Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χάου ντου γιού ντου; Ντου ντού;


Έχει η Αγγλία Καλαμάτα;
Ξέρει ο Τσίπρας αγγλικά;
Απορίες που λύνουν η ζωή και η μαγεία της μεγάλης οθόνης

Φαντάσου να πας να πέσεις με αλεξίπτωτο χωρίς να έχεις κάνει ούτε μισή πρόβα, να μην έχεις εκπαιδευτεί ούτε ώρα στις πτώσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα φτάσεις στο έδαφος. Επίσης σίγουρο είναι ότι θα χρειαστεί πολύς καιρός για να σε συναρμολογήσουν μετά την ανώμαλη προσεδάφιση.

Γενικά, ισχύει ακόμη στην ανθρωπότητα ο απόλυτα φασιστικός νόμος ότι, για να κάνεις κάτι, οτιδήποτε βρίσκεται εκτός του πεδίου των ενστίκτων (μάσημα τροφής, αναπαραγωγή, αποβολή ούρων και περιττωμάτων, ανοιγόκλεισμα ματιών, λειτουργία της καρδιάς και άλλες ανακλαστικές κινήσεις) χρειάζονται εξάσκηση, δουλειά!

Δηλαδή, πρέπει να κοπιάσεις για να μάθεις οτιδήποτε και να το κάνεις χωρίς να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα ή η δημόσια εικόνα σου.


Για τον Τσίπρα και τα αγγλικά δύο τινά μπορούν να ισχύουν. Ή είναι ανεπίδεκτος μαθήσεως και έχει το ακαταλόγιστο, ήτοι δεν τον ενδιαφέρει να γίνεται ρεντίκολο όταν χρησιμοποιεί λεξιλόγιο, σύνταξη και έχει προφορά καμακιού της πλατείας Συντάγματος (της δεκαετίας του 1980), ή βαριέται να διαβάζει και να εξασκείται - άρα και πάλι έχει μια μορφή ακαταλόγιστου.

Είναι δυνατόν να είσαι πρωθυπουργός χώρας, να έχεις συναντηθεί με έναν πρόεδρο καμιά δεκαριά φορές και την ενδέκατη να του λες «nice to meet you - χαίρομαι που σε γνωρίζω»;

Στις υπόλοιπες συναντήσεις πού ήσουν;

Σκεφτόσουν το κουπόνι του Στοιχήματος, τις μετεγγραφές από τους ΑΝ.ΕΛ. ή από το ΚΙΝ.ΑΛ. και την Eνωση Κεντρώων, την ομοιότητα της Μεγαλοοικονόμου με τον Aλις Κούπερ ή την πορεία του ΠΑΟ;

Τα αγγλικά του Τσίπρα προσφέρουν ίση ποσότητα γέλιου με εκείνη των δακρύων από τα δακρυγόνα στις πορείες εναντίον του και εναντίον των αποφάσεών του για τον ενταφιασμό των εθνικών μας θεμάτων.

* Στη μεγάλη φωτογραφία βλέπουμε στιγμιότυπο από τη σπαρταριστή κωμωδία «Γαμπρός απ' το Λονδίνο», όπου ο Βουτσάς υποδύεται τον ντεμέκ Εγγλέζο και στην οποία ταινία ακούγεται η φοβερή απορία: «Eχει η Αγγλία Καλαμάτα;»

Παναγιώτης Λιάκος
Δημοκρατία



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]