Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συμφωνία των Πρεσπών: Φανήκαμε επιεικώς απαράδεκτοι στην εξωτερική πολιτική μας


Παραμένει αναπάντητη από το υπουργείο Εξωτερικών η ανάρτηση του Ζάεφ, με την οποία απαριθμεί τις επιτυχίες των Σκοπίων εις βάρος της Ελλάδας

Δεν θα λάβω καθόλου υπόψη την προσπάθεια -απεγνωσμένη μάλλον- του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, ο οποίος παρά τα όσα συμβαίνουν εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι θετική για την χώρα μας.

Συμβαίνει ίσως, αυτό που λέει ο λαός, μόνος του τα λέει, μόνος του τα ακούει, μόνος του τα πιστεύει. Προφανώς και υπάρχουν κάποιοι που συμφωνούν μαζί του, αλλά πέραν των υποστηρικτών της πάση θυσία συμφωνίας με τα Σκόπια, αδιαφορούντων για την εθνική ζημία της Ελλάδας, τους άλλους να ελέγξει την ειλικρίνειά τους, μήπως τον κολακεύουν για προσωπικούς λόγους.

Έχω δε την αίσθηση, ότι η πρωτοφανής μεθοδολογία του κ. Ν. Κοτζιά, ως προς την σχέση μας με τους Ρώσους, που φαίνεται ότι επιχειρεί με κάθε τρόπο να τις καταστήσει εχθρικές, δεν πρέπει να οφείλονται μόνον σε ικανοποίηση όσων ισχυρών επιδιώκουν να συμβεί αυτό, αλλ’ ίσως και στην προσπάθειά του να λησμονηθεί η κατάπτυστη συμφωνία με τους Σκοπιανούς.

Και είναι κατάπτυστη, όχι επειδή το λέγουν σχεδόν όλοι οι αναλυτές που πονούν την Ελλάδα, αλλά επειδή καθημερινά οι Σκοπιανοί αξιωματούχοι της κυβέρνησης, "ραπίζουν" το υπουργείο Εξωτερικών μας, με το να παραμένει αναπάντητη η ανάρτηση του Ζάεφ, με την οποία απαριθμεί τις επιτυχίες των Σκοπίων εις βάρος της Ελλάδας.


Πρέπει δε να προσεχθεί ιδιαιτέρως η διαφοροποίηση στην αντιμετώπιση της αυθάδειας των Σκοπιανών, από πλευράς της κυβέρνησης της Ελλάδας σε αντίθεση με την απάντηση της πατριωτικής κυβέρνησης της Βουλγαρίας. Η Ελλάδα δεν απαντά στα συνεχή "ραπίσματα", ενώ η Βουλγαρία στο πρώτο ατόπημα των τελευταίων ημερών του Ζάεφ, τον ανάγκασε να ζητήσει συγγνώμη.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, κατά την τελετή επί τη επετείω της ψευτοεπανάστασης του Ίλιντεν την απεκάλεσε "μακεδονική" [την οποία οι αμόρφωτοι της Αριστεράς αγνοούσαν, ακόμη δε και αυτοί σε καίριες θέσεις, ενώ όταν προσπάθησαν να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται, προσέφυγαν σε βουλγαρικές κομιτατζίδικες πηγές, τέτοιο ενδιαφέρον για τον ελληνισμό].

Οι Βούλγαροι αντέδρασαν αμέσως, και κατηγόρησαν τον πρωθυπουργό τους, Μπόικο Μπορίσοφ, επειδή δεν αντέδρασε κατά την στιγμή που ο Ζάεφ, μπροστά του, αποκαλούσε "μακεδονική" την ψευτεπανάσταση, ενώ είναι γνωστό πως πρόκειται για προβοκατόρικη ενέργεια των Βουλγάρων εις βάρος των Ελλήνων.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, απάντησε στις εις βάρος του κατηγορίες περί αδιαφορίας στην βουλγαρική ιστορία, ότι «όταν φτάσει η ώρα να εκφράσει τη γνώμη του για την ένταξη της Δημοκρατίας της "Μακεδονίας" στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα θυμηθεί τις λέξεις αυτές [του Ζάεφ] και θα αποφασίσει». Αμέσως έσπευσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, και ζήτησε συγγνώμη από τους "φίλους και αδελφούς" Βουλγάρους επειδή χαρακτήρισε την δήθεν εξέγερση του Ίλιντεν ως "μακεδονική" και εξήγησε ότι αυτό οφείλεται σε "λάθος" και "απροσεξία". Η δήλωση του Ζάεφ, έγινε μια μέρα μετά την ανωτέρω δήλωση του Μπορίσοφ.

Ο Ζάεφ προ ημερών, έδωσε στην δημοσιότητα τα "Δέκα οφέλη" των Σλάβων της Συμφωνίας των Πρεσπών, που αποτελούν διπλωματική νίκη της χώρας του. Στο κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης των Σκοπίων, ανακοινώνει ότι προστατεύεται η "μακεδονική" ταυτότητα, με την συμφωνία να εγγυάται το δικαίωμα να θεωρούνται "Μακεδόνες". Προστατεύεται, η "μακεδονική" ταυτότητα, η οποία -προσέξτε «περιγράφει τα εδάφη μας, τη γλώσσα, τους ανθρώπους, όλα τα χαρακτηριστικά, με τη δική τους ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά». Ομολογούν ότι δεν αποποιούνται την "μακεδονική κληρονομιά".

Προστατεύεται επίσης η "μακεδονική" γλώσσα, η οποία -προσέξτε πάλι- «μεταφράζεται σε όλες τις γλώσσες, χωρίς υποσημειώσεις για περαιτέρω εξηγήσεις». Ο κ. Ν. Κοτζιάς, μας έλεγε ότι έχει και υποσημειώσεις πως είναι σλαβική. Για το θέμα της δήθεν μακεδονικής υπηκοότητας, θα αναφερθώ σε άλλο σημείωμα.

Επίσης, το "ΜΚ" και "MKD" παραμένουν οι διεθνώς αναγνωρισμένοι κωδικοί Οι κωδικοί της χώρας παραμένουν ΜΚ και MKD, όπως έχουν επίσημα καθοριστεί από τον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης. Τα αυτοκίνητά τους θα μας έρχονται πάλι με σήμα το σκέτο "Μακεδονία".

Αυτά και άλλα "πέτυχαν" οι κ.κ. Κοτζιάς και Τσίπρας. Ίσως, αν ηρεμήσει κάποια στιγμή ο κ. Κοτζιάς, αναρωτηθεί αν άξιζαν όλα αυτά εις βάρος της Ελλάδας, για να ικανοποιηθεί το όποιο κίνητρο παρεκίνησε τον υπουργό σ’ αυτήν την κατάπτυστη και εθνικώς επιζήμια συμφωνία.

Ο Μακεδών
Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]