Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Ιράκ υπόσχεται αποτροπή επιθέσεων Κούρδων κατά της Τουρκίας


Οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις θα εμποδίσουν τους Κούρδους αντάρτες που εδρεύουν στο βόρειο Ιράκ να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον της Τουρκίας, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ Αμπάντι.

Η δέσμευση αυτή του Αμπάντι έγινε σε μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Μπιναλί Γιλντιρίμ, μία ημέρα αφότου η Άγκυρα απείλησε να επέμβει αν αποτύχει η επιχείρηση της Βαγδάτης εναντίον των ανταρτών στην περιοχή του Σιντζάρ.

Η Τουρκία διαμαρτύρεται εδώ και καιρό ότι οι μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) δρουν ελεύθερα από το Σιντζάρ εξαπολύοντας επιθέσεις σε τουρκικούς στόχους στην άλλη πλευρά των συνόρων.

“Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας έχουν λάβει την εντολή να μην επιτρέψουν την παρουσία ξένων μαχητών στην περιοχή των συνόρων” φέρεται να είπε ο Αμπάντι στον Γιλντιρίμ.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού του Ιράκ, αντιστράτηγος Οτμάν αλ Γάνμι, έστειλε ένα παρόμοιο μήνυμα κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης που πραγματοποίησε σήμερα στις ιρακινές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στο Σιντζάρ, όπως μετέδωσε ο κρατικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Iraqi Media Network. “Ο ιρακινός στρατός ελέγχει πλήρως το Σιντζάρ και τη μεθόριο με την Τουρκία”, είπε.

Την Δευτέρα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Τουρκίας πρόκειται να συναντηθεί με έναν Ιρακινό αξιωματούχο για να συζητήσουν την επιχείρηση των ιρακινών δυνάμεων στο Σιντζάρ. Πρόσθεσε ότι η Άγκυρα θα πράξει “ό,τι είναι απαραίτητο” αν αποτύχει η επιχείρηση αυτή, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή.

Πηγές στο βόρειο Ιράκ ανέφεραν την περασμένη Παρασκευή ότι το PKK θα αποσυρθεί από το Σιντζάρ, όπου εδραιώθηκε το 2014, αφού πήγε εκεί για να βοηθήσει τη μειονότητα των Γιαζίντι οι οποίοι δέχονταν επίθεση από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]