Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσίπρας στην τουρκική τηλεόραση: «Μοιάζουν οι 2 λαοί και έχουμε κοινό πολιτισμό»!


Συνέντευξη σε τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία όπου σύμφωνα με τον ίδιο είναι μια «καλή ημέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

Ο κύριος Τσίπρας μίλησε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και πιο προσωπικά, για τον παππού του που γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και για το πόσο μοιάζουν οι δύο λαοί, ο ελληνικός και ο τουρκικός.

Το βράδυ της Πέμπτης μεταδόθηκε από το τουρκικό δίκτυο TGRT News ένα μικρό απόσπασμα της συνέντευξης, που ολόκληρη θα μεταδοθεί την Κυριακή.
«Σήμερα είναι μια καλή ημέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Επισκέφθηκα την Χάλκη, όπου συνάντησα πολλούς Τούρκους που ήταν πολύ φιλικοί μαζί μου. Πιστεύω πως αυτό είναι το μήνυμα που στείλαμε διεθνώς, ότι μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί χωρίς φόβο και μίσος. Νομίζω ότι πρέπει να προχωρήσουμε στην λειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, πρέπει να κάνουμε νέα βήματα. Είναι σημαντικό βήμα για να ζούμε μαζί και θα γίνει ένα σύμβολο των στενών και φιλικών σχέσεων του τουρκικού και του ελληνικού λαού.
«Νομίζω πως σε αυτή την περιοχή έχουμε κοινή κουλτούρα, μουσική, ήχους, κουζίνα και γεύσεις. Για παράδειγμα, ο παππούς μου έχει γεννηθεί εδώ, στην Κωνσταντινούπολη. Εννοώ πως έχουμε πολλές ομοιότητες. Έχουμε διαφορετικές γλώσσες, αλλά έχουμε κοινό πολιτισμό. Ετσι πρέπει να ζούμε ειρηνικά και φιλικά μεταξύ μας»,
είπε ο πρωθυπουργός.

Βέβαια ο πρωθυπουργός δεν εξήγησε για αυτήν την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης τι δόθηκες ως αντάλλαγμα. Κάτι με... μουφτήδες στην Θράκη ας πούμε;




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Από πού ως που έχουμε κοινό πολιτισμο βρε αγράμματε , προδότη του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ;; Οι τουρκοι είναι ένας απολίτιστος και βάρβαρος λαός το δείχνει έως σήμερα οι πραξεις που έχουν κάνει, δεν σου το έχουν πει τουλάχιστον;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς έχουμε κοινή κουλτούρα και κοινό πολιτισμό, με τους τουρκαλάδες; καλύτερα να τρως παρά να μιλάς. Ερε και να ζούσε ο παππούς....

    Πόλη 1955: η ανατομία ενός πογκρόμ
    Με στρατιωτική πειθαρχία κινούμενος ο τουρκικός όχλος, ο οποίος ανερχόταν σε δεκάδες χιλιάδες άτομα, κινήθηκε κατά παντός του ελληνικού. Μέσα σε εννέα περίπου ώρες (διότι σε πολλά σημεία οι βανδαλισμοί συνεχίστηκαν και μετά την κήρυξη του στρατιωτικού νόμου μετά τα μεσάνυκτα) καταστράφηκαν ολοσχερώς 1004 σπίτια, ενώ άλλα περίπου 2500 υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές. Καταστράφηκαν επίσης 4348 καταστήματα, 27 φαρμακεία, 26 σχολεία, 5 πολιτιστικοί σύλλογοι, οι εγκαταστάσεις 3 εφημερίδων, 12 ξενοδοχεία, 11 κλινικές, 21 εργοστάσια, 110 ζαχαροπλαστεία και εστιατόρια, 73 εκκλησίες, ενώ συλήθηκαν πάρα πολλοί τάφοι σε 2 κοιμητήρια, καθώς και οι τάφοι των πατριαρχών στην Μονή Βαλουκλή.

    Πηγή: Το πογκρόμ των Ελλήνων της Πόλης το 1955 -Χιλιάδες καταστήματα λεηλατήθηκαν, δεκάδες οι νεκροί, χιλιάδες οι βιασμοί γυναικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]