Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκικός Τύπος για Κατσίκη: «Στριμώχτηκαν στη γωνία» και προσφέρουν ανταλλαγή


«Προσφορά στην Τουρκία» χαρακτηρίζουν τη δήλωση περί ανταλλαγής των δύο Ελλήνων με τους 8 Τούρκους, επικροτώντας ότι «στην Αθήνα μίλησαν για πρώτη φορά ανοιχτά για αυτό»

Σε μία περίοδο που η Τουρκία, προσπαθεί να βρει την παραμικρή αφορμή για να εκμεταλλευτεί γεγονότα, εκβιάζοντας καταστάσεις, είτε με την Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε με τη Συρία, είτε με τις ΗΠΑ, είτε με την Κύπρο, είτε με την Ελλάδα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, έβαλε βούτυρο στο ψωμί των γειτόνων, με την απίστευτη δήλωσή του περί ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης και των 8 Τούρκων πραξικοπηματιών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα.

Ουδέν κρυπτόν υπό τον Τούρκο και ιδιαιτέρως όταν είναι προς το συμφέρον της χώρας. Όταν λοιπόν τους τελευταίους μήνες, πληθώρα κυβερνητικών στελεχών, μεταξύ των οποίων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μπεκίρ Μποζντάγ, ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο αρχηγός των «γκρίζων λύκων», Ντεβλέτ Μπαχτσελί, μία τέτοια δήλωση έγινε παντιέρα από το σύνολο των τουρκικών μέσων.

Με κύριο θέμα τους τις δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ, οι τουρκικές εφημερίδες αποθεώνουν τους Έλληνες που «επιτέλους πρώτη φορά μιλούν για ανταλλαγή», με πρωτοστατούσα την Hurriyet. Στο άρθρο της εφημερίδας αντιμετωπίζεται με ενθουσιασμό, η «προσφορά» του Κώστα Κατσίκη. Η αντίδραση των υπολοίπων μελών της βουλής και των κομμάτων όπως είναι λογικό αναφέρεται μεν, αλλά αντιμετωπίζεται ως κάτι μη σημαντικό.


Από την άλλη πλευρά, η Υeniakit με υπερηφάνεια ανακοινώνει ότι οι Έλληνες «στριμώχτηκαν στη γωνία» και μιλούν για ανταλλαγή. Αναφερόμενη στο γεγονός ότι οι δηλώσεις του Κώστα Κατσίκη, ήρθαν μετά τις δηλώσεις του Ερντογάν, η εφημερίδα παρουσιάζει την ιδέα της ανταλλαγής ως επακόλόυθο των πράξεω του Τούρκου προέδρου, δίνοντας την εικόνα νίκης.


Στο ίδιο κλίμα η Haber7 με τον εμφατικό τίτλο: «Το είπαν για πρώτη φορά! Η προσφορά ανταλλαγής στην Τουρκία», αναφέρει τη θέση του κ. Κατσίκη, ως στέλεχος της κυβέρνησης ο οποίος συζήτησε την ανταλλαγή των Ελλήνων στρατιωτικών με τους Τούρκους πραξικοπηματίες ανοιχτά στην τηλεόραση.


«Το είπαν για πρώτη φορά!», το μέλος της Βουλής, Κώστας Κατσίκης μίλησε για ανταλλαγή ανοιχτά, διατρανώνει και η yenihaber, αναφέροντας τις δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]