Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία αδειάζει ΝΑΤΟ, στηρίζει Μόσχα για Σκριπάλ: Δεν θα λάβει μέτρα κατά της Ρωσίας


Η Τουρκία δεν θα λάβει μέτρα εναντίον της Ρωσίας, την οποία η Βρετανία κατηγορεί για τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στο έδαφός της, «βάσει μια εικασίας», δήλωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο.

Οι ΗΠΑ και πολλές χώρες της ΕΕ αλλά και του ΝΑΤΟ απέλασαν αυτή την εβδομάδα πολλούς Ρώσους διπλωμάτες ως αντίποινα για την επίθεση αυτή.

«Δεν σκοπεύουμε να λάβουμε αντίστοιχα μέτρα απλώς και μόνο επειδή κάποιες χώρες πήραν μέτρα βάσει μιας εικασίας», δήλωσε ο Ερντογάν, όπως έγραψαν σήμερα οι εφημερίδες Hurriyet και Yeni Safak.

«Δεν τίθεται θέμα να αντιδράσουμε όπως εκείνοι», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την επιστροφή του από τη Βουλγαρία.

Η Τουρκία, η οποία διαθέτει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στο ΝΑΤΟ, έχει παραμείνει σχετικά σιωπηλή αναφορικά με την υπόθεση αυτή η οποία οδήγησε το Λονδίνο και τους συμμάχους του να αντιδράσουν με πρωτοφανή τρόπο, ενωμένοι απέναντι στη Μόσχα.

Ο Σκριπάλ, ένας Ρώσος πρώην διπλός πράκτορας που ζούσε στη Βρετανία, και η κόρη του Γιούλια δηλητηριάστηκαν με έναν νευροτοξικό παράγοντα στις 4 Μαρτίου στην πόλη Σάλσμπερι της Βρετανίας.

Τη Δευτέρα το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας «καταδίκασε» την επίθεση, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τη Μόσχα. Λίγο αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ είχε διευκρινίσει ότι η Άγκυρα «δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να λάβει καμία απόφαση κατά της Ρωσίας».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]