Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκόπια: Η Αθήνα... έκρυψε τον όρο «μακεδονική γλώσσα» στο ΝΑΤΟ για μία ημέρα


Η ελληνική κυβέρνηση πίεσε προκειμένου να αφαιρεθεί ο όρος «μακεδονική γλώσσα» από την ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ για μία ημέρα, προκειμένου να αποφύγει αντιδράσεις μέχρι να επικυρωθεί στην ελληνική βουλή το Πρωτόκολλο Ένταξης των Σκοπίων στη Συμμαχία, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο της γείτονος χώρας που επικαλείται υψηλόβαθμη πηγή του ΝΑΤΟ.

Ειδικότερα, στο ρεπορτάζ που δημοσίευσε το MIA, ο ανταποκριτής του πρακτορείου στις Βρυξέλλες ενημερώνει ότι το ΝΑΤΟ θα χρησιμοποιεί τον όρο «μακεδονική γλώσσα» μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες σχετικά με τη Συμφωνία Πρεσπών.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι την Τετάρτη προκλήθηκαν πολλές αντιδράσεις στα Σκόπια, καθώς, για πρώτη φορά, κατά την τελετή υπογραφής του πρωτοκόλλου προσχώρησης στο ΝΑΤΟ, η Συμμαχία δεν χρησιμοποίησε τον όρο "μακεδονική γλώσσα" στον ιστότοπό της όπως συνήθιζε ανέκαθεν.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το ΜΙΑ, ασκήθηκε ιδιαίτερη πίεση από την ελληνική πλευρά προκειμένου να μην χρησιμοποιηθεί ο επίμαχος όρος στην ιστοσελίδα μόνο τη συγκεκριμένη ημέρα, λόγω «της ευαισθησίας της διαδικασίας επικύρωσης του Πρωτοκόλλου Ένταξης της 'Μακεδονίας' στη Συμμαχία, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί την Παρασκευή από το Ελληνικό Κοινοβούλιο».

Παράλληλα, υψηλόβαθμη πηγή του ΝΑΤΟ διαβεβαίωσε το MIA ότι «το ΝΑΤΟ θα χρησιμοποιεί τον όρο "μακεδονική γλώσσα" μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που σχετίζονται με τη συμφωνία Πρεσπών».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]