Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκοπιανό θράσος! Θέτουν θέμα… «γενοκτονίας και απέλασης των Μακεδόνων του Αιγαίου»


Την επανεξέταση της φερόμενης “γενοκτονίας” των «Μακεδόνων του Αιγαίου» κατά την διάρκεια του Ελληνικού Εμφυλίου Πολέμου, καθώς και την φερόμενη βίαιη απέλαση 30.000 «Μακεδόνων» της ίδιας περιοχής στην σημερινή ΠΓΔΜ, φέρνει στο προσκήνιο μια φράξια του εθνικιστικού κόμματος VMRO-DPMNE στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που Ελλάδα και ΠΓΔΜ πραγματοποιούν αυτή την περίοδο για την συνολική επίλυση των διαφορών των δύο κρατών.

Πιο αναλυτικά, δημοσίευμα στην ιστοσελίδα «a1on.mk» αναφέρει την τοποθέτηση μίας πολιτικής ομάδας του κόμματος VMRO, της «Δημοκρατικής Φράξια του VMRO-DPMNE» σχετικά με τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας-ΠΓΔΜ, η οποία ζητά να τεθεί από την Σκοπιανή διαπραγματευτική ομάδα το ζήτημα της φερόμενης “γενοκτονίας” των Σλάβων της «Μακεδονίας» στη διάρκεια της Κατοχής, αλλά κυρίως κατά την διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου από Έλληνες Μοναρχικούς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Επιπλέον το δημοσίευμα αναφέρεται στην βίαιη όπως αναφέρει “απέλαση” 30.000 Σλάβων από την Ελλάδα στην ΠΓΔΜ, μετα το τέλος του Εμφυλίου Πολέμου και τον νόμο που ψήφισε η τότε Ελληνική κυβέρνηση για την στέρηση της Ελληνικής ιθαγένειας σε αυτά τα άτομα. Τέλος το σκοπιανό δημοσίευμα επισημαίνει ότι όλοι όσοι έφυγαν από την Ελλάδα, έχασαν τις περιουσίες τους, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όλοι αυτοί οι νόμοι εξακολουθούν να ισχύουν ακόμη και σήμερα και βάσει αυτών των νόμων, μια τεράστια ομάδα πολιτών της ΠΓΔΜ περίπου 200.000 υφίστανται διακρίσεις με αποτέλεσμα, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να απολαύσουν τις εγγυημένες ελευθερίες και τα δικαιώματα τους.

Και συνεχίζει το δημοσίευμα του «a1on.mk», «Αυτό είναι αντίθετο με την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου των Ηνωμένων Εθνών και τίθεται το ερώτημα πως μπορούν να εφαρμοσθούν τέτοιοι νόμοι σε ένα κράτος μέλος της Ε.Ε. Πως μπορεί η Ε.Ε να ανέχεται μια χώρα που εφαρμόζει τέτοιους νόμους που εισάγουν διακρίσεις και διαδίδει υποτιθέμενες ευρωπαϊκές αξίες».

«Θεωρούμε» συνεχίζει το δημοσίευμα, «ότι τα δικαιώματα αυτής της τεράστιας ομάδας πολιτών της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» πρέπει να τεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από την ομάδα των διαπραγματεύσεων της «Μακεδονίας» και αυτό το ζήτημα θα πρέπει να κλείσει μια για πάντα» και συμπληρώνει το δημοσίευμα προσδιορίζοντας το βασικό στόχο που επιδιώκει η συγκεκριμένη φράξια του VMRO-DPMNE, «Δεν υπάρχει συνολική λύση στη διαφωνία μεταξύ των δύο χωρών, δεν υπάρχει αξιοπρεπής λύση χωρίς δίκαιο κλείσιμο αυτού του ζητήματος»

Ακολούθως, το δημοσίευμα αναφέρεται προσωπικά στον Έλληνα πρωθυπουργό σημειώνοντας ότι, ο Αλέξης Τσίπρας και οι υποστηρικτές του γνωρίζουν πολύ καλά αυτά που αναφέρει το δημοσίευμα, αφού οι πρόγονοί τους, πολέμησαν μαζί με τους Σλάβους, στο Δημοκρατικό Στρατό της Ελλάδας στον αντιφασιστικό αγώνα που αυτός διεξήγαγε και στη συνέχεια στον Εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα.

Και επειδή το δημοσίευμα δεν απευθύνεται όπως φάνηκε νωρίτερα μόνο στην Ελληνική πλευρά, αλλά και στην Σκοπιανή, η συγκεκριμένη πολιτική φράξια του VMRO-DPMNE προειδοποιεί την διαπραγματευτική ομάδα της ΠΓΔΜ να μην ξεχάσει κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, το ψήφισμα για τους «Μακεδόνες» πρόσφυγες από τις στρατιωτικές ενέργειες της Ελληνικής Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου και του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, που ψηφίσθηκε στο κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας, τόσο από το Σοσιαλιστικό κόμμα SDSM όσο και από το εθνικιστικό VMRO-DPMNE καθώς και από υπόλοιπα πολιτικά κόμματα την 27η Αυγούστου 2017 (αρ. 07/3627/1).

Τέλος, η «Δημοκρατική Φράξια VMRO-DPMNE» ζητά από τη σημερινή κυβέρνηση της Ελλάδας και από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον πρώτο πολίτη του Ελληνικού Κράτους, να κάνει κάτι τουλάχιστον για τους συμπολίτες του που έχουν εκδιωχθεί βίαια από τις πατρίδες τους, που είναι εκτοπισμένοι σε όλον τον κόσμο, να καταδικάσει αυτόν τον μοναρχο-φασισμό, να εκφράσει την αποδοχή του για το κακό που έγινε και να αρχίσει να σέβεται και να εφαρμόζει στην πράξη τις ευρωπαϊκές αξίες για τις οποίες υποστηρίζει προφορικά.

Βαλκανικό Περισκόπιο


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Γρήγορα έναν ψυχίατρο ή ένα σχοινί! Κοτζιάς:"Θα φοβηθούμε να συμβιβαστούμε με τα μικρά Σκόπια; Έχουν δικαίωμα να είναι περήφανα για την Ιστορία τους"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Δεν έχει σημασία αν αυτοί που διώχτηκαν ήταν αλλογενείς (αμφιβάλλω, και αυτό φαίνεται από την ομοιότητα που έχουμε) ή διαφορετικών πολιτικών αντιλήψεων. Υπήρξε σχεδιασμένη πολιτική ανάλογη του Κεμάλ; Ή κάποιοι οξύθυμοι επηρεασμένοι από τα Βαλκάνια ανταπέδωσαν οφθαλμόν αντί οφθαλμού; Όταν οι Οθωμανοί, οι Αλβανοί και οι Βούλγαροι σκότωναν, έκοβαν γλώσσες και τις κρεμούσαν επειδή οι κάτοχοί τους ομιλούσαν ελληνικά, οι δικτάτορες με τις ξυλιές και το ρετσινόλαδο, αφού πρώτα εξάντλησαν όλα τα ηπιότερα μέσα νόμισαν πως θα σταματούσαν κάποιους να μιλούν σλάβικα. Το μόνο που πέτυχαν είναι να τους στείλουν μετανάστες για να διαφημίζουν την ανοησία των κρατούντων του Ψευτορωμέϊκου στην Υφήλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]