Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κυβέρνηση «διευκολύνει» τον επικοινωνιακό πόλεμο του Ερντογάν


Γράφουν ο Κων/νος Λουκόπουλος και ο Βασίλης Κοψαχείλης

Μας αρέσει, δεν μας αρέσει ο Πρόεδρος της Τουρκίας Erdogan πήρε δυστυχώς κυριολεκτικά «σβάρνα» την αισιοδοξία που ήταν διάχυτη στην Ελληνική Κυβέρνηση πριν από την συνάντηση κορυφής ΕΕ – Τουρκίας στη Βάρνα της Βουλγαρίας! Και φυσικά και τον μεγάλο «καημό» της Δύσης να δει ξανά την Τουρκία ως συνεργάσιμο μέλος της. Μεγάλη όμως και η θλίψη και η απογοήτευση πρωτίστως των οικογενειών των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών και δευτερευόντως όλης της Ελληνικής κοινωνίας που περίμεναν και συνεχίζουν να περιμένουν τη διεθνή διαμεσολάβηση για να τους δουν επιτέλους ελεύθερους πίσω στην Πατρίδα.

Βέβαια εμείς δεν μοιραστήκαμε το τεχνητό κλίμα ευφορίας της Κυβέρνησης και κάποιων ΜΜΕ. Η συνάντηση στην Βάρνα έγινε απλά… για να γίνει και για να μην μεγαλώσει περισσότερο η απόσταση μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας. Όντως μία θετική για εμάς πολιτική δήλωση στήριξης αλλά χωρίς κάποια πρακτική σημασία. Καμία πρόοδος στις Ευρωτουρκικές σχέσεις και το πιο σημαντικό κανένα «χαστούκι» στον Erdogan όπως διαχεόταν από το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να απαλλαγεί από τις δικές του τεράστιες ευθύνες αντιμετώπισης της Τουρκική επιθετικότητας.

Οι ειδικοί στην πολιτική ψυχολογία λένε ότι είναι απείρως προτιμότερο να είσαι απαισιόδοξος έως συγκρατημένος στις δημόσιες δηλώσεις σου, να εργάζεσαι αθόρυβα για τους σκοπούς σου και τελικά να σου έρχεται ένα θετικό αποτέλεσμα, παρά να καλλιεργείς αισιοδοξία και στο τέλος τα γεγονότα να σε διαψεύδουν. Και μάλιστα να διαψεύδεσαι εντός μερικών ωρών. Αυτό είναι το τραγικό στην περίπτωση μας.

Δυστυχώς αυτό ακριβώς είναι το δράμα που ζει η Ελληνική κυβέρνηση με κάποιους …αιθεροβάμονες και μαζί με αυτούς φυσικά και όλοι εμείς! Καλλιεργεί αστήρικτα για διάφορα θέματα αισιοδοξία όπως έκανε για την προχθεσινοβραδινή Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας. Ακόμη χειρότερα καλλιεργεί αισιοδοξία για τα φλέγοντα εθνικά μας θέματα, και στο τέλος εισπράττουμε ως χώρα …βαριές ήττες.

Το χειρότερο όλων είναι ότι στα Ελληνοτουρκικά ζητήματα, η Ελληνική κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι η ηθελημένη της σπουδή να καλλιεργεί αστήρικτα αισιοδοξία έχει γίνει εργαλείο στα χέρια των Τούρκων. Στην Άγκυρα περιμένουν να ακούσουν και να δουν τις δηλώσεις των κυβερνητικών μας αξιωματούχων και στη συνέχεια να δράσουν αντίθετα προς την ελληνική κυβερνητική υπεραισιοδοξία προκειμένου να ευτελίσουν την εικόνα της κυβέρνησης στο εσωτερικό της χώρας και να καλλιεργήσουν ανασφάλεια και ηττοπάθεια στον Ελληνικό λαό.

Η αστήρικτα υπεραισιόδοξη στάση της Ελληνικής κυβέρνησης είναι βούτυρο στο ψωμί της επικοινωνιακής τακτικής φθοράς μας από την Τουρκία, που εδράζεται στα πλαίσια μια ευρύτερη Τουρκικής υβριδικής, όπως λέγεται, στρατηγικής εναντίον της χώρας μας η οποία περιλαμβάνει βεβαίως εκτός των άλλων όπως προειπώθηεκ και ψυχολογικές επιχειρήσεις.

Η Τουρκία έχει μελετήσει άριστα την αδυναμία της Ελληνικής κυβέρνησης να καλλιεργεί αισιοδοξία για εσωτερική κατανάλωση. Θυμόμαστε π.χ. πολύ καλά και τις δηλώσεις Κουβέλη και αυτές του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Τζανάκοπουλου για την ταχεία επάνοδο των συλληφθέντων και φυλακισθέντων Στρατιωτικών μας! Έχουν ήδη παρέλθει 25 ημέρες από τότε και η απογοήτευση προς χαρά των Τούρκων είναι πλέον δυσβάταχτη! Έχουμε όμως από την άλλη πλευρά και τους ανόητους και ανέξοδους λεονταρισμούς του κ. Καμμένου που η Τουρκία «αποδομεί» πάντα αμέσως μετά κάνοντας τις κόκκινες γραμμές του… «ροζ ξέφτια».

Όμως το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στα πλαίσια της Ελληνικής κυβέρνησης αλλά αφορά και ένα τμήμα των εγχώριων Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας. Στην προσπάθειά τους να λειτουργήσουν γρήγορα ως μετά Χριστό προφήτες, δυστυχώς κάποια ευτυχώς λίγα ΜΜΕ παρασύρονται άκριτα σε αυτή την υπεραισιοδοξία με αποτέλεσμα πλέον της απώλειας αξιοπιστίας (και αυτό είναι δικό τους θέμα) να δημιουργούν αρνητικές επιπτώσεις στην ελληνική κοινή γνώμη. Ότι το καλύτερο δηλαδή για μια ξένη δύναμη που επιθυμεί να αποδομήσει την αξιοπιστία των διαύλων πληροφόρησης της Ελληνικής κοινωνίας ώστε να προκαλέσει σύγχυση στον κόσμο ενόψει ενός σοβαρού γεγονότος. Το έχουν σκεφθεί αυτό άραγε;

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με λεκτικές τσαχπινιές και εννοιολογικά θραύσματα μιας άκρως επικίνδυνης εικονικής πραγματικότητας που αφορά στην αντιμετώπιση της Τουρκικής επιθετικότητας δείχνει ανευθυνότητα και διευκολύνει τις ψυχολογικές επιχειρήσεις του Ερντογανικού καθεστώτος της Άγκυρας.

Εμείς όμως ως Έλληνες πολίτες από την πλευρά μας ας θωρακιστούμε θέτοντας ευδιάκριτα όρια μεταξύ επιθυμιών και ευσεβών πόθων και της σκληρής πραγματικότητας

* Ο Κωνσταντίνος Λουκόπουλος είναι Αντιστράτηγος ε.α. και Διεθνολόγος.
** Ο Βασίλης Κοψαχείλης είναι Διεθνολόγος.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]