Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η “πολιτική της κότας” είναι εδώ


Οι Τούρκοι ψαρεύουν 100 μέτρα από τις ακτές μας

Προκλητικά περιστατικά με τουρκικές μηχανότρατες να ψαρεύουν σε ελληνικά νερά έχει καταγράψει ερευνητικό σκάφος του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος, ανάμεσα στην Πάτμο και τους Αρκιούς. Όπως αναφέρει το Ινστιτούτο, τα τουρκικά αλιευτικά όχι μόνο παραβιάζουν την οριογραμμή, αλλά εισέρχονται βαθιά μέσα στο Αιγαίο, προσεγγίζοντας ακόμα 100 μέτρα από τα ελληνικά νησιά.

Αυτές οι παραβιάσεις γίνονται, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά ακόμα και καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, κοντά σε τουριστικές περιοχές, όπως καταγράφηκαν τις περασμένες ημέρες από το ερευνητικό σκάφος του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος, ανάμεσα στην Πάτμο και τους Αρκιούς!


«Περισσότερο προκλητική από τη στάση των μεγάλων τουρκικών αλιευτικών, θεωρούμε την αδιαφορία και ανεπάρκεια των ελληνικών αρχών, δεδομένου ότι παρόλες τις επανειλειμμένες καταγγελίες που λαμβάνουν καθημερινά από πολίτες, αλιείς, τουριστικά σκάφη και από το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος, επί μία εβδομάδα δεν είναι σε θέση να απωθήσουν τα τουρκικά αλιευτικά από τα ελληνικά χωρικά ύδατα», σημειώνει το Ινστιτούτο.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι αξιοσημείωτα είναι και τα πολυάριθμα περιστατικά όπου Έλληνες ψαράδες καταγγέλλουν στις λιμενικές αρχές την παράνομη δραστηριότητα των τουρκικών αλιευτικών, αλλά τελικά καταλήγουν να είναι οι ίδιοι υπόλογοι και στόχος ελέγχων, αντί να αξιοποιούνται οι πληροφορίες που προσφέρουν για την αντιμετώπιση αυτών των παραβιάσεων από τα τουρκικά σκάφη.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Πολιτική των δειλών που λένε συνεχώς "τι θέλετε, πόλεμο με την τουρκία;".Δεν ξέρω τι θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη ( μήπως και αυτός είναι ο "τσίπρας" που θα μπεί στην θέση του Τσίπρα;), όμως ελπίζω να μην είναι η συνέχεια αυτής της άχρηστης, φοροεισπρακτικής κυβέρνηση της αριστεράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]