Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρώσος πρέσβης στην Αυστραλία: Η Δύση οδηγεί την κατάσταση σε «νέο Ψυχρό Πόλεμο»


Οι συντονισμένες απελάσεις διπλωματών της Ρωσίας από κράτη της Δύσης εξαιτίας της επίθεσης που φέρεται να διαπράχθηκε με νευροτοξικό παράγοντα εναντίον ρώσου πρώην διπλού πράκτορα στη νοτιοδυτική Αγγλία ενδέχεται να οδηγήσουν σε «κατάσταση Ψυχρού Πολέμου», προειδοποίησε σήμερα ο ρώσος πρεσβευτής στην Αυστραλία Γκριγκόρι Λόγκβινοφ.

Τουλάχιστον 24 χώρες και το NATO προχώρησαν στην απέλαση 140 και πλέον ρώσων διπλωματών, σε αντίδραση για την επίθεση και τη δηλητηρίαση του ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του στην πόλη Σάλσμπερι την 4η Μαρτίου. Το Λονδίνο έχει καταγγείλει ότι η επίθεση διατάχθηκε από τη Μόσχα και ότι χρησιμοποιήθηκε ένας νευροτοξικός παράγοντας που είχε αναπτυχθεί από τους σοβιετικούς, το Ναβιτσόκ.

Ο Λόγκβινοφ, ο πρεσβευτής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Καμπέρα, υποστήριξε ότι δυτικές χώρες συνωμοτούν για να δυσφημίσουν τη Ρωσία, κάτι που κατ' αυτόν ξεκίνησε αφότου η χώρα του άρχισε να ασκεί πιο ανεξάρτητη πολιτική, μετά τη δεκαετία του 1990. «Αν η Δύση συνεχίσει να ακολουθεί αυτή τη γραμμή, φοβάμαι ότι θα βρεθούμε βαθιά σε ψυχροπολεμική κατάσταση», προειδοποίησε.

Τα δύο «στελέχη της ρωσικής υπηρεσίας κατασκοπείας» που ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα απελάσει η κυβέρνηση της Αυστραλίας δεν είναι πράκτορες της υπηρεσίες πληροφοριών, αλλά «διπλωμάτες καριέρας» κι η δραστηριότητά τους ήταν «απόλυτα νόμιμη» στη χώρα που τους φιλοξενούσε, συμπλήρωσε.

Ήγειρε αμφιβολίες για το τι ακριβώς συνέβη στους Σκρίπαλ. «Ποιος έχει δει τους Σκριπάλ μετά τη φερόμενη δηλητηρίασή τους;» απαίτησε να μάθει, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Ποιος έχει δει κάποια αυθεντική ιατρική γνωμάτευση, πέρα από τις δηλώσεις πολιτικών πως δηλητηριάστηκαν με κάποιο υποτιθέμενο νευροτοξικό παράγοντα;»

Για τον ρώσο πρεσβευτή, δεν υπήρχε κανένας λόγος η Ρωσία να ασχολείται με τον πρώην διπλό πράκτορα πλέον. Ο Σκρίπαλ «καταδικάστηκε, εξέτισε την ποινή του, ήταν ελεύθερος. Δεν ενδιαφέρει τη Ρωσία πλέον».

Ο πρεσβευτής Λόγκβινοφ σημείωσε ακόμη πως ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένει εισηγήσεις των στελεχών της κυβέρνησής του για το πώς θα πρέπει να αντιδράσει η Μόσχα στις ομαδικές απελάσεις των διπλωματών.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]