Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα ακουστικά του Τσίπρα και ο γάτος


Αν δεν γνωρίζατε πρόσωπα και πράγματα και σας ζητούσαν να εντοπίσετε ανάμεσα στη βαρύγδουπη ομήγυρη των επισήμων στην ελληνοτουρκική συνάντηση τον ένα και πραγματικό ηγέτη, πώς θα τον ξεχωρίζατε; Η ακριβής απάντηση είναι ότι ο πραγματικός ηγέτης ξεχωρίζει από την ομήγυρη των παρατρεχάμενων διότι είναι ο μόνος που δεν φοράει ακουστικά. Η φωτογραφία που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο έχει αποτυπώσει ένα από τα χαρακτηριστικότερα στιγμιότυπα της επίσκεψης του Ελληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία.
Γιατί δεν φοράει ακουστικά για να παρακολουθεί τη διερμηνεία;
Μήπως επειδή ο διάλογος γίνεται στα αγγλικά ή σε κάποια άλλα ξένα που ο κ. Τσίπρας χειρίζεται με άνεση; Επειδή όμως ο διάλογος διεξάγεται εις την ελληνοτουρκικήν;
Μήπως ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι τη γνωρίζει εξίσου φαρσί με την αγγλική, οπότε δεν χρειάζεται διερμηνεία;
Μάλλον όχι. Ο άνθρωπος έχει το γνώθι σαυτόν.

Οπότε και καταλήγω στο μάλλον αναπόφευκτο συμπέρασμα ότι δεν φοράει ακουστικά επειδή πολύ απλά δεν τον ενδιέφεραν όσα λέγονταν από τουρκικής πλευράς στη συνάντηση.
«Έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να βγει τίποτε, οπότε ας ξεκουραστώ λίγο από το ταξίδι. Έτσι κι αλλιώς μετά θα πω ότι βάλαμε τα θεμέλια για μια μελλοντική συνεννόηση και μπλα μπλα».
Ναι, έτσι ξεχωρίζουν οι ηγέτες. Κάνουν ό,τι δεν κάνουν όλοι οι υπόλοιποι. Μια άλλη φωτογραφία, από την επίσκεψη στην Αγία Σοφία, έρχεται να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές.


Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στο μνημείο, υπέροχος μαύρος εξημερωμένος αίλουρος περνάει μπροστά από την ομήγυρη των συγκεντρωμένων προκαλώντας με την άνεσή του εμφανή αμηχανία. Αυτός είναι ο ρόλος του γάτου στο κάτω κάτω, να προκαλεί αμηχανία στην ανθρώπινη ευφυΐα.

Όλοι οι υπόλοιποι τον παρακολουθούν, έκπληκτοι, απορημένοι, με χαμόγελα συνοδεύουν τη χάρη του ευγενούς τετράποδου, εκτός από τον Ελληνα πρωθυπουργό, ο οποίος κοιτάζει ψηλά.
Είναι ο μόνος που δεν αισθάνεται αμηχανία και δεν τραβάει το βλέμμα του από τον στόχο.
Τον Παντοκράτορα;
Το μέλλον;
Την Ιστορία;
Την αιωνιότητα;
Κάτι τέτοιο τέλος πάντων που προσιδιάζει στη στάση του μόνου και πραγματικού ηγέτη, αυτή που ανάγκασε τον συνομιλητή του κ. Ερντογάν να προβεί σε άτακτες κινήσεις εντυπωσιασμού.

Επικήρυξε τους Τούρκους αξιωματικούς που έχουν άσυλο στην Ελλάδα.
Κι ας ήξερε ότι ο Τσίπρας θα τον κολλήσει στον τοίχο με δηλώσεις περί ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.
Δεν είπε τίποτε για τη Χάλκη κάνοντας πως δεν καταλαβαίνει ότι ο Τσίπρας θα τον κατακεραυνώσει δείχνοντας το μέλλον.
Δεν ξέρω τι άλλο ειπώθηκε στη δίωρη συνάντησή τους.
Και δεν θέλω να μάθω.
Μου φτάνουν όσα ξέρω για να αναγνωρίσω τον ένα και πραγματικό ηγέτη.


Καθημερινή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]