Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στην Ελλάδα πάντα θα υπάρχει ένας «τρελός», έτοιμος για το «μολών λαβέ»!


Του Κώστα Ροδινού

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, την επόμενη εβδομάδα, θα διαπιστώσει από …πρώτο χέρι τις πραγματικές διαθέσεις των εταίρων μας, κυρίως της Γερμανίας. Οι συζητήσεις αναμένονται δύσκολες, η συγκυρία δεν είναι ευνοϊκή (Ισπανία και Ιταλία αποτελούν μεγαλύτερο πονοκέφαλο), ενώ πληθαίνουν οι φωνές εντός της Γερμανίας για μια σκληρή στάση που θα ικανοποιεί το γερμανικό κοινό που εθίστηκε από τα γνωστά δημοσιεύματα της Bild.

Eνόψει, λοιπόν, αυτών των συζητήσεων, καλόν είναι να ξεκαθαρίσουμε ορισμένους, ευρύτατα διαδεδομένους, μύθους.

Πρώτον, ούτε η Γερμανία, ούτε κανένας άλλος, μπορεί να μας διώξει απ’ το ευρώ! Γιατί απλούστατα δεν προβλέπεται διαδικασία ..εξόδου! Μπορεί να κάνουν το βίο μας αβίωτο για να μας εξαναγκάσουν να αποχωρήσουμε (αυτό που κάνουν δηλαδή εδώ και μια διετία), αλλά και πάλι η απόφαση θα είναι δική μας! Επομένως, όλες αυτές οι απειλές που εκτοξεύονται από διάφορες πηγές είναι κούφια λόγια! Και καλόν είναι να τους το θυμίσουμε!

Δεύτερον, στην πατρίδα μας εφαρμόζεται ένα πρόγραμμα το οποίο έχει διαλύσει την κοινωνία και την οικονομία. Η συνέχιση αυτού του προγράμματος δεν αποτελεί λύση, αλλά καταστροφή. Δεν έχουμε παρά να αντιτάξουμε τα στοιχεία για την ανεργία, την ύφεση, τα λουκέτα, τη φτώχεια κ.λ.π. Όσοι επομένως, φωνασκούν και επιμένουν στη συνέχιση του προγράμματος χωρίς βελτιωτικές τροποιήσεις, δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Καιρός να το μάθουν.

Τρίτον, αποτελεί αισχρή συκοφαντία ότι δεν έγινε τίποτα τα τελευταία χρόνια. Και το έλλειμμα μειώθηκε δραματικά, αλλά εκεί που έγινε κυριολεκτικά «σφαγή» ήταν στη μείωση του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού. Ποιά άλλη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση θα τολμούσε να υλοποιήσει τέτοια μέτρα σε καιρό ειρήνης; Ένας λαός που υποβάλλεται σε θυσίες αυτού του μεγέθους αξίζει, τουλάχιστον, τον σεβασμό των εταίρων και όχι τις ειρωνείες τους. Λοιπόν, ας το βουλώσουν μερικοί.

Καμιά χώρα δεν μπορεί να σωθεί, εξοντώνοντας τους κατοίκους της. Και αυτό πρέπει να καταστεί σαφές προς κάθε κατεύθυνση και με τον πλέον εμφατικό τρόπο.

Τέταρτον, η Ελλάδα όντως αποτελεί μοναδική περίπτωση στην ΕΕ. Γιατί; Γιατί είναι η μοναδική χώρα η οποία:

α) αντιμετωπίζει υπαρκτές απειλές για την εδαφική της ακεραιότητα και περί αυτού η ΕΕ σφυρίζει αδιάφορα. Άρα δεν μπορεί να θιγεί το αξιόμαχο των Ενόπλων της Δυνάμεων. Επ’ ουδενί. Τέλος της συζήτησης.

β) Λόγω του Αρχιπελάγους, που είναι συνυφασμένο με την ύπαρξη του έθνους, η Ελλάδα έχει αυξημένο κρατικό λειτουργικό κόστος σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες ακόμα και μεγαλύτερου πληθυσμιακού και γεωγραφικού μεγέθους. Αυτή είναι η Ελλάδα μας. Δεν αλλάζει!

γ) Λόγω της γεωγραφικής μας θέσης (και άλλων λόγων) η πατρίδας μας τα τελευταία χρόνια κατακλύστηκε από καραβάνια μεταναστών. Καμιά χώρα, του μεγέθους της Ελλάδος, δεν θα μπορούσε να αντέξει μια τέτοια μαζική εισβολή. Οι μετανάστες, λαθραίοι και μη, επιβάρυναν το κόστος λειτουργίας του κράτους, ειδικότερα στον τομέα της υγείας.

Ποια είναι η συμμετοχή και η συνεισφορά της ΕΕ στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, πέραν των αφ’ υψηλού επικρίσεων; Μηδαμινή!

Πέμπτον, από τότε που ξέσπασε η κρίση χρέους, η Ελλάδα συκοφαντείται συστηματικά, με αποτέλεσμα να δημιουργείται και να συντηρείται ένα κλίμα αβεβαιότητος, το οποίο δυσχεραίνει κάθε προσπάθεια. Κράτη μέλη της ΕΕ, αντί για αλληλεγγύη, βρήκαν αφορμή να αποκαλύψουν τα πιο ταπεινά τους ένστικτα απέναντι σε μια χώρα την κληρονομία της οποία λεηλάτησαν, ενώ στηρίχθηκαν στον πολιτισμό της και διδάχθηκαν (αν διδάχθηκαν) απ’ αυτόν.

Ώρες – ώρες η τακτική τους μου θυμίζει την πρακτική των «κορακιών», που συστηματικά απαξιώνουν μια εταιρεία για να την κατασπαράξουν αργότερα, αντί πινακίου φακής.

Δεν θα τους περάσει! Να καταστεί σαφές ότι η Ελλάδα ούτε τιμαριοποιείται, ούτε εκχωρείται, ούτε πρόκειται να μετατραπεί σε προτεκτοράτο. Πάντα θα υπάρχει ένας…τρελός, έτοιμος να πει το «μολών λαβέ».

Έκτον, όσο συντηρούνται τα σενάρια εξόδου της χώρας μας από το ευρώ, ό,τι και να κάνει η κυβέρνηση, θα είναι μάταιο! Η χώρα θα είναι έρμαια στις ορέξεις των κερδοσκόπων και ουδείς σοβαρός επενδυτής θα έρθει, όσο παραμένει η αβεβαιότητα. Και χωρίς επενδύσεις δεν υπάρχει ανάπτυξη. Αυτή, λοιπόν, η συζήτηση, που πολλούς εξυπηρετεί πρέπει να σταματήσει άπαξ διά παντός και να μην ξανανοίξει!

Έβδομον, η επέκταση της κρίσης στην Ισπανία και την Ιταλία απεκάλυψε, αυτό που όλοι οι σοβαροί αναλυτές γνώριζαν. Η Ελλάδα δεν ευθύνεται για την κρίση στην ευρωζώνη. Αποτέλεσε, βέβαια, το μεγαλύτερο θύμα της και πληρώνει το ακριβότερο τίμημα. Αν ήταν μόνο ελληνικό το πρόβλημα, θα είχε λυθεί «σε πέντε λεπτά» όπως είχε πεί ο Ρ. Πρόντι. Η αλήθεια είναι ό,τι η κρίση θα ξεσπούσε και αν ακόμα η Ελλάδα ήταν υπόδειγμα δημοσιονομικής πειθαρχίας, δεδομένων των δομικών αδυναμιών που είχε, εξυπαρχής, ο σχεδιασμός και η λειτουργία του ευρώ. Όμως, η αβελτηρία της κας Μέρκελ, που είδε το πρόβλημα της Ελλάδας, ως ευκαιρία για τις ηγεμονικές βλέψεις της Γερμανίας, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Αντί, λοιπόν, να μας ζητούν τα ρέστα, ας αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Γιατί τα ελλείμματα του Νότου, είναι τα πλεονάσματα του Βορρά!

Όγδοον, ο τρόπος με τον οποίο λύθηκε το θέμα της αποπληρωμής του ομολόγου, που λήγει στις 20 Αυγούστου και κατέχει η ΕΚΤ, απέδειξε πώς όταν θέλουν, λύσεις υπάρχουν! Για αυτό, ως απάντηση στα περί μονοδρόμου, θα θυμίσω μια αμερικανική παροιμία «Where is a will, there is a way»! Η έλλειψη πολιτικής βούλησης είναι το πρόβλημα. Όλα τ’ άλλα, αποτελούν φτηνές δικαιολογίες!

Όλες αυτές οι παρατηρήσεις, προφανώς και δεν αποτελούν δικαιολογία για να αναβληθούν ή να καθυστερήσουν και άλλο οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη, η οικονομία , η κοινωνία και το πολιτικό μας σύστημα. Στρεβλώσεις δεκαετιών δεν λύνονται ως διά μαγείας. Κατεστημένες συνήθειες και αντιλήψεις δεν ξεριζώνονται από τη μια μέρα στην άλλη. «Για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή». Και χρόνο.

Ευθύνη της Ελληνικής κυβέρνησης αποτελεί η δέσμευσή της να προχωρήσει με ταχύτητα και αποφασιστικότητα. Υποχρέωση της ΕΕ είναι να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να το καταφέρει.

Όμως, μέτρο της πολιτικής είναι ο άνθρωπος. Δεν μπορεί να σωθεί η Ελλάδα, σε βάρος των Ελλήνων! Και ο Αντώνης Σαμαράς πρωτίστως λογοδοτεί στους Έλληνες! Αυτούς έχει καθήκον να υπερασπιστεί.




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

27 σχόλια :

  1. Και εν τω μεταξυ , σιγα σιγα , ξεπουλανε την Ελλαδα .
    Πιστευη αληθεια κανεις , οτι αυτα που υπογραφουν εχουν νομιμοτητα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ μαζί σου φίλε αλλά η τελευταία πρόταση "Και ο Αντώνης Σαμαράς πρωτίστως λογοδοτεί στους Έλληνες! Αυτούς έχει καθήκον να υπερασπιστεί." δεν νομίζω ότι λέει αυτό που τελίκα θα κάνει, δεν το έκανα σε καμία φάση της πολιτικής του σταδιοδρομίας οπότε τίποτα δεν μας λέει ότι θα το κάνει τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γράφετε: "Καμιά χώρα δεν μπορεί να σωθεί, εξοντώνοντας τους κατοίκους της." Μα γι' αυτό κουβάλησαν εδώ τόσα εκατομμύρια λαθρομεταναστών, για να μας αντικαταστήσουν με φτηνά εργατικά χέρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ο στόχος τους δεν είναι να σωθεί η Ελλάδα, αλλά να διατηρηθεί σε κατάσταση τέτοια ώστε να μην βλάπτει τα ευρωπαικά κwλ@ράκια.

      Διαγραφή
  4. Τα ελλείμματα του Νότου είναι τα πλεονάσματα του Βορρά , επειδή το μεγάλο φαγοπότι των επιχειρήσεων του Βορρά κοστολογεί τις μίζες των ημετέρων « Ελλήνων προθύμων » ,τους διατηρεί ( στην ανάγκη και στην κατάψυξη ) , τους προσέχει σαν κόρη οφθαλμού ,τους εκβιάζει , θαρρείς και είναι φτηνές πόρνες που τις αφαίρεσαν το διαβατήριο. Καμιά σχέση δεν έχουν φαφλατάδες κύριοι , με ένα « μολών λαβέ» . Ένας κάποιος μπούλης το ψιλοτόλμησε και τον έστειλαν με τηλεχειριστήριο και γύρο πίττα στα τελευταία έδρανα ! καλές δροσιές να έχουμε το Φθινόπωρο κι όσοι επιζήσουν από το αγωνιστικό πνεύμα της τριανδρίας αφηρημένης Τέχνης - απέναντι στους χορηγούς τους ,το ξανασυζητάμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ, πάντα υπάρχει ο τρελός που ορμάει μέσα σ' όλα, σκοτώνεται και μετά κάνουν μνημόσυνα στη μνήμη του οι μουρόχαυλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το ¨δικαίωμα στην τρέλα¨ , ανοίγει τις πύλες του ουρανού συνήθως.τα επίγεια τερτίπια είναι ακριβώς η τετριμμένη υπόθεση των μουρόχαυλων.
      κι επειδή με μεράκλωσε το άρθρο γενικώς και αρχινώ να παίρνω (με το συμπάθιο) ανάποδες ειδικά με τους γερμανικούς χειρισμούς απέναντι στην ράτσα μου επί τόσα χρόνια , υπενθυμίζω, αυτοί δεν ήταν που υπεδείκνυαν και οργάνωναν τις γενοκτονίες στην Μ. Ασία, που έχτιζαν Νταχάου και Άουσβιτς για να εξευγενίσουν την ανθρωπότητα ; αυτοί δεν ήταν που από κει που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι επί κατοχής και μεταγενέστερα ; έχετε ξαναδεί παραβίαση εναερίου χώρου και χωρικών υδάτων της Ε.Ε εκτός της Ελλάδος ; έχετε ξαναδεί Θερμοπύλες –Δουβλίνο ΙΙ εκτός της Ελλάδος ; έχετε ξαναδεί σχέδιο Α(υ)νάν εκτός Κύπρου και μαύρες πλερέζες των γερμανικών ΜΜΕ για την «αποτυχία» του ; αρκετά λοιπόν με τους Γερμανούς και τα πασιφανή συμφέροντά τους. μόνο το καλό μας δεν θέλουν μιας κι αν το ήθελαν πραγματικά, με στοιχεία της SIEMENS θα ξεβρόμιζαν τον τόπο προ πολλού από τους μουρόχαυλους σωτήρες μας !

      Διαγραφή
    2. Για να μην με παρεξηγήσετε, δεν εννοώ κανέναν πολιτικό, αναφέρομαι σε απλούς πολίτες σαν τον Σολωμού και τον Ισαάκ. Στις τάξεις των πολιτικών, δικαστικών, στρατιωτικών δεν υπάρχει πρίπτωση να βρεθεί τέτοιος τρελός, είναι όλοι Yes men!

      Διαγραφή
    3. Μην τρέφετε αυταπάτες, δεν υπάρχουν τρελοί, όλοι τους εκεί μέσα είναι καρατσεκαρισμένοι!Ολοι είναι υποτακτικοί, και αν δεν είναι τους κρατάνε δεμένους με τις "λαδιές" τους.....

      Διαγραφή
    4. ερώτησα ευθέως κατώτερους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς μονιμάδες .μου επιβεβαίωσαν τα όσα ισχυρίζεσαι. όμως φοβούνται να μην χάσουν το ψωμάκι τους οι άνθρωποι κια δυνατούν να ταίσουν τα παιδιά τους,σιγοβράζουν ψηφίζοντας...με απόγνωση " Χρυσή Αυγή " μήπως και βγάλουν άλλοι τα κάστανα από την φωτιά.

      Διαγραφή
  6. Αυτος ο Κώστος Ροδινος, δεν έγραφε συνεχώς παλιά στο antinews.gr (το γνωστο μαγαζί/ριζοσπάστη της Νδουλας) και εκθείαζε τον μεγάλο αγωνιστή και πολιτικό Σαμαρά;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΡΩΣΤΟ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΗ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ψευταρά και χαζοχαρούμενε Αντωνάκη...έγινες τελικά πρωθυπουργός.....
    Δεν βλέπεις την κατάντια του Ελληνικού Λαού και της Ελλάδας..... μόνο για γονυκλισίες και ναι σε όλα είσαι ικανός ?
    Μισέλληνας σαν τους άλλους είσαι και έσύ ?
    Αν όχι τότε στις κατ' ιδίαν συζητήσεις σου, αν δεν εισακουσθείς, όχι με τις παπαριές της επιμήκυνσης που είναι επί πλέον δουλεία,αλλά με σοβαρές προτάσεις ανάκαμψης της χώρας και απεγκλώβισης των Ελλήνων, έχε δε σαν δεδομένο ότι διαχρονικά όλα αυτά τα σκουπίδια μας μισούν θανάσιμα, στείλε τους στο διάβολο και αυτούς και τους τροικανούς και όλους τους εγκαθέτους ντόπιους και ξένους που έχουν επιβάλει και.... γαια πυρί μιχθήτω...
    και έχε υπ\όψιν σου για άλλες συμμαχίες (έπρεπε ήδη να τις έχεις βρεί και συνάψει)
    Χειρότερα δεν πρόκειται να είναι, από το να συνεχίσουμε σε αυτή την κατάστση....
    Θα το τολμήσεις αν βέβαια είσαι πατριώτης και έχεις ανδρική αξιοπρέπεια και εντιμότητα.... και όχι ως κολαούζος της πλάκας.
    Η τελευταία σου ευκαιρία είναι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μιλάμε και για τους σύγχρονους Έλληνες.
    Μιλάμε και για την "άγνωστη" ιστορία των σύγχρονων
    Ελλήνων.
    Μιλάμε για μια ιστορία "ολέθρου" για τις σύγχρονες αυτοκρατορίες. Για μια ιστορία, που με μεγάλη προσοχή προσπαθούν οι σημερινοί ισχυροί να κρύψουν, γιατί δεν τους συμφέρουν οι αποκαλύψεις.

    Δεν τους συμφέρουν τα "κακά" πρότυπα.
    Ούτε οι ίδιοι οι Έλληνες γνωρίζουν τι ακριβώς έχουν κάνει. Δεν γνωρίζουν ότι η συμμετοχή τους στο σημερινό παγκόσμιο κοινωνικό γίγνεσθαι ήταν καθοριστική.
    Συμμετοχή απολύτως δυσανάλογη του μεγέθους της Ελλάδας.
    Συμμετοχή μεγαλύτερη από κράτη-γίγαντες, όπως η Γαλλία, η Γερμανία ή η Ρωσία.
    Συμμετοχή, που αποτελεί το κρυμμένο "μυστικό" του συστήματος, γιατί, αν αποκαλυφθεί, θα έχουμε ακόμα χειρότερες εξελίξεις.

    Μόνον στον εικοστό αιώνα οι Έλληνες έχουν νικήσει δύο αυτοκρατορίες και έχουν γίνει η αιτία να καταστραφεί … …… ……. … ..
    --------------------
    fnous-ΕΑΜ β'- Το ''φαινόμενο'' Ελληνες. Οι φονείς των..
    http://www.youtube.com/watch?v=3X0ZMabii90&feature=youtu.be

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δυστυχώς η λοβοτομή έχει ριζώσει για τα καλά στον τόπο μας, τα κατάφεραν. Οι μισοί Έλληνες είμαστε αδιάφοροι ή άλλοι μισοί τα έχουμε κάνει επάνω μας, ε, υπάρχουν και δέκα σαλταρισμένοι που θα τους μαντρώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. που κοιμαται ρε παιδια αυτος ο τρελος; γιατι αν ηταν ξυπνιος δεν μπορει να μην ειχε αντιδρασει.προσωπικα τον εψαξα σε δρομους σε πλατειες. οπου εζησα και περπατησα τα τελευταια εικοσι κατι χρονια ( γιατι απο το τελος της δεκατιας ογδοντα ειχα αρχισει να αισθανομαι ασφυξια μεσα στην "ελληνικη" κοινωνια) τον εψαξα δεξια κι αριστερα μεσα σε σεχτες και μεσα σε ενωτικες προσπαθειες αλλα δεν τον βρηκα. γιατι κι αν ειναι καποιος απο ολους μας, πως να πει το "μολων λαβε" για λογαριασμο ολων μετα τις εκλογες του ιουνη, οπου μιλησε ο "κυριαρχος λαος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεσα σου εψαξες ;

      Διαγραφή
    2. << γιατι κι αν ειναι καποιος απο ολους μας, πως να πει το "μολων λαβε" για λογαριασμο ολων μετα τις εκλογες του ιουνη, οπου μιλησε ο "κυριαρχος λαος" >>
      νομιζω αδερφε μου οτι σου εχω απαντησει πριν με ρωτησεις αν εψαξα μεσα μου. [18 Αυγούστου 2012- 11.48 π.μ.]

      Διαγραφή
    3. Το μολων λαβε θα το πουμε ,αναγκαστηκα , ολοι μας .
      Αλλοι γρηγοροτερα , αλλοι , αφου βαρεθουν να περιμενουν τον Λεωνιδα και τελευταιοι αυτοι που θα εχουν να διαλεξουν , στο δρομο , η , στο σπιτι τους .
      Ο καθενας μονος του θα πολεμηση τον εχθρο και θα βρεθουν και αλλοι μονοι , και θα παψουν ναναι ενας .
      Μεσα μας ειναι ο Λεωνιδας .
      Ειναι ωρα θερισμου και ξεσκαρισμα της ηρας , για ολους τους Ελληνες .
      Την ηρα , την πεταξες ;
      Αυτο σε ρωτησα .
      Καλη δυναμη .

      Διαγραφή
    4. καλη σου ωρα και καλη δυναμη και σε σενα αδερφε.

      Διαγραφή
  12. τρελος με δυναμι δυσκολο να βρεθει διοτι τους γαλοναδες τους ξεβρακοσαν οι λουγκροαπατεωνες οι πολιτικ τους μικρους τους ξεβρακοσαν οι γαλοναδες και το καλουπι δυσκολα σπαει και ολοι εμεις οι πολητες ψαχνουμε να βρουμε καπιον να βγαλει τα καστανα απο την φωτια δηλαδη πια καστανα απλα ειναι τα πραγματα να πλακοσει στο ματσουκι τι ςλουγκρες ορε ψαχτι τε μεσασας μηπως πρεπει εμεις να πλακοσουμε τις λουγκρες απλο δεν ειναι οπου τους συνανταμε ενα χερι δυνατο ξυλο μολις φαει το ξυλο η πρωτη λουγκρα ευκολο μετα ολοι θα δερνουμε τις λουγκρες εγω παντος το εκανα ταμα και υποσχεσει στα παιδιαμου την πρωτη λουγκρα που θα δω θα τις ριξω ενα μανικι αντε ψαχτιτε και ξεκενιστε λουγκρα σε χλωρο κλαδι μην κατσι να παλη οι λουγκρε ς τι κοβουν το ευκολο τις συνταξεις οχι τις δηκες στους ορε μακακες του λαου αντε παλι τι θα κανουμε με τις λουγκρες μαλων πρεπει να αρχησουμαι να τους κανουμε σεξ να γλυτοσουμε κωννος αγραφιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μην ξεχναμε (κ καπου συμφωνω με αυτα που λετε),πως βρε παιδια υπαρχει κ θεος κ βλεπει κ οτι δεν θα μας αφησει σαν εθνος γιατι ειμαστε η πιο ευλογημενοι χώρα!!!απλα πρεπει δυστυχωσ να τα περασουμε ολα αυτα γιατι ξεφυγαμε απο το ηθος κ τις αρχες μας κ πρεπει επιτελους σαν λαος να βαλουμε μυαλο!!!!!!!!!!ποτε λοιπον θα καταλαβουμε?

      Διαγραφή
  13. καλα και ο θεος υπαρχει και σαφος βλεπει αλλα λει και μια σοφη λαικη παροιμια βοηθα θεμου και απαντα κουνα τα χερια σου και εσυ για να μην πνηγεις ορε τα θελουν ολοι ετιμα απο τον θεο τιποτα να μην κανουμε εμεις ε μα ετσι σε εμαθαν τοσα χρονι αβολευτικατε ουλοι ορε κουνατε τα χερια ορε παρτε το ματσουκι και ναστε σηγουρι ο θεος τοτε θα βοηθισει ορε ημαρτον κυριε συχωραμε για τις βλαστιμιες ξυλο ορε τι προσκηνατε τις λουγκρες που δεν εχουν δουλειψει ποτε και δεν εχουν σταξει ενα κομπο ιδροτα κωννος αγραφιωτης μας ε δω σ ε μ υ αλ ο ορε να σκεφτομαστε και να ενεργουμε αφησαμε την τυχιμα ςστα χερια απο τις λουγκρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απο οτι καταλαβα δεν εγινα κατανοητη!!!σαφως κ δεν εννοουσα οτι θα τα κανει ολα ο θεος κ μεις θα καθομαστε!εννοειτε πως κ μεις πρεπει να κινηθουμε διαφορετικα ειμαστε αβουλα οντα κ η ιστορια μας εχει αποδειξει οτι με την πιστη μας κ την σημαια μας ψηλα ενικησαμε!!!ετσι κ τωρα κ παντα!!θρησκεια,πιστη κ πατρις!!επισης να μην ξεχναμε προφητειες απο την αποκαλυψη, κοσμα αιτωλο κ συγχρονους οπως γερων παισιος,πορφυριος κλπ...επισης μην ξεχναμε πως οι ηρωες της επαναστασης κολοκοτρωνης κ λοιποι ναι μεν ενεργουσαν με βαση τα ιδανικα τους αλλα παντα επικαλουσαν τον θεο κ την παναγια για να βοηθησουν γιατι μονοι τους δεν μπορουσαν να κανουν τιποτα κ το ξεραν!!κατι που εμεις εχουμε ξεχασει ή κ διαγραψει απο την μνημη μας..

      Διαγραφή
  14. Σύμφωνώ 10:39, πολύ σωστή!
    Βάφλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ενας???μην αδικουμε την ιστορια μας...το λιγοτερο ΤΡΑΚΟΣΟΙ...και οχι του κοινοβουλιου ασφαλως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]