Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέο «Όχι» στην Τουρκία από την Ελληνική Δικαιοσύνη


Νέο «όχι» στην Τουρκία και την έκδοση Τούρκου συνδικαλιστή, είπε η Ελληνική δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα, το Εφετείο Ναυπλίου απέρριψε το αίτημα έκδοσης της Τουρκίας για τον Χασάν Μπιπέρ.

Το σκεπτικό της απόφασης μη έκδοσης στην Τουρκία του Hasan Bibier θα γίνει γνωστό μόλις καθαρογραφεί η απόφαση. Τότε θα ξέρουμε και τους λόγους που το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα έκδοσης. Μέχρι τότε γνωρίζουμε την ομόφωνη απόφαση του Εφετείου Ναυπλίου που αποδέχτηκε την πρόταση της εισαγγελέως για απόρριψη του τουρκικού αιτήματος, επειδή θεωρεί ότι η διώξη είναι λόγω των πολιτικών φρονημάτων του Bibier. Το ίδιο άλλωστε σκεπτικό είχε επικρατήσει και σε προηγούμενο δικαστήριο.

Για την υπόθεση να θυμηθούμε ότι ο Hasan Bibier είναι ένας αγωνιστής και ποιητής 60 χρονών. Επί πολλά χρόνια στον συνδικαλιστικό αγώνα. Επί χρόνια Πρόεδρος του Συνδικάτου Λιμενεργατών Τουρκίας (TÜRK-İŞ LİMAN İŞÇİLERİ). Ήταν στο Δ.Σ. της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εργατών Μεταφορών (ITF). Όταν προφυλακίσθηκε για τις συνδικαλιστικές δράσεις του, στάθηκαν αλληλέγγυοί του με δράσεις οι λιμενεργάτες της Ελλάδας και διαφόρων άλλων χωρών. Έχει εκδώσει έξι ποιητικές συλλογές και είναι ένας αγωνιστής που αφιέρωσε όλη του ζωή του στον αγώνα των εργατών.

Το 2011 συνελήφθη στη Χίο και προφυλακίσθηκε. Τότε η Τουρκία ζήτησε την έκδοσή του από την Ελλάδα, εξασκώντας πιέσεις. Το Εφετείο αποδέχθηκε το αίτημα της Τουρκίας. Κατά της απόφασης αυτής ξεκίνησε απεργία πείνας μόνο με νερό, ζάχαρη και αλάτι, με συνέπεια να μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε δύσκολη κατάσταση. Με την απόφασή του ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα της Τουρκίας και μετά από 53 μέρες ο ίδιος σταμάτησε την απεργία πείνας.

Τώρα, δεύτερη φορά, η Τουρκία ξαναζήτησε την έκδοσή του, με τις ίδιες κατηγορίες. Ο Χασάν Μπιπέρ, εξακολουθεί να βρίσκεται στις φυλακές Ναυπλίου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]