Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Σφαλιάρα" από την Ακαδημία Αθηνών στην κυβέρνηση του Τσίπρα


Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως η Ακαδημία Αθηνών είναι ένας "ετερόκλητος όχλος". Πόσο δε μάλλον "ανιστόρητος", "ιδιοτελής", "εθνικιστής" ή "με φασίζοντα χαρακτηριστικά", τα οποία επικαλέστηκε η κυβέρνηση και τα διάφορα "παπαγαλοειδή" της για τις δύο συγκεντρώσεις - συλλαλητήρια που έγιναν από τους πολίτες προκειμένου να πεισθεί η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα να σταματήσει τις συζητήσεις της σχετικά με ονομασία των Σκοπίων που θα περιλαμβάνει την λέξη - όρο "Μακεδονία".

Σε μια σπάνια παρέμβασή της για ένα σοβαρό θέμα της επικαιρότητας η Ακαδημία Αθηνών παίρνει θέση για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Η Ακαδημία Αθηνών, η διανόηση της χώρας, με ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει ότι παρακολουθεί αδιαλείπτως το θέμα.
Τονίζει επίσης ότι προϋπόθεση για την οποιαδήποτε συμφωνία είναι η τροποποίηση του Συντάγματος της γειτονικής χώρας.
Η Ακαδημία Αθηνών αποκαλεί την γειτονική χώρα Κράτος των Σκοπίων και μάλιστα το καλεί να εγκαταλείψει τις αλυτρωτικές διεκδικήσεις του.

Καταλήγει, αναφέροντας ότι: «Ο τόπος εγκατάστασης ενός λαού -και μόνον- δεν είναι προσδιοριστικός της ταυτότητάς του. Η παρατεινόμενη εκκρεμότητα δεν είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών».

Όλη η ανακοίνωση της Ακαδημίας Αθηνών για το Σκοπιανό

Με αφορμή ερωτήματα προς την Ακαδημία Αθηνών για το ποια είναι η θέση της σχετικά με το θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, που επανήλθε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της Ακαδημίας εξέδωσε σήμερα την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Ακαδημία Αθηνών παρακολουθούσα αδιαλείπτως το εθνικής σημασίας αυτό θέμα, έχει κατ’ επανάληψη διατυπώσει δημοσία τις θέσεις της με βάση αδιάσειστα ιστορικά, πολιτιστικά και αρχαιολογικά δεδομένα. Επισημαίνει ότι απαραίτητη προϋπόθεση οποιασδήποτε συμφωνίας για την ονομασία του κράτους των Σκοπίων πρέπει να είναι η τροποποίηση του Συντάγματός του, η εγκατάλειψη των αλυτρωτικών διεκδικήσεων (σχολικά βιβλία, γεωγραφικοί χάρτες, αγάλματα Μ. Αλεξάνδρου, κλπ.) και της οικειοποίησης της ιστορίας, του πολιτισμού και των συμβόλων της χώρας μας. Ο τόπος εγκατάστασης ενός λαού -και μόνον- δεν είναι προσδιοριστικός της ταυτότητάς του. Η παρατεινόμενη εκκρεμότητα δεν είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών».

Η Ελληνική κυβέρνηση απελπιστικά μόνη υποστηρίζει την προπαγάνδα των Σκοπίων

Οι τελευταίες αυτές εξελίξεις αποδεικνύουν πως η συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου όχι μόνο δεν διαθέτει κανέναν σεβασμό προς την ιστορία της Ελλάδας, αλλά ούτε καν αναγνωρίζει την "φωνή του λαού" που δύο φορές την κάλεσε "να επανέλθει στην τάξη". Αυτή η διαφοροποίηση της κυβέρνησης των "εθνομηδενιστών και του αριστερόστροφου φασισμού" (όπως την αποκάλεσε ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης) από οποιαδήποτε έννοια της δημοκρατίας και του σεβασμού προς την βούληση των πολιτών, αποδεικνύει πως αυτή η κυβέρνηση δεν προτίθεται να εργαστεί σύμφωνα με τον θεσμικό της ρόλο και μη σεβόμενη το Σύνταγμα της Ελλάδας και τους έλληνες πολίτες εργάζεται αφειδώς για την ικανοποίηση των ιδεοληπτικών της αρχών και τις απαιτήσεις τρίτων, οι οποίες αντίκεινται στα συμφέροντα της Ελλάδας.

Αυτή η κυβέρνηση, η οποία πρόθυμα διαγράφει μέρος της ελληνικής ιστορίας και θρασύτατα προκαλεί την οργή των πολιτών, απέδειξε πως εκτελεί συμβόλαιο κατά της Ελλάδας και επί της ουσίας έχει ήδη παραιτηθεί από οποιαδήποτε διεκδίκηση επανεκλογής της, χωρίς να αντιλαμβάνεται πως υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ποινικής δίωξής της. Εκτός και εάν κάποιοι (ποιοί άραγε;) έχουν διαβεβαιώσει τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν πρόκειται να υπάρξουν επιπτώσεις από τα όσα εις βάρος της Ελλάδας αποδέχεται ο ίδιος και η κυβέρνησή του...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

47 σχόλια :

  1. Εκ της περιγραφής ιθαγένειας με μακεδονικό ονομαστικό προσδιορισμό υπερσκελίζεται η κάθε αλλαγή στο σύνταγμα.
    Ο ανιστόριτος αλυτρωτισμός βρίσκεται και μόνον στο όνομα και στην "κληρονομιά" που απορρέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Γεωργίου πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος, μια Συνταγματική/Νομική φόρμουλα, που να ακυρώνει κάθε τέτοια συμφωνία, έστω και αν υπογραφεί.

    Ένα διαδικτυακό πανελλήνιο δημοψήφισμα, οργανωμένο από τις Παμμακεδονικές Ενώσεις, ίσως θα μπορούσε να καταδεικνύει μετ'αποδείξεως την αντισυνταγματικότητα μιας τέτοιας συμφωνίας με τα Σκόπια, ως ερχόμενη σε πλήρη αντίθεση με τη βούληση του ελληνικού λαού. θα μπορούσε να ακυρωθεί εκ των υστέρων στο ΣτΕ, αλλά έχει χαθεί εντελώς η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού σε αυτό.

    Δεν πρέπει να μείνουμε με "σταυρωμένα χέρια" και λόγια μόνον ή έστω "άσφαιρα" συλλαλητήρια (ένα "παρών" και φύγαμε) Πρέπει να βρούμε τρόπους να μην περάσει του Τσίπρα και του Κοτζιά και των "κυρίων" τους το θέλημα, αλλά η αταλάντευτη και πανίσχυρη και συντριπτικά πλειοψηφική βούληση του ελληνικού λαού και του Ελληνισμού.

    Οπωσδήποτε ο Ελληνισμός, εντός και εκτός Ελλάδος, πρέπει να προβεί σε Παγκόσμια καταγγελία για το τι πράττει η κυβέρνηση του εναντίον της Ιστορίας του, που είναι και Ιστορία της ανθρωπότητας. Αν μη τι άλλο την γελοιοποιεί και οι σοβαροί άνθρωποι του πλανήτη, θα το κατανοήσουν αυτό πολύ καλά. Επίσης να καταγγελθεί το έλλειμμα δημοκρατίας στην Ελλάδα, ως απότοκο της ΝΤΠ και να προειδοποιούνται οι λαοί ότι πλέον υπάρχει μια αυξανόμενη "πολιτική" τάση να μην μετράει η βούληση τους.

    Αν δεν διεθνοποιήσουμε το πρόβλημα μας θα το χάσουμε! Και ο απανταχού Ελληνισμός έχει τη δύναμη να το διεθνοποιήσει. Ας βγει ο διεθνής μας Μίκης Θεοδωράκης και εδώ μπροστάρης. Ελληνισμός ενωμένος, ποτέ νικημένος. Κάτω και έξω όλες οι διχαστικές φωνές.

    Δεν υπάρχει στον ΟΗΕ Τμήμα προστασίας της παγκόσμιας κληρονομιάς; Γιατί δεν καταγγέλλουμε εκεί, ότι ένας "χτεσινός" λαός, σλαβικός, που δεν μπορεί να διαβάσει ούτε να εξηγήσει στη δική του γλώσσα μια αρχαία επιγραφή της εποχής των αρχαίων Μακεδόνων παριστάνει τον ιστορικό κληρονόμο του Μεγάλου Αλεξάνδρου!, προσπαθώντας να υποκλέψει τη δική μας κληρονομιά και να αλλοιώσει την Ιστορική αλήθεια.

    Πιστεύω ότι το επόμενο συλλαλητήριο που πρέπει να οργανωθεί πολύ σύντομα το σύνθημα πρέπει να είναι "ΈΞΩ Ο ΝΙΜΙΤΣ", (ο ανεκδιήγητος αυτός άνθρωπος του ΟΗΕ!) και "ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΘΕ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑΣ" .

    Στο τέταρτο συλλαλητήριο, αν χρειαστεί και τέταρτο, δεν μπορώ καν και δε θέλω να φανταστώ τι θα συμβεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γίνεται, δημιουργείται τετελεσμένο άνευ προηγουμένου με την κυβέρνηση να ακολουθεί την εμφυλιοπολεμική περίοδο μέσω σύγχρονων προσχημάτων.

      Ε.Ε. και ΝΑΤΟ θα εντάξουν το κρατίδιο των Σκοπίων αναγνωρίζοντας μέσω και της Ελλάδος ως "Mακεδονία". Από το όνομα αυτούσια ή από παράγωγο σύνθετης ονομασίας θα απορρέει και ιθαγένεια κατά συνάφεια ιστορικών μακεδονικών εδαφών με αναγνώριση εθνοτικής ταυτότητας σε βαθμό ιδρύσεως και αναγνωρίσεως Έθνους και κληρονομικών δικαιωμάτων ή "ζητημάτων" δορυφορικών κατασκευασμένων μειονοτικών θεμάτων αυτοπροσδιορισμού, με την Ελλάδα να πρέπει να συμβιβαστεί και να υποχωρήσει μπροστά στις δυνάμεις που θα προστατεύουν πολιτικά-νομικά νατοϊκά αυτό το γεγονός. Ανάλογο βεβαίως του κυπριακού "τετελεσμένου".

      Ακόμα και στην περίπτωση επιτευχθεί μια εξαιρετικά μετριοπαθή εκδοχή αλλαγής συντάγματος των Σκοπίων δεν εξασφαλίζει απολύτως τίποτα ως προς την Ελλάδα.
      Ο πληθυσμός των Σκοπίων θα υπάγεται ως "μακεδονικό Έθνος" στη διακύρηξη των ηνωμένων εθνών για τα δικαιώματα των αυτόχθονων πληθυσμών 61/295 της 13ης Σεπτεμβρίου 2007 (2) Βλ. ψήφισμα 2200 A (XXI), παράρτημα. (3) A/CONF.157/24 (μέρος Ι), ΚΕΦ. III.
      (4) το ψήφισμα 217 A (III).

      Αυτά τα τετελεσμένα κατά πρώτον δεν αναιρούνται δηλαδή η (ανιστόρητη) αναγνώριση προνομιακής και η κατοχύρωση "αυτοχθονίας" συνδεόμενης της ερύτερης περιοχής της Μακεδονίας, αυτόματη ανάδυση θεμάτων "μακεδονικών μειονοτήτων" ή σκοπιανού δόγματος "αλύτρωτων εδαφών" ενώ κατά δεύτερον υπερσκελίζουν ως την μετριοπαθή αλλαγή συντάγματος. Κατά τρίτον η νέα αυτή διεθνή καθιέρωση έχει το απόλυτο έρεισμα και πλεονέκτημα να παραβιάσει κάθε είδους συμφωνία. Ποιες τηρούνται εξάλλου;; Ακόμα και η συνθήκη της Λωζάνης παραβιάζεται εξωφθαλμα με τροπολογίες μέσω τουρκικού δάκτυλου και της ίδιας της κυβέρνησης σύριζα βάσει του αυτοπροσδιορισμού και ήδη όσον αφορά τη Θράκη, οργανώσεις διεθνώς αρχίζουν να υιοθετούν την ονομασία "τουρκική ένωση Ξάνθης" παραβιάζοντας τη συνθήκη.

      Στο σκοπιανό θέμα λειτουργούν μεθοδευμένα και δολίως με κατάχρηση πληρεξουσιότητας θέτοντας σε διαπραγμάτευση τμήμα της εθνικής κυριαρχίας σε συνεννόηση με ξένες εχθρικές δυνάμεις που έχουν συνάψει μεταξύ τους συμμαχίες επιβούλευσης της Εθνικής Ελληνικής κυριαρχίας (Τουρκία Σκόπια).

      Ενδεχομένως να αντιστραφεί η κατάσταση εάν συλληφθούν για κατάχρηση πληρεξουσιότητας 151 πριν περαστεί από το κοινοβούλιο, ή όταν ψηφιστεί συλληφθούν άμεσα με επίκληση του αρθ. 151 καθώς και για προδοσία της Χώρας - επιβουλή της ακεραιότητας της Χώρας.

      Η μομφή σε γενικές γραμμές είναι πως λειτουργούν με κατάχρηση της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας ερχόμενοι σε διαπραγμάτευση με ξένες επεκτατικές εχθρικές δυνάμεις και στρατιωτικοπολιτικά δογμάτα ξένων χωρών που επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία.

      Διαγραφή
    2. Διορθ σχόλιο.
      Δεν γίνεται, δημιουργείται τετελεσμένο άνευ προηγουμένου με την κυβέρνηση να ακολουθεί την εμφυλιοπολεμική περίοδο μέσω σύγχρονων προσχημάτων.

      Ε.Ε. και ΝΑΤΟ θα εντάξουν το κρατίδιο των Σκοπίων αναγνωρίζοντας το μέσω και της Ελλάδος ως "Mακεδονία". Από το όνομα αυτούσια ή από παράγωγο σύνθετης ονομασίας θα απορρέει και ιθαγένεια κατά συνάφεια ιστορικών μακεδονικών εδαφών με αναγνώριση εθνοτικής ταυτότητας σε βαθμό ιδρύσεως και αναγνωρίσεως Έθνους και κληρονομικών δικαιωμάτων ή "ζητημάτων" δορυφορικών κατασκευασμένων μειονοτικών θεμάτων αυτοπροσδιορισμού, με την Ελλάδα να πρέπει να συμβιβαστεί και να υποχωρήσει μπροστά στις δυνάμεις που θα προστατεύουν πολιτικά-νομικά νατοϊκά αυτό το γεγονός. Ανάλογο βεβαίως του κυπριακού "τετελεσμένου".

      Ακόμα και στην περίπτωση που επιτευχθεί μια εξαιρετικά μετριοπαθή εκδοχή αλλαγής συντάγματος των Σκοπίων δεν εξασφαλίζει απολύτως τίποτα ως προς την Ελλάδα.
      Ο πληθυσμός των Σκοπίων θα υπάγεται ως "μακεδονικό Έθνος" στη διακύρηξη των ηνωμένων εθνών για τα δικαιώματα των αυτόχθονων πληθυσμών 61/295 της 13ης Σεπτεμβρίου 2007 (2) Βλ. ψήφισμα 2200 A (XXI), παράρτημα. (3) A/CONF.157/24 (μέρος Ι), ΚΕΦ. III.
      (4) το ψήφισμα 217 A (III).

      Αυτά τα τετελεσμένα κατά πρώτον δεν αναιρούνται δηλαδή η (ανιστόρητη) αναγνώριση και κατοχύρωση "αυτοχθονίας" συνδεόμενης της ερύτερης περιοχής της Μακεδονίας, αυτόματη ανάδυση θεμάτων "μακεδονικών μειονοτήτων" ή σκοπιανού δόγματος "αλύτρωτων εδαφών" ενώ κατά δεύτερον υπερσκελίζουν την μετριοπαθή αλλαγή συντάγματος. Κατά τρίτον η νέα αυτή διεθνή καθιέρωση έχει το απόλυτο έρεισμα και πλεονέκτημα να παραβιάσει κάθε είδους συμφωνία. Ποιες τηρούνται εξάλλου;; Ακόμα και η συνθήκη της Λωζάνης παραβιάζεται εξωφθαλμα με τροπολογίες μέσω τουρκικού δάκτυλου και της ίδιας της κυβέρνησης σύριζα βάσει του αυτοπροσδιορισμού και ήδη όσον αφορά τη Θράκη, οργανώσεις διεθνώς αρχίζουν να υιοθετούν την ονομασία "τουρκική ένωση Ξάνθης" παραβιάζοντας τη συνθήκη.

      Στο σκοπιανό θέμα λειτουργούν μεθοδευμένα και δολίως με κατάχρηση πληρεξουσιότητας θέτοντας σε διαπραγμάτευση τμήμα της εθνικής κυριαρχίας σε συνεννόηση με ξένες εχθρικές δυνάμεις που έχουν συνάψει μεταξύ τους συμμαχίες επιβούλευσης της Εθνικής Ελληνικής κυριαρχίας (Τουρκία Σκόπια).

      Ενδεχομένως να αντιστραφεί η κατάσταση εάν συλληφθούν για κατάχρηση πληρεξουσιότητας 151 πριν περαστεί από το κοινοβούλιο, ή όταν ψηφιστεί συλληφθούν άμεσα με επίκληση του αρθ. 151 καθώς και για προδοσία της Χώρας - επιβουλή της ακεραιότητας της Χώρας.

      Η μομφή σε γενικές γραμμές είναι πως λειτουργούν με κατάχρηση της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας ερχόμενοι σε διαπραγμάτευση με ξένες επεκτατικές εχθρικές δυνάμεις και στρατιωτικοπολιτικά δογμάτα ξένων χωρών που επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία.

      Διαγραφή
  3. ΡΕ ΜΥΑΛΟΦΙΓΟΔΙΚΟΙ !!! ΠΟΤΕ Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ "ΕΛΛΑΔΑΣ" ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΟΙ ΚΑΙ ... ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΑΝΗΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ?????
    ΠΑΙΔΙΑ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΡΙΤΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΒΕΡΟΣ ΜΑΣ ΠΟΙΗΤΗΣ (ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΓΟΝΥ)
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΑΠΟΓΑΛΑΚΤΙΣΜΕΝΗ, ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΑΠ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο "ΜΠΑΜΠΑΣ" ΤΗΣ, ΛΟΓΩ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΜΑΣ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΓΟΝΥ.... ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΩΛΟΠΑΙΔΟ, ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΗ ΑΥΤΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΜΕΡΟ ΠΟΙΗΤΗ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ !! ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ! ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΕΣΤΩ ΤΟ ΧΙΛΙΟΣΤΟ !!! ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΡΙΤΣΟ .... ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΕΚΑΝΕ ΥΜΝΟΥΣ !!! ΡΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Μ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ?? ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΙ Ο ΜΕΜΕΤΗΣ ΑΠ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ !!! ΧΕΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΤΣΑΟΥΣΒΟΙΔΙΑ-ΓΛΟΥ !!! ΡΕ ΑΛΑΡΓΑ ΟΛΟΙ !! ΣΚΥΛΟΚΟΙΤΕΣ !! ΟΣΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΚΟΡΗ" ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΜΥΚΟΝΟ !!
    (ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΜΕ !) ΛΟΙΠΟΝ ΚΩΛΟΠΑΙΔΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΕΙΔ ΑΛΛΩΣ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΗ !!! ΓΕΛΟΙΟΙ ΟΛΟΙ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΩΝΥΜΕ ΑΣΕ ΤΙΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΕΣ ! Η ΠΑΙΟΝΙΑ, ΠΕΛΑΓΟΝΙΑ ΚΑΙ οχι μαιονιες! ΤΗΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΤΙΣΑΣ "ΑΠΑΡΑΤΣΙΚ" ΘΑ ΜΟΥ ΜΕΙΝΕΙ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΜΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ 2 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠ ΤΟ ΒΟΥΤΥΛΟ, ΚΑΙ ΜΕ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΑ ΦΩΝΑΖΑΝ >> ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤ ! ΑΝΤΕ ΡΕ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ !!! ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΕΛΑΓΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΤΙΩΤ ! (ΕΣ) ΑΝΤΕ ΡΕ ΝΕ ΠΑΙΞΕΤΕ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ! ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΑΣΚΑΛΕΣ, ΑΛΛΟΙΩΣ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΠΑΓΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ !!! ΑΜΑ ΠΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ Κ.... & ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λές άνθρωπε μου σιγα μη σε σταμάτησαν μαζί με τον Πάπα να σου πάρουν κατάθεση για τη νοβάρτις!!!

      Διαγραφή
  5. Ως προς τον σχολιαστή που αναφέρεται στον Κ. Γεωργίου, δεν χρειάζεται νομική φόρμουλα, αφού παραβιάζουν το Ελληνικό σύνταγμα και ποινικό κώδικα. Αυτό που κάνουν είναι πως έρχονται καταχραστικά σε διαπραγμάτευση με μια χώρα που έχει επιθετικές βλέψεις και θέτουν σε διαπραγμάτευση τμήμα εθνικής κυριαρχίας. Και μόνον που συναντιούνται με εκπροσώπους ενός κρατιδίου ανάλογο του ψευδοκράτους των κυπριακών κατεχομένων παραδεχόμενοι πως κάνουν κάποιον "συμβιβασμό" και υποχωρήσεις έχοντας ξεφτιλίσει την έννοια της διπλωματίας, και δεδομένου πως δεν έχουμε κατακτηθεί στρατιωτικά από τα σκόπια, εμπίπτουν σε σοβαρότατα αδικήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε απόλυτα κατανοητό νομικό επίπεδο δεν έχεις διπλωματικές σχέσεις με μια χώρα που έχει ήδη επεκτατικό και εχθρικό σύνταγμα. Η τωρινή δομή του συντάγματος ή αλλαγή του συντάγματος παίζει δεν παίζει ρόλο σε σχέση με την οξυμένη ή μετριοπαθή έκφραση του κυρίαρχου δόγματος των σκοπίων καθιστά απαγορευτική τη διπλωματία επί εθνικών θεμάτων, ενώ οι διαπραγματεύσεις ως έννοια είναι εκ του πονηρού ασύμβατες με την περίσταση.

      Αναδρομικώς για όλα τα κόμματα που συμμετείχαν σε διαπραγματεύσεις με τα σκόπια το συμπέρασμα είναι πως παρανομούσαν.

      Τι κάνανε και τι κανουν; Yποθέστε πως δεν είχε γίνει η τουρκική εισβολή στην Κύπρο ενώ κάποιοι τούρκοι από τα βάθη της ανατολιας δήλωναν Κύπριοι και ήθελαν "κατανόηση" για κάποιες φαντασιακές σχέσεις με τα βόρεια εδάφη της Κύπρου θέλοντας να αναδείξουν μια "τουρκοκυπριακή" εθνική συνείδηση συνδέοντας την με τα εδάφη ή υπονοώντας κάποια ελεύθερη κοινοπολιτειακή πολιτική, ή διαδίδοντας προπαγάνδες πως οι Κύπριοι είναι καταπιεσμένοι τουρκοκύπριοι ιδρύοντας οργανώσεις ανάλογες των σκοπιανών ή ολιγομελών πρακτόρων της βορείου Ελλάδος.
      Οι ελληνικές κυβερνήσεις σε αυτή την περίπτωση ως σύγκριση με τα σκόπια θα δέχονταν να συζητούσαν για φαντασιακά δικαιώματα αυτοπροσδιορισμού "τουρκοκυπριακού" έθνους θέτοντας βάσεις για επικοισμό και προτάσεις Αναν διζωνικής ομοσπονδίας χωρίς εισβολή και χωρίς βαρύ τετελεσμένο εισβολής και κατάληψης εδαφών!!. Έχουμε αυτή την κατάσταση και με το σκοπιανό. Δυστηχώς οι εκπρόσωποι του Ελληνικού κοινοβουλίου κάνουν μόνο για κουβαλητές στην οδοποιία.

      Διαγραφή
    2. Μην κουράζεσαι ΛΑΜΠΡΟΥ, από τα γραπτά σου παραληρήματα δε βγάζει κανείς νόημα,ούτε από γραμματικής , ούτε από συντακτικής (έμαθες καθόλου συντακτικό στο σχολείο;) ούτε από λογικής απόψεως. Δεν είπαμε να παίζεις στα δάχτυλα τον Αριστοτέλη, αλλά να μην ξέρεις να γράωεις μια λογική πρόταση και να προσβάλεις την Ακαδημία και τη μνήμη του Ρίτσου και ότι άλλο μπορείς, πάει πολύ φίλε Λάμπρου.

      Διαγραφή
    3. Σωστά όσα λες και έτσι είναι. Όμως ξέρεις που κολλάμε στην Ελλάδα; Στο ποιος θα επικαλεστεί ή μάλλον ποιος θα εφαρμόσει τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και τα άρθρα του Συντάγματος; Η δικαστική εξουσία; Αστεία πράγματα όπως έχει καταντήσει! Ο Πρόεδρος; Αφ' ένός δεν έχει τέτοια δικαιοδοσία από το Σύνταγμα, αφ' ετέρου ο συγκεκριμένος θα υπογράψει και με τα δύο χέρια τη συμφωνία. Αν ήταν ένας σωστός Έλληνας δε θα την υπέγραφε. Και βέβαια φέρει και αυτός τεράστια Εθνική και Συνταγματική ευθύνη αν προσυπογράψει αυτή τη συμφωνία.
      Βλέπεις κάποιοι έφτιαξαν τα Σύνταγμα της Ελλάδος απολύτως στα μέτρα τους. Ο πρωθυπουργός απόλυτος άρχων. Δεν υπάρχει Αρχή που να ελέγχει τον πρωθυπουργό. Η πρωθυπουργική τυραννία σε όλο της το μεγαλείο. Κιχ να κάνει ακόμα και βουλευτής του , την άλλη στιγμή τον έχει εξοβελίσει.
      Η στρατιωτική ηγεσία θα μπορούσε να συλλάβει τον “πρωθυπουργό των Σκοπίων”, αλλά αυτό αν δεν κάνω λάθος σημαίνει πραξικόπημα . Και ποιος θα το αποτολμούσε; Ίσως όμως υπάρχουν άλλοι τρόποι να υποχρεώσει η στρατιωτική ηγεσία την πολιτική να τηρήσει το Σύνταγμα. Το άρθρο 120 του Συντάγματος! Και τότε κανείς δεν μπορεί να την κατηγορήσει για πραξικόπημα. Δεν παίρνει την εξουσία. Υποχρεώνει την εξουσία να τηρήσει το Σύνταγμα, όπως αυτή αλλά και κάθε πολίτης υποχρεούται να πράξει, ειδικά όταν η αντισυνταγματικότητα θέτει σε κίνδυνο την ακεραιότητα της πατρίδος. Κι αν δεν θελήσει, την αποδίδει στη δικαιοδοσία του λαού. Δύσκολα όμως πράγματα ως ακατόρθωτα, όταν όλοι είναι περίπου “βολεμένοι” στην καρεκλίτσα τους.
      Τι μένει; Μένει η Ομογένεια και ο αποφασισμένος λαός να μην παραδώσει την Ιστορία και την Πατρίδα του. Και άλλοι νόμιμοι και Συνταγματικοί τρόποι που όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλουμε ώστε να ανακαλυφθούν. Αλλά και να εφαρμοστούν.

      Διαγραφή
    4. Μια διευκρίνιση, επειδή μπορεί να μην έγινε από όλους αντιληπτό. Όταν έγραψα στο προηγούμενο σχόλιο μου ότι η στρατιωτική ηγεσία θα μπορούσε να συλλάβει "τον πρωθυπουργό των Σκοπίων" δεν εννοούσα φυσικά τον πρωθυπουργό των Σκοπίων!

      Διαγραφή
  6. πσστ "ανωνυμε" πρωτο δεν εχω τον καιρο σου να διορθωνω, οχι δεν εμαθα συντακτικο, και περιμενω να μου μαθεις ! σιγουρα φαινεσαι οτι παιζεις στα δαχτυλα τον "αριστοτελη" καναν αλλον ξερεις? διοτι γενικως εκτος απο πληροφοριες τον κυριο απο παλια τον λεμε αβδηρητη! θασαι και συ απ τ αβδηρα
    ασε ρε ανωνυμε τις βλακειες , και τραβα παλι στα κηφηνια να κανεις κτιτικες
    του ,01 λεπτου. αμα δεν βγαζεις ακρη σ ενα ποστ εδω, λεω να σε παρουμε για συμβουλο εξωτερικης και γενικοτερα ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ! ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΑ ΠΑΠΥΡΟ ΑΠ ΤΗΝ ΟΞΥΡΡΥΓΧΟ, ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΑΙΣΧΥΛΟ ! ΑΣΕ "ΑΝΩΝΥΜΕ" ΑΣΕ ΒΑΛΕ ΚΑΝΑ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟ, ΕΙΜΑΙ Σ ΕΝΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΚΙ ΕΧΩ να ασχοληθω και μ αλλα (ουτε καναπε ουτε κηφηνειο) μ αυτα ασχολειστε οι ειδικοι τους τυπους κι οχι την ουσια ! εχεις δει πραγματικο κειμενο αντιγραφεων του αριστοτελη? πιστευεις οτι ο καθε επιστημονας ασχολειται με "ΤΥΠΙΚΟ και ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ" εχεις δει κειμενα του παπαδιαμαντη (απ το χερι του?)
    δυστυχως ανωνυμε για σενα, ΕΥΤΥΧΩΣ για μας! διοτι θα ετρωγες πολλα οθωμανικα χαστουκια αν η ενασχοληση σου ειναι ψαχνεις ψιλους στ αχυρα !
    αστο λοιπον, θελει πολλη δουλεια η κατανοηση του "ΑΛΛΟΥ" ιδιως οταν παει να σε βοηθησει μπας και μαθεις τι ειναι η διπλωματια και το ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ
    ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΟΝΣΕΡΒΑ !ΘΑΡΘΕΙΣ
    ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ "αρχαια" συνταξεις κ υποθετικους λογους
    κιαν δεν κανει γκεγκε δεν πειραζει ασχολησου μ αλλα (αλλοτρια), την ακαδημια οχι μονο την προσβαλλω αλλα την εχω ... ξερεις πο ! ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΤΡΟΜΕΡΟ ΜΑΣ ΠΟΙΗΤΗ ΠΡΟΣΒΑΛΛΑ ΤΟ ΒΛΑΣΤΑΡΙ ΤΟΥ >>> ΑΙΝΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΑ ! ΚΙΑΝ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΑΠ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑΚΙΑ ΣΟΥ ΕΔΩ ΜΙΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΛΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ και θα σου απαντησουμε με ΠΡΟΚΛΟ και ΡΙΤΣΟ !
    ΕΓΙΝΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ? δεν εχουμε παντα ουτε την ορεξη σας και σιγουρα εθνικα εισαι μαλλον ... αστο ! οικτο σιγουρα νοιωθω > μπορει ο ανθρωπος που σου γραφει κατι να ειναι αγραμματος, να ειναι στο νοσοκομειο, ναναι στο αεροδρομιο, ναχει πεσει ΜΑΘΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΩΝΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΖΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ (ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ) ΚΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ > ΔΙΑΒΑΖΕ ΠΡΩΤΑ !
    ΚΑΤΑΝΟΗΣΕ ΜΕΤΑ , ΑΝΑΛΥΣΕ > ΣΥΝΘΕΣΕ,ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ !
    ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΑΝΕΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ "ΛΙΓΟ" ΣΟΥ ... ασε ανωνυμε καποια πορτουλα ανοιχτη (ΤΕΧΝΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ) και με τετοιου ειδους κρισεις , σαν τισ δικες σου ευχαριστω τον καθε υπουργο μας, (και σιγουρα δεν σε ξεσυνεριζομαι, τοσα μπορεις να διαβασεις αλλα τοσα να πεις κι αστο > τι θα κατανοησεις , για να ενεργησεις !! ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΤΑΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΩΦ η οποιον αλλο θες το συντακτικο μας ελειπε και της μαριως ο φερεντζες !
    προσπαθησε ανωνυμε προσπαθησε λιγακι εστω και στο καναπε πριν αρχισεις υβρεις και ανοησιες ! ασε εχω και κομμενο δαχτυλο μεσαιο για το κινητο !
    τοση αφελεια πια ! ρε ανωνυμε θα στα δινουμε ολα ετοιμα ? Η θ ασχολουμαστε ακομα με ανοητα συντακτικα ! τα αρχαια΄μεσα & νεα ελληνικα εχουν 1000 διαλεκτους και 5000 συνταξεις ΑΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ! κι ασε τις εξυπναδες δεν σε παιρνει ουτε για αβδηρητη !!!
    ΚΙΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ειστε βεβαιοι ολοι οτι τα αρθρα του συνταγματος ειναι επι ποινικου ?
    δεν ρωταμε και κανα νομικο ??? εχετε ολοι χαζεψει κι ασχολειστε με θεματα πολυπλοκα, και με ξενους ανθρωπους λες και μιλατε στα παιδια σας!!ΟΧΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΟΛΟΙ ... ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ " Ω ΞΕΙΝ... " ακομα το λεμε στα παιδια μας απ την ανοητη αγγλικη μεταφραση, ΓΕΙΑ ΚΑΝΤΕ ΟΛΟΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ > Ω ΞΕΙΝ για τον ελληνα του 490πΧ αλλα και το ΠΕΙΘΩΜΕΝΟΙ ! και ποιων κεινων ?? των εφορων ?? τι να σας γραψω αλλο
    ανωνυμε ποσες ξενες γλωσσες κατανοεις εκτος απ τα ελληνικα που σε βρισκω επιεικως λιγο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. λαου λαου το πατε να ξαναρθει ο σουλτανος αλλα θα σας φτιανει παλατια στην ακροπολη και θα την κανετε τουμπεκι !! ναι θα παμε στα δικαστηρια της ευελπιδων τους δικους μας τον ζαεφ τον σουλτανο και οποιον αλλον θελετε
    ΠΑΕΙ ΤΟΧΕΤΕ ΧΑΣΕΕΙ (η ΧΕ...) ΤΟ ΓΡΑΙΚΙ !! ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΕΙΣΤΕ ΕΝΗΛΙΚΕΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΒΕΒΑΙΩΣ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΑΝΔΡΙΚΕΛΟ ΠΟΥΧΕΙ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟ ΕΔ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΤΙΛΕΡΣΟΝ, Ο ΠΟΥΤΙΝ ΔΕΝ ΘΑ ΧΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΜΕΜΕΤΗ ΤΟΝ 2Ο ΤΟΥ ΟΤΣΑΛΑΝ (ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΠΑΣΑ) ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΧΑΖΕΨΕΙ ??? ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ? ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΑΚΟ ΕΙΣΑΣΤΕ ?
    ΑΡΑ Η ΜΕΡΚΕΛ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΜΕΜΕΤΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, Η ΓΑΛΛΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ/ΒΑΣΙΛΙΑ!!, ΠΑΕΙ ΤΕΛΟΣ ΕΙΣΤΕ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΟΛΟΙ !!!
    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΗΡΩ ΕΧΩ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΘΕΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΙ ΕΙΣΤΕ ! ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΛΟΙ ? ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΟΛΦΟ ΠΑΙΖΕΤΕ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ, ΠΑΝΤΩΣ, ΟΠΟΙΟΝ ΚΙ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑΚΑ ΜΟΛΙΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΙΑΝΟΥΝ !! ΠΑΕΙ ΕΧΕΤΕ ΠΑΘΕΙ ΜΑΛΑΚΙΝΣΗ !!! Ε ΤΕΤΟΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ !
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΣΑΚΩΣΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΠΡΩ/ΓΟΥΣ,
    ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΕΡΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ! ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΤΟ 120 ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΜΕΛΕΤΗΣΕΤΕ ! ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑΠΡΕΠΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ
    ΕΠΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΣ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΡΟΥΦΙΑΝΕΥΕΤΕ ! ΕΧΟΥΜΕ 200 ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ! ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ!
    ΜΕ ΤΙ ΤΟΥΤΟΥ ΘΑ ΠΑΤΕ 3 ΗΜΕΡΟ? ΜΕ ΤΙ ΘΑ ΖΗΣΕΤΕ ΜΟΝΑΧΟΥΛΙΑ ΣΑΣ??? ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ! ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΑΦΝΙ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΒΟΥΤΥΛΟΝ > ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ . ΜΠΙΤΟΛΑ ΤΗΣ ΠΕΛΑΓΟΝΙΑΣ (ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ) ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ?? ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΝΤΕΝ ΜΑΤΑΙΝΕΙ !! ΑΙ ΚΑΛΑ
    ΚΑΙ ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ! ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ ΘΑΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΡΕΡΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗ ΤΟΝ ΜΑΛΛΩΤΗ ! ΓΙΑ ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ! ΚΙ ΑΣΕ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΩΝΑΣΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, η οποια υποθετω ασχολειται με συντακτικα & αλλα πρασιν αλογα !! ελεος
    τι γραφετε ρε μυαλοφυγοδικοι ? ποια ελληνικα συνταγματα προς αξιωματουχους
    αλλων χωρων, ΑΙΝΤΕ ΚΑΙ ΠΙΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΟΥΚΑ ΤΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ (μια χεσα τοπος) και την αλλη μερα το πρωι να δω που θασαστε ! στα κελακια του σουλτανου ! ΒΑΘΥΣ ΚΑΙ ΕΠΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ανωνυμε απο πουλατζα πως τα πας? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ! τι ειναι ? ειστε τρομακτικα επικινδυνοι για την πατριδα και τον ελληνισμο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. δεν εχουμε δικτατορια ανεγκεφαλοι, εχουμε αντιπροσωπευτικη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, και δημοκρατες ελληνες αξιωματικους, που ξερουν οτι οι ανοησιες που γραφετε, Η ΕΣΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΙΣΟΒΙΑ, η τον ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ο οποιος, θα ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΙΣΟΒΙΑ ΕΠΙΣΗΣ! ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΠΡΟΣΒΑΛΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ
    ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΜΕ ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ! ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΙ ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΧΟΥΝΤΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΣΙΑς ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ?
    ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΝΟΜΗΣ ΤΑΞΗΣ ??? ΕΧΕΤΕ ΧΑΖΕΨΕΙ ΟΛΟΙ
    η ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΛΗΓΜΕΝΑ !! ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΕΛΑΦΡΟΜΥΑΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ, ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ ? Η ΤΟΥΡΚΟΕΡΝΤΟΦΑΝΟΛΑΓΝΟΙ ΣΑΝ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΑΣ !! ΣΕΒΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΣΕΒΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προφανώς ο λόγος γίνεται δια την αποκατάσταση εκτός επίσημων δικαστικών εντολών, δηλαδή εκτός συγκάλυψης, και πονημάτων "νομιμότητας" του ΣτΕ και άλλων δικαστικών οργανισμών για τις διάφορες τροπολογίες, και επειδή οι προδότες δεν έχουν γνώμη πέραν φυσικά της συγκατάθεσης της συγκεκαλυμμένης "ελληνοσκοπιανής δημοκρατίας" που ευθύνεται για πολυετές κοινοβουλευτικό οικονομικό και δικαστικό της πραξικόπημα. Η Ελλάς ως σύσταση ιστορία και εθνική κυριαρχία είναι πάνω από το μαγαζί του κοινοβουλευτισμού και τη "δημοκρατία".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ, ΑΚΟΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΕΑΥΤΟΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ??? ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΞΕΡΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ, ΤΟΝ ΛΥΜΠΕΡΗ, ΤΟΝ ΦΡΑΓΚΟ, ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ, ΜΕ ΠΟΣΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ
    ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΥΣΙΑ, ΑΝΑΠΤΥΣΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ, ΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΣΕΙΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ Η ΓΚΛΑΒΑ? ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδερφέ, θα ήθελα να σου τονίσω ότι ζητάμε από τους έλληνες πολίτες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και ο καθένας από την θέση που βρίσκεται να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και να πράξει κατά συνείδηση και σύμφωνα με τις ιστορικές επιταγές. Θα σε παρακαλούσα να μην είσαι επιθετικός προς τους υπόλοιπους σχολιαστές, γιατί το ζητούμενο δεν είναι ούτε να αναδείξει ο καθένας μας την εξυπνάδα του, αλλά να συγκλίνουμε χωρίς φωνές και να βρούμε - στοχεύσουμε στα αυτονόητα. Ο αλληλοσεβασμός απαιτείται εάν θέλουμε να αποδείξουμε ότι σεβόμαστε πρώτα και πάνω από όλα την πατρίδα μας. Οι "φωνές" δημιουργούν αντίθετα αποτελέσματα, αντί των αντίρροπων απέναντι στα αίσχη που ζούμε και που απαιτείται να αντιμετωπιστούν. Διαβάζουμε με προσοχή (μας μπερδεύει η συνεχής χρήση των κεφαλαίων γραμμάτων) τα όσα γράφεις. Αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τον επιθετικό τόνο που βλάπτει αυτά που γράφεις.
      Θα σε παρακαλούσα, λοιπόν, να σέβεσαι τους άλλους, να διαβάζεις με προσοχή αυτά που λένε και να προσπαθήσεις να λειτουργήσεις σε πνεύμα αλληλοκατανόησης, αλληλοσεβασμού και μακριά από επιθετικές αναφορές που ταιριάζουν σε περιβάλλοντα φοιτητικών καταλήψεων.

      Διαγραφή
    2. Μήπως το ιστολόγιο πρέπει να το ξανασκεφτεί για τον κ. Λάμπρου; Πιστεύω ότι είναι πολύ αμφίβολα τα πατριωτικά του κίνητρα (τα τρολάκια πολλές φορές παριστάνουν τους υπερπατριώτες) και με τις καθ' υπερβολήν παρεμβάσεις του υπερκαλύπτει άλλα πολύ πιο αξιόλογα σχόλια. Κατεβάζει σε εξαιρετικό βαθμό το επίπεδο των σχολίων αυτού του ιστολόγιου. Και δε συνάδει "το ύφος" του με αυτό των μόνιμων αναγνωστών και σχολιαστών του.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ ανώνυμε, το ιστολόγιο έκανε την παρέμβασή του, λαμβάνοντας υπ' όψιν το νεοφανές του σχολιαστή επί ενός πολύ ιδιαίτερου θέματος που αφορά την ηχηρή παρέμβαση των ακαδημαϊκών της χώρας έναντι της σημερινής κυβέρνησης. Ο καθένας κρίνει, αλλά και κρίνεται (και πρώτο το ιστολόγιο) και φυσικά καθορίζει την αντιμετώπισή του. Παρ' όλα αυτά δεν μπορώ να μην συμφωνήσω πως ο στρατός οφείλει να διατηρήσει την θεσμική του θέση και να μην παρεκκλίνει από αυτήν προκειμένου να μην δημιουργηθεί παρέμβαση επί του πολιτεύματος (που κατά κοινή ομολογία έχει παραβιαστεί από την ίδια την κυβέρνηση)

      Διαγραφή
    4. Συμφωνώ στον απόλυτο βαθμό με τον κ. Τερζή. Καταγράφουμε συμπεριφορές όχι μόνο όσων μας κυβερνούν, αλλά και όσους επιχειρούν να μας νουθετήσουν με μεθόδους που σηκώνουν πολύ συζήτηση. Μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας ακούμε και σεβόμαστε τους πάντες, αρκεί να σέβονται εμάς μα κυρίως να προσεγγίζουν με ιδιαίτερη προσοχή όλα εκείνα που σήμερα συμβαίνουν στην πατρίδα. Και είναι πολύ εύστοχη η παρατήρηση - υπενθύμιση του κ. Τερζή "και οι κρίνοντες κρίνονται". Τα τρολ αποτελούν μια μάστιγα (συνήθως επί πληρωμή) που πρέπει να αντιμετωπιστεί με σύνεση, ενώ η μελέτη της δράσης τους μπορεί να οξύνει τη νοητική μας προσέγγιση αντιμετώπισής τους. Καλώς επετράπη η καταγραφή του συγκεκριμένου σχολιαστή, αφού όχι μόνο εκθέτει τις απόψεις ή και τις μύχιες επιθυμίες του για αποπροσανατολισμό και υποβάθμιση του συγκεκριμένου θέματος, αλλά και μας βοήθησε να επικεντρώσουμε σε μια νέα πιθανή επιχειρούμενη παρεμβολή των έμμισθων του υφιστάμενου παρακρατικού διαδικτυακού μηχανισμού παραπλάνησης και αποπροσανατολισμού

      Διαγραφή
    5. Προσυπογράφω πλήρως ο σχόλιο του κ. Τερζή και των δύο ανωνύμων που εξέφεραν την άποψη τους για τον κ. Λάμπρου, αν είναι αυτό το πραγματικό του όνομα- πολύ αμφιβάλλω.
      Κυρίαρχη είναι η πάρα κάτω πρόταση του προηγούμενου σχολιαστή:
      Τα τρολ αποτελούν μια μάστιγα (συνήθως επί πληρωμή) που πρέπει να αντιμετωπιστεί με σύνεση, ενώ η μελέτη της δράσης τους μπορεί να οξύνει τη νοητική μας προσέγγιση αντιμετώπισής τους. Προσωπικά, ωστόσο, θεωρώ ότι αυτό έχει γίνει ήδη και τα τρολ διακρίνονται "από μακριά". Δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν κάτω από δήθεν πατριωτικές κραυγές.

      Διαγραφή
    6. "ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ, ΑΚΟΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΕΑΥΤΟΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ???"

      Η Ελλάς είναι πάνω από το τρέχων πολίτευμα. Αυτό που γράφεις ΛΑΜΠΡΟ δεν έχει κανένα νόημα εκτός και εαν εκλογικεύεις την κατάχρηση εξουσίας και πληρεξουσιότητας. Η εσχάτη προδοσία ισχυεί και εις βάρος της πολιτικής εξουσίας και όλων των εξουσιών μαζί με τον ποινικό κώδικα 134-151.
      Ο σεβασμός των αποφάσεων της πολιτικής εξουσίας ακόμα και εαν προδίδουν ή παράγουν έγκλημα καθιστά προδότες και αυτούς που σέβονται του προδότες.
      Η Ελλάς ως σύσταση ιστορία και εθνική κυριαρχία είναι πάνω από το μαγαζί του κοινοβουλευτισμού και τη "δημοκρατία".

      Διαγραφή
  15. Εαν εμεις οι Ελληνες πολιτες δεν τους πεταξουμε εξω απο το βρωμοβουλιο τους , κανεις δεν μπορει να το κανει .
    Το κ(Υ)νοβουλευτικο καθεστως εχει κανει νομους κομμενους και ραμμενους στα σχεδια τους .
    Μια τελευταια ισως ευκαιρια θα εχουμε οταν προσπαθησουν οι καραγκιοζιδες, που παριστανουν οτι κυβερνουν την αποικια ,να περασουν ΤΑ ΚΑΘΗΚΙΑ και με νομο το πουλημα της Μακεδονιας .
    Ιδου η ροδος....και τα λογια και τα σχολια κρυμμενοι πισω απο κομπιουτερ ειναι τριχες κατσαρες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λαμπρου στην αντίληψη της στρατιωτικής γλώσσας όπως γνωρίζεις "δημοκρατικός "στρατός" ή "δημοκράτες αξιωματικοί" δεν συνάδει με το τρέχων θεωρητικά δημοκρατικό πολίτευμα και τον κοινοβουλευτισμό ως έχει αλλά με το Δ.Σ.Ε.
    Εάν οι "δημοκράτες" αξιωματικοί που αναφέρεις συνδράμουν την καταχραστική εξουσία και τις αποφάσεις επίορκων της νομοθετικής εξουσίας που ενδεχομένως ψηφίσουν και επικυρώσουν ανάλογο γεωπολιτικό αποτέλεσμα των συμμοριτικών προθέσεων της εμφυλιακής περιόδου 1946-1949 για την Μακεδονία και την δημιουργία ανεξάρτητης μακεδονικής ομοσπονδίας ή "ηνωμένης μακεδονίας", ή ανάλογο κυπριακού θεμάτος-"διεθνές δικαίου" μετά την εισβολή αττίλα, και αφού η δικαστική εξουσία, ή ο "πρόεδρος" δεν ακυρώσει την υπερψήφιση και δεν δώσει εντολή να συλληφθούν οι προδότες της πολιτικής εξουσίας, τότε να ενημερώσεις πως και οι "δημοκράτες αξιωματικοί" που αναφέρεις εξαιτίας της ουδέτερης ή αποστατικής στάσης τους (το ίδιο είναι) θα κατηγορούνται ως συνένοχοι για προδοσία της χώρας μαζί με τους υπόλοιπους των άλλων εξουσιών.
    Να μας προσδιορίσεις επίσης εάν αυτοί οι δημοκράτες αξιωματικοί που αναφέρεις είναι η κλίκα που συμφωνεί με την αποστρατιωτικοποίηση και άρα "γκριζοποίηση" της Μακεδονίας.


    Η Ελλάς είναι πάνω από το πολίτευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Στη Νορβηγία σύμφωνα με τη VG Nett, ισλαμιστές ήθελαν ξεχωριστή αυτονομία κράτους-Εθνους μέσα στη Νορβηγία, ζητώντας με απειλές ένα τμήμα της πρωτεύουσας της χώρας να μετατραπεί σε μουσουλμανικό έθνος διοικούμενο από το νόμο της σαρία.
    Αυτό μοιάζει να συμβαίνει παντού στα ευρωπαϊκά κράτη σε παραλλαγές με την μεταναστευτική πολιτική και τον εξισλαμισμό. Δεν υπάρχει κάποια στρατιωτική εισβολή, δεν υπάρχει πόλεμος αλλά ακολουθείται η εποικιστική πολιτική και θέτονται βάσεις αυτονομήσεως στη Σκανδιναβία και αλλού, όπως με τα τετελεσμένα στη βόρειο κατεχόμενη Κύπρο. Το παραμύθι είναι το ίδιο: "φιλική συνύπαρξη."

    Σε σχέση με αυτό από άλλο σχόλιο:
    "Οι ελληνικές κυβερνήσεις σε αυτή την περίπτωση ως σύγκριση με τα σκόπια θα δέχονταν να συζητούσαν για φαντασιακά δικαιώματα αυτοπροσδιορισμού "τουρκοκυπριακού" έθνους θέτοντας βάσεις για επικοισμό και προτάσεις Αναν διζωνικής ομοσπονδίας χωρίς εισβολή και χωρίς βαρύ τετελεσμένο εισβολής και κατάληψης εδαφών!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κύριε Τερζή σεβαστή η άποψή σας (και κάθε αποψη), εφ'όσον όλοι αναζητάμε λύση στο μέγιστο πρόβλημα που έχει προκύψει με τη συνεχή ενδοτικότητα της κυβέρνησης, που έχει θέσει σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη της Ελλάδος.
    Όμως επειδή και η θέση άλλου ανώνυμου σχολιαστή ότι "η Ελλάδα είναι πάνω από το πολίτευμα", είναι πολύ κοντά στη δική μου σκέψη,θα επαναλάβω τον προβληματισμό μου (επειδή αν προσέξατε με "ίσως" τον έθεσα): Ο στρατός αν δράσει αποτρεπτικά, αν ενεργήσει έτσι ώστε να αποτρέψει μια αντισυνταγματική και καταστροφική απόφαση της κυβέρνησης, και εφ΄οσον δεν εγκαταστήσει "στρατιωτική εξουσία", διαπράττει πραξικόπημα;

    Η υπεράσπιση της Πατρίδος και του Συντάγματος αφορά μόνον μεμονωμένους πολίτες; Δεν αφορά θεσμούς και τους οργανωμένα μετέχοντες σε αυτούς τους θεσμούς; Νομίζω ότι η απάντηση δεν είναι εύκολη και σίγουρα εγώ δεν την έχω. Έθεσα όμως τον προβληματισμό. Και μόνον με σύνθεση απόψεων και επισταμένη μελέτη του Συντάγματος μπορεί ίσως να δοθεί η απάντηση που θα εδράζεται ακλόνητα σε αυτό.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα επιμείνω ότι ο θεσμικός και κύριος ρόλος του Στρατού είναι η φύλαξη της χώρας επί των συνόρων, ενώ σε περιόδους φυσικών καταστροφών συμμετέχει στην αντιμετώπισή τους και την διάσωση πολιτών, και σε περιόδους ειρήνης μπορεί να παράγει κοινωνικό έργο με κάποια σώματα που διαθέτει (π.χ. ιατρικό).
      Σε καμία περίπτωση ο στρατός δεν μπορεί να παρέμβει σε οτιδήποτε άλλο. Η υπεράσπιση της Πατρίδας αποτελεί πρώτιστο καθήκον της εκάστοτε κυβέρνησης και μιας σειράς θεσμικών οργάνων και κρατικών υπηρεσιών, όπως άλλωστε και η υπεράσπιση του Πολιτεύματος. Πρώτιστο καθήκον όλων των πολιτών είναι τόσο η προάσπιση της πατρίδας και του πολιτεύματος, και μέσω των εκλογών παραδίδουν αυτό το έργο ως ευθύνη των εκπροσώπων τους στο Κοινοβούλιο.
      Αυτή είναι η άποψή μου και δεν είμαι συνταγματολόγος, αλλά έχω την βαθιά πεποίθηση πως δεν μπορούμε να υπερασπίσουμε το Σύνταγμα εάν οι ίδιοι συμβάλουμε ή παραινέσουμε άλλους στο να το καταλύσουν. Τότε δεν προστατεύουμε, αλλά καταστρέφουμε. Μέριμνά μας είναι πρωτίστως η προστασία του Συντάγματος και έπειτα η βελτίωσή του. Δυστυχώς, επειδή η σημερινή πολιτική ελίτ (βλ. κόμματα) έχει χάσει την επαφή με τους πολίτες και τις ευθύνες της, το Σύνταγμα παραβιάζεται, το Πολίτευμα παραμορφώνεται και η χώρα καταποντίζεται.
      Δική μας ευθύνη, όλων των πολιτών, είναι να πάψουμε να είμαστε θεατές στον εξανδραποδισμό, στον εξευτελισμό και στην δουλοποίησή μας, όπως και να πάψουμε να είμαστε θεατές στην καταστροφή της πατρίδας μας.
      Χρέος μας είναι να αναδείξουμε υγιείς πολιτικές προσωπικότητες που θα έχουν να καταθέσουν ολοκληρωμένες προτάσεις, υλοποιήσιμες, θα έχουν σχέδιο και διάθεση όχι απλά να εργαστούν, αλλά να δώσουν ακόμη και την ίδια τους τη ζωή για την πατρίδα. Η κατάπτωση, ο εξευτελισμός και η απαξίωση της πολιτικής, ως εργαλείου διαχείρισης και αντιμετώπισης ζητημάτων που αντιμετωπίζει μια κοινωνία και μια χώρα, είναι το μεγαλύτερο χτύπημα που κατόρθωσαν εις βάρος της χώρας μια σειρά λίαν προβληματικών κυβερνήσεων, που μετά το "όλοι μαζί τα φάγαμε" εισήγαγαν το πλέον ισοπεδωτικό "όλοι ίδιοι είμαστε"...
      Και ιδιαίτερα αυτό το τελευταίο είναι που εμποδίζει υγιείς προσωπικότητες να προχωρήσουν μπροστά, να εκτεθούν και να δηλώσουν εθελοντές ανατροπής του ιδιαίτερα σημαντικού φορτίου προβλημάτων που έχουν γονατίσει την χώρα.
      Την ευθύνη την έχουμε εμείς οι πολίτες, που δεν τολμούμε να προσπαθήσουμε, που δεν τολμούμε να ακούσουμε, που δεν τολμούμε να εμπιστευτούμε νέα πρόσωπα... και αρνούμαστε με την "δικαιολογία" της προπαγάνδας "όλοι ίδιοι είναι", επιτρέποντας έτσι να συνεχίζεται και να διαιωνίζεται η ύπαρξη και η εμφάνιση προσώπων ενός πολιτικού συστήματος που αναπαράγεται σαν καρκίνωμα στο σώμα της χώρας.
      Τρόποι υπάρχουν για να ανατραπούν οι σημερινοί ληστοσυμμορίτες και οι παρακοιμώμενοί τους εθνομηδενιστές και πατριδοκάπηλοι. Τρόποι φρικτοί – εφιάλτες για το πολιτικό σύστημα, αναίμακτοι και χωρίς επιβάρυνση της χώρας με οποιοδήποτε τρόπο…
      Υπάρχουν και προτάσεις ουσίας, σχέδιο ολοκληρωμένο, εθνοκεντρικό και διεθνές ταυτόχρονα, για την σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα επαναφορά της πατρίδας μας στην θέση που πραγματικά της αξίζει.
      Και πάλι το πρόβλημα είναι οι πολίτες που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ακούσουν αλήθειες, αλλά "ακούνε" αυτούς που τους προτείνουν τα διάφορα ελεγχόμενα από το πολιτικό σύστημα ΜΜΕ.
      Ας μάθουμε, λοιπόν, να ακούμε, να ψάχνουμε να δούμε και μετά ας αναλάβουμε τις ευθύνες των επιλογών μας...
      Και, ας το κάνουμε αυτό, επιτέλους, για μια φορά σωστά...

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τερζή με τη μεγάλη και εμπεριστατωμένη σας απάντηση όχι απλώς συμφωνώ, αλλά από βάθους ψυχής λέω ένα μεγάλο "είθε".
      Και να είστε σίγουρος πως θα υπάρξουν πολλοί απλοί
      "στρατιώτες"-πολίτες, που θα κάνουν το κοινό Όραμα πράξη.

      Διαγραφή
  19. Κύριε Τερζή αντιλαμβάνομαι πλήρως και προφανώς και οι υπόλοιποι τι εννοείται, αλλά ως ο ίδιος σχολιαστής του τέταρτου κατά σειρά σχολίου θα πρέπει αυτό να "αποδομηθεί" με την προϋπόθεση εναλλακτικής λύσης για να μην υπάρξει αυτό το πρωτοφανές γεωπολιτικά τετελεσμένο και ούτε κατά συνέπεια να χρειαστεί κάποια επέμβαση πέραν των δικαστικών-πολιτικών θεσμών, εάν βέβαια θεωρούμε λύση στο σκοπιανό την υπεράσπιση της σημερινής έκτασης της χώρας μας και της ιστορίας, και όχι τις εκ νέου υποχωρήσεις και τη διπλωματία με τις μελλοντικές διεκδικήσεις κάποιων αναγνωρισμένων ως "ιθαγενών" ψευτομακεδόνων και τους εκβιασμούς των οργανώσεων τους που θα καταστούν αν και ως φάρσα εντελώς βάσιμοι ανεπιστρεπτί.

    Η κατάσταση είναι ακριβώς όπως το 1945-49 σε σχέση με τη Μακεδονία υπό διαφορετικά προσχήματα εντός δυτικού άξονα επιρροής και Τουρκίας. Μάλιστα αυτές τις εξώφθαλμες αντιστοιχίες κοιτάνε να συγκαλύψουν μέσω της διαφοράς πως το κόμμα του σύριζα δεν το κάνει "επαναστατικά" όπως μεθοδεύονταν στον εμφύλιο αλλά με την αλλαγή σκυτάλης στον έλεγχο των Σκοπίων που πέρασε στον δυτικό άξονα, αντί του σοβιετικού άξονα επί Γιουγκοσλαβίας και του διφορούμενου Τίτο, ή του οθωμανικού παλαιότερα. Από κάθε πλευρά εμμέσως πλην σαφώς κινούν έναν εξαιρετικά μεγάλο διχασμό αν όχι εμφύλιο. ΄Ομως από κάθε άποψη, πολιτική , γεωπολιτική και νομική εκκινείται το θέμα με τέτοιο τρόπο από εκεί που έχασαν στον εμφύλιο, τουλάχιστον στο θέμα της Μακεδονίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αν είναι δυνατόν, καλούμαστε να υπερασπιστούμε την ιστορία μας, μια ιστορία που προέρχεται από τα βάθη των αιώνων, έναντι ενός κατασκευασμένου κρατιδίου 70 ετών, αν δεν φταίνε οι υποτελείς πολιτικοί μας διαχρονικά, ποιος φταίει; Έρχονται τώρα οι Τσίπρας-Κοτζιάς να αλλάξουν την ιστορία μας και να παραδώσουν το όνομα "Μακεδονία" στα Σκόπια, επειδή όπως λένε τους αναγνώρισαν κάποιες χώρες, χωρίς να αναφέρονται στο Πρώην (F)και στην λέξη Γιουγκο-σλαβία. Ο κύριος υπεύθυνος της κατάστασης αυτής είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που δεν τους απειλή με παραίτηση και δεν ξέρω τι άλλο, δεν είμαι συνταγματολόγος, με νομικές ή άλλες κυρώσεις.
    Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν ξεκαθαρίζουν την θέση τους και για αυτό κύριε Τερζή συμφωνώ με τους περισσότερους που λένε ότι "όλοι είναι ίδιοι" αφού με πλειοψηφία πέρασε το 3ο μνημόνιο. Αυτό είδαν οι αριστερόστροφοι φασίστες (μπράβο στον Θεοδωράκη) και άνοιξαν τα εθνικά θέματα ενώ είναι εθνομηδενιστές.
    Θα αγωνιστούμε να μην περάσει από την βουλή η κλεμμένη ιστορίας μας από τους σφετεριστές Σκοπιανούς και τους φίλους τους είτε εντός Ελλάδος είτε εκτός Ελλάδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Συνταγματικό δικαστήριο γιατί δεν έχουμε;;;πόσες αναθεωρήσεις Συντάγματος έχουν γίνει και γιατί δεν έχει προβλεφθεί;
    Συνταγματικό δικαστήριο ονομάζεται το δικαστήριο, το οποίο ελέγχει, (σε όσες βέβαια χώρες προβλέπεται και λειτουργεί), την εφαρμογή των άρθρων του ισχύοντος Συντάγματος είτε αυτοτελώς, είτε σε σχέση με συγκεκριμένα νομοθετήματα, ή πράξεις της εκτελεστικής εξουσίας. Η λειτουργία αυτού είναι ο έλεγχος της συνταγματικότητας των νόμων καθώς και ο έλεγχος της συνταγματικής συμμόρφωσης της κάθε διοικητικής πράξης των οργάνων της πολιτείας.
    Το Σύνταγμα της Ελλάδας δεν προβλέπει σύσταση και λειτουργία Συνταγματικού Δικαστηρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Θέλουν οι Σκοπιανοί να αποκαλούνται "μακεδόνες" και τους ρωτώ, ξέρουν να διαβάσουν αρχαία Ελληνικά; ξέρουν να διαβάσουν τις αρχαίες Ελληνικές επιγραφές; τι αλφάβητο έχουν; το Βουλγάρικο ή το Ελληνικό; η προπαγάνδα και η υποστήριξη των δυτικών στους Σκοπιανούς μαζί με τους εδώ ανθέλληνες δεν θα περάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπητέ Κωνσταντίνε, σχετικά με το προηγούμενο μέρος του σχολίου σου " Τρόποι υπάρχουν για να ανατραπούν οι σημερινοί ληστοσυμμορίτες και οι παρακοιμώμενοί τους εθνομηδενιστές και πατριδοκάπηλοι. Τρόποι φρικτοί – εφιάλτες για το πολιτικό σύστημα, αναίμακτοι και χωρίς επιβάρυνση της χώρας με οποιοδήποτε τρόπο…
    Υπάρχουν και προτάσεις ουσίας, σχέδιο ολοκληρωμένο, εθνοκεντρικό και διεθνές ταυτόχρονα, για την σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα επαναφορά της πατρίδας μας στην θέση που πραγματικά της αξίζει.
    Και πάλι το πρόβλημα είναι οι πολίτες που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ακούσουν αλήθειες, αλλά "ακούνε" αυτούς που τους προτείνουν τα διάφορα ελεγχόμενα από το πολιτικό σύστημα ΜΜΕ."

    Προτείνω να παρουσιασθεί δημοσίως και εγκαίρως μια τέτοια ολοκληρωμένη πρόταση, ώστε όσοι είμαστε ήδη αφυπνισμένοι και πραγματικά αποφασισμένοι να τα δώσουμε όλα για την επαναφορά της πατρίδας μας στην θέση που πραγματικά της αξίζει, να έχουμε χρόνο να την προβάλλουμε και καλλιεργήσουμε στο περιβάλλον του ο καθένας μας, με την ελπίδα ότι εάν φυτευφθούν πολλοί σπόροι εγκαίρως, ίσως αποφέρουν καρπούς...δημιουργήσουν δηλαδή νέο τρόπο σκέψης στους πολίτες μέσω μιας νέας επιλογής και τους απομακρύνουν από την πλύση εγκεφάλου των εθνοπροδοτικών ΜΜΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ. Πιστεύω ότι ο χρόνος προβολής και καλλιέργειας είναι απαραίτητος, γιατί αν η πρόταση εμφανισθεί μόνον παραμονές των εκλογών, ίσως χαθεί μια πολύτιμη ευκαιρία. Όπως και στην φύση χρειάζεται ο απαραίτητος χρόνος από την σπορά έως την καρποφορία, πρέπει να εργασθούμε συστηματικά και με χρονικά περιθώρια, με στόχο την ενημέρωση ότι υπάρχουν και άλλες επιλογές για την ουσιαστική ανασυγκρότηση της προδομένης, λεηλατημένης και υπό εξαφάνιση ΕΛΛΑΔΑΣ μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κ Τερζή οι σχολιαστές έγραψαν σαφέστατα για τα αδικήματα που προκύπτουν από την πολιτική εξουσία και για τετελεσμένα που θα προκύψουν αμέσως μετά αυτομάτως όσων αφορά τις αναγνωρίσεις και περιγράφτηκε αναλυτικά βήμα προς βήμα για το τι θα εξασφαλίσουν τα Σκόπια. Από ό,τι καταλαβαίνουμε δεν ανήκουν στο πεδίο της οικονομίας που διορθώνεται, γι΄αυτό λέγονται και τετελεσμένα διότι ισχύουν αμέσως μετά την υπερψήφιση.


    υπ. Κ. Τερζή δεν αναφέρετε τους τρόπους για την ανατροπή των "ληστοσυμμοριτών" ενώ αυτά που γράψατε φαίνονται ως γενική πολιτική αντιπρόταση χωρίς ουσιαστικές διευκρινήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. "Ωραία" βγηκε το σύμπερασμα ΓΙΑΤΙ το σύριζα θα παραδώσει το όνομα ακόμα και εαν κατέβουν 5 εκατομύρια στα συλλαλητήρια:
    Μετά την παράδοση του ονόματος κάποιοι για κάποιο άγνωστο λόγο θα κατεβαίνουν εκλογές ή θα ζητούν ψήφους για στέλνουν fax στον οηε για να... " πάρουμε πίσω τη Μακεδονία", ούτε καν για να συλληφθούν οι προδότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Οι διακρατικές συμφωνίες έχουν ισχύ αμέσως μετά την υπερψήφισή τους στα Κοινοβούλια των χωρών.
    Όσον αφορά το γενικόλογομ που αναφέρεται ως πολιτική αντιπρόταση, που δεν έχει διευκρινήσεις, έχετε δίκιο. Μόνο που, όταν παρουσιάζεται μια πρόταση πρέπει να επιλεγεί σαφέστατα ο χρόνος παρουσίασής της, αλλά και το από ποιόν και πως θα παρουσιαστεί. Πιστέψτε με, θεωρώ πως η παρουσίαση μιας τέτοιου είδους πρότασης θα υποβαθμιστεί σε απίστευτο βαθμό εάν γίνει μέσα από το διαδίκτυο και δη από το παρόν ιστολόγιο. Μπορώ όμως να σας διαβεβαιώσω πως
    α. δεν πιστεύω στα πυροτεχνήματα
    β. σε όσους πρώην διπλωμάτες, γεωπολιτικοί αναλυτές και οικονομολόγοι κύρους παρουσίαστηκε το σκερίφημα της ολοκληρωμένης αυτής πρότασης αντέδρασαν θετικότατα και δήλωσαν πως θα εργαστούν οψόποτε τους ζητηθεί για την ολόπλευρη στήριξή της.
    Οπότε, συγχωρήστε με που δεν παρουσιάζω μέσα από το ιστολόγιο αυτό στο οποίον αναφέρθηκα τόσο γενικόλογα, αλλά πιστεύω ακράδαντα πως τόσο ο συγκεκριμένος χώρος όσο και το πρόσωπό μου στερούμαστε του ειδικού βάρους παρουσίασης μίας τέτοιας πρότασης. Μπορώ όμως να σας δημοσιοποιήσω πως ήδη γίνονται όλες οι απαραίτητες κινήσεις, επαφές και διεργασίες για την δημιουργία του σχήματος (προσώπων και ιδεολογικού φορέα) που θα αναλάβει και την ευθύνη δημοσιοποίησης και περαιτέρω στήριξης αυτής της πρότασης. Τέλος, και πάλι ζητώ την κατανόησή σας αλλά και την υπομονή σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να διορθώσω Κ Τερζή. Δεν ήταν ακριβώς γενικόλογες οι τοποθετήσεις αλλά θεσμικές. Το θέμα βέβαια είναι ο χρονισμός της περίστασης, μιλάμε για διακρατικές συμφωνίες που φέρνουν άμεσα τετελεσμένα.

      Διαγραφή
  27. Για να αποφορτιστεί λίγο η κατάσταση διότι όσοι διαβάζουν νομίζουν πως θα σώσει το θέμα κάποια στρατιωτική επέμβαση. Στις επόμενες μέρες επειδή υπάρχει χρόνος ακόμα πριν έρθει στη βουλή και πριν κλείσει η συμφωνία το θέμα θα περάσει από πολλούς ελεγκτικούς μηχανισμούς. Σίγουρα θα βρούν το ανιστόριτο και άτοπο και επικίνδυνο της αναγνώρισης "μακεδονικής γλώσσας" και "έθνους". Το θέμα πιστεύω θα κλείσει με την άρνηση να αλλάξει το σύνταγμα το γειτονικό κρατίδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα θα βρούν το ανιστόριτο και άτοπο και επικίνδυνο της αναγνώρισης "μακεδονικής γλώσσας" και "έθνους". Το θέμα πιστεύω θα κλείσει με την άρνηση να αλλάξει το σύνταγμα το γειτονικό κρατίδιο."


      Φιλε ανωνυμε,

      τι γινεται εαν δεν αρνηθουν την αλλαγη συνταγματος και θεσουν αλλες

      "παγιδες";

      Υπαρχουν 4 σημεια στα οποια θα πρεπει να δωσουμε πολλη προσοχη:

      Πρωτον, με ποιον τροπο θα αλλαξει το συνταγμα τους,αν αποδεχθουν να

      το αλλαξουν;

      Αμεσα ή παροδικα;

      Δευτερον, θα δεχθουν να αλλαξουν ΟΛΑ τα αλυτρωτικα αρθρα ή ενα

      μερος αυτων;

      Τριτον,ποιος μας εγγυαται οτι μετα απο 10 χρονια δεν θα

      τροποποιηθει το συνταγμα τους απο εναν σκληροπυρηνικο πρωθυπουργο,

      απο την στιγμη μαλιστα που θα εχουν ΗΔΗ ενταχθει σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.

      Και τεταρτον, για μενα προσωπικα το σπουδαιοτερο, απο την στιγμη

      που οι πολιτικαντηδες ξεπουλουν την Ιστορια μας και το ονομα της

      Μακεδονιας,οι επεκτατικες διαθεσεις παραμενουν, ανεξαρτητως

      τροποποιησης του συνταγματος τους!

      Ο στοχος τους ειναι να παρουν το ονομα με υπογραφη μας!!

      Για να πραγματοποιηθουν οι εδαφικες αξιωσεις τους,πρεπει να

      αποτελουν μερος της Ιστοριας του γεωγραφικου χωρου που διεκδικουν!


      ΓΜ

      Διαγραφή
  28. Θα "κλείσει" το θέμα..... θα μετατεθεί επ΄αόριστον και ουσιαστικά θα αναμένουμε τη διάλυση του κρατιδίου, ή θα δούμε να μπαίνει στο τραπέζι η ονομασία ως «Κεντρική Βαλκανική Δημοκρατία» σε συμφωνία Σκοπίων εκτός παρουσιάζομενου από την κυβέρνηση σχεδιασμού, κατά πολύ ευνοϊκή εκτίμηση βέβαια. Αρκεί να κάνουν τη δουλεία τους οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και τα τηρήσουν τη νομιμότητα και τα ελάχιστα ιστορικά και εθνικά απαιτούμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. προς ΓΜ. Το έθεσα ως εξής. Εαν καταλάβουν πως δεν παίρνουν τίποτα από την Ελλάδα και εγκλωβιστεί και η κυβέρνηση της Ελλάδος από τις νομικές ενώσεις για να μη φτάσουμε στα άκρα, θα λειτουργήσουν από κοινού όλα εν μέρει προσχηματικά για να επέλθουν νέα δεδομένα, αυτό της αυτοδιάλυσης των σκοπίων ή την δημιουργία εσωτερικής ομοσπονδίας μέσα στα σκόπια ερχόμενοι αντιμέτωποι οι σκοπιανοί με την πραγματική κατάσταση και αφήνοντας το φαντασιακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. προς ΓΜ
    Το τόσο απλό μια δίκαιης λύσης που σέβεται την ιστορία και την Ελληνική ασφάλεια αλλά και κάποια σταθερότητα στο σκοπιανό μόρωφμα είναι εσωτερικά των σκοπίων να δημιουργηθεί ομοσπονδία μεταξύ Αλβανών και Σλάβων και Βούλγαρων και υπόλοιπών με ανάλογες υπηκοότητες. Και πολύ τους είναι αν δεν θέλουν να διαλυθούν και να παραμείνουν ως κάποιο σχετικά βιώσιμο μόρφωμα. Κάθε τι άλλο ως κατοχύρωση διευρύνει επεκτατικά αυτό το πρόβλημα στην Ελληνική επικράτεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]