Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η επιλογή Τσίπρα που επιβεβαιώνει ότι σκέφτεται κάλπες για την άνοιξη


Του Γιάννη Κ. Τρουπή

26η Μαΐου, 19η Μαΐου ή μήπως θα έχουμε την έκπληξη με μία Κυριακή μέσα στον Απρίλιο; Όπως όλα δείχνουν η απόφαση για προσφυγή στις κάλπες έχει μάλλον «κλειδώσει» από το Μέγαρο Μαξίμου, αν κρίνουμε από μία επιλογή του κ. Τσίπρα, η οποία δε θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη. Για πρώτη φορά η κυβέρνηση αποφεύγει να διαψεύσει το έντονο κλίμα εκλογολογίας που έχει κυριεύσει τα ΜΜΕ. Σε μία μέρα όπου πολλά ήταν τα δημοσιεύματα στον έντυπο αλλά και ηλεκτρονικό τύπο περί εκλογών την άνοιξη, για πρώτη φορά δεν υπήρξε μία δημόσια ανακοίνωση από το Μαξίμου ή έστω μία δημόσια τοποθέτηση ενός κυβερνητικού αξιωματούχου δίπλα στον πρωθυπουργό, που να επαναλαμβάνει την πάγια θέση περί εξάντλησης της τετραετίας.

Τυχαίο; Απλή παράλειψη ή μήπως απλή αναμονή μέχρι την ομιλία του κ. Τσίπρα στη Βουλή το απόγευμα της Παρασκευής; Ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα το τί πραγματικά συμβαίνει στο πρωθυπουργικό γραφείο, όμως ένα είναι το βέβαιο. Σε ανάλογες περιπτώσεις στο κοντινό παρελθόν το Μαξίμου είχε ακολουθήσει έναν διαφορετικό δρόμο, «κόβοντας» κάθε συζήτηση περί προσφυγής στις κάλπες. Μόνο και μόνο η αδράνεια και η αποφυγή κάθε σχετικού σχολίου αποτυπώνει τις σκέψεις που εδράζονται εντός της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα στην αξιωματική αντιπολίτευση ανεβάζουν στροφές θεωρώντας ότι ο κ.Τσίπρας θα μπορέσει να φτάσει το πολύ μέχρι τον Μάιο, για να στήσει εθνικές κάλπες μαζί με τις ευρωπαϊκές. «Κάθε άλλη περίπτωση είναι αυτοκτονική για τον ΣΥΡΙΖΑ» σχολιάζει στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο liberal.gr , εκτιμώντας ότι οι ήττες σε ευρωπαϊκές και αυτοδιοικητικές εκλογές για τον κ. Τσίπρα θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά για το κυβερνών κόμμα, στην περίπτωση που επιλέξει να κάνει εθνικές εκλογές αργότερα του Μαΐου.


Στο πλαίσιο αυτό εντείνονται οι διεργασίες στο εσωτερικό της ΝΔ για την τελική κατάρτιση των εκλογικών λιστών σε ολόκληρη την χώρα, διαδικασία που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο της βαθμό.

Παράλληλα οι τελευταίες λεπτομέρειες απομένουν και για τη δημοσιοποίηση του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου, κάτι που αναμένεται να συμβεί στο αμέσως προσεχές διάστημα. Οπως έχει ήδη ανακοινωθεί ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα ηγηθεί της μάχης στην Ευρωβουλή. Θέση στην λίστα για τις Βρυξέλλες έχει ήδη καταλάβει η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου , κατόπιν σχετικού αιτήματός της το οποίο και αποδέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και η Κατερίνα Μάρκου, οι οποίες θα επιχειρήσουν να μετακομίσουν στις Βρυξέλλες από το εθνικό κοινοβούλιο.

Από τους νυν ευρωβουλευτές ξανά υποψήφιοι σίγουρα θα είναι ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, η Ελίζα Βόζενμπεργκ, ο Γιώργος Κύρτσος και ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Από εκεί και πέρα αναμένονται εκπλήξεις με τον πρόεδρο της ΝΔ να χειρίζεται το ζήτημα προσωπικά. Κομβικό σημείο ασφαλώς ο τρόπος εκλογής των ευρωβουλευτών, ο οποίος αυτή την στιγμή είναι ο σταυρός.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]