Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ


Tου Τάσου Ευαγγελίου

Η επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας στο Μάτι αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή πρωταρχικής σημασίας θέμα για το Μέγαρο Μαξίμου και την κυβέρνηση συνολικά, γεγονός που επιβεβαιώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 23 Ιουλίου όταν ο Αλέξης Τσίπρας από το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής απέφυγε την οποιαδήποτε αναφορά σε θύματα ή αγνοούμενους.

Τις ημέρες που ακολούθησαν με το βλέμμα όλων να είναι στραμμένο στον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό νεκρών από τη φονική πυρκαγιά καθώς και στην καταστροφή που προκλήθηκε σε μια ολόκληρη περιοχή της Ανατολική Αττικής, το επιτελείο του Μαξίμου είχε κηρύξει σιωπητήριο στους βουλευτές και τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης.

Είναι ενδεικτικό πως στην κυριολεξία χωρίς αιτία αποφασίστηκε να τεθεί εμπάργκο στον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι προκειμένου να αποφευχθούν παρατράγουδα με παρουσίες και δηλώσεις μη ελεγχόμενες από την κυβέρνηση και το επικοινωνιακό της επιτελείο.

Η εμφάνιση υπουργών και βουλευτών έγινε ταυτόχρονα και με μια κοινή γραμμή, σύμφωνα με την οποία για τις τραγικές απώλειες από την πυρκαγιά στο Μάτι φταίνε τα αυθαίρετα και η άναρχη δόμηση και κυρίως οι προηγούμενες κυβερνήσεις που δεν έλαβαν μέτρα για την αποτροπή και εν συνεχεία την αλλαγή της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί σε πολλές περιοχές της Αττικής αλλά και στο σύνολο της χώρας.

«Φταίνε οι άλλοι», «ό,τι έγινε έγινε», «νεκροί που θολώνουν την ορθή λειτουργία του κρατικού μηχανισμού» και πολλά άλλα ακούστηκαν το διάστημα μετά την 1η Αυγούστου όταν και ξεκίνησε η παρουσία κυβερνητικών στελεχών στα ΜΜΕ.


Ειπώθηκαν πολλά και όλα στην ίδια γραμμή που κατέληγε στην επίθεση κατά όσων ασκούσαν και εξακολουθούν να ασκούν σκληρή κριτική στην αδυναμία αυτής της κυβέρνησης αφενός να αντιμετωπίσει την κρίση αφετέρου να διαχειριστεί την επόμενη ημέρα μια εθνικής καταστροφής.

Το sms που σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος έδινε οδηγίες στα στελέχη της κυβέρνησης για τον τρόπο με τον οποίο θα απαντούν και τα τοποθετούνται μόνο έκπληξη δεν προκάλεσε.

Όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις και κυρίως τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών εύκολα διαπιστώνουν την ύπαρξη μια συγκεκριμένης γραμμής που ξεκινά από την επίρριψη ευθυνών στη δόμηση, στις προηγούμενες κυβερνήσεις και φτάνει στις επιθέσεις περί προσπαθειών αποσταθεροποίησης μιας λαοπρόβλητης κυβέρνησης που βγάζει τη χώρα από την κρίση.
Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης, που μίλησε εκ των υστέρων για μονταζιέρες ήταν σαφής δηλώνοντας πως πρέπει να ασχοληθούμε με την λήξη των μνημονίων.

Ακόμη σαφέστερος ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «όλοι θα κριθούμε από το πρόγραμμα που θα διαμορφώσουμε για την Ελλάδα μετά την κρίση» προσθέτοντας πως υπάρχει «μια εμμονή σε μια ατζέντα που δεν συμπεριλαμβάνει το μεγάλο κάδρο, όπως την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια»

Άλλωστε η ζωή συνεχίζεται, έστω και βεβαρημένη από μια τραγωδία...

Τα τείχη που έχουν ανυψωθεί μεταξύ λαού και κυβέρνησης δείχνουν να μην έχουν γίνει κατανοητά από αυτούς που λαμβάνουν αποφάσεις και πιστεύουν πως δεν παίρνει χαμπάρι κανείς το τί πράττουν και με πιο τρόπο.

Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς ντροπήν χωρίς αιδώ....

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]