Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο νέος βαλκανικός διάδρομος για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες…


Μπορεί από τον Μάρτιο του 2016 ο λεγόμενος Βαλκανικός διάδρομος, τον οποίο ακολουθούσαν οι πρόσφυγες και οι παράνομοι μετανάστες, να είναι κλειστός, όμως ο νέος Βαλκανικός διάδρομος είναι γεγονός!

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων AFP και το Euractiv, οι παράνομοι μετανάστες και οι πρόσφυγες, περνάνε από την Τουρκία στην Ελλάδα και μετά μέσω Αλβανίας και Μαυροβουνίου φτάνουν στην Βοσνία. Από εκεί ελπίζουν να φτάσουν στην βόρεια και κεντρική Ευρώπη.

Οι ειδικοί πιστεύουν πως ακολουθούν τους διαδρόμους των εμπόρων ναρκωτικών και των λαθρεμπόρων. Το δίκτυο έχει πλέον οργανωθεί και πληρώνεται αδρά για την μεταφορά των παράνομων μεταναστών και των προσφύγων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το πέρασμα από την Τουρκία στην Ελλάδα κοστίζει 1000 δολάρια (800 ευρώ), από την Ελλάδα στην Αλβανία 1000 ευρώ, κλπ, κλπ…

Σύμφωνα με τις Αρχές της Βοσνίας, από την αρχή του έτους έχουν εισέλθει στην χώρα 700 παράνομοι μετανάστες, ενώ απετράπη η είσοδος άλλων 800. Πρόκειται κυρίως για Σύριους, Πακιστανούς, Λίβυους και Αφγανούς.

Οι Βοσνιακές Αρχές φοβούνται πως θα υπάρξει μεγάλο κύμα μετανάστευσης με το που θα καλυτερεύσει ο καιρός. Οι υποδομές για υποδοχή μεταναστών στην χώρα είναι ελάχιστες και ήδη γεμάτες.

Οι Βόσνιοι υποστηρίζουν πως ουσιαστικά αδυνατούν να φυλάξουν τα σύνορα της χώρας τους με την Κροατία (που ανήκει στην ΕΕ), καθώς τα σύνορα είναι τουλάχιστον 1000 χιλιόμετρα σε μήκος και διαθέτουν μόλις 2000 συνοριοφύλακες.



Cosmostatus


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]