Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Τσίπρας έπαθε ράμφο


Τι βρήκε να γράψει η πρωθυπουργάρα μας για τους ηρωικούς φουστανελάδες του ’21; Οτι ξεθηκάρωσαν λόγω… Διαφωτισμού!

Kαι έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στον λογαριασμό του στο twitter: «Η Επανάσταση του '21 είχε μέσα της βαθιά χαραγμένες τις αξίες που έφερε στο προσκήνιο ο Διαφωτισμός. Οπως και οι μεγάλες επαναστάσεις του 18ου αιώνα, στη Γαλλία και την Αμερική».

Αποπειράθηκα να ξορκίσω το ράμφειο πνεύμα απαντώντας στις πρωθυπουργικές αναρτήσεις πρώτα αυτό: «Λάθος, κύριε πρωθυπουργέ. Το 1481, ὅταν ξεσηκώθηκαν οἱ Ἕλληνες μέ ἐπικεφαλῆς τόν Κροκόδειλο Κλαδᾶ, δέν ὑφίστατο Διαφωτισμός». Υστερα του έγραψα και το ακόλουθο: «Ἡ βούληση τῶν Ἑλλήνων νά παραμένουν ἐλεύθεροι δέν χρειάστηκε τόν Διαφωτισμό γιά νά διατηρηθεῖ. Μήν μιλᾶτε μέ φθαρμένα τσιτάτα».

Ακολουθούν μερικές (από τις ευγενέστερες διαθέσιμες) απαντήσεις ορισμένων εκ των «θαυμαστών» του Αλέξη Τσίπρα.

Μπαρμπουνης Αγγελος: «Κύριε πρωθυπουργε μάλλον ξέρεις ιστορία όσο και γεωγραφία (βλ. Λέσβο Μυτιλήνη)».

Theodore Goumas: «Ποιόν διαφωτισμό γνώριζε ο ελληνόψυχος αγράμματος στρατηγός Γιάννης Μακρυγιάννης; Για Του Χριστού την πίστη την Αγία & της Πατρίδος την ελευθερία πολεμήσανε».

Αλέξανδρος Θάνος: «Δεν ξέρετε τι σας γίνεται. Το 1821 ήταν τόσο ταξική Επανάσταση όσο το 1922 έγινε συνωστισμός. Δεν περιμένει κανείς πολλά όμως από το ΚΚΕ Εσωτερικού».

RWR: «Εντάξει. Αντε τώρα γιατί είναι έτοιμη η σκορδαλιά».

Ioannis E Kolovos: «(Και πάλι) λάθος κάνετε, κ. Τσίπρα! Οπως τονίζει ο Θ. Κολοκοτρώνης “Ο δικός μου ο ξεσηκωμός δε μοιάζει μήτε με των Φράγκων, μήτε με κανενού άλλου. Εμείς θ’ αναστήσουμε μία πατρίδα που κεφάλι θα ΄χει το Χριστό. Κι όχι ανθρώπους”. Διήγησις Συμβάντων της Ελληνικής φυλής, Κεφ. Β΄, 44».

Frajesca Sylvestra: «Ο Διαφωτισμος του μεγαλου τρομου της γκιλοτινας και τους φουρνους την Βανδεας που καιγανε ανθρωπους».
Anny: «Και χωρις να βγαλουν ερπη οι επαναστατες».

SL: «Πάντα άσχετος σε ό,τι λέτε. Άκου εκεί, η επανάσταση συνυφασμένη με τις αξίες του Διαφωτισμού. Εννοούσες τη επανάσταση του 1917 γιατί η επανάσταση του 1821 βασιζόταν στην εθνική συνείδηση, τη θρησκευτική πίστη κ τα ιδανικά του Ελληνισμού, τα αντίθετα στοιχεία του Διαφωτισμού».

Παναγιώτης Λιάκος
Δημοκρατία



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]