Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Θα κάνουμε εμπόριο με τοπικό νόμισμα


Η Τουρκία ετοιμάζεται να εμπορεύεται με τους κορυφαίους εμπορικούς της εταίρους, όπως η Κίνα, η Ρωσία, το Ιράν και η Ουκρανία, αλλά ακόμα και με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε τοπικά νομίσματα αντί για το δολάριο.

Σύμφωνα με την αγγλική έκδοση της ιστοσελίδας Daily Sabah ο τούρκος πρόεδρος έκανε τις συγκεκριμένες δηλώσεις σήμερα Κυριακή ενώ μιλούσε σε στελέχη του κόμματός του σε επαρχία της Μαύρης Θάλασσας.

Χθες ο ίδιος κλιμάκωσε τις επιθέσεις του προς τις ΗΠΑ ο Ερντογάν κατηγορώντας τη χώρα και άλλα κράτη ότι εξαπέλυσαν «οικονομικό πόλεμο» στην Τουρκία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, μιλώντας το Σάββατο δήλωσε ότι δολάρια, ευρώ και χρυσός «είναι τώρα σφαίρες, βλήματα και πύραυλοι οικονομικού πολέμου κατά της χώρας μας.

Υποσχέθηκε στους υποστηρικτές του ότι η κυβέρνηση παίρνει τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει την οικονομία αλλά προσέθεσε ότι «το πιο σημαντικό είναι να σπάσουμε τα χέρια όσων πυροβολούν με αυτά τα όπλα».


Η κλιμάκωση έρχεται ενώ η λίρα κατέρρευσε την Παρασκευή με την ισοτιμία στις 6,51 ανά δολάριο οδηγώντας σε σωρευτικές απώλειες 41% φέτος.

Ήδη από την Παρασκευή ο Ερντογάν σε άρθρο του στην New York Times κατηγόρησε τις ΗΠΑ θα σειρά θεμάτων δηλώνοντας ότι «η αποτυχία να αντιστραφεί αυτή η τάση μονομέρειας και μη σεβασμού θα μας αναγκάσει να κοιτάξουμε για νέους φίλους και συμμάχους».

Στο επίκεντρο της σύγκρουσης είναι η σύλληψη του αμερικανού πάστορα και η δίκη του για κατασκοπία και τρομοκρατία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]