Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κατρούγκαλος: Από τη Μόσχα εξαρτάται η εξομάλυνση των σχέσεων με την Αθήνα


Στο χέρι της Μόσχας είναι η προσπάθεια για εξομάλυνση των ελληνορωσικών σχέσεων σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος τόνισε πως αποτελεί μονόδρομο η αντίδραση του υπουργείου Εηωτερικών όταν στο πλαίσιο διπλωματικών σχέσεων «δεν υπάρχει ούτε ο αναγκαίος σεβασμός ούτε η αναγκαία ισότητα».

Ειδικότερα, όσον αφορά την διπλωματική ένταση μεταξύ Αθήνας και Μόσχας, ο ίδιος σημείωσε ότι «έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, από εδώ και πέρα, εξαρτάται από την άλλη πλευρά, να κάνει τις αναγκαίες κινήσεις για να έχουμε την εξομάλυνση που όλοι θέλουμε».

Θύμισε εξάλλου ότι ήδη τις προηγούμενες ημέρες εκδόθηκε αναλυτική ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών, για την διπλωματική ένταση με την Ρωσία, «που θέτει τα θέματα όπως είναι: επιδιώκουμε μία πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, με σεβασμό σε όλες τις χώρες και σχέσεις ισότητας. Αυτό περιμένουμε από όλους και όταν υπάρχει διατάραξη των σχέσεων αυτών, πρέπει να αντιδρούμε, αλλιώς δεν υπάρχει ούτε ο αναγκαίος σεβασμός ούτε η αναγκαία ισότητα».


Σχετικά με τις σχέσεις με την Τουρκία, ο Γ. Κατρούγκαλος είπε ότι «υπάρχει γενικότερο ζήτημα έντασης των σχέσεων της Τουρκίας με την Δύση, όχι μόνο με τις ΗΠΑ, κυρίως όσον αφορά την Ευρώπη, λόγω της αναθεωρητικής πολιτικής που ακολουθεί σε σχέση με το Διεθνές Δίκαιο και ειδικά σε θέματα σχέσεων με την Ελλάδα».

«Εμείς, θέλουμε να έχουμε φιλικές σχέσεις με την Τουρκία, όπως με κάθε άλλη χώρα. Προϋπόθεση όμως στις διμερείς και τις πολυμερείς σχέσεις είναι ο σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο. Όσο η Τουρκία δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, τόσο περισσότερο θα απομονώνεται διεθνώς και αυτό δεν είναι χωρίς συνέπειες. Η οικονομία της αυτή τη στιγμή υφίσταται πολλαπλές συνέπειες από την κακή αυτή σχέση», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]