Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

“Οι ΗΠΑ άδειασαν την βάση του Ιντσιρλίκ” λέει Τούρκος απόστρατος ταξίαρχος


Μόνο ιπτάμενα τάνκερ και τρία ελικόπτερα άφησαν οι ΗΠΑ από την βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία, πριν ξεκινήσει η Άγκυρα την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας», όπως αναφέρει πρώην ταξίαρχος της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στην Yeni Safak.

Ο Ταξίαρχος Μπαγιαζίτ Καρατας σε συνέντευξή στην τουρκική εφημερίδα δήλωσε πως η εκκένωση έγινε στις 19 Ιανουαρίου.

«Αργότερα, 12 Α-10 που το Πεντάγωνο σκόπευε να στείλει στο Ιντσιρλίκ στάλθηκαν στην Κανταχάρ στο Αφγανιστάν» πρόσθεσε.

Η βάση αυτή χρησιμοποιήθηκε κατά την διάρκεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος αναφέρει η εφημερίδα, για την ενίσχυση των Γκιουλενιστών και για την παροχή υποστήριξης στο PKK στη Συρία

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ που αναφέρει η εφημερίδα, τα αεροσκάφη πράγματι στάλθηκαν στο Αφγανιστάν καθώς εκεί η μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ο Ταξίαρχος δήλωσε: «Με αυτό τον τρόπο οι ΗΠΑ δείχνουν πως δεν είναι στο πλευρό της Τουρκίας. Για μια ακόμη φορά η Ουάσιγκτον επέδειξε διπλοπροσωπία».

Τόνισε ακόμα πως το Πεντάγωνο και η CIA δεν θέλουν να απολέσουν τον έλεγχο στο Μανμπίτζ της Συρίας.

«Οι ΗΠΑ θα επιδοθούν σε πιο βρώμικες τακτικές από εδώ και πέρα. Αποσταθεροποιούν πρώτα τον Κόλπο και αργότερα την Συρία για σχεδόν 30 χρόνια τώρα».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]