Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΗΠΑ: Ανεπιθύμητοι 170 Αλβανοί αξιωματούχοι


Η πρεσβεία των ΗΠΑ στα Τίρανα, αναφέρει ότι σε 170 Αλβανούς, δημόσιους υπάλληλους και πρώην αξιωματούχους, έχουν ανασταλεί η θεώρηση (βίζα) μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους.

Εκτός, βέβαια, από τον Αντριάτικ Λάλα και τον Τόμ Ντόσι που η θεώρηση αφαιρέθηκε για πάντα.

«Η αμερικανική πρεσβεία αρνείται τους ισχυρισμούς ότι έχει ανακαλέσει τις θεωρήσεις όλων των δημόσιων αξιωματούχων και τους έχει ζητήσει να υποβάλλουν εκ νέου νέα αίτηση. Αυτές οι αναφορές είναι πλαστές. Ωστόσο, η Πρεσβεία των ΗΠΑ συνεχίζει να ασκεί το δικαίωμά της να αρνείται ή να ανακαλεί θεωρήσεις σε άτομα, καθώς στοιχεία αποδεικνύουν την εμπλοκή τους σε διαφθορά και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά στις Ηνωμένες Πολιτείες», αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

Μετά την ανάκληση πολλών θεωρήσεων δικαστών και εισαγγελέων τον Ιανουάριο του 2017, η Πρεσβεία των ΗΠΑ, αρνείται να χορηγήσει βίζα σε περισσότερους από 170 υπαλλήλους και πρώην αξιωματούχους και στα μέλη των οικογενειών τους.


Αυτή είναι μια διαφορετική περίπτωση από αυτές του βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος Τόμ Ντόσι και του πρώην εισαγγελέα Αντριάτικ Λάλα και των οικογενειών τους που κρίθηκαν ανεπιθύμητοι στις ΗΠΑ για πάντα.

«Η θέση της αμερικανικής πρεσβείας κατά της διαφθοράς και ο στόχος της άρνησης εισόδου σε αξιωματούχους της Αλβανίας στις ΗΠΑ είναι μια σταθερή πολιτική», όπως αναφέρεται.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το θέμα των θεωρήσεων και των ατόμων «persona non grata», συζητήθηκε στο αλβανικό κοινοβούλιο, καθώς οι πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα και η οικογένειά του πιστεύεται ότι βρίσκονται στο κατάλογο των ανεπιθύμητων στις ΗΠΑ.

ProNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]