Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΥΠΕΞ Σερβίας: Το Κοσσυφοπέδιο είναι πηγή τζιχαντιστών


Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, δήλωσε στην Ουάσιγκτον ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι ένας ιδιαίτερα επικίνδυνος χώρος για την πρόσληψη μελών του Ισλαμικού κράτους.

«Από το Κοσσυφοπέδιο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, με την πλευρά του ισλαμικού κράτους μάχονταν πάνω 300 εξτρεμιστές, ένας αριθμός που σε σχέση με τον πληθυσμό κατατάσσει το Κοσσυφοπέδιο στις πρώτες χώρες τροφοδότησης τρομοκρατών στο Ισλαμικό κράτος», δήλωσε ο Ντάτσιτς στην υπουργική διάσκεψη της Παγκόσμιας Συμμαχίας Κατά του Ισλαμικού Κράτους, όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Ντάτσιτς δήλωσε ότι η επιστροφή των τζιχανιστών στον τόπο καταγωγής τους, είναι ένας από τους κινδύνους για την ασφάλεια και απειλή για την κοινωνία και ότι με τον τρόπο αυτό ο ιός της τρομοκρατίας από τις ζώνες πολέμου μεταφέρεται στα Βαλκάνια.

Πρόσθεσε ότι προέρχεται από μία χώρα που στις αρχές της δεκαετίας του ’90 βρέθηκε αντιμέτωπη με το κακό της διεθνούς τρομοκρατίας και όταν ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος στην πρώην Γιουγκοσλαβία, τουλάχιστον 7.000 μαχητές από όλο τον κόσμο, κυρίως από το Αφγανιστάν είχαν έρθει να πολεμήσουν.


«Αυτό το κακό δεν αναγνωρίσθηκε επαρκώς από τη διεθνή κοινότητα τότε. Πολλοί τρομοκράτες που συμμετείχαν στον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία συμμετείχαν αργότερα στις επιθέσεις στη Νέα Υόρκη, στη Μαδρίτη και σε άλλες περιοχές», δήλωσε ο Ντάτσιτς.


Κατά τη δεύτερη σύνοδο της υπουργικής συνόδου για το Συνασπισμό το 2019, ο Ντάτσιτς δήλωσε ότι ο κόσμος βρίσκεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την πλήρη καταστολή των εξτρεμιστικών κινημάτων, κυρίως στις ισλαμικές χώρες, και αυτή είναι πολύ σημαντική για την πρόληψη ενεργοποίησης τους.

«Η Σερβία μπορεί και πρέπει να συμβάλει σε αυτό, και θα δώσει μια πλήρη συμβολή σε αυτήν την παγκόσμια προσπάθεια», ανέφερε ο Ντάτσιτς, σύμφωνα με τη σερβική ‘Politika’.

Βαλκανικό Περισκόπιο


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]