Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και όμως, υπάρχει θέμα εσχάτης προδοσίας...


Στο άρθρο "Κοτζιάς: Πρέπει να μπορεί να επιβιώσει δυσκολιών η συμφωνία για το ονοματολογικό" διαβάσαμε και επιβεβαιωθήκαμε για την “ιδιοφυία” που χαρακτηρίζει τον κ. Κοτζιά.
Μία λέξη αρμόζει σε αυτά που αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών μας: ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ!

Ας δούμε τους ισχυρισμούς του και τις απαντήσεις μας σε αυτούς.

Ισχυρισμός 1:
Ο υπουργός Εξωτερικών έκανε αναφορά στην ευρύτερη περιοχή που ιστορικά λέγεται Μακεδονία και σήμερα ανήκει σε τέσσερα κράτη με το μεγαλύτερο μέρος να ανήκει σε εμάς.

Απάντηση:
Δεν θα χαρακτηρίσουμε τις ιστορικές γνώσεις του κ. Κοτζιά. Οι απαντήσεις έχουν ήδη δοθεί, τόσο στο άρθρο "Μαθήματα ιστορίας προς τον ανιστόρητο Νίμιτς", όσο και στο άρθρο "Η απάντηση που δεν δόθηκε ποτέ στην σλαβική προπαγάνδα".

Είναι θλιβερό ακόμα μέχρι και σήμερα να υιοθετείται η σλαβική προπαγάνδα περί γεωγραφικής
Μακεδονίας και με βάση αυτή την προπαγάνδα να “διαπραγματευόμαστε” με παραχαράκτες της Ιστορίας μας, την ίδια την Ιστορία μας. Και μόνο από αυτό καταλαβαίνει κανείς πόσο ακατάλληλος είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος για υπουργός Εξωτερικών!

Ισχυρισμός 2:
Στο πλαίσιο αυτό εξέφρασε την άποψη ότι "είναι μεγάλο βήμα το ότι αυτά τα σύμβολα άρχισαν να περιορίζονται" χαρακτηρίζοντας ως "μη θαρραλέο" να μην αναγνωρίζεται ως σημαντική η αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου από ανθρώπους που στο παρελθόν το θεωρούσαν θεμελιακό αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

Απάντηση:
Να δεχθούμε ότι είναι “θαρραλέο” να αναγνωρίζεται το γεγονός ότι οι Σκοπιανοί άλλαξαν την ονομασία του αεροδρομίου τους.
Μπορεί να μας εξηγήσει ο κ. Κοτζιάς γιατί οι Σκοπιανοί συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τον Ήλιο
της Βεργίνας στις συγκεντρώσεις τους και σε καθημερινές χρήσεις;
Μπορεί επίσης να μας εξηγήσει γιατί τα αγάλματα τους απλώς μεταφέρονται και δεν καταστρέφονται;
Είναι “θαρραλέος” ο κ. Κοτζιάς ώστε να παραδεχθεί ότι η “μετονομασία” αεροδρομίων και δρόμων αποτελεί διαπραγματευτικό “ατού” για την σκοπιανή πλευρά ώστε να κάνουμε και εμείς με την σειρά μας υποχωρήσεις στα ιστορικά μας Δίκαια ως ανταπόδοση στις ανούσιες δικές τους;
Μπορεί να μας εγγυηθεί ο κ. Κοτζιάς ότι αυτές οι “μετονομασίες” δεν θα μετονομαστούν μετά από μία δεκαετία; Και ειδικά αν και όταν τα Σκόπια μπουν σε ΕΕ και ΝΑΤΟ;

Ισχυρισμός 3
“Το ζήτημα με την πΓΔΜ είναι ιστορικό, είπε ο υπουργός Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι το όνομα με τη λέξη "Μακεδονία" ως πολιτική οντότητα υφίσταται εδώ και 70 χρόνια και η λέξη αυτή "περπάτησε" με αναγνώριση από πολλά κράτη, όπως επίσης συσκευάστηκε η λεγόμενη "μακεδονική" γλώσσα η οποία αναγνωρίστηκε από τον ΟΗΕ χωρίς να υπάρξει ελληνική φωνή επί τρία χρόνια γύρω από το θέμα. ”

Απάντηση:
Ελληνικές φωνές υπήρχαν ήδη από την δεκαετία του ΄90 όπως και κοινή απόφαση των πολιτικών αρχηγών αλλά έκτοτε το πολιτικό σύστημα ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για αυτό το θέμα.
Απεναντίας, μέχρι και σήμερα όποιος αντιτάσσεται κατά της σύνθετης ονομασίας θεωρείται “ακροδεξιός”, ”φασίστας”, “εθνικιστής”!
Η “λογική” του υπουργού Εξωτερικών είναι πρωτοφανής!
Είναι σαν να μας λέει ότι αν κάποιοι απήγαγαν τα παιδιά του και οι απαγωγείς κρατούσαν για δεκαετίες τα τέκνα του και ταυτοχρόνως διαφήμιζαν οι απαγωγείς τα παιδιά του ως παιδιά τους, θα πρέπει να θεωρούμε ως δεδομένο, όχι απλώς την “διαπραγμάτευση” για το αν είναι δικά του παιδιά ή όχι, αλλά και την κατανόηση εκ μέρους του ότι τα παιδιά του έχουν αναγνωριστεί απ' όλο τον κόσμο ως παιδιά των απαγωγέων!!

Ισχυρισμός 4
“Ο Ν. Κοτζιάς ανέδειξε επίσης τη σημασία των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που όπως είπε "σπάσανε τις προκαταλήψεις" τονίζοντας ότι "το κάναμε διότι είναι εθνικό μας συμφέρον. Υπό το πρίσμα αυτό υπογράμμισε την αίσθηση ευθύνης που οφείλει να έχει η χώρα μας ως ισχυρότερη χώρα για την περιοχή μας". "Θέλουμε- είπε- να τελειώνουμε με τα πυροδοτήματα της Ιστορίας που μας κρατούν φυλακισμένους. "Εμάς μας συμφέρει μία περιοχή που θα αναπτύσσεται οικονομικά και θα αναπτύσσεται μαζί μας βγαίνοντας από την κρίση". Τόνισε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε να γίνονται βαλκανικές πολιτικές χωρίς εμάς" επισημαίνοντας ότι "η αδράνεια είναι βαθιά λανθασμένη στην εποχή της παγκοσμιοποίησης" ”

Απάντηση:
Αν θεωρεί ο υπουργός Εξωτερικών ότι οι Σκοπιανοί έχουν αποδείξει ότι είναι αντάξιοι εμπιστοσύνης, τότε έχει καταργηθεί η λογική.
Μέχρι και σήμερα κατηγορούμαστε για “γενοκτονίες” εις βάρος τους!
Μέχρι και σήμερα οι Σκοπιανοί υποτίθεται ότι “διαπραγματεύονται”, αλλά δεν δέχονται σύνθετη ονομασία ούτε αλλαγή του Συντάγματος τους, ούτε και της κάλπικης “ταυτότητάς” τους!
Πως είναι δυνατόν να εμπιστευόμαστε τέτοιο κράτος όταν “υποχωρεί” σε ανούσια θέματα ενώ σε θέματα ουσίας υποδηλώνει αλυτρωτισμό μέσω “μακεδονικής” ταυτότητας, γλώσσας, και “μειονότητας” στην χώρα μας;
Ο υπουργός Εξωτερικών δεν αναφέρει ποιά είναι τα “πυροδοτήματα” και ποιός τα “πυροδοτεί”;
Θεωρείται “πυροδότημα” τα συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα;
Ή μήπως το δικαίωμα μας να υπερασπιζόμαστε την Ιστορία μας;
Και μόνο το γεγονός ότι ο κ. Κοτζιάς δεν υπερασπίζεται την ιστορία μας, δίνει το “ηθικό δικαίωμα” στους Σκοπιανούς να απαιτούν ακόμα περισσότερες αξιώσεις, που δεν δικαιούνται, και φαίνονται στα μάτια του κόσμου ως “Μακεδόνες” μόνο κα μόνο επειδή δείχνουν ανυποχώρητοι.
Αν στο όνομα της “μη αδράνειας” αποδεχόμαστε υποτελείς λύσεις, τότε όχι μόνο δεν βγαίνουμε από την κρίση, όχι μόνο διαιωνίζεται το πρόβλημα, αλλά θα φτάνουμε στο σημείο να διαπραγματευόμαστε και εδάφη μας!

Ισχυρισμός 5
“Στη συνέχεια ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς στην εξωτερική πολιτική, ότι δεν μπορεί η ισχυρή Ελλάδα με την μακραίωνη ιστορία της, να φοβάται να κάνει ένα συμβιβασμό με ένα μικρό κράτος που δεν έχει βρει ακόμα την ταυτότητά του και να φοβάται να επιδείξει ευθύνη στην περιοχή. ”

Απάντηση:
Καταρχήν πως ορίζει ο υπουργός τον “συμβιβασμό”;
Γιατί θεωρείται “συμβιβασμός” η παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας σε Σλάβους και όχι υποχώρηση;
Γιατί θεωρείται “συμβιβασμός” η υιοθέτηση της σλαβικής προπαγάνδας περί “Γεωγραφικής Μακεδονίας” και όχι υποχώρηση από τα ιστορικά μας Δίκαια;
Γιατί έχουμε την ανάγκη να “συμβιβαζόμαστε” αφού εμείς είμαστε οι ισχυροί και οι Σκοπιανοί το μικρό κράτος; Το μικρό κράτος υποτίθεται ότι συμβιβάζεται! Ο ισχυρός τι ανάγκη έχει να συμβιβαστεί;
Όμως η αφέλεια του υπουργού περί “μικρού κράτους” είναι πρωτοφανής και επικίνδυνη.
Και αυτό, διότι σήμερα δεν έχει σημασία αν είσαι “μικρός” ή “ισχυρός, αλλά ποιός καλύπτει τις πλάτες σου. Και το Κόσσοβο εθεωρείτο μικρό, αλλά έχει σχεδόν αναγνωριστεί ως ανεξάρτητο κρατίδιο, λόγω υποστήριξης από ΗΠΑ και ΕΕ.
Όσο για την “ταυτότητα” των Σκοπιανών που δεν έχει βρεθεί, είναι τελείως διαφορετικό να έχουν ταυτότητα (σλαβο-βουλγάρικη) και εντελώς διαφορετικό να κλέβουν μία ταυτότητα που ανήκει σε γειτονικό κράτος με την δικαιολογία ότι πρέπει να την βρουν.
Και μόνο το γεγονός ότι κλέβουν κάτι που δεν τους ανήκει, υποδηλώνει ότι στο μέλλον θα έχουν και εδαφικές διεκδικήσεις, μέσω κλοπής της Ιστορίας μας.

Ισχυρισμός 6
"Το όνομα που θα συμφωνήσουμε δεν θα πρέπει να έχει αλυτρωτικά στοιχεία, πρέπει να έχει ένα γεωγραφικό προσδιορισμό. Μια σύνθετη ονομασία που να εκφράζει την ιδιαιτερότητα και γεωγραφικότητα αυτού του κράτους χωρίς να προσβάλει καμία από τις δύο πλευρές". είπε ο Ν. Κοτζιάς και συνέχισε: "Και θεωρώ μεγάλη υπόθεση το γεγονός ότι σήμερα οι άνθρωποι της χώρας στα βόρειά μας θεωρούν ότι η λέξη Μακεδονία και μακεδονική γλώσσα δεν αφορά τον Μεγαλέξανδρο, την αρχαιότητά μας". Εξέφρασε δε την βαθιά του πεποίθηση ότι "αν κάνεις διαπραγματεύσεις και επιβάλεις μια λύση που η άλλη πλευρά δεν θέλει αλλά απλώς της επιβλήθηκε γεννιέται ο ιστορικός αναθεωρητισμός, η διάθεσή της να τα αλλάξει όλα"

Απάντηση:
Τα αλυτρωτικά στοιχεία υποδηλώνονται στον όρο “Μακεδονία” και μόνο.
Είτε “Βόρεια”, είτε “Άνω”, είτε “Σλαβο-” από την στιγμή που τους δίδεται το δικαίωμα να χρησιμοποιείται αυτός ο όρος, τους δίδεται το δικαίωμα πολιτιστικά και ιστορικά να διεκδικούν την “μακεδονικότητά τους”!
Άσχετα αν ΤΩΡΑ ισχυρίζονται ότι δεν είναι απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου.
Αυτό σημαίνει ότι αυτομάτως αμφισβητείται η Ελληνικότητα της Μακεδονίας, ενώ ταυτοχρόνως προσδίδεται σε αυτόν τον όρο μία ανύπαρκτη σλαβικότητα!
Και αφού σε αυτόν τον όρο προσδίδεται μια πρωτοφανής σλαβική χροιά, οτιδήποτε σχετίζεται με τον όρο “μακεδονικό” θα υπονοεί ότι και ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ θα έχουν το δικαίωμα να ισχυρίζονται ότι αποτελούν μέρος αυτού!
Δηλαδή η Ιστορία μας ξαναγράφεται ακριβώς όπως επιθυμούν οι Σκοπιανοί.
Αν ο κ. Κοτζιάς θεωρεί πως με αυτόν τον τρόπο δεν προσβάλλεται η πλευρά μας, τότε πλανάται πλάνην οικτράν.
Επιπλέον είναι εντελώς άδικο να εξομοιώνονται ο νοικοκύρης με τον κλέφτη!
Αυτή η εξομοίωση δίνει το ηθικό πλεονέκτημα στους Σκοπιανούς να αντιμετωπίζονται ως ισότιμοι μας και ως συνομιλητές, που θα πρέπει εμείς οι ίδιοι να σεβαστούμε τις “ιδιαιτερότητες” τους.
Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρει και το “επιχείρημα” περί “μακεδονικής γλώσσας” που δεν σχετίζεται με τους προγόνους μας και την αρχαιότητα μας!
Δεν μας αναφέρει όμως τι αφορά η “μακεδονική γλώσσα” τους ιδίους τους Σκοπιανούς σήμερα!
Και από πότε!
Η επικινδυνότητα του υπουργού μας όμως αποδεικνύεται στο τέλος που αναφέρεται στον ιστορικό αναθεωρητισμό!
Να εξηγήσουμε στον υπουργό μας, ότι ιστορικός αναθεωρητισμός υπάρχει ήδη! Κα μάλιστα εις βάρος μας! Προτού ασχοληθεί με τις “ευαισθησίες” των παραχαρακτών και των κλεφτών της Ιστορίας ΜΑΣ, καλό θα ήταν να ασχοληθεί με τα ιστορικά Δίκαια της δικής μας πλευράς!
Διότι αυτό που βλέπουμε είναι μία επιβολή λύσης εις βάρος μας, αφού οι ίδιοι οι πολιτικοί δεν σέβονται την άποψη της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού που αντιτίθεται στην παράδοση του όρου “Μακεδονία” και δεν τολμούν καν να θέσουν δημοψήφισμα σχετικά με αυτό!
Ενώ οι Σκοπιανοί θα κάνουν!
Και ο υπουργός θα πρέπει να απαντήσει στο εξής ερώτημα:
Αν δεν επιβάλουμε τίποτα απολύτως και οι Σκοπιανοί θεωρούνται και από εμάς “Μακεδόνες”, τότε θα έχει λυθεί το πρόβλημα, ή μήπως δεν θα έχει λυθεί επειδή θα αντιδράσουμε εμείς ώστε να τα αλλάξουμε όλα;

Ισχυρισμός 7
“Ο Ν. Κοτζιάς αναφέρθηκε και στην αντίληψή του για τον πατριωτισμό: "Να αγαπάς τα πάτρια εδάφη, την ιστορία σου, την κουλτούρα σου, τις κατακτήσεις και τους αγώνες του λαού σου και να είσαι περήφανος γι αυτά", σημείωσε ενώ, όπως είπε, "δεν είναι πατριωτισμός να αρνείσαι το δικαίωμα στην άλλη πλευρά να είναι και αυτή περήφανη για τη δικιά της ιστορία την πραγματική και να ταυτίζεται με τον δικό της πολιτισμό".
Τέλος ολοκληρώνοντας ο υπουργός Εξωτερικών, υπογράμμισε ότι "πατριωτισμός σημαίνει μία σύνθετη ονομασία που να ισχύει για όλους και για όλες τις σχέσεις, δηλαδή και για το εσωτερικό, να ισχύει και να εκφράζεται αυτό και από τη διεθνή συμφωνία που θα κάνουμε στον ΟΗΕ και από την διακρατική συμφωνία και από τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο σύνταγμά τους. Αποσαφήνισε δε ότι "δεν πρέπει να αφήσουμε στο μέλλον να γεννηθούν καινούρια προβλήματα. Διότι χωρίς erga omnes θα έχουμε επενδύσει σε μελλοντικές τριβές καθημερινότητας που θα συσσωρεύσουν πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά που έχουμε σήμερα" τονίζοντας επίσης ότι "η αλλαγή του συντάγματος είναι αναγκαία όχι μόνο για τη δική μας εξασφάλιση αλλά και για τη δική τους" . “

Απάντηση:
Αν θεωρεί ο υπουργός το ξεπούλημα ενός όρου που σχετίζεται αποκλειστικά και μόνο με την δική μας Ιστορία και όχι με την Ιστορία των Σλάβων ως “πατριωτισμό”, τότε η λογική έχει χάσει το νόημα της και οι λέξεις έχουν χάσει την σημασία τους.
Βγάζουμε και το καταπληκτικό συμπέρασμα ότι για να θεωρούμαστε πατριώτες πρέπει να υιοθετούμε τις απόψεις παραχαρακτών και κλεπτών της Ιστορίας μας!
Ο υπουργός δεν μας αναφέρει ποιά είναι η “πραγματική” ιστορία των σκοπιανών, κατά της οποίας εμείς δεν πρέπει να εναντιωνόμαστε, αν θέλουμε να αποκαλούμαστε πατριώτες!
Ποιός είναι ο “πραγματικός” πολιτισμός των Σκοπιανών και πως σχετίζεται με την Μακεδονία;
Ποιός μας εγγυάται πως οι αλλαγές στο Σύνταγμα τους δεν θα τροποποιηθούν πάλι αφού τα Σκόπια μπουν σε ΕΕ και ΝΑΤΟ;
Και γιατί θα πρέπει να υιοθετηθεί η προπαγάνδα περί σύνθετης ονομασίας ως απόδειξη “πατριωτισμού”;
Με ποιά ιστορικά επιχειρήματα έχει πείσει ο υπουργός μας, ότι οι Σκοπιανοί δικαιούνται να χρησιμοποιούν τον όρο “Μακεδονία”;
Και αν τελικά η ανάγκη για παράδοση του όρου σχετίζεται με την “ιστορία” και “πολιτισμό” των Σκοπιανών και όχι με την αναγνώριση του κρατιδίου αυτού ως “Μακεδονία”από 130 χώρες ή με ενδεχόμενα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα των ισχυρών στην περιοχή μας;

Πως σχετίζονται όλα αυτά με τον πατριωτισμό, κ. Κοτζιά;
Όλα αυτά μάλλον με προδοσία φαίνονται και προκειμένου να την δικαιολογήσετε πετάτε την μπανανόφλουδα του “πατριωτισμού”!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Μπράβο σας!Εύγε!Αυτά πρέπει να υπάρχει κάποιος όταν κάνει δηλώσεις και γράφει "περισπούδαστα άρθρα"ο κ.Κοτζιάς να του τα λέει τετατετ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρθρογράφε διάβασε καλύτερα τα άρθρα του Συντάγματος και του Ποινικού Κώδικα για το θέμα και σβήσε το "μάλλον" από την πρόταση "Όλα αυτά μάλλον για προδοσία φαίνονται"
    Γράφεις ένα τόσο μακροσκελές και με σωστά επιχειρήματα άρθρο, για να καταλήξεις σε αυτήν την πρόταση; Είναι κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακομη στο μαλλον εισαι εσυ ;
    Δεν ειναι φανερο οτι εβαλαν να παριστανουν οτι κυβερνουν οι σημερινοι κατσαπλιαδες , αεργοι και αμορφωτοι ανθελληνες δωσιλογοι κομμουνιστες για να βαλουν την ταφοπετρα στον ταφο μας που ανοιξαν οι πρασινες χολερες και οι νουδουδες ;
    Μια συμμορια ειναι ΟΛΟΙ τους και υπακουουν τυφλα στο ιδιο αφεντικο . Και αυτο το εχει καταλαβει πανω απο τον μισο πληθυσμο της Πατριδος , εκτος απο τους πτυχιουχους α-σπουδαστους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]