Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι πρώην της Mosad ζητούν απομάκρυνση Νετανιάχου!


Έξι πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών Πληροφοριών του Ισραήλ, σε κοινή συνέντευξή τους, κατηγορούν τον δεξιό πρωθυπουργό της χώρας, Benjamin Netanyahu, ότι θέτει σε κίνδυνο το μέλλον του εβραϊκού κράτους, λίγο πριν τον εορτασμό των 70 ετών από την ίδρυσή του.

Οι πρώην επικεφαλής της Mosad μίλησαν στην Yedioth Ahronoth, πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα του Ισραήλ, η οποία έχει γενικά επικριτικές θέσεις έναντι του B. Netanyahu.

Ο Dany Yatom, επικεφαλής της Mosad επί της πρώτης θητείας Netanyahu στην πρωθυπουργία, τη δεκαετία του ’90, κάλεσε σε απομάκρυνσή του από τον θώκο του πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον ίδιο και τους συνεργάτες του ότι «βάζουν τα προσωπικά τους συμφέροντα πάνω από τα εθνικά», ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες που τους εμπλέκουν σε υποθέσεις διαφθοράς.

Η αστυνομία του Ισραήλ ανέκρινε τη Δευτέρα τον κ. Netanyahu για τις σχέσεις του με την μεγαλύτερη τηλεπικοινωνιακή εταιρεία της χώρας.

Ο κ. Yatom εξέφρασε ακόμη την ανησυχία του για το γεγονός ότι, με την διπλωματική ακινησία στο παλαιστινιακό, το Ισραήλ πρακτικά μετατρέπεται σε κράτος δύο εθνών, Ισραηλινών και Παλαιστινίων, πράγμα που αποτελεί κίνδυνο «για τον εβραϊκό και δημοκρατικό χαρακτήρα του».

«Έχουμε παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα εδώ και θέλω να μεγαλώσουν σε μια υγιή χώρα – και σήμερα η χώρα είναι άρρωστη», τόνισε ο Zvi Zamir, διευθυντής της Mosad μεταξύ 1968 και 1974.

Το γραφείο του κ. Netanyahu αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις των πρώην διευθυντών της Mosad. Σε αυτές απάντησε μέσω Twitter ο υπουργός Παιδείας Naftali Benet, χαρακτηρίζοντάς τες «απλώς αναληθείς».

«Η χώρα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση», είπε ο κ. Benet, ο οποίος πλασάρεται ως πιθανός διάδοχος του B. Netanyahu, στην ηγεσία της ισραηλινής Δεξιάς.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]