Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πάγωμα σειράς προβλέψεων των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία, για τις ΕΔ


Παγώνει με εντολή του ΓΕΕΘΑ, σειρά κοινών δραστηριοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας και της Τουρκίας από την δέσμη Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, λόγω της προκλητικής στάσης της γείτονος, με τις συνεχείς παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Hellas Journal με έγγραφο του ΓΕΕΘΑ προς τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων (ΓΕΣ,ΓΕΝ,ΓΕΑ) δίνεται η εντολή αναστολής συγκεκριμένων -σε πρώτη φάση- δραστηριοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων, που σχετίζονταν με την Τουρκία.

Συγκεκριμένα:

Παύουν οι εκατέρωθεν εθιμοτυπικές επισκέψεις ανώτατων αξιωματικών
Παύουν οι επισκέψεις Τάξεων, των Στρατιωτικών Σχολών (Ευέλπιδες, Ικαροι, Δόκιμοι) στην Τουρκία.
Παύουν κάθε είδους κοινές αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις (στρατιωτικοί αγώνες ποδοσφαίρου κλπ).


Προς το παρόν, δεν είναι γνωστό εάν θα υπάρξει κλιμάκωση της αντίδρασης στην τουρκική προκλητικότητα, με επόμενη δέσμη μέτρων, ωστόσο σε πρώτη φάση φαίνεται πως κρίθηκε αναγκαία η λήψη των παραπάνω, ως πρώτη απάντηση στις συνεχείς παραβιάσεις στον εθνικό εναέριο χώρο.

Η εκτίμηση από καλά πληροφορημένες πηγές είναι επίσης, πως η απόφαση για ματαίωση προβλέψεων των Μ.Ο.Δ. σχετίζεται και με την παράνομη φυλάκιση στην Ανδριανούπλολη των δύο Ελλήνων Αξιωματικών.

HellasJournal

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]