Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Ουράνιο Τόξο σε νέο αντεθνικό παραλήρημα


Επιμένει για τη μειονότητα

Η υπογραφή της συμφωνίας-προδοσίας των Πρεσπών από την κυβέρνηση ρίχνει νερό στον μύλο των κάθε λογής οργανώσεων που εκφράζουν τον αλυτρωτισμό και προβάλλουν ανύπαρκτες αξιώσεις σε βάρος της Ελλάδας. Μεταξύ αυτών και ο σλαβόφωνος φορέας Ουράνιο Τόξο, που το τελευταίο διάστημα έχει ξεσαλώσει.

Μετά το προ ημερών αίτημα να ζητήσει «συγνώμη» η Ελλάδα για τα «εγκλήματα σε βάρος του "μακεδονικού λαού"», χθες το Ουράνιο Τόξο ξαναχτύπησε και, υποστηρίζοντας την ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας» στη χώρα μας, ζήτησε να μοιραστεί στα σχολεία το «Μακεδονικό» αναγνωστικό. «Αυτό να το μοιράσουν στα Γυμνάσια, Λύκεια ακόμη και στις Πανεπιστημιακές σχολές. Να κάνουν συζητήσεις, να καλέσουν δημοκράτες συμπολίτες και μέλη της εθνικής Μακεδονικής μειονότητας της βόρειας Ελλάδος, ώστε σιγά-σιγά οι συμπολίτες μετά να συμβάλουν θετικά στην κοινωνία και ευρύτερα στα λεγόμενα "εθνικά θέματα"», αναφέρουν τα μέλη του Ουράνιου Τόξου με ανάρτησή τους στο facebook.


«Εποικοι»

Μάλιστα, σε κείμενο που συνοδεύει την ανάρτηση οι Ελληνες πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία και τον Πόντο που κατέφυγαν στη Μακεδονία για να σωθούν από τα κεμαλικά στρατεύματα χαρακτηρίζονται ως «έποικοι», ενώ επισημαίνεται ότι αν «εάν δεχτούμε τον όρο "Σλάβο-Μακεδόνες", τότε, ασφαλώς, πρέπει να δεχτούμε και τον όρο "Σλάβο-Ελληνες"».

Οι προκλήσεις και προσβολές αυτές είναι τα κατορθώματα της κυβέρνησης Τσίπρας που ψήφισε τις Πρέσπες.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]