Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το τελευταίο μας “ΟΧΙ”


1. Δεδομένη η ενδοτικότητα (ευγενής όρος για την προδοσία) του πολιτικού κατεστημένου.

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει δύο εξαιρετικά κρίσιμα εθνικά θέματα, που θα καθορίσουν τη συνέχεια μας ως αυτόνομων, ελεύθερων και “αμιγώς” Ελλήνων σε αυτή τη μικρή γωνιά της Γης (που μπορεί να είναι και ο ομφαλός της!) ή το αντίθετο.

Το πολιτικό κατεστημένο της Ελλάδος, που έχει μεταβληθεί σε “καθεστώς”, όχι μόνον δε δείχνει να θέλει προασπίσει τα παραπάνω, αλλά, αντίθετα, κάνει τα πάντα για να τα υπονομεύσει, με λογικοφανή βέβαια προσχήματα ώστε να αδρανοποιεί μεγάλο κομμάτι του λαού.

Οπότε εγείρεται ένα βασικό ερώτημα. Πώς μπορούμε εμείς όλοι, που βλέπουμε κατάματα την πραγματικότητα, να αντιδράσουμε στην ενδοτικότητα του πολιτικού κατεστημένου σε όλα τα εθνικά θέματα; Παρέδωσε τα τιμαλφή μας στους Σκοπιανούς. Υποχωρεί στις απαιτήσεις των διεθνών ελίτ (Γερμανία, ΕΕ, ΟΗΕ...) στο μεταναστευτικό. Και είναι έτοιμο να συζητήσει με την Τουρκία την αλλαγή του status quo σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο, δηλαδή να πετάξει την ασπίδα της συνθήκης της Λωζάνης και να μας φέρει στο έλεος των Ανατολικών ανέμων και ορέξεων.

2. Αυτήν την άνευ προηγουμένου ενδοτικότητα ποιοι παράγοντες την ενισχύουν;

α. Την ενισχύουν όλα τα φερέφωνα των διεθνών και ντόπιων ελίτ (οι δεύτερες είναι απλά υποτελείς των πρώτων) στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο. Υπάρχουν ασφαλώς αδέσμευτοι και μαχητικοί δημοσιογράφοι, που όμως δεν αρκούν για να ισορροπήσουν τη σαβούρα των φερεφώνων -εντός και “κορυφαία” ονόματα!

β. Την ενισχύει η πλήρης αφωνία της Ελλαδικής Εκκλησίας εμπρός σε όλα τα τραγικά για το λαό που έλαβαν χώρα ή ετοιμάζονται. Ελεημοσύνη αντί “αρχαγγελικής σπάθης” είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να “προσφερθεί” σε έναν περήφανο λαό, όπως ο Ελληνικός.

γ. Την ενισχύει η αιδήμων σιωπή των υποτιθέμενων ανθρώπων της διανόησης και των πανεπιστημιακών δασκάλων. Πού είναι σε όλα τα δεινά μας η Ακαδημία Αθηνών, οι Σύγκλητοι των Πανεπιστημίων μας, οι σύλλογοι λογοτεχνών, εικαστικών και όλοι οι άλλοι; Υπάρχουν οι φωτεινές εξαιρέσεις, αλλά δεν μπορούν να εξοβελίσουν το κακό που επιφέρει στην πατρίδα “η σιωπή των αμνών”. Ακόμα χειρότερα, “τα αλυχτίσματα των λύκων”.
Βέβαιο. Υπάρχουν και λύκοι στους κύκλους της διανόησης, κυρίως της πανεπιστημιακής. Λύκοι έτοιμοι να κατασπαράξουν τον ελληνικό λαό, αφού πρώτα πολύ μεθοδικά τον κατάντησαν πρόβατο. Όλο αυτό για προσωπικά οφέλη, για κύρος, αξιώματα, πανεπιστημιακές έδρες, χρήμα από ερευνητικά κονδύλια χωρίς να τα αξίζουν και άλλες ακόμα πιο ρυπαρές χρηματοδοτήσεις, “αντίτιμον αίματος” του ελληνικού λαού.
Έχει γίνει ολοφάνερο ότι αυτή η “κατασκότεινη ελίτ” της υποτιθέμενης διανόησης απεργάζεται το ραγιαδισμό και τη συμμόρφωση του λαού μας προς τα καλούπια του πολιτικώς ορθού (τρομάρα τους!) και τις νόρμες της Νέας Τάξης. Προπαγανδίζουν ακόμα και την παράδοση μας στους Τούρκους!


δ. Την ενισχύει ο μη καθαρός, έως λίαν ύποπτος, λόγος για την ακολουθητέα γεωστρατηγική της Ελλάδος, των επαϊόντων της σχετικής επιστήμης. Λύκοι κι εδώ, πολλοί λύκοι. Και ο πρωθυπουργός καλεί ορισμένους από αυτούς (εν. ΕΛΙΑΜΕΠ) να συσκεφθούν πώς θα μας παραδώσουν στους απέναντι λύκους, τους γκρίζους. Ξεχωρίζουν ωστόσο κάποιοι εξαιρετικοί αναλυτές, μετρημένοι στα δάχτυλα, που τους “μελετάμε” προσεκτικά, αλλά τους αγνοεί πλήρως το καθεστώς.
Επίσης, τέως υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί, κάνουν δηλώσεις από μετριοπαθείς ως πολύ αιχμηρές για τα προδοτικά τεκταινόμενα, αλλά και τα πεπραγμένα των Επιτελαρχών, αλλά ως εκεί. Δε φαίνονται διατεθειμένοι να δημιουργήσουν έναν δυνατό “Σύνδεσμο Αποστράτων” όλων των σωμάτων και όλων των βαθμών, συμβουλευτικού χαρακτήρα -και όχι μόνον!- που θα είχε εξαιρετική δύναμη επιρροής στα εθνικά θέματα, αλλά και στους εν ενεργεία συναδέλφους τους.

ε. Την ενισχύουν (και σίγουρα θα φανεί αιρετική αυτή η άποψη) τα ιστολόγια και άρθρα που ενώ έχουν σαφώς πατριωτικό χαρακτήρα, υπερβαίνουν το μέτρο. Υπάρχει μια καταιγιστική πολυγραφία και πολυλογία στον πατριωτικό χώρο, που εμποδίζει τους απλούς Έλληνες να επικεντρωθούν ή και να δώσουν προτεραιότητες στα δύο (κατ' ουσίαν ένα) εθνικά θέματα: μεταναστευτικό-τουρκικά, ενιαίο θέμα “ζωής ή θανάτου” για την Ελλάδα.

Ο μέσος, απλός Έλληνας, αυτός που θα έδινε το αίμα του για την Ελλάδα, χάνεται μέσα στο δάσος της πολυγραφίας και της υπερπληροφόρησης και καταλήγει παθητικός δέκτης του πολιτικού “θεάματος”. Ή παθαίνει νοητικό vertigo και εγκαταλείπει κάθε ιδέα αντίστασης, επειδή ο απέναντι, αλλά συχνά και ο πατριωτικός χώρος (αυτός βέβαια αθέλητα) του παρουσιάζουν τους προδοτικούς σχεδιασμούς ως σίγουρα γεγονότα, ως αναπόφευκτο “μονόδρομο”.

Ακόμα πιο σοβαρό είναι ότι τα πλείστα άρθρα περιγράφουν-αναλύουν- αναζητούν αίτια σε κάθε δραματικό “πιθανώς” αναμενόμενο γεγονός, αλλά ελάχιστα προτρέπουν: “Αδέρφια Έλληνες, ας μη δεχτούμε κι άλλες απώλειες για την πατρίδα μας. Ας αναζητήσουμε τρόπους να αντισταθούμε και να υποχρεώσουμε την κυβέρνηση να πράξει σύμφωνα με τη λαϊκή, τη δική μας, βούληση”. Δε θέτουν καν το ερώτημα περί τρόπων αντίστασης, εδώ και τώρα, στις θανάσιμες πράξεις του “καθεστώτος” εναντίον του ελληνισμού, που έχουν καταστεί οριακές (μεταναστευτικός εποικισμός-ελλιπής εθνική άμυνα) για την επιβίωση μας. Και όλες τις μάχες (και νίκες μας!) τις μεταθέτουν σε κάποιο αόριστο μέλλον. Όταν ΘΑ... “πάρουμε την Πόλη”, όταν ΘΑ ξυπνήσει ο μαρμαρωμένος βασιλιάς, όταν ΘΑ εξεγερθούμε!

3. Λόγοι και πράξεις ενάντια στην ενδοτικότητα του πολιτικού κατεστημένου.

α. Σκεφθείτε τι θα γινόταν αν όλη η πατριωτική μπλογκόσφαιρα, σε συντονισμό, έριχνε ένα σύνθημα σαν αυτό: Στις 12/3/2020 ξεκινάμε όλοι οι πατριώτες Έλληνες γενική απεργία επ' αόριστον με αιτήματα “κλείσιμο συνόρων-απελάσεις” για το μεταναστευτικό, “ όχι Χάγη, πόλεμος αν χρειαστεί” για τα ελληνοτουρκικά.
Και ως την έναρξη της γενικής απεργίας μόνον άρθρα-προτροπές στον ελληνικό λαό να μετέχει στον αγώνα αυτό για να σώσει την πατρίδα του. Ποιος Ερντογάν θα τολμούσε να επιτεθεί σε έναν τόσο αποφασισμένο λαό; Και ποιοι ενδοτικοί θα τολμούσαν παραχωρήσεις;
Αν έκλεινε το 70% της αγοράς (ούτως ή άλλως τζίρο δεν κάνουν οι μικρομεσαίοι παρά μόνον τα “μεγαθήρια”) κι αν όλοι συμφωνούσαμε στο διάστημα της απεργίας να μην πατήσουμε στα μεγαθήρια που βέβαια δε θα μετέχουν στην απεργία, αλλά να τρώμε μόνον προαποθηκευμένα όσπρια, να είστε σίγουροι ότι το πολιτικό καθεστώς θα έπαιρνε το μήνυμα!
Έτσι πράττουν οι λαοί που έχουν μέσα τους τη θέληση να σώσουν την πατρίδα τους. Διαφορετικά, θα υποχρεωθούμε να εκδηλώσουμε αντίσταση (γιατί η Ελλάδα δε θα αφεθεί από τις “Άνω Δυνάμεις” να πεθάνει) κάτω από πολύ πιο σκληρές συνθήκες. Ίσως Τουρκικής κατοχής εν όλω ή εν μέρει, με ταυτόχρονη γενική εξέγερση των λαθροεισβολέων! Καλύτερα να μελετάμε το χειρότερο σενάριο, παρά να βυθιζόμαστε στον μακάριο ύπνο τού “αυτά δε γίνονται!”

β. Μια μικρή πράξη αντίστασης θα ήταν το να στείλουμε αθρόα επιστολές σε όλους τους βουλευτές της περιφέρειας μας ότι, αν δεν ταχθούν ενάντια στη Χάγη και δεν απαιτήσουν κλείσιμο συνόρων και απελάσεις, θα αναγγείλουμε δημόσια ότι είναι ανεπιθύμητοι (persona non grata) σε ολόκληρο το Νομό μας.

γ. Άλλη ομάδα ευθύνης που πρέπει να πιεστεί από εμάς είναι οι Αρχηγοί των Ε.Δ., αλλά και πιο χαμηλόβαθμοι, που δεν αντιδρούν στην ενδοτικότητα των “Ελλήνων” πολιτικών, οι οποίοι μεθοδικά και από χρόνια απογυμνώνουν το στρατό μας από το υψηλό, ηθικό και πατριωτικό αίσθημα ευθύνης που συνήθιζε να έχει, αλλά και από εκσυγχρονισμό και επαύξηση των οπλικών συστημάτων.

Αν όλα αυτά δεν είναι πράξεις προδοσίας , ώστε φόβος για πιθανή ανεπάρκεια του συνόλου των Ε.Δ. και των αρχηγών τους (που είναι επιλογή των πολιτικών και όχι των υψηλόβαθμων με μυστική ψηφοφορία!) να κυριεύει τον ελληνικό λαό, τότε τι είναι;

Οι κύριοι αρχηγοί των Ε.Δ. πρέπει να λάβουν το μήνυμα ότι η υποχωρητικότητα τους έναντι της ενδοτικότητας των πολιτικών είναι εξ ίσου προδοτική. Βάλλει δε στα ίσια εναντίον του υψηλού φρονήματος μας, καλλιεργώντας μας την ψυχοσύνθεση του ραγιά.

Οι ηγέτες της Τουρκίας έχουν το τσαγανό να μας εκφοβίζουν ότι είναι ισχυροί, κι ας αποδεικνύεται παντού το αντίθετο. Φωνασκούν συνεχώς: “Δεν μπορεί να γίνει τίποτα χωρίς εμάς στην Ανατολική Μεσόγειο. Μη θελήσετε να δοκιμάσετε τη δύναμη μας”! “Όμορφες” κουβέντες, μελετημένες. Ό,τι πρέπει για να λουφάξει το δικό μας πολιτικό κατεστημένο κάτω από τις φτερούγες των επικυρίαρχων που το προστατεύουν, με αντάλλαγμα την πλήρη υποταγή του.

Δεν θα υπάρξει καλύτερη ευκαιρία από αυτήν που εμφανίστηκε τώρα, που η Τουρκία χάνει σε δύο μέτωπα, να “καθαρίσουμε” από τις απαιτήσεις της εναντίον μας. Το κατανοείτε, άραγε, αυτό κύριοι Αρχηγοί των Ε.Δ. και τι θα πράξετε; Ή μήπως φοβάστε κι εσείς τους επικυρίαρχους, ενώ γνωρίζετε και δηλώνετε ότι “μόνοι μας θα αντιμετωπίσουμε τους Τούρκους”;

Και ενώ η Τουρκία παίζει τα ρέστα της, είναι ακριβώς τώρα που “κάποιοι” ετοιμάζονται για υποχωρήσεις έναντι του τουρκικού επεκτατισμού. Συνεπώς αν θέλουμε Πατρίδα, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ αντίσταση ΤΩΡΑ. Επ' ουδενί δεν αποδεχόμαστε προδοτικά “τετελεσμένα”. Και το δείχνουμε!

δ. Όμως, ότι κι αν πράξουμε είναι ελάχιστα, εμπρός σε αυτά που θα είχαν κάνει οι πρόγονοι μας, αν ήταν εκ νέου σε κίνδυνο Οθωμανικής σκλαβιάς η Πατρίδα τους/μας, εξ αιτίας ενδοτικής στάσης των πολιτικών. Θα είχαν γκρεμίσει με λοστάρια το ανάκτορο του Όθωνα, που στεγάζει τυραννίσκους που υποκλέπτουν την ελευθερία μας, επειδή τάχα τους ψηφίσαμε. Και η γνώριμη βροντώδης φωνή θα κραύγαζε συνεχώς: “Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους”!

Και “κύριοι” εκεί μέσα, αν δεν είστε κλέφτες της πολιτικής μας ελευθερίας , τουτέστιν της πολιτικής μας βούλησης, ας διενεργήσετε δημοψηφίσματα αν εγκρίνουμε τον εποικισμό, αλλά και την προσφυγή στη Χάγη για το οτιδήποτε, δήθεν επίδικο. Για δε παραχωρήσεις στην Τουρκία μέσω διαπραγματεύσεων μετά από ΣΤΗΜΕΝΗ ΜΙΚΡΟΕΜΠΛΟΚΗ, ούτε λόγος να γίνεται. Εμείς, που έχουμε παραμείνει Έλληνες, θα αντισταθούμε.

4. Ας ταξιδέψει λίγο η φαντασία μας σε ένα πιθανό μέλλον.

Φέρτε στη φαντασία σας, αδέρφια Έλληνες, μια εικόνα. Η κατακόκκινη σαν αίμα Τουρκική σημαία να κυματίζει βαθιά μέσα στο Αιγαίο μας, σε στεριά και θάλασσα, εκεί που πρώτα κυμάτιζε περήφανη, η αγαπημένη μας ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ!

Το αντέχουμε άραγε; Αν αντέχουμε αυτήν την εικόνα σημαίνει ότι είμαστε έτοιμοι να κατακτηθούμε και πάλι από τους Τούρκους και όχι να γιορτάσουμε (εμείς ο λαός, αφήστε τη Γιάννα και το σήμα* της μόνη κι έρημη) τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία του 1821.

5. Ο αναμενόμενος ΕΛΛΗΝ ηγέτης.

Όλοι οι γνησίως Έλληνες (γιατί ασφαλώς υπάρχουν και οι ντεμέκ), περιμένουν το θαύμα. Περιμένουν έναν μεγάλο ηγέτη “να μπει μπροστά” για να σώσει την Ελλάδα από τους βασανιστές της και οι περισσότεροι λένε ότι , αν φανεί, θα τον ακολουθήσουν ακόμα και στο θάνατο. Μα πώς να γίνει το θαύμα και να εμφανιστεί ο μεγάλος ηγέτης, όταν, ως σύνολο “γνησίως Ελλήνων”, δεν είμαστε ικανοί να πράξουμε τα μικρά και αυτονόητα; Όταν δεν είμαστε ικανοί να του ανοίξουμε λίγο το δρόμο, ταρακουνώντας, σεισμικώ τω τρόπω, όλο αυτό το σάπιο σύστημα και τους πολιτικούς του εκπροσώπους;

Όσο αυτοί οι εκπρόσωποι είναι πανίσχυροι, έχουν όλα τα “όπλα” στη διάθεση τους: Νομοθεσία, Ένστολα σώματα, Δικαστικό σώμα (αυτό κι αν το έχουν!), Ανεξάρτητες(!) αρχές, παρακρατικούς μηχανισμούς, ΕΥΠ, όλα υπό τον έλεγχο τους. Πριν την εθνεγερσία του '21, οργανώθηκε η Φιλική Εταιρεία, ώστε τα επαναστατικά “πνεύματα” να επικοινωνούν και να οργανώνονται.

Σήμερα ακόμα και η Google γνωρίζει πότε και σε ποιο εστιατόριο γευματίσαμε, πόσο μάλλον τα πιο συστηματικά μέσα και “υπηρεσίες” παρακολούθησης των πάντων. Πώς να οργανώσει ο ηγέτης αντίσταση, άρα να εμφανιστεί ως ηγέτης, με τόσες δυνάμεις εναντίον κάθε προσπάθειας του να οργανώσει κάτι το συλλογικό; Πλην άλλων, θα την υπονομεύσουν εκ των έσω με πληθώρα παρείσακτων , όπως πράττουν πάντα.

Ας ταρακουνήσουμε, λοιπόν, εμείς το σύστημα. Δε θα πέσει βέβαια αμέσως, αλλά οι αρμοί του θα “χαλαρώσουν”. Στις επερχόμενες εκλογές κανένας μας στις κάλπες, όποτε και αν γίνουν κι όσες φορές αν επαναληφθούν. Αν τολμήσουν να κυβερνήσουν με το 30 % των ψηφοφόρων, (τόσοι περίπου είναι τα παντός είδους αρπαχτικά και οι τηλεσανο-φάγοι, φάνηκε και από το πολύ πιο “απαλό” δημοψήφισμα του 2015) καμία πράξη τους δε θα νομιμοποιείται. Θα γίνουν ο περίγελος του κόσμου και ειδικά της “δημοκρατικής” Ευρώπης.

Ας μη φοβηθούμε τη δήθεν ακυβερνησία. Είναι χίλιες φορές προτιμότερη από τους τυραννίσκους, που δε μας λογαριάζουν ούτε για σκουπίδια. Ούτε μπορεί κάποιος να διανοηθεί τι έχει να συμβεί στην πατρίδα μας αν δώσουμε “ευρεία κυριαρχία” στον Μητσοτάκη ή στον Τσίπρα ή, το πιθανότερο, στη μετεκλογική τους ενότητα. “Εσείς μας ψηφίσατε” θα μας λένε, “σας είχαμε δείξει ποιοι είμαστε”, συμπληρώνω. Και θα εκτελούν εν ψυχρώ εμάς και τα εθνικά μας θέματα.

Και είναι πολύ πιθανόν, αφού χαλαρώσαμε τους αρμούς του συστήματος με γενική “κατακραυγή-αποχή”, να ανοίξει ο δρόμος και να συμβεί το θαύμα της εμφάνισης ενός ΕΛΛΗΝΑ ηγέτη ή, ακόμα καλύτερα, μιας συλλογικής ηγεσίας ΕΛΛΗΝΩΝ.

6. Το τελευταίο μας “ΟΧΙ”!

Αδέρφια ΕΛΛΗΝΕΣ, ας ετοιμαστούμε για το τελευταίο “ΟΧΙ”, που έλαχε σε μας η πραγμάτωση του. Αυτό το “ΟΧΙ” δε θα το πουν ποτέ οι απάτριδες οικονομικο-πολιτικοί εξουσιαστές. Εμείς μονάχα θα το πούμε, οι γνήσιοι Έλληνες, ενάντια στα εντός και εκτός Ελλάδος “σκοτεινά” κέντρα και τα σχέδια τους. Αλλά πρώτα πρέπει να το πιστέψουμε. Να πιστέψουμε στη δυναμική του.
Αν το πιστέψουμε και αν το υπερασπίσουμε με την ίδια μας τη ζωή αν χρειαστεί, δε θα υπάρξει άλλο, γιατί ο δρόμος για μιαν άλλη Ελλάδα, την Ελλάδα του εν ΧΡΙΣΤΩ Ελληνικού Φωτός, που είναι αήττητο, θα ανοίξει οριστικά και χωρίς πισωγύρισμα. Επειδή θα έχουμε αποδείξει ότι επιλέξαμε οριστικά το αήττητο Φως.

Το “ΟΧΙ” στις σκοτεινές δυνάμεις, ήταν πάντα η μοίρα μας ως ΕΛΛΗΝΩΝ. Η μάχη μας είναι κατ' ουσίαν πνευματική, γι' αυτό είναι διπλή, να αφανίσουμε το σκοτάδι και μέσα και έξω μας. Αν ο αγώνας δεν είναι διπλός, θα ηττηθούμε! Μένοντας στο σκοτάδι, “εκείνοι” είναι πιο ισχυροί από μας.
Τούτη την κρίσιμη ώρα για όλη την ανθρωπότητα, αδέρφια Έλληνες, είναι ιερό καθήκον μας είναι να ορθώσουμε “ΟΧΙ” προς όλες εκείνες τις δυνάμεις που ετοιμάζονται να φέρουν την ανθρωπότητα στον πιο σκοτεινό “μεσαίωνα” που έχει ποτέ υπάρξει. Σε μια αληθινή Γήινη κόλαση.

Ιερό μας καθήκον να υψώσουμε φραγμό το “ΟΧΙ” μας σε όλα τα σχέδια της Νέας Τάξης εναντίον μας (από Τουρκία μέχρι εποικισμό και μέχρι τον εσωτερικό ενδοτισμό) που είναι ταυτόχρονα και σχέδια εναντίον όλης της ανθρωπότητας, αφού πρώτα αφανίσουν τους Έλληνες από τη μέση. Αν όμως δεν καταφέρουν να μας αφανίσουν, θα ηττηθούν παντού, γιατί θα υπάρχει το “ελληνικό πρότυπο αντίστασης”. Και αυτό είναι που το τρέμουν!

Αν πούμε το εύκολο “ναι”, επικεντρωμένοι στο “μικροεγώ” μας, ας γυαλίζουμε από τώρα τις κατάμαυρες αλυσίδες μας, μέσα σε μια πανανθρώπινη κόλαση, που και εμείς θα έχουμε συμπράξει να γεννηθεί.

Δεν πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί, ακριβώς γιατί πιστεύω βαθιά στον ΕΛΛΗΝΑ, πιστεύω σε μας. Πιστεύω πως με όσες σκουριές κι αν μας έχουν επικαλύψει, το Παντέλειο μάρμαρο της ελληνικής ψυχής όταν ταυτίζεται με το Ελληνικό Αρχέτυπο, θα αποδείξει ακόμα μια φορά ότι κακιά σκουριά δεν το πιάνει!

* Το σήμα αυτό χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και αναλύσεως, γιατί κατ' ουσίαν αποτελεί ένα πολύ αρνητικό μήνυμα στο υποσυνείδητο των Ελλήνων. Διέκρινα καθαρά ότι το σήμα αυτό περνάει μέσα μας μήνυμα της πλήρους διαλύσεως: του ψυχισμού μας, της Πατρίδος μας, των αξιών μας, των παραδόσεων μας, της γλώσσας μας, της πίστης μας στο Χριστό, της κάθε ρίζας μας. Μια κορδέλα που την παίρνει ο άνεμος, ένα “φτερό στον άνεμο” θέλουν να μας καταντήσουν. Και το (υπο)δηλώνουν ξεκάθαρα.
Αδέρφια Έλληνες, τα πράγματα είναι πλέον πάρα πολύ σοβαρά. Ήρθε ή ώρα του “εμείς ή αυτοί”, στο τιμόνι! Όποιος αρχίζει να το κατανοεί, ας ετοιμάζεται κι ας ετοιμάζει και 4-5 συνέλληνες γύρω του, για το μεγάλο μας, τελευταίο “ΟΧΙ”!

Υ.Γ. Το άρθρο αυτό είναι το Β΄ μέρος του άρθρου: Μείωση της εθνικής επικράτειας με “το μοντέλο Πρεσπών” (εδώ)

Κατερίνα Χατζηθεοδώρου


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

36 σχόλια :

  1. Διορθώνω λάθος. Το άρθρο-μελέτη του κ.Χρήστου Μαντζιάρη πάνω το ανθελληνικό (σατανικό;) σήμα για τον εορτασμό της Εθνεγερσίας του 1821 πρωτοδημοσιεύτηκε εδώ:skeftomasteellhnika.blogspot.com/2020/02/21_12.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι κρίμα που τα δυνατά μηνύματα αυτού του άρθρου δεν μπορούν να φτάσουν στο μέσο Έλληνα που τον ταΐζουν τα κανάλια με κάθε είδους ανθελληνική προπαγάνδα. Βαρέθηκε να ελπίζει στο οτιδήποτε και παραιτήθηκε. Ξέρει ότι όλο το σύστημα είναι σάπιο ως το κόκκαλο, αλλά σηκώνει τους ώμους. Το "δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα" είναι ψωμοτύρι στις καθημερινές συζητήσεις. Ποιος θα μπορέσει να εμπνεύσει αυτό το λαό , ώστε να σηκώσει ψηλά το κεφάλι και να ορθώσει το ανάστημα του απέναντι σε κάθε εχθρό της πατρίδας του; Ποιος; Και πότε, αν όχι τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητή Κατερίνα, προτείνεις φοβερούς σε σημασία και πράξη τρόπους αντίδρασης του ελληνικού λαού ενάντια στη μειοδοτική πολιτική των ανάξιων ηγετών μας. Σίγουρα εκείνοι που τους ψήφισαν δεν ξεπερνούν το 30%. Το 62,3% περίπου των ψηφισάντων ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του 2015, είναι υγιώς σκεπτόμενοι ψηφοφόροι οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό δεν ψηφίζουν τα κατεστημένα κόμματα και δεν συμφωνούν με τα υπάρχοντα κόμματα. Άρα ο ηγέτης που θα τον ακολουθήσουν δεν μπορεί να είναι κομματάρχης αλλά πάνω από κόμματα καιέξω από την κατεστημένη Ελίτ. Ηγέτης φωτισμένος από τον Παράκλητο και συνεπώς φωτοδότης του λαού ώστε να τον ξυπνήσει και να τον συνεγείρει. Η υλιστική αστική δημοκρατία που δυστυχώς ευλογείται και από την εκκλησιαστική ηγεσία αντί να την αφορίσει ως επάρατη, υλιστική, ειδωλολατρική σατανοκίνητη ηγεσία που αποβλέπει στο κέρδος, στο χρήμα, στην ανθρώπινη δόξα,και προσκυνά μια υποκριτική αστοδημοκρατία των ολίγων, είναι ο πραγματικός εχθρός της πατρίδας και δουλεύει από το 1821 υπονομεύοντας τον ελληνορθόδο πολιτισμό και κατά προέκταση τον πανανθρώπινο πολιτισμό θέτοντας εν κινδύνω μαζί με τον αφανισμό των Ελλήνων, το αφανισμό της ανθρωπότητας. Ο ηγέτης που θα φέρει τη ριζική αλλαγή και θα ξυπνήσει τους Έλληνες θα είναι ο ηγέτης που θα κηρύξει στην Ελλάδα το εν ΧΡΙΣΤΩ Ελληνικό Φως, που όπως λέγεις είναι αήττητο. Μόνο αν επιλέξουμε οριστικά το αήττητο Φως δεν θα εξαφανιστεί η Ελλάδα, ο λαός μας,το ελληνοχριστιανικό πνεύμα. Ο νοών νοείτω. Ευαγγελάτος Γεώργιος Ψυχίατρος-Ψυχαναλυτής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πριν την μαζικη επανασταση ,προηγειται η ατομικη.

    Μπορει ο καθε ψηφοφορος να κανει την αυτοκριτικη του ως πολιτης και ως ανθρωπος;

    Θα τολμησει να κοιταχτει στον καθρεφτη και να πει:

    "Εκανα λαθος που φηφιζα αυτους τους απατεωνες";

    Θα φιλοτιμηθει να κλεισει επιτελους το χαζοκουτι και να δει λιγο πιο περα απο τον ισκιο του;

    Ειναι διατεθειμενος να αποδεχθει οτι οι "κοσμοθεωριες" του ισως ειναι λανθασμενες;

    Και παρατηρωντας την φωτογραφια, θα πρεπει να αναρωτηθουμε κατα ποσο ειμαστε ικανοι να ειμαστε

    και να παραμεινουμε ενωμενοι.

    Μπορει ενα ατομο που κρατα την Ελληνικη σημαια να επικοινωνησει με αυτον που κρατα σημαια του

    ΣΥΡΙΖΑ, παρολο που και οι 2 ψηφισαν ΟΧΙ στο -εστω και καλπικο- δημοψηφισμα Τσιπρα;

    Μπορει ενα ατομο που κρατα την Ελληνικη σημαια να επικοινωνησει με αυτον που κρατα ταυτοχρονα

    ελληνικη σημαια και σημαια της ΝΔ;

    Η Ιστορια δυστυχως αποδεικνυει οτι οι επαναστασεις συνοδευονται απο εμφυλιους!

    Στην δεκαετη προσπαθεια της Εθνικης μας απελευθερωσης, περισσοτεροι Ελληνες χαθηκαν λογω

    αλληλοσπαραγμων παρα απο τους ιδιους τους τουρκους.

    Νομιζω οτι απο την πλουσια Ιστορια μας μπορουμε να διδαχθουμε τοσα πολλα, ετσι ωστε να μην

    επαναληφθουν λαθη του παρελθοντος.

    Γι'αυτο νομιζω οτι και το πιο βασικο ερωτημα ειναι το κατα ποσο ειμαστε διατεθειμενοι να μαθουμε

    απο την Ιστοριας μας.

    Ειμαστε οντως διατεθειμενοι, ή θα καταντησουμε να ειμαστε "αγγλοφιλοι", "γαλλοφιλοι" και

    "ρωσοφιλοι";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου16 Φεβρουαρίου 2020 στις 1:13 μ.μ.

      Αγαπητέ ΓΜ αγγίζεις ακριβώς την καρδιά του προβλήματος! Είναι τόση η ας την πούμε ιδεολογική (στην ουσία, όταν δεν είναι συμφέρον, είναι ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ!)πολυδιάσπαση των Ελλήνων, που είναι περίπου αδύνατον να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να ομονοήσουν πάνω σε έναν κοινό στόχο.

      Αυτή η ιδεοληπτική διάσπαση δεν είναι τυχαία. Φροντίζει το σύστημα να την παράγει και να την ενισχύει και έχει χίλιους τρόπους να το επιτυγχάνει!

      Ωστόσο, υπάρχει μια ελπίδα ενότητας μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού. Και αυτή είναι η ενότητα αναπτύσσεται σιγά-σιγά αφ' ενός πάνω στην κοινή αγάπη για το έθνος και την πατρίδα μας και αφ'ετέρου πάνω στη βάση του θανάσιμου διπλού, κι ωστόσο ενιαίου, κινδύνου (λαθροεποικισμός-Τουρκία) που απειλεί ακόμα και τη βιολογική μας ύπαρξη άμεσα και το έθνος και την πατρίδα μας αν όχι άμεσα, οπωσδήποτε μεσοπρόθεσμα, σε ένα πολύ εγγύς μέλλον.

      Ο αγώνας μας προς το παρόν ας είναι να ενημερώσουμε και να πείσουμε τους αφελείς τηλεσανοφάγους στον περίγυρό μας, όσους μπορούμε να προσεγγίσουμε διά ζώσης και όχι μόνον μέσα από το διαδίκτυο, για τον τεράστιο κίνδυνο που μας απειλεί και που τον έχει εξακοντίσει επάνω μας όλο το πολιτικό κατεστημένο, μεθοδικά και επί χρόνια. Και ότι είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου μας, να βρούμε αποτελεσματικό τρόπο να κόψουμε με το σπαθί τον κίνδυνο αυτό, ως τον "Γόρδιο δεσμό-θηλιά" πατρίδας και Έθνους.

      Διαγραφή


  5. Εφ´οσον η βία φέρνει βία , και εφ´οσον η ολιγαρχία έχει το πάνω χέρι , με τα σώματα ασφαλείας , στρατό , ρουφιάνους ,μυστικούς , τη μάνα και τη σάρα , μια μόνο διέξοδος υπάρχει : η Παθητική αντίσταση . Δεν ξαναπληρώνουμε τίποτα , μα τίποτα , μέχρι να μας αδειάσουν τη γωνιά .Το ίδιο και στους επόμενους και ξανά , μέχρι να στηθούν λαϊκά δικαστήρια ( Γιατί η δικαιοσύνη είναι ζήτημα ηθικό και όχι μα Όχι τεχνοκρατικό ) να εκτελέσουμε όσους , στο όνομα του Ελληνικού λαού ( τάχατες -τάχατες ) , . βιαιοπράγησαν και ασέλγησαν αναίσχυντα ,και πλούτισαν εις βάρος της χώρας . Πρώτους πρώτους , όλους μα όλους τους πολιτικούς ,οποιονδήποτε πολιτικού χώρου , απόχρωσης και «πολιτικού αναστήματος » , τραπεζιτικούς ,δικαστικούς ,δικηγόρους , στρατιωτικούς ,μεγαλογιατρούς ,κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες , τους μεγαλοδημοσιογράφους ,τα καθίκια με τα μάυρα ράσα και τους διαφόρων λογής κλεπταποδοχους βλ δικαστικους επιμελητες , συμβολαιογράφους και γενικά όσοι εμπιμπτουν στη κατηγορία «όλα για το συνφέρον το ατομικό μου ανεξαρτήτος τιμήματος » .
    Και να εδραιωθεί μια ´Αμμεση Δημοκρατία με αναφορά στην ισότητα που έρχεται από την από κοινού εκμετάλλευση των μέσων παραγωγής πλούτου και αγαθών .
    Αυτό για να γίνει χρειάζεται Παιδεία ,σφαιρική ,εγγυκλοπεδική , ιστορική και η πεποίθηση ότι μέσα από το γενικό καλό και τη γενική ευημερία θα έρθει και η ατομική και η προσωπική ευτυχία του καθ´ενός μας που τελικά είναι και το ζητούμενο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπραβο και πάλι μπράβο σου φίλε σχολιαστή, που τα λες έξω από τα δόντια και επώνυμα!
      Ετσι ακριβώς είναι. Ο Γκάντι με παθητική αντίσταση νίκησε μια ολόκληρη αποικιακή αυτοκρατορία. Αλλά είχε όλο το λαό μαζί του!
      Κάποια ομάδα γενναίων Ελλήνων, που καμία σχέση να μην έχει με το πολιτικό σύστημα των τελευταίων 50 ετών (των τελευταίων 200 ετών να πω καλύτερα)να μελετήσει καλά την παθητική αντίσταση του Γκάντι προς απελευθέρωση των Ινδιών, εμπλουτισμένη με νέες ιδέες και προσαρμοσμένη στο σήμερα και να την κηρύξει στον Ελληνικό λαό.
      Ίσως είναι η λύση που όλοι αναζητάμε.

      Διαγραφή
  6. ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΔΥΝΟΣ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!

    Η κυβέρνηση (το είχε εξ άλλου προαναγγείλει η “αόρατη κυβέρνηση” που ονομάζεται Ντόρα Μπακογιάννη) ετοιμάζει τυράκι για τον ελληνικό λαό. Αγροτικό ΟΑΕΔ ειδικά για τους λαθροεισβολείς (τους ονομάζουν μετανάστες!) για να δουλεύουν στην ύπαιθρο στις ελληνικές καλλιέργειες, δήθεν για εργατικά χέρια και ίσως στην αρχή φτηνά μεροκάματα.

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΤΟ ΔΕΧΤΕΙΤΕ! ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΤΟ ΔΕΧΤΕΙΤΕ!

    Δείτε πίσω από το τυράκι την τεράστια ΦΑΚΑ και αντιδράστε ΤΩΡΑ. Θα διασπείρουν μελαμψούς μουσουλμάνους, λαθροεισβολείς (που είναι βέβαιο ότι πάρα πολλοί από αυτούς είναι εγκληματικά στοιχεία) σε όλη την Επικράτεια.

    Αύριο, αν δεν αντιδράσουμε ΤΩΡΑ, θα τους μοιράσουν ελληνική γη, τάχα γιατί μένει ακαλλιέργητη. Και θα τους δώσουν ιθαγένεια, δηλαδή το πάνω χέρι στην Ελλάδα, γιατί είναι αναρίθμητοι.

    Κανείς δεν ξέρει πόσοι είναι, μερικά εκατομμύρια σίγουρα! Και μόλις εγκατασταθούν στην ενδοχώρα θα έχουν το δικαίωμα να φέρουν και όλο τους το συγγενολόι, ακόμα και φιλενάδες και νόθα παιδιά. Καταλαβαίνετε τι έχει να μπει στην Ελλάδα, τάχα συγγενείς. Κανονικό εμπόριο. Πλήρωσε με να δηλώσω ότι είσαι φιλενάδα μου ή νόθο παιδί μου. Και με 3-4 γυναίκες νόμιμες, πόσα νόμιμα παιδιά μπορεί να έχει ο καθένας; Και πόσα νόθα;

    Αυτά τα ωραία για τους Έλληνες περιέχει το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη μετανάστευση που υπέγραψε στο Μαρακές ο άθλιος προηγούμενος. Εξ ίσου άθλιος και ο επόμενος και ο μεθεπόμενος, όσο δεν αντιδράμε.

    ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ! ΩΡΑ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Κλέφτες της ελευθερίας μας"! είναι μια πολύ δυνατή έκφραση που αποτυπώνει αιχμηρά αυτό που πράγματι σήμερα συμβαίνει με το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδος. Αυτή την έκφραση πρέπει να την κρατήσουμε στη μνήμη και στο λόγο μας. Να την καθιερώσουμε. Μέχρι να ελευθερωθούμε από τους κλέφτες της ελευθερίας μας και καταχραστές της ψήφου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όλο και μεγαλώνει το ΧΑΣΜΑ μεταξύ πολιτικού κατεστημένου και λαού. Είναι πλέον εντελώς "δύο ξένοι" στην ίδια γη. Πατρίδα για τους μεν, "χώρος" κυριαρχίας για τους δε. Και όσο μεγαλώνει το χάσμα, τόσο μεγαλώνει ο φόβος των δεύτερων έναντι των πρώτων. Και όλο και πιο πολύ δείχνουν το αυταρχικό τους πρόσωπο. Ψηφίζεται σύντομα ως ΙΔΙΩΝΥΜΟ αδίκημα το να συμμετέχει κάποιος σε απαγορευμένη συγκέντρωση/διαδήλωση.
    Και άραγε, ποια μεγάλη συγκέντρωση δε θα απαγορευθεί, αμέσως μόλις ανακοινωθεί, αν σφίξουν κι άλλο τα πράγματα σε λαθρομεταναστευτικό-τουρκικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι μόνο προχωρούν τό σχέδιο εποικισμού τής χώρας νας. Αλλά καί τών χωριών μας. Μέ τό επιχείρημα τού " ζωντανέματος τών έρημων χωριών" νά "γεμίσουν παιδιά". " Νά σπαρθούν τά χέρσα χωράφια ". Αυτά μάς προείπε ή ΄κυρία Ντόρα. Όπου βέβαια ό καθείς από εμάς έχει τό πατρογονικό σπίτι ,τούς τάφους τών παππούδων καί τών γονιών του. Καί αναλόγως πού βρίσκεται καί εργάζεται γυρνά στόν τόπο του χριστούγεννα ,Πάσχα ,καλοκαίρι στό πανηγύρι καί όποτε δύναται . Άν γίνει αυτό ξέρετε τί θά γίνει; Στό σπίτι σου θά εγκατασταθούν αλλοεθνείς αλλόθρησκοι. Γιατί επιτάχθηκε ! Μάς θέλουν μειονότητα στόν τόπο μας καί αποξενωμένους από τίς γενέτειρες. Γιατί αυτές οί αητοφωλιές έχουν τήν δύναμη τής ιστορίας ,συγγένειας μέ τόν τόπο. Καί ξυπνούν τήν υποσυνείδητη μνήμη πού περνά από γενιά σέ γενιά . Αφυπνίζεται τό ελληνικό DNA. Καί αυτό θέλουν νά αποφύγουν. Όσο γιά τόν ξεσηκωμό καί τά ικριώματα εξώ από τό "μαγαζί" τής πλατείας Συντάγματος. Έρχονται ! Πρώτα τά ειδικά δικαστήρια ΕΠ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ! Καί μετά όλοι αυτοί οί καλοβολεμένοι ολετήρες καί καταστροφείς τού έθνους νά δούμε πού καί πώς θά σταθούν! Όλοι αυτοί πού ξεπουλούν καί γκρεμίζουν ότι οί προπαπουδες μας κέρδισαν μέ τό αίμα τους στούς βαλκανικούς πολέμους καί στά βουνά τής Αλβανίας. ΆΝ αγωνιάτε πώς θά γίνουν τά πράγματα. Διαβάστε έστω καί στό διαδίκτυο. Κάποιους φωτισμένους γεροντάδες τής ορθοδοξίας. Πού μιλούν ξεκάθαρα [ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΌς, Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης, ΆΓΙΟς πΟΡΦΎΡΙΟς, αγιοσ παισιοσ κα] καί γιά τήν ακυβερνησία καί γιά τήν προδοσία. Καί επειδή πιστεύω ότι απευθύνομαι σέ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ. Ήρθε ή ώρα τής προσευχής καί τού αγώνα γιά τού Χριστού τήν πίστη τήν αγία καί τής πατρίδος τήν ελευθερία. Αυτά μάς έμειναν....

      Διαγραφή
    2. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου18 Φεβρουαρίου 2020 στις 12:13 π.μ.

      Ναι Πάνο, είμαστε πάλι εκεί που ξεκινήσαμε:"Για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος την Ελευθερία" Και τούτη τη φορά, με τη βοήθεια του Χριστού και του Αγίου Πνεύματος και όλων των αγίων μας, θα πετύχουμε. Για να βρουν οι ήρωες δικαίωση και η λευτεριά πραγματικά ν' ανθίσει!

      Διαγραφή
    3. Διακρίνει κάποιος στην κυβέρνηση μια νευρική βιασύνη να ολοκληρώσει το "σχέδιο" τουρκοποίησης της Ελλάδας. Τι θέλει να προλάβει άραγε η κυβέρνηση; Ίσως να μας έχει θέσει κάτω από το τουρκικό στυγνό δικτατορικό καθεστώς, πριν προλάβουμε να καταλάβουμε καλά-καλά τι συμβαίνει και ποιο είναι ακριβώς το σχέδιο. “Αυτοί” το ξέρουν βέβαια, καιρό πριν. Εμείς πάντα ανακαλύπτουμε το συνολικό σχέδιο και υπήρξαν πολλά τέτοια εναντίον μας, κατόπιν εορτής!
      Επισπεύδουν συνάντηση των δύο στρατιωτικών ηγεσιών για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης!Ενοποιούν τον ελληνικό Ερυθρό Σταυρό με τον αντίστοιχο τουρκικό, την Ερυθρά Ημισέληνο! Στα νησιά μπαίνουν μόνοι τους οι “πρόσφυγες” και ανενόχλητοι βαδίζουν για όπου θέλουν! από το ΕΛΙΑΜΕΠ έχει προγραμματιστεί ημερίδα για να μας πείσουν ότι μας συμφέρει η Χάγη. Ομιλητές (κρατηθείτε) Γ.Παπανδρέου, Ν. Μπακογιάννη, Γ. Κατρούγκαλος,Χ.Ροζάκης! Ανακοινώνουν ΟΑΕΔ “μεταναστών” για εργασίες στην ενδοχώρα! Δίνουν ΑΦΜ και ΑΜΚΑ στα νεογέννητα, ώστε να δοθούν και στα αλλοδαπά!Ο Θεός ας μας βοηθήσει. Μπλέξαμε άσχημα. Με Σόρο/Μητσοτακέικο/Μπακογιαννέικο. Το πλοίο ΕΛΛΑΣ μπήκε στο "Τρίγωνο των Βερμούδων" με την ψήφο αιωνίως ανόητων Ελλήνων. Κι όποιο πλοίο μπαίνει εκεί,εξαφανίζεται αύτανδρο.
      Όχι πως οι προηγούμενοι ήταν καλύτεροι. Σκυταλοδρομίες εκτελούν όλοι,χρόνια και χρόνια τώρα, στην πλάτη της Ελλάδας.Ο ένας παραδίνει την καταστροφή σε ένα σημείο και την συνεχίζει ο επόμενος. Μέχρις "τελικής πτώσεως" της... Ελλάδος και των Ελλήνων. Κάποτε όμως, δηλαδή τώρα, πρέπει να του πούμε "ΣΤΟΠ. Ως εδώ!"

      Διαγραφή
  9. Σταυρός και ντουφέκι18 Φεβρουαρίου 2020 στις 12:32 μ.μ.

    Λάθος; Κρυφός συμβολισμός; Σήμα προς το υποσυνείδητο των Ελλήνων; Ότι και να 'ναι, είναι απίστευτο! Και οι Ε.Δ. είναι εκτεθειμένες ενώπιον των Ελλήνων.
    Το σήμα της συνάντησης με Τούρκους στρατιωτικούς για τα ανεκδιήγητα ΜΟΕ, περιέχει το γνωστό σταυρό των 4 βελών που δείχνουν Ανατολή-Δύση, Βορρά-Νότο Και κάτι σαν ραβδί-βέλος (ενότητας!) διαπερνά τις δύο σημαίες που εμφανίζονται στο σήμα, την Ελληνική και την Τουρκική. (βλ. militaire)
    Μόνο που η Ελληνική σημαία έχει τοποθετηθεί Ανατολικά και η Τουρκική Δυτικά! Το “σήμα” αυτό συνεπώς “σημαίνει” ότι η Τουρκία έχει επεκταθεί Δυτικά και έχει ενσωματώσει την Ελλάδα, που έχει τοποθετηθεί διά του συμβόλου της σημαίας της, Ανατολικά! Είναι πιθανό να το εκπόνησαν οι Τούρκοι, που γνωρίζουν πολύ καλά και τον υποσυνείδητο πόλεμο. Γιατί αν το εκπόνησε το ελληνικό Επιτελείο, τότε οι άνθρωποι εκεί είναι ή ανόητοι και άσχετοι ή κάτι πολύ χειρότερο. Ακόμα και αν δέχτηκαν ένα τέτοιο σήμα φτιαγμένο από τους Τούρκους, είναι εκτεθειμένοι ενώπιον του ελληνικού λαού. Και μη χειρότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aγαπητέ συνομιλητή " Σταυρός καί ντουφέκι" καί ανώνυμος. Μήν απορείτε καθόλου αυτό πού οί σημειολογίες καί τά σήματα δείχνουν είναι τό εξής : Ή φιλανδοποίηση ,ουδετεροποίηση καί απορρόφηση τής πατρίδας μας [όπως ή αμοιβάδα] από τήν Τουρκία. Καί εξηγώ : Από καιρού είς καιρόν εμφανίζονται διάφοροι σοβαροφανείς καθηγητάδες [πχ Δημήτρης Κιτσίκης κτλ] όπου μάς μιλούν γιά Ελληνοτουρκική Ομοσπονδία [μέ απόσχιση Ανατολικής καί Δυτικής Θράκης]! Κοντολογίς προπαγανδίζουν τήν αναβίωση τής οθωμανικής αυτοκρατορίας καί τήν προσάρτηση μας σέ αυτή! Ή ΕΝΟΠΟΊΗΣΗ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΕΡΥΘΡΑΣ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΥ. Είναι ό πρώτος οργανισμός τού υπό δημιουργία κρατικού μορφώματος αυτού όπως φαίνεται. Οί Γερμανικοί σχεδιασμοί γιά αλλαγή τώ συνόρων στά Βαλκάνια καί διαμελισμό τής Ελλάδας προχωρούν κανονικά. Καί μέσω τού εποικισμού δημιουργείται τό πληθυσμιακό υπόβαθρο γιά τίς αλλαγές αυτές. Καί θά πρέπει νά διευκρινίσω ότι ό εποικισμός μιάς χώρας είναι διαρκές έγκλημα πολέμου έστω καί άν δέν διεξάγονται επιχειρήσεις. Όσο γιά τό θέμα τού συμβολισμού τών δύο σημαιών. Εγώ έχω τήν άποψη καί θέλω νά πιστεύω, ότι δέν τό " μυρίστηκαν" [δέν πρόσεξαν τίς θέσεις τών δύο σημαιών οί δικοί μας]. Καί χωρίς νά τό καταλάβουν άφησαν χώρο στούς μουσαφίρηδες γιά ψυχολογικό ,σημειολογικό πόλεμο,μέσω υποσυνείδητων μηνυμάτων. Εκτός βέβαια άν μετά τήν ενοποίηση ερυθρού σταυρού καί ερυθράς ημισελήνου έχουν σειρά καί άλλοι τομείς γιά ανάλογη πορεία.

      Διαγραφή
  10. Αν δεν τολμήσουμε να δούμε την αλήθεια σε όλη της τη φρίκη, είμαστε χαμένοι.

    Οι ελίτ που διοικούν αυτή τη χώρα (πολιτικές, οικονομικές, εκκλησιαστικές, πνευματικές, στρατιωτικές κλπ.) είναι υποταγμένες στη δύναμη του κεφαλαίου. Πατρίδα του Κεφαλαίου είναι η τσέπη και Θεός του το χρήμα. Πάντα αποζητούν την εύνοια του ξένου παράγοντα ενώ βλέπουν τον Έλληνα με την αγάπη που τον έβλεπε ο "μέγας" Θεοδόσιος. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτε καλό απ' αυτούς ή από το σύστημά τους, που είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να τους προστατεύει.

    Οι θεσμοί και οι μηχανισμοί του συστήματος (αστυνομία, δικαιοσύνη, στράτευμα κλπ.) απαρτίζονται από ανθρώπους που το υπηρετούν τυφλά. Μπορεί να είναι αδέρφια μας, γονείς μας, παιδιά μας κλπ., όμως πρώτα απ' όλα και πάνω απ' όλα είναι ΕΡΓΑΛΕΙΑ του συστήματος. Ακόμα κι αν αγαπούν την Ελλάδα και τον Ιησού.

    Η λεγόμενη πατριωτική μπλογκόσφαιρα - η πραγματικά πατριωτική - είναι απελπιστικά μικρή. Μην κάνουμε το λάθος να συγχέουμε τη δεξιά μπλογκόσφαιρα με την πατριωτική. Άλλο δεξιά και αντικομμουνισμός, άλλο πατριωτισμός. Μην ξεχνάμε ότι το σύστημα μπορεί να δημιουργήσει ΔΗΘΕΝ πατριωτικές ιστοσελίδες ώστε να κατευθύνει τον ανήσυχο Έλληνα εκί που θέλει ιδεολογικοπολιτικά.
    Είναι χρέος μας να δημιουργήσουμε μια ισχυρή - πραγματικά πατριωτική - μπλογκόσφαιρα.

    Η παθητική αντίσταση του Γκάντι είναι - κατά τη γνώμη μου - λάθος δρόμος και στοίχισε χιλιάδες νεκρούς στους Ινδούς. Η ανεξαρτησία της Ινδίας ήταν αποτέλεσμα γεωπολιτικών και οικονομικών καταστάσεων. Την ανεπάρκεια του τρόπου του Γκάντι την ανέδειξε ανάμεσα στους άλλους και ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ από το 1957. Το σύστημα όμως φρόντισε να διαφημιστεί οτρόπος του Γκάντι, επειδή ακριβώς δεν έχει να φοβηθεί τίποτε από αυτό.

    Ακόμα και αυτό όμως, δε μπορεί να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα του σήμερα, στην Ελλάδα όπυ έχει διασπαστεί το εθνικό συμπαγές, στην Ελλάδα όπου έχουν διαρραγεί οι κοινωνικοί δεσμοί. Κάντε ένα πείραμα: ρωτήστε για τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση και ακούστε τι θα σας πουν οι συνομιλητές σας. Θα διαπιστώσετε ότι ελάχιστοι ξέρουν ή νοιάζονται για το λόγο και τα αιτήματα της κινητοποίησης, θα ακούσετε για κομμουνιστές εργατοπατέρες, για κάποιους που ταλαιπωρούν τον κόσμο με το να κλείνουν δρόμους.

    Σε μια Ελλάδα που κανείς δε νοιάζεται για τον αγώνα που δίνει ο διπλανός του (έστω να μάθει τι του συμβαίνει και τι ζητάει), με Έλληνες που φοβούνται να βοηθήσουν το διπλανό τους, ας μην ονειρευόμαστε ηρωισμούς. Ο καθένας σκέφτεται ότι ανά πάσα στιγμή θα βρεθεί ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ απέναντι στο παντοδύναμο σύστημα και κανείς δεν θα τον βοηθήσει (όπως κι αυτός δε βοήθησε ποτέ κανέναν εναντίον του συστήματος).
    Τουλάχιστον επί τουρκοκρατίας οι Έλληνες είχαν ανθρώπους στους οποίους μπορούσαν να ελπίζουν για βοήθεια...

    Ο Ι. Καποδίστριας είχε πεί "πρέπει να μορφώσωμεν Έλληνες", και φυσικά δεν εννοούσε να μάθουν γράμματα (αν εννοούσε κάτι τέτοιο θα το έλεγε "να παιδεύσομεν", όπως το έλεγε και ο Κοραής), όχι ότι δεν το ήθελε και αυτό. Εννοούσε να πάρουμε τους ραγιάδες και να τους διαμορφώσουμε σε Έλληνες.
    Αυτό είναι και το δικό μας καθήκον!

    ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καιρίδης ο Ευκαιρίδης. Πωλείται η ΕΛΛΑΣ σε τιμή ευκαιρίας. Εντολή από τα αφεντικά μου. Και μένα που με περιγελούσαν οι συμφοιτητές μου (Ζωή Γεωργαντά έφα) να δεις κάτι θεσάρες που μου έχουν δώσει, έδρα σε Πανεπιστήμιο και βάλε...
    Έγινα ακόμα και βουλευτής με την ψήφο Ελλήνων, που δεν ψάχνουν να βρουν ποιον ακριβώς ψηφίζουν. “Το άκουσα το όνομα στα κανάλια; Καλός είναι, τον ψηφίζω”!

    Και τώρα τι κάνουμε με όλους αυτούς συνέλληνες; Μας πουλάνε κομμάτι-κομμάτι. Πότε θα αντιδράσουμε και πώς; Η απάντηση είναι S.O.S. !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι αλήθεια ή Ελλάδα εκχωρείται κομμάτι κομμάτι. Οί ελληνόφωνοι πολιτικάντηδες πράκτορες τών ξένων συμφέροντων. Ξεκίνησαν νά ετοιμάζουν τήν Χάγη τού εδαφικού ακρωτηριασμού μας. Μάς τό λένε μαιμουδοπρόσωποι καθηγητάδες τού ΕΛΙΑΜΕΠ . Πού ανακαλύπτουν τουρκικά δικαιώματα ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ! Προετοιμάζουν τήν εδαφική μας συρρίκνωση. Δέν είναι τυχαίο τό μήνυμα τού Αγίου Όρους : ΣΤΑ ΘΥΜΙΑΤΑ ΑΝΤΙ ΘΥΜΙΑΜΑ ΓΕΜΙΣΤΕ ΜΠΑΡΟΥΤΙ! Αυτό μετέφερε σοβαρός αγιορείτης πατέρας στή Κυριακάτικη συγκεντρωση στή Θεσσαλονική. Από τούς εκλεγμένους Ελληνόφωνους πού μάς κυβερνούν. Ότι καί νά γίνει από τούς Τούρκους. Μήν περιμένετε νά απελευθερώσουν κανόνες εμπλοκής καί νά λύσουν τά χέρια τών ΕΔ. Οί εντολές τους θά είναι θά τό δείτε : Στρατηγική ψυχραιμία , αυτοσυγκράτηση, αποφυγή όξυνσης τής έντασης. Καί έτσι ήρεμα καί καλά νά μήν κόψει ή μανέστρα τής ΧΑΓΗς ΚΑΊ ΤΟΎ Καζάν -καζάν. Καί τής τουρκικής επέκτασης στό Αιγαό καί στά νησιά μας. Τό θέμα είναι στά χέρια τών ΕΔ. Όταν γίνονται θρασύτατες υπερπτήσεις πάνω από τά νησιά. Καθήκον τών πιλότων ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ. Διαφορετικά είναι συνυπεύθυνοι.... Μετατρέπονται σέ ατύπους δωρεάν εκπαιδευτές τών τούρκων ιπταμένων.... Καί μιά πληροφορία τελευταίας στιγμής ή Ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στό Νατο[ επικεφαλής ή κυρία Γιαννάκου -Κουτσίκου]. Αποχώρησε διότι μετά από ομιλία τού τούρκου αντιπροσώπου. Παρεμποδίστηκε νά μιλήσει διακοπτόμενη συνεχώς από τόν Βρετταννό αντιπρόσωπο !Έχω γράψει επνειλημμένως ότι έρχονται ειδικά δικαστήρια μέ τήν κατηγορία τής εσχάτης προδοσίας. Δυστυχώς ακούγονται τά κουδουνάκια [λίγο ακόμα απόμακρα ακόμα] ] τής έναρξης τής δίκης. Έρχονται οί δίκες. Στό εδώλιο καθηγητάδες ""διεθνολόγοι" προδότες ΕΛΙΑΜΕΠ ,τό παιντί πού παρέδωσε εθνική κυριαρχία στούς δανειστές, ή σκαιώδης πρωθυπουργός κυρία Ντόρα. Καί φυσικά ή πολιτική δυναστεία Μητσοτάκη τελειώνει στόν Κούλη. Καί ή σκαώδης πρωθυπουργος νά μην ονειρεύεται μελλοντικό πρωθυπουργο . Τόν παρκαρισμένο στή δημαρχία τής Αθήνας γιό τής Κώστα Μπακογιάννη. Τό στίγμα τής προδοσίας τόυ Αιγαίου στή Χάγη. Θά τούς κυνηγά ώς εβδόμης γενεάς.

      Διαγραφή
    2. Στή συγκέντρωση τής Θεσσαλονίκης ό σεβάσμιος αγιορείτης γέροντας είπε: Τά θυματά αντί θυμίαμα γεμίστε τά μπαρούτι. Τό γράφω μήπως τό παρέλειψα στό προηγούμενο σχόλιο μου. Καί είναι δυσνόητο στό σημείο εκείνο

      Διαγραφή
  12. Ο ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ https://www.linkedin.com/pulse/ο-χριστοσ-μονο-σωζει-την-αθανατη-ψυχη-μασ-και-πατριδα-μοσχοβίτης/?published=t

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά κ. Μοσχοβίτη. Το θέμα όμως είναι τι κάνουμε και εμείς για να σωθεί η Ελλάδα. Γιατί εδώ στη Γη απαιτούνται ανθρώπινες ενέργειες προς σωτηρία ή διαφύλαξη των οσίων και ιερών της πατρίδος μας. Ο Χριστός θα βοηθήσει ναι, αλλά για να το κάνει θα πρέπει εμείς να προσθέσουμε τη δική μας βούληση (εναρμονισμένη με τη δική Του!)και κυρίως την ανάλογη ΠΡΑΞΗ ή ΠΡΑΞΕΙΣ. Τις πράττουμε;

      Διαγραφή
    2. ΑΚΡΙΒΩΣ, ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ https://www.linkedin.com/pulse/ο-χριστοσ-μονο-σωζει-την-αθανατη-ψυχη-μασ-και-πατριδα-μοσχοβίτης/?published=t ΓΡΑΦΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ… ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΦΟΣΟΝ ΜΕΤΑΝΟΟΥΜΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΑΛΗΘΙΝΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ... http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm ...

      Διαγραφή
  13. Φιλαράκια πολιτικάντηδες, προδότες της ίδιας σας της πατρίδας, ένα σας λέω και βάλτε το καλά στο μυαλό σας. "Υπάρχει και Θεός στο Σύμπαν". Κι αν δεν τον έχετε φοβηθεί μέχρι τώρα, ΚΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΦΟΒΗΘΕΙΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θέλεις να μας εξαφανίσεις γραικυλάκο,αλλά δε θα σου βγει.Παμπόνηρε Τσίπρα το χαζό παριστάνεις;Το ένα εκ. αλλοδαπούς που θες "για μη μειωθεί ο πληθυσμός της Ελλάδος" θα πολλαπλασιάζεται με γεωμετρική πρόοδο και με τέτοια θα μειώνονται οι Έλληνες, με τα μυαλά που κουβαλάνε και ψηφίζουν ανθρώπους σαν εσένα και το Μητσοτάκη και όλο το πολιτικό σινάφι, που τους πατάει στο λαιμό. Στα παλιά μου τα υποδήματα οι πολύτεκνοι είπε βουλευτής σου!!!!!!!!!! Μας πάτε για εξαφάνιση αλλά σ' αυτό το σχέδιο έχουμε κι εμείς να πούμε δυο κουβεντούλες που ακόμα δεν τις είπαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πετάχτηκε η τελική ρουκέτα εναντίον της Ελλάδος δια του Δένδια. Είμαστε έτοιμοι για μια ΕΝΤΙΜΗ συνεννόηση με την Τουρκία είπε.Οι ως το κόκκαλο ψεύτες έχουν αλλαξει τα φώτα στην έννοια ΕΝΤΙΜΗ. Είμαστε έτοιμοι για μια ΕΝΤΙΜΗ συμφωνία με τα Σκόπια μας είχε πει ο Τσίπρας πριν μας εμφανίσει τη συμφωνία των Πρεσπών.
    Τι κρύβει τώρα η ΕΝΤΙΜΗ συμφωνία με την Τουρκία; Σίγουρα τίποτα καλό. Υποτέλεια και υποδούλωση. θα πούμε αντίο Ελλάδα χωρίς μια ντουφεκιά.Τα κατάφεραν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συνεταιράκια είναι καί οί δύο πού εκτελούν εντολές τού Βερολίνου. Γιά διχοτόμηση τού Αιγαίου μέσω Χάγης. Καί γιά μήν κινδυνεύσει ό Κούλης αλλά καί λόγω τής μαντάρας μέ τούς λαθροεποίκους. Πάμε σύντομα έως τόν Οκτώβρη΄[;] σέ εκλογές. Συμπεφωνημένη "ακυβερνησία" καί μετά εφαρμογή τών εντολών τής Φράου Αγκέλας . Κάντε τό όπως Γερμανία. ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ . Νά προχωρήσουν όλα χωρίς προβλήματα καί κινδύνους πχ δικαστικούς γιά τά δύο συνεταιράκια Αλέξη -Κυριάκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου22 Φεβρουαρίου 2020 στις 1:37 π.μ.

    Διάβασα ένα άρθρο για τον μεγάλο Σ. Σοφιανόπουλο της ΧΡΩΠΕΙ. Και σκέφτηκα πως ένα “πανίσχυρο , αόρατο , μυστικό” χέρι είναι παρόν διαχρονικά σε όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις και ξεδιάντροπα, χωρίς τσίπα και χωρίς αιδώ, χωρίς λογική και χωρίς ούτε καν ένα πρόσχημα κόβει, χτυπάει, εμποδίζει, νεκρώνει και σταματά κάθε μεγάλη ελληνική προσπάθεια, σε οποιονδήποτε τομέα... Σε όλους τους τομείς του επιστητού, της δημιουργίας και της ανόδου.

    Κατόπιν επέκτεινα το συλλογισμό και σκέφτηκα πως τώρα το “πανίσχυρο, αόρατο, μυστικό χέρι” έφθασε στα έσχατα. Κινεί με εξαιρετική μαεστρία τις μαριονέτες της πολιτικής “κατασκότεινης ελίτ” και δι' αυτής παγώνει, σαν το παγωμένο χαμόγελο του Δένδια και της Μπακογιάννη, τα κυριαρχικά δίκια της Ελλάδος.

    Η ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΉ αυτή “παρεούλα” (από ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ κτλ ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ-ΑΝΤΙΦΑ-ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ και βάλε... Οι δεύτεροι είναι απλά οι πατερίτσες και οι νεροκουβαλητές των πρώτων) στηρίζει τους καταπατητές σε κάθε γεωπολιτικό τους ρεσάλτο και τους στρώνει “γαλάζιο” χαλί, μην κατοχυρώνοντας και μη διεκδικώντας ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, ώστε να μοιραστούν την Ελλάδα.

    Και για να προλειάνει το νου και την ψυχή του λαού, του προτείνει ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΑ: “-μην είμαστε μοναχοφάηδες, -κάτι πρέπει να πάρουν και αυτοί, -έχουμε κάτι να μοιράσουμε με τους γείτονες, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες;" (Το τελευταίο είναι θέμα εκδήλωσης που διοργανώνει η ΝΑΡ(ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και άλλα μπουμπούκια του είδους, -πού παρακαλώ;- στην Κομοτηνή!)

    Αναρωτιέμαι γιατί δεν ζητούν οι παραπάνω άδεια από την κυβέρνηση του Ισραήλ να κηρύξουν κι εκεί το αγαπησιάρικο “μπάτε σκύλοι αλέστε”, αφού το Ισραήλ δεν επιτρέπει ούτε σε κουνούπι προσφυγικό (καλά... σε μετανάστες θα ήταν το τελευταίο ανέκδοτο!) να διαβεί τα σύνορα του;

    Όμως παρατηρούμε, όσοι έχουμε μάτια και βλέπουμε, ότι όλα τα κοράκια και οι γυπαετοί έχουν εξαπολυθεί, με λόγο και έργο, εναντίον της Ελλάδος και των ΕΛΛΗΝΩΝ. Γιατί άραγε; Μήπως κουβαλάμε ως λαός κάτι πολύτιμο και δεν το έχουμε καταλάβει;

    Όταν, ωστόσο, συνειδητοποιήσει και ο τελευταίος απλός Έλληνας ότι ΟΛΟΚΛΗΡΟ το πολιτικό σύστημα είναι απολύτως ΕΧΘΡΙΚΟ προς την Ελλάδα και έτοιμο για την πιο μεγάλη ΠΡΟΔΟΣΙΑ, αν έτσι διαταχθεί από τους μαριονετο-παίχτες , τότε υπάρχει ελπίδα, συλλογικά και ομόψυχα, ο ελληνικός λαός να ΜΗΔΕΝΙΣΕΙ το κοντέρ αυτού του συστήματος. Και να ανοίξει μια λαμπρή ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ στη μακραίωνη Ιστορία του.

    Υ.Γ. Το άρθρο για τον Σ.Σοφιανόπουλο αξίζει να διαβαστεί, ακόμα και να αναδημοσιευτεί: https://www.pronews.gr/koinonia/849992_efyge-o-sotiris-sofianopoylos-mpike-oristiko-telos-tis-hropei-foto

    Ή, ας γραφούν και άλλα λεπτομερέστερα άρθρα για τον θέμα “ Σ.Σοφιανόπουλος”. Ακριβώς διότι το θέμα αυτό δείχνει ολοκάθαρα και συσσωρευτικά, πώς λειτουργεί το “πανταχού παρόν μυστικό” χέρι που πνίγει την Ελλάδα και κάθε τι μεγάλο που πάει να δημιουργήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητή Κατερίνα, για μια φορά ακόμη με δικαιώνεις που σε ονόμασα «χρυσή πένα»!
    Δυστυχώς το αξιόλογο άρθρο σου, προσωπικά μόνο θλίψη μου προκάλεσε. Και τούτο διότι όσο πιο βαθιά βυθίζεται η Πατρίδα μας στο χάος, τόσο πιο πολύ αναδεικνύονται τα αρνητικά στοιχεία που κουβαλάμε, ως κατάρα στο DNA μας.
    Πολλές φορές η Πατρίδα μας κατακτήθηκε, σκλαβώθηκε, υπέφερε… Αλλά σε όλες τις περιπτώσεις είχε χάσει την κυριαρχία της, λόγω της ατυχούς έκβασης κάποιου πολέμου… Ωστόσο, αυτό που συμβαίνει σήμερα συμβαίνει ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ! Για πρώτη φορά ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΡΟΥΘΟΥΝΙ, παραδίδεται Εθνική Κυριαρχία. Για πρώτη φορά ο Ελληνικός λαός ΕΚΔΙΩΚΕΤΑΙ μεθοδικά από τη γη του και ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ με εχθρικούς πληθυσμούς. Για πρώτη φορά (και ίσως να μην υπάρχει παγκοσμίως ιστορικό προηγούμενο) παραδόθηκε Μακεδονική γλώσσα και Εθνότητα σε ξένο έθνος!!! Ναι! Χωρίς πόλεμο! Χωρίς ήττα! «ΕΙΡΗΝΙΚΑ» !! Καθώς ενώ εμείς ρεμβάζουμε, η χώρα μας παραδίδεται σιδηροδέσμια στους ΑΙΩΝΙΟΥΣ εχθρούς της! Και παραδίδεται από τις ίδιες ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ της, που υποτίθεται ότι προασπίζονται συμφέροντα της!!!!
    Αυτή λοιπόν την ύστατη ώρα, δεν θα έπρεπε, όσοι ΔΕΝ έχουν διαβρωθεί από την Νεοταξίτικη προπαγάνδα, να αφήσουν πίσω τους διχόνοιες, μισαλλοδοξίες, προσωπικές έχθρες, βλέψεις αυτοπροβολής, αρχομανίες και να ενωθούν σαν μια γροθιά, για να αγωνιστούν με όσες δυνάμεις έχει ο καθένας ακολουθώντας τις πανάρχαιες καταβολές μιας φυλής που δεν της αξίζει να αφανιστεί;;;
    ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ;;;
    • Γιατί τώρα έγινε σαφές και στους πιο δύσπιστους (εξαιρώντας βέβαια τους κομματικά αυτιστικούς και τους πληρωμένους Εφιάλτες), ότι μας σέρνουν μεθοδικά στον Εθνικό αφανισμό …
    • Γιατί τώρα ακόμη και οι πλέον αδρανείς βλέπουν τον αγώνα, ως μονόδρομο (βλ. νησιώτες)
    • Γιατί τώρα έχει όσο ποτέ απαξιωθεί το πολιτικό προσωπικό της χώρας.
    • Γιατί τώρα έχει ωριμάσει στη σκέψη μεγάλου μέρους του λαού, η ανάγκη απαγκίστρωσης από το πολιτικό κατεστημένο…
    • Γιατί τώρα έχουμε ακόμη τις δυνατότητες επικοινωνίας και οργάνωσης…

    Αντί αυτού τι βλέπουμε;;; ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ «ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ»!!!
    Ας γίνω πιο σαφής:
    • Διοργανώνονται δράσεις κατά της λαθρομετανάστευσης από έναν τον φορέα;;; Ταυτόχρονα αποδομούνται, συκοφαντούνται και απαξιώνονται από τον άλλο!
    • Ξεσηκώνονται (επιτέλους!!!) οι νησιώτες;;; Βγαίνουν κάτι «πατριωτικές» φωνές, που τους αφορίζουν για την πρότερη συμπεριφορά τους και που επιχαίρουν, ως δικαιωμένοι, για τη δεινή τους θέση.
    • Γενικότερα: Ράβει ο ένας;;; Ξηλώνει ο άλλος…

    Αντί συστράτευσης, ομόνοιας και κοινών αγώνων, βλέπουμε χαιρεκακία, μισσαλοδοξία και διαγκωνισμούς για το «φαίνεσθαι»!!!
    Αντί του «η ισχύς εν τη ενώσει» βλέπουμε το «διαίρει και βασίλευε»!!

    Η αιώνια κατάρα του γένους μας!!!
    Το πρώτο λοιπόν που μας επιβάλλεται είναι το να ξεπεράσουμε πλέον αυτή την κατάρα και να αφήσουμε στην άκρη διαφορές και διχόνοιες του παρελθόντος… Όσοι τουλάχιστον λέμε ότι ανησυχούμε για την τύχη της Πατρίδας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συνέχεια:
    Πολύ σωστά το άρθρο δεν μένει σε διαπιστώσεις, αλλά προχωράει σε προτάσεις. Ενδιαφέρουσες προτάσεις γίνονται από τους σχολιαστές. Ωστόσο έχω κάποιες ενστάσεις και θα ήθελα να κάνω και τις προσωπικές μου επισημάνσεις:
    • Όσον αφορά στη λεγόμενη «παθητική αντίσταση», που αναφέρθηκε από σχολιαστή. Σίγουρα είναι μια σωστή πρόταση. Ωστόσο θα απέδιδε μόνο να είχαν πειστεί όλοι, ή τουλάχιστον η πλειονότητα να την ακολουθήσει. Διαφορετικά θα αποβεί ολέθρια, στη μειοψηφία που θα την επιλέξει. Γιατί όπως έχουμε πλέον διαπιστώσει το σύστημα έχει πλέον «ξεσαλώσει» και δεν έχει ούτε Θεό, ούτε νόμο. Πέραν αυτού, φοβάμαι ότι δεν υπάρχει πλέον χρόνος.
    • Ως προς τη δική σου πρόταση περί αποχής ,καλό θα ήταν να δούμε την πραγματική εικόνα της κοινωνίας μας: Υπάρχει πάντα ένα σεβαστό ποσοστό ψηφοφόρων, που πάσχουν από πολιτικό αυτισμό και που θα συνεχίσουν να ψηφίζουν παραδοσιακά, με όποιο κόστος. Υπάρχουν οι ενταγμένοι σε κόμματα, που εποφθαλμιούν προσωπικά οφέλη. Τέλος υπάρχουν οι ίδιοι οι πολιτικάντηδες, οι οικογένειές τους, καθώς και οι παρατρεχάμενοι. Αν αθροίσουμε όλους αυτούς, εξακολουθούμε να έχουμε ένα σεβαστό ποσοστό, που σίγουρα δεν θα απέχει. Και ΝΑΙ! ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ 30% και μάλιστα θα βρουν τον τρόπο οι φαύλοι, να το δείξουν ως πολύ μεγαλύτερο και θα βρουν φόρμουλα να νομιμοποιήσουν τις εκλογές! Είναι δυνατόν να αμφιβάλλετε ακόμη;; Αρκεί να δούμε τι έγινε στο πρόσφατο δημοψήφισμα των Σκοπίων! Στην περίπτωση αυτή, θα έχουν κερδίσει το παιγνίδι πανηγυρικά και πάλι θα είμαστε οι μεγάλοι χαμένοι. Γιατί τελικά η αποχή μας δεν θα φέρει την ακυβερνησία! Ισχυρή ανθελληνική κυβέρνηση θα φέρει και μάλιστα με ισχυρή πλειοψηφία!!

    Κατά την προσωπική μου λοιπόν άποψη, οποιαδήποτε «παθητική αντίσταση», αποφέρει πλέον μόνο ζημία! Με καμιά «αποχή – κατακραυγή» δεν πρόκειται «να χαλαρώσει το σύστημα». Αντίθετα πρέπει να υπάρξει δράση, άμεση, ενεργητική, με συγκεκριμένα βήματα. Ωστόσο πρέπει επίσης να επισημανθεί, ότι οποιαδήποτε δράση, είτε σε ατομικό επίπεδο, είτε από μικρές ομάδες, θα τσακίζεται σαν κλαράκι.
    Άρα το πρώτο για το οποίο θα πρέπει να μεριμνήσουμε, είναι η δημιουργία ενός φορέα, ενός κινήματος, που θα ενώσει όλες τις πατριωτικές φωνές σε ενιαίες δράσεις, που θα έχει μια μαζικότητα. Αν καθένας από μας αρκεστεί «σε 4 -5 συνέλληνες γύρω του, για να πουν το μεγάλο Όχι», φοβάμαι ότι μόνο οι ίδιοι θα το ακούσουν! Καλό θα ήταν, να καταλάβουμε όλοι όσοι εκτονωνόμαστε στα πληκτρολόγια, ότι απλά κουβαλάμε νερό με τρύπια στάμνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συνέχεια:
    Και κάπου εδώ αρχίζουν και τα δύσκολα! Γιατί το βέβαιο είναι ότι σε μια τέτοια προσπάθεια, θα εμφανιστούν τάχιστα τα «αγριόχορτα», που θα επιχειρήσουν, ηθελημένα ή αθέλητα, να πνίξουν την προσπάθεια! Και εξηγούμαι:
    • Θα υπάρξουν αυτοί που θα το δουν, ως ευκαιρία αυτοπροβολής και μελλοντικού βολέματος σε κάποιον πολιτικό θώκο…
    • Θα υπάρξουν οι αυτάρεσκοι, που αρέσκονται στο να απαξιώνουν τους πάντες, διασπώντας τον αγώνα στην πιο κρίσιμη στιγμή του, ψάχνοντας για υπαρκτούς ή και ανύπαρκτους «σκελετούς σε ντουλάπες»… Ήδη τα είδαμε με τα πρόσφατα γεγονότα Λέσβου και Χίου και προσωπικά αηδίασα για μια ακόμη φορά.
    • Θα υπάρξουν αυτοί «που έχουν πάντα δίκιο» και είναι έτοιμοι να διαλύσουν κάθε προσπάθεια, αν δεν γίνει το δικό τους!

    Προχωρώ λοιπόν σε προτάσεις:
    • Να συγκροτηθεί σε πρώτη φάση ολιγομελής ομάδα, με ικανότητες, ευστροφία και τσαγανό, που θα αναλάβει τον ρόλο επιλογής και προσέγγισης προσωπικοτήτων. Και λέγοντας προσωπικοτήτων δεν εννοώ απαραίτητα τα λεγόμενα «προβεβλημένα ονόματα». Ακριβώς το αντίθετο. Εννοώ ανθρώπους, που μέχρι τώρα αποδείχτηκαν αγνοί και ανυστερόβουλοι Πατριώτες. Θα μπορούσαν να προέρχονται από τον Ακαδημαϊκό χώρο, τον Επιστημονικό, τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, τον χώρο των bloggers, ή να είναι απλοί πολίτες. Εξαιρώ τον Πολιτικό χώρο, διοτι δεν νομίζω ότι θα βρεθεί εκεί κάποιος αδιάφθορος και ασυμβίβαστος. ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΡΠΙΟΙ!
    • Να επιλεγεί από τους ανθρώπους αυτούς ηγετική ομάδα, που θα συσκέπτεται και θα παίρνει αποφάσεις, για δράσεις.
    • Παράλληλα οι bloggers θα αναλάβουν να γνωστοποιήσουν το κίνημα, ανεβάζοντας άρθρα, γνωστοποιώντας δράσεις κλπ, ώστε να αρχίσει σιγά σιγά να προσεγγίζεται από όλους τους Έλληνες που νοιώθουν εξαπατημένοι, προδομένοι, απογοητευμένοι, μόνοι στις διαθέσεις του αδηφάγου θηρίου που λέγεται σύστημα. Που επίσης είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΑ ΣΚΟΡΠΙΟΙ! Που καταλήγουν να αδιαφορούν για τα πάντα, θεωρώντας μάταια κάθε προσπάθεια, ή που ψηφίζουν με τη λογική της τιμωρίας, αναπαράγοντας έτσι τα καταστροφικά δίπολα. Δεν μου φαίνεται καθόλου κακή ιδέα, ένα τέτοιο κίνημα, να αποκτήσει δυναμική και να κατέβει ως κόμμα σε ενδεχόμενες εκλογές. Διότι το ξαναλέω: Σε καμιά περίπτωση η αποχή δεν βοηθάει! Αν πάλι περιμένουμε «το πραξικόπημα», μάλλον θα προηγηθεί η Δευτέρα Παρουσία! Αν πάλι θεωρούμε κάθε προσπάθεια εκ των προτέρων καταδικασμένη, γιατί «οι περιούσιοι…..»κλπ, τότε ας καθίσουμε στα αυγά μας να περιμένουμε ήσυχα – ήσυχα την εκτέλεση!!

    Θα ήθελα όμως να επισημάνω κάτι που θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό. Κατ΄ αρχάς σε περίπτωση που θα ευοδωθεί κάτι τέτοιο, ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΣΕ ΗΓΕΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, άνθρωποι που μετείχαν ως βουλευτές, πολιτευτές ή απλά μέλη, μνημονιακών, ή παραδοσιακά ανθελληνικών κομμάτων. Ή άλλους από τα προβεβλημένα ονόματα, που κατείχαν πολιτικές θέσεις, ή θέσεις συνεργατών – συμβούλων σε μνημονιακές κυβερνήσεις, άρα κατά κάποιο τρόπο ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ!
    Τονίζω ωστόσο ότι πρέπει να αποφύγουμε τους αφορισμούς. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ! Μπορεί κάποιος να κάνει λάθος και εκ των υστέρων να μετανοήσει! ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ, ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ. Η μόνη προϋπόθεση να γίνουν δεκτοί , θα είναι να δεχτούν να αγωνιστούν, ως απλοί στρατιώτες ΣΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΟΛΗ. Ας αποδείξουν με αυτό τον τρόπο την ανιδιοτέλεια τους.

    Σίγουρα σε περίπτωση τέτοιου εγχειρήματος υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που θα πρέπει να προσεχτούν. Φυσικά δεν μπορούν να αναπτυχθούν σε ένα σχόλιο. Εδώ παρουσίασα ένα ΠΟΛΥ ΓΕΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ…
    Αρκεί να υπάρχει θέληση και τόλμη!





    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Δανάη, στα πολύ καίρια ζητήματα που θέτεις, θα απαντήσω σε ένα προς ένα, κατά την προσωπική μου, μερική και ατελή, κρίση. Ολική και τέλεια κρίση έχει μόνον ο ΘΕΟΣ, ως τα ΠΑΝΤΑ ΓΝΩΡΙΖΩΝ. (Είναι γνωστό ότι όσο πλατύτερη η γνώση, τόσο ακριβέστερη η κρίση!) Και σε ευχαριστώ ιδιαίτερα, γιατί μου έδωσες την ευκαιρία να κάνω κάποιες διευκρινίσεις και να εκφράσω επί πλέον σκέψεις που δεν έκανα τη στιγμή που έγραφα ή δεν μπορούσαν να ειπωθούν, μέσα στα στενά όρια ενός άρθρου.

      α. Το θέμα της παθητικής αντίστασης τέθηκε από μένα σαν παράδειγμα τι θα μπορούσαν να κάνουν τα πατριωτικά ιστολόγια για να συντονίσουν το λαό σε αντίσταση. Αυτό που παρέλειψα να γράψω ότι η παθητική αντίσταση θα μπορούσε να έχει επιτυχία στους στόχους της κατά 100%, αν είχε γίνει μεταξύ 2010 και 13-14. Μετά ο λαός έστρεψε όλη την ελπίδα του στον από τα γεννοφάσκια του λαοπλάνο Α. Τσίπρα. Και φυσικά αντί να κερδίσει το παραμικρό, έχασε σχεδόν τα πάντα και επί πλέον την ελπίδα του! Και απώλεια ελπίδας συνεπάγεται απώλεια χαμόγελου, αισιοδοξίας, ψυχικής υγείας, αγωνιστικής διάθεσης. Το δεν “υπάρχει άλλος δρόμος” του Τσίπρα, παρά ο δρόμος της υποταγής στη ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ βούληση, μέσα στην ψυχή του λαού μεταλλάχτηκε σε πλήρη παραίτηση: “Δεν έχω τη δύναμη να αλλάξω τίποτα”!

      Μετά τα πρόσφατα επεισόδια με τα ΜΑΤ στα νησιά, όπως τόνισε ο εδώ εκλεκτός σχολιαστής ΙΩΑΝΝΗΣ, η ψυχική αυτή μετάλλαξη ρηγματώθηκε και τίποτα πλέον δε θα είναι το ίδιο μετά την νίκη των νησιωτών. Μετά απ΄αυτήν μπήκε κάποιος φραγμός στα σύνορα, (αλλά όχι ολοκληρωτικός), επειδή ο Μητσοτάκης πραγματικά φοβήθηκε για πολλά, που δεν είναι της ώρας να αναφερθούν. Ο καθένας μπορεί να σκεφτεί ποιοι φόβοι γεννήθηκαν μέσα στο Μητσοτάκη. Αν θα είναι ικανοί να κρατήσουν τη στροφή του των 180ο ή αυτή είναι ΕΛΙΓΜΟΣ είναι κάτι που θα φανεί πολύ σύντομα. Κι αν είναι ελιγμός, ο Μητσοτάκης θα τσακιστεί στο βράχο, που ήταν και θα γίνει ξανά ο ελληνικός λαός.

      ΤΩΡΑ ο λαός δεν έχει τις αντοχές να κάνει παθητική αντίσταση με οικονομικό όπλα: αποχή από φοροεισφορές, εργασία και ευρείες αγορές καταναλωτικών προϊόντων, κλείσιμο καταστημάτων... Ούτε εμφανίστηκε ένας μεγάλος ηγέτης π.χ. σαν τον Γκάντι της Ινδίας, ο οποίος να μπορέσει να συσπειρώσει σχεδόν όλο το έθνος σε διάφορες άλλες μορφές παθητικής αντίστασης, αν και ο όρος του κινήματος του Γκάντι ήταν Satuagraha, Satya= Αλήθεια + agraha=εμμονή) δηλ. να εμμένεις στην Αλήθεια, όπου με αυτή τη λέξη υποδηλώνεται ο θεός, όπως και στην Ορθοδοξία εξ άλλου.

      Διαγραφή
    2. ...Σήμερα η αντίσταση που προβλέπεται να κάνει ο ελληνικός λαός, χωρίς να περιμένει κάποιον ηγέτη (και θα την κάνει θέλοντας και μη θέλοντας για να προστατεύσει τη ζωή τη δική του και των παιδιών του -οι πιο πατριώτες και τη ΖΩΗ της ΠΑΤΡΙΔΑΣ) είναι η αντίσταση/ άμυνα στην πιθανότατη επίθεση από μουσουλμάνους-εισβολείς ή την Τουρκία ή, καθ όλες τις ενδείξεις, ταυτόχρονα και από τους δύο αυτούς εχθρούς Ελλάδος και ΧΡΙΣΤΟΥ.

      β. Η αποχή από τις εκλογές σίγουρα δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για την πτώση του κατεστημένου πολιτικού συστήματος. Δεν ανέφερα ότι θα φέρει μόνιμη ακυβερνησία και ότι αυτή θα επιφέρει την πτώση, αλλά ότι σίγουρα θα σχηματιστεί κάποια κυβέρνηση, όργανο του ευρωπαϊκού κατεστημένου, έστω κι αν το σύνολο των ψηφισάντων θα είναι το 30% του συνόλου. Έως ότου βρεθεί ένα “βιώσιμο σχήμα”, κατά τη διάρκεια δηλ. της προσωρινής ακυβερνησίας είναι πιθανόν θα οξυνθούν οι ζυμώσεις εντός του λαϊκού σώματος, καθώς δε θα υφίσταται ισχυρή “ποδηγεσία”, πολιτική και μιντιακή. Εκεί υπάρχει ελπίδα να λάμψει ο “καθαρός” πολιτικός λόγος τυχόν ανερχόμενου ΕΛΛΗΝΑ ΗΓΕΤΗ και ο λαός να προσέξει το λόγο αυτό και να τον ενστερνιστεί ή έστω να αρχίσει να τον ενστερνίζεται.

      Το αντίθετο όμως, εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, θα ήταν ολέθριο. Σκέψου να τους δώσουμε ένα συνολικό ποσοστό 60-70% του συνόλου. Με τόσο μεγάλη έγκριση διά της ψήφου μας στο πολιτικό κατεστημένο ως σύνολο, θα έχουν κάθε “δικαίωμα” να μας κουνάνε το δάχτυλο και να μας λένε “εσείς μας ψηφίσατε”! Λες και μας είπαν ποτέ προεκλογικά τις αληθινές τους προθέσεις και τους δώσαμε ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ για τις όποιες ανθελληνικές ενέργειες επιτελούν αφού πάρουν την εξουσία.

      Διαγραφή
    3. Και αυτό θα ήταν ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΗ για όλον τον ελληνικό λαό, για την “εικόνα” του ως πολιτικού όντος, για την διανοητική του κατάσταση, για την ίδια την ανθρώπινη υπόσταση του. Θα έχουν άδικο να μας κρίνουν ως ένα λαό αμαθή, χωρίς δυνατότητα να κρίνει ορθά το πολιτικό γίγνεσθαι, απαθή και συμφεροντολόγο, ένα πραγματικό “κλωτσοσκούφι” εμπρός στις διεθνείς συνθήκες και συγκυρίες. Και κανείς εκεί έξω στην ανθρωπότητα δε θα “κλάψει” αν αφανιστεί, ή υποδουλωθεί αποικιοκρατικά ή και ακόμα πιο τραγικά, ένας τέτοιος λαός. Η αποχή στέλνει μήνυμα προς όλους, φίλους και εχθρούς, ότι ο λαός αυτός αρχίζει να ΑΥΤΟΝΟΜΕΙΤΑΙ πολιτικά... ότι αυτούς που του στέλνετε, ω “άσπονδοι φίλοι” μας, να τον κυβερνήσουν τους πετάει έναν-έναν και όλους μαζί, στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας του!

      γ. Το να ετοιμάσει ο καθένας 4-5 γύρω του (και αυτός ο “καθένας” μπορεί να αριθμεί ως 300-400 χιλιάδες ανθρώπους, τόσοι πιστεύω είναι αυτή τη στιγμή οι “ψυχωμένοι” Έλληνες), το ανέφερα για την περίπτωση που θα δεχτούμε εσωτερική επίθεση από τους λαθροεισβολείς και όχι για να γκρεμίσουμε με αυτόν τον τρόπο το κατεστημένο σύστημα. Ίσως μια τέτοια επίθεση, με ταυτόχρονη “ανοιχτή” πολεμική επίθεση από την Τουρκία (ως τώρα είναι καμουφλαρισμένη, δηλ. υβριδική!) είναι πολύ πιο κοντά από όσο είναι οι επόμενες εκλογές. Και θα αποτελεί μια ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ κατάσταση.

      Αν σε αυτήν καταφέρουμε να επιβιώσουμε σε υπολογίσιμους αριθμούς και με ακμαίες ψυχικές δυνάμεις, μια κρίσιμη μάχη στο πόλεμο που διεξάγεται εναντίον μας από εχθρούς και φίλους, η πιο κρίσιμη απ' όλες, θα έχει κερδηθεί! Και η επόμενη που θα μας περιμένει θα είναι η μάχη για αλλαγή του κατεστημένου συστήματος, που βέβαια δεν μπορεί να γίνει από τις ομάδες άμυνας, όσο καλά οργανωμένες και αν είναι. Θα χρειαστεί “κεντρική εξουσία”.

      δ. Αυτή λοιπόν η κεντρική εξουσία θα σχηματισθεί , είτε από την ομάδα άμυνας που έκανε “θαύματα” κατά τη διάρκεια του “από έσω και από έξω” πολέμου -και φυσικά ηγέτης ο αρχηγός της. Ή μπορεί να γίνει παλλαϊκό συμβούλιο των ηγετικών στελεχών των ομάδων αυτών και να ανακηρυχτεί διά ψήφου η ηγετική ομάδα των ΠΑΝΕΛΛΗΝΩΝ, η οποία θα προχωρήσει στα “δέοντα”.

      Διαγραφή
    4. ...Αυτός είναι ο ένας τρόπος εκδίωξης του πολιτικού κατεστημένου. Ο άλλος είναι αυτός που προτείνεις και τον είχα γράψει κι εγώ (με καρμπόν οι κοινές ιδέες μας), το 2013-14 στο βιβλίο μου “Νίκη της Δημοκρατίας και νέο Σύνταγμα”. Συμπαγής ομάδα ΠΑΝΕΛΛΗΝΩΝ (έγραφα πώς μπορεί να σχηματιστεί: παρόμοιος ο τρόπος με αυτόν που προτείνεις) η οποία θα ζητήσει από το λαό ψήφο, μόνον για να αλλάξει το Σύνταγμα. Έτσι, να πούμε οριστικό αντίο σε ένα Σύνταγμα που δίνει , έμμεσα ή άμεσα, το δικαίωμα σε κάθε τυραννίσκο να το μεταβάλει σε κουρέλι και μάλιστα με το δημοκρατικό προκάλυμμα της ψήφου των Ελλήνων.

      Θα γραφεί και θα ψηφιστεί με τη συμμετοχή όλου του ελληνικού λαού, ένα Σύνταγμα ριζικά διαφορετικό από το υπάρχον, που θα προβλέπει μία εντελώς διαφορετική πολιτειακή δομή, η οποία θα το “θωρακίζει” από το κουρέλιασμα κατά τρόπο ακαταμάχητο και ξεκάθαρο. Τότε ο πολιτικός αυτός σχηματισμός (απεχθάνομαι ακόμα και τη λέξη κόμμα) αυτό παραιτείται αμέσως και προκηρύσσει εκλογές με τον νέο Σύνταγμα. Και θα μπορεί να τις κερδίσει σχεδόν με βεβαιότητα και χωρίς τρικλοποδιές από κανέναν. Γιατί ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ λαός θα είναι έμπρακτα το απόλυτο “αφεντικό” της χώρας. Και ο εν λόγω πολιτικός σχηματισμός θα πιστεύει και θα επιδιώκει: Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΌ ΤΗΣ ΠΑΤΡΊΔΑΣ ΤΟΥ με τρόπο ξεκάθαρο, Συνταγματικά κατοχυρωμένο. Αυτός θα πρέπει να είναι ο κεντρικός άξονας της πολιτικής του.

      Και ένα είναι βέβαιο ότι κατά τη σύνταξη/γραφή του Συντάγματος θα ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι. Επειδή ακριβώς θα φανεί ποιοι θέλουν ένα Σύνταγμα ασαφές και “ευέλικτο” σαν λάστιχο και ποιοι θα πασχίσουν να μην αφήσουν ούτε μία ρωγμή από την οποία θα μπορέσουν να ανέβουν στην εξουσία “χουντο-δημοκρατικές”(!) κυβερνήσεις. Κι ακόμα θα πρέπει να περιέχει σαφή και ξεκάθαρο τρόπο για την προστασία του από κανονική χούντα, που διά των όπλων θα προσπαθήσει να το καταλύσει.

      Ποιος από τους δύο αναφερόμενους τρόπους προς κατάρρευση του συστημικού καθεστώτος θα πραγματοποιηθεί (και αν), δεν μπορεί κανείς να το προβλέψει και δη μέσα στη ρευστότητα των σημερινών καταστάσεων. Αν το εσωτερικό χάος λόγω των εμπόλεμων καταστάσεων είναι πολύ μεγάλο, τότε μόνον οι “υπερανδρείοι” των τοπικών ομάδων θα μπορέσουν να φέρουν ειρήνη και τάξη, επαναστατικώ δικαίω. Αλλά είμαι σίγουρη, ότι αφού πραγματοποιήσουν και αυτόν τον άθλο (και θα πάρει αυτό κάποιο μεγάλο διάστημα), θα μεριμνήσουν για ένα σωστό ΣΥΝΤΑΓΜΑ, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι θα πρόκειται περί ΕΛΛΗΝΩΝ. Και μάλιστα ΕΛΛΗΝΩΝ που έχουν αναδειχτεί ως τέτοιοι μέσα από τις φωτιές ενός πολύ δύσκολου συνοριακού, αλλά και “αστικού” πολέμου, ακριβώς για τη λευτεριά των συνανθρώπων τους Ελλήνων. Είναι, λοιπόν, ποτέ δυνατόν να μην τους ΤΗΝ αποδώσουν ως ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ;

      Διαγραφή
    5. Αγαπητή Δανάη, μια διευκρίνηση: το "Διαγραφή" που εμφανίζεται στο τέλος κάθε τμήματος του μακροσκελούς σχολίου μου, ήταν γιατί διέγραφα κομμάτια του που το έκαναν να ξεπερνά τον επιτρεπόμενο αριθμό χαρακτήρων. Βέβαια τα έθετα στο επόμενο τμήμα του σχολίου.
      θα είναι πολύ χρήσιμο να γράψεις τις σκέψεις που σου προκάλεσε η απάντηση μου, έστω και με συντομία. Σε ευχαριστώ και πάλι.

      Διαγραφή
  21. Συνέλληνες, την Κυριακή 8 Μαρτίου, 13:00μ.μ. πρέπει να συμμετέχουμε όλοι στην διαμαρτυρία που οργανώνουν ορθόδοξες και πατριωτικές δυνάμεις στην Θεσσαλονίκη, για να βροντοφωνάξουμε σύσσωμοι και δυναμικά ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Καλά είναι τα λόγια και οι ανταλλαγές των απόψεών μας στο σεβαστό ιστολόγιο, το σύστημα όμως προχωρά ακάθεκτο εναντίον μας όσο δεν βλέπει την μαζική δυναμική αντίδρασή μας. Ενημερώστε όσους μπορείτε και φροντίστε μα είσθε και εσείς εκεί, διότι είμαστε ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]