Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προκαλεί η δικαιοσύνη του ΟΗΕ - Αθώωσε τον πρώην διοικητή του UCK

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΝ ΓΙΑ ΦΟΝΟΥΣ, ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΕΡΒΩΝ


ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ του ΟΗΕ που εκδικάζει στη Χάγη τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία, αθώωσε χθες τον πρώην πρωθυπουργό του Κοσόβου Ραμούς Χαραντινάι, ο οποίος κατηγορούνταν για φόνους και βασανισμούς Σέρβων στη διάρκεια του αγώνα των Αλβανών, το 1998, για την ανεξαρτητοποίηση της σερβικής αυτής επαρχίας.
Ο 39χρονος Χαραντινάι, ο οποίος ήταν ηγέτης του ανταρτικού Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου (UCΚ) στη διάρκεια του πολέμου, πρόκειται να επιστρέψει σήμερα στο Κόσοβο, αφού αθωώθηκε από τις 37 κατηγορίες εις βάρος του για φόνους, βιασμούς και βασανιστήρια Σέρβων.
«Είναι μια ετυμηγορία που ενισχύει το Κόσοβο», υπογράμμισε ο Χαραντινάι σε δήλωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι συνήγοροί του. «Υπομείναμε έναν δύσκολο απελευθερωτικό αγώνα που κόστισε πολλές ζωές. Σήμερα είμαστε ένα ελεύθερο και κυρίαρχο έθνος. Μπορούμε τώρα να οικοδομήσουμε μια δυναμική και ενωμένη κοινωνία που να βασίζεται στην κυριαρχία του νόμου και τον σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων των πολιτών».
Στο Βελιγράδι, ο Σέρβος πρωθυπουργός Βόισλαβ Κοστούνιτσα υπογράμμισε σε δήλωσή του πως η αθώωση του Χαραντινάι αποτελεί παρωδία δικαιοσύνης και ένα «νέο, μεγάλο έγκλημα εναντίον των Σέρβων» στο Κόσοβο. «Η σημερινή σκοτεινή απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης δείχνει ότι ο λόγος ύπαρξης του δικαστηρίου αυτού δεν είναι η δικαιοσύνη», τόνισε ο Κοστούνιτσα. «Με την απόφαση αυτή, το δικαστήριο περιγελά τη δικαιοσύνη και τα αθώα θύματα που υπέφεραν στα χέρια του Χαραντινάι».
Η απόφαση αναμένεται ότι θα εξάψει τα εθνικιστικά πάθη στη Σερβία και μπορεί να ενισχύσει την εθνικιστική ψήφο στις εκλογές του Μαΐου.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]