Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι και... χρησιμότατοι


Έπεσαν οι τουρκικές μάσκες για τους “δυο” με αρωγούς… “χρήσιμους ηλίθιους”

Αποκαλυπτική είναι η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, η οποία φαίνεται πως ανέλαβε δράση μετά από την εξαγορά της από φιλοϊσλαμικές δυνάμεις, το τελευταίο «πετράδι στο στέμμα» της ισλαμιστικής απόπειρας για τον απόλυτο έλεγχο της ενημέρωσης στην Τουρκία.

Η πρώτη διατεταγμένη αποστολή, είναι η «αποκάλυψη-διαρροή» για τη σύνδεση εκ μέρους του Ερντογάν στη Βάρνα, του θέματος των δυο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς που κρατούνται στην Ελλάδα και το καθεστώς Ερντογάν επιμένει ότι είναι πραξικοπηματίες και θέλει να τους επαναπατρίσει για να τους «περιποιηθεί»…

Σύμφωνα με όσα είπε ο Ερντογάν στο αεροπλάνο της επιστροφής, κατά τη Χουριέτ, «βρήκαμε ευκαιρία να τα συζητήσουμε αναλυτικά. Συζητήθηκε το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτών που πέρασαν τα σύνορα και συνελήφθησαν επειδή μπήκαν σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή. Τους εξήγησα ότι το θέμα είναι στη δικαιοσύνη και ότι οι οικογένειες και οι αρμόδιοι του Προξενείου τούς επισκέπτονται.

»Μου είπαν: “είστε μια μεγάλη χώρα, ένας μεγάλος Πρόεδρος, εξασφαλίστε την απελευθέρωση εκείνων των δύο στρατιωτών”. Κι εγώ τους απάντησα: “δεν είμαι μεγαλύτερος (πάνω) από τη Δικαιοσύνη. Το θέμα είναι στη Δικαιοσύνη. Πρέπει να περιμένουμε την απόφασή της”».

Ο Ερντογάν συνέχισε λέγοντας, «τους εξήγησα ότι δεν συνάδει με τη Δικαιοσύνη, αυτοί που επιμένουν τόσο πολύ στο θέμα των δύο στρατιωτών να μην αναφέρονται καθόλου στο θέμα της έκδοσης των Τούρκων στρατιωτών που αναμείχθηκαν στο πραξικόπημα και μετά διέφυγαν στην Ελλάδα».

Μετά όμως επανήλθε στη βασική θέση που εκφράζει, με σκοπό να ωθήσει την Αθήνα να ζητήσει από μόνη της να ανοίξει θέμα ανταλλαγής: «Βέβαια, εμείς δεν κάνουμε οποιαδήποτε σύνδεση μεταξύ των δυο θεμάτων. Αλλά αυτοί που έκαναν στη χώρα μας πραξικόπημα, ακόμα είναι στην Ελλάδα. Παρότι τους ζητήσαμε δεν μας τους έδωσαν. Αυτοί που δεν έβγαλαν άχνα για το θέμα αυτό, αναφέρουν ότι πρέπει να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι δυο Έλληνες στρατιώτες».

Σε αυτό το πλαίσιο των δηλώσεων Ερντογάν στη Χουριέτ, έσπευσε πρωί πρωί ο βουλευτής Κατσίκης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) να ζητήσει να εξεταστεί το ενδεχόμενο παράκαμψης της Δικαιοσύνης (!) για να προχωρήσει η ανταλλαγή και να επιστρέψουν οι δυο στρατιωτικοί στην Ελλάδα.

Το ζήτημα δεν είναι ούτε καν το ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής μετατρέπει εαυτόν σε «λαγό» του Ερντογάν χωρίς να έχει συνεννοηθεί με το κόμμα του και ενδεχομένως την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει. Το εξοργιστικό είναι που δεν αντιλαμβάνεται ποιο είναι το μήνυμα που θα έστελνε μια τέτοια στάση στην Άγκυρα…

Σαν ένας νέος Θεόδωρος Πάγκαλος ο οποίος στην κρίση των Ιμίων δεν αντιλαμβανόταν τι θα συνεπαγόταν, πως θα «διάβαζε» η τουρκική πλευρά αναφορές του στιλ «και τι θέλατε να κάνουμε πόλεμο και να έχουμε νεκρούς», έτσι κι ο Κατσίκης δεν μπορεί να δει πέρα από τη μύτη του.

Κι αν στην περίπτωση Πάγκαλου ήταν μια (σ.σ. ακόμη) κακιά – παρορμητική στιγμή επιπολαιότητας διότι έχει πολλάκις δώσει δείγματα αντίληψης της στρατηγικής λογικής, ο Κατσίκης αναδύει διάθεση πολιτικάντη ολκής, χωρίς να δείχνει αρκετά εύστροφος στα μάτια μας να αντιληφθεί ότι θα είναι σα να προσκαλεί τον Ερντογάν να διατάξει ακόμα και την απαγωγή περισσοτέρων Ελλήνων.

Κι αυτό διότι φαίνεται πως πάντα θα βρεθούν ορισμένοι, έτοιμοι να προσφέρουν ό,τι θέλει ο «σουλτάνος» για να παραστήσουν τους κυνικούς-ρεαλιστές που εργάζονται για τα εθνικά συμφέροντα και δε διστάζουν να παραδώσουν εν προκειμένω στον δήμιό τους του οχτώ Τούρκους αξιωματικούς για να σερβίρουν ως μεγάλη επιτυχία τον επαναπατρισμό των «δύο».

Όπως η αναφορά του Θόδωρου Πάγκαλου «διαβάστηκε» το 1997 στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου ως «εάν θέλετε να πετύχετε κάτι απέναντι στην Ελλάδα, πιέστε την στρατιωτικά και απειλήστε την και θα υποχωρήσει επειδή είναι χώρα φιλειρηνική, αλλά και εντελώς απρόθυμη να υποστεί και να απορροφήσει απώλειες για να υπερασπίσει όσα της ανήκουν», έτσι και το υψηλής ποιότητας πολιτικό προσωπικό που διαθέτει μαζικά η χώρα σήμερα, συνεχίζει απτόητο να ζει και να πορεύεται στη δικιά του εικονική πραγματικότητα.

Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]