Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

12 σενάρια θερμού επεισοδίου επεξεργάζεται ο Ερντογάν – Το χειρότερο αποτελεί κατοχική επέκταση


Συνολικά 12 σενάρια για πρόκληση θερμού επεισοδίου επεξεργάζεται ο Ερντογάν, σύμφωνα με πληροφορίες του Διεθνολόγου -Στρατιωτικού Αναλυτή, Θανάση Δρούγου.

Τα πέντε από αυτά επικεντρώνονται στην Κυπριακή ΑΟΖ καθώς ο Ερντογάν δήλωσε στη Βάρνα ότι δεν θα υποχωρήσει στο θέμα των υδρογονανθράκων.

Ωστόσο, το χειρότερο από αυτά, είναι το σενάριο της έναρξης γεώτρησης μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ με το γεωτρύπανο της Τουρκίας:

«Μια τέτοια προκλητική ενέργεια αποτελεί κατοχική επέκταση» υπογραμμίζει ο κ. Δρούγος και εξηγεί: «Με απλά λόγια είναι διαφορετικό να εμποδίζει με πλοία μια γεώτρηση μέσα στον δικό σου χώρο. Είναι από τα χειρότερα σενάρια. Οι Τούρκοι χρονικά και τοπικά θα αιφνιδιάσουν και είναι πάρα πολύ δύσκολο να αποτραπεί μια τέτοια ενέργεια γιατί προϋποθέτει στρατιωτικά μέσα που η Λευκωσία δεν διαθέτει. Αρα η Κύπρος θα ενεργήσει κυρίως διπλωματικά και νομικά. Πάντως Τούρκοι αναλυτές επισημαίνουν ότι ένα δυνατό θερμό επεισόδιο στην Κυπριακή ΑΟΖ πιθανότατα να προκαλέσει τερματισμό των γεωτρήσεων.»

Σύμφωνα με τον κ. Δρούγο στην εκπόνηση τέτοιων σεναρίων για την Κύπρο, πρωτοστάτησε ο αρχηγός των ναυτικών δυνάμεων ναύαρχος Αντνάν Οζμπάλ ο οποίος προ ημερών συναντήθηκε γι΄αυτά τα σενάρια με τον Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγό Χουλούσι Ακάρ και τον στρατηγό διοικητή του 11ου κατοχικού σώματος στρατού στην Αττάλεια για την περαιτέρω ανάλυση.

AnalystForChange


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]