της Αμερικής από τους Ευρωπαίους κατακτητές, με την “γενοκτονία” των μικρών κομμάτων του δημοκρατικού τόξου που επιχείρησε και συνεχίζει απροκάλυπτα να επιχειρεί η παρούσα κυβέρνηση, το πολιτικό κλίμα στην χώρα μας άλλαξε δραματικά…

Το “πολιτικό θερμόμετρο” κατέγραψε μια αλλαγή θερμοκρασίας που ποτέ δεν είχε βιώσει το πολιτικό μας σύστημα μετά την μεταπολίτευση.

Η αλλαγή αυτή, ανιχνεύεται στο παγερό συναίσθημα της ψυχής της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού , που παρακολουθεί τα γεγονότα .

Και την αλλαγή αυτή του “πολιτικού κλίματος” , πιστεύω θα την αντιληφτεί με επώδυνο τρόπο η παρούσα κυβέρνηση, στις επερχόμενες εκλογές!

Χρ. Ι. Στεφανάδης
Πρώτο Θέμα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]